Świerza&Fox Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Moj Fox jak sie bardzo cieszy, skacze jak dzikus i......uderza w wszystkie mozliwe przedmioty i meble, ktore znajduja sie w jego poblizu........Jeszcze nic mu sie nie stalo..ale boje sie, ze ktoregos razu moze mu sie cos stac!!! :( Nie wiem co mam z tym zrobic!!! POMOZCIE!!!! Quote
asher Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 nie bardzo rozumiem... mamy ci doradzic jak przmeblowac mieszkanie, czy co? :niewiem: z dzialem "weterynaria" ma to niewiele wspolnego, ale moze po prostu naucz psa, zeby zachowywal sie spokojnie, kiedy ktos wraca do domu? Quote
Świerza&Fox Posted November 27, 2004 Author Posted November 27, 2004 Probowalam go uspakajac, ale to bardzo zywiolowy pies i jak sie cieszy nic nie zdola go powstrzymac................ :cry: troche mi teraz glupio, ze napisalam to, a nie zastanowilam sie nad tym, ze trudno jest doradzic w takiej spawie :oops: ALE DZIEKUJE ZA RADE Quote
coztego Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Zajrzyj na wychowanie, z pewnością znajdziesz topiki o tym jak nauczyć psa, żeby nie wariował kiedy się wraca do domu... Moja też szaleje, ale pracujemy nad tym i są pewne postępy ;) Jeszcze sobie żadnej krzywdy nie zrobiła... :evilbat: Probowalam go uspakajac, ale to bardzo zywiolowy pies i jak sie cieszy nic nie zdola go powstrzymac... Uspokajanie zwykle tylko potęguje problem. Pies nie wie o co chodzi i głupieje tym bardziej. Trzeba zmienić rytuał powitania, ale o tym już na wychowaniu 8) Quote
ciacho Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 moja Soma tez tak ma - badzo lubi lezec pod stolem i zawsze kiedy wstaje uderza glowa w blat,na spacerze jak bierze rozbieg do pilki i odwraca sie patrzac na mnie to zwykle pada na slup, samochod lub drzewo :-) ale co ja moge na to poradzic ze taka z niej gapa? Quote
PATIszon Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Tylko, ze to nie jest tak, ze psy same sobie krzywdy nie zrobia. Znajomej pies podczas zabawy zabil sie uderzajac o drzewo, wiec chyba jednak musimy za nie troche myslec. Swierza&Fox Ja proponuje oduczyc psa skakania podczas powitania (bo rozumiem, ze to wtedy tak sie cieszy), a jak tego dokonac poszukaj na forum. :wink: Quote
Recommended Posts