Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moj Fox jak sie bardzo cieszy, skacze jak dzikus i......uderza w wszystkie mozliwe przedmioty i meble, ktore znajduja sie w jego poblizu........Jeszcze nic mu sie nie stalo..ale boje sie, ze ktoregos razu moze mu sie cos stac!!! :( Nie wiem co mam z tym zrobic!!! POMOZCIE!!!!

Posted

nie bardzo rozumiem... mamy ci doradzic jak przmeblowac mieszkanie, czy co? :niewiem:

z dzialem "weterynaria" ma to niewiele wspolnego, ale moze po prostu naucz psa, zeby zachowywal sie spokojnie, kiedy ktos wraca do domu?

Posted

Probowalam go uspakajac, ale to bardzo zywiolowy pies i jak sie cieszy nic nie zdola go powstrzymac................ :cry: troche mi teraz glupio, ze napisalam to, a nie zastanowilam sie nad tym, ze trudno jest doradzic w takiej spawie :oops: ALE DZIEKUJE ZA RADE

Posted

Zajrzyj na wychowanie, z pewnością znajdziesz topiki o tym jak nauczyć psa, żeby nie wariował kiedy się wraca do domu...

Moja też szaleje, ale pracujemy nad tym i są pewne postępy ;)

Jeszcze sobie żadnej krzywdy nie zrobiła... :evilbat:

Probowalam go uspakajac, ale to bardzo zywiolowy pies i jak sie cieszy nic nie zdola go powstrzymac...

Uspokajanie zwykle tylko potęguje problem. Pies nie wie o co chodzi i głupieje tym bardziej. Trzeba zmienić rytuał powitania, ale o tym już na wychowaniu 8)

Posted

moja Soma tez tak ma - badzo lubi lezec pod stolem i zawsze kiedy wstaje uderza glowa w blat,na spacerze jak bierze rozbieg do pilki i odwraca sie patrzac na mnie to zwykle pada na slup, samochod lub drzewo :-) ale co ja moge na to poradzic ze taka z niej gapa?

Posted

Tylko, ze to nie jest tak, ze psy same sobie krzywdy nie zrobia. Znajomej pies podczas zabawy zabil sie uderzajac o drzewo, wiec chyba jednak musimy za nie troche myslec.

Swierza&Fox

Ja proponuje oduczyc psa skakania podczas powitania (bo rozumiem, ze to wtedy tak sie cieszy), a jak tego dokonac poszukaj na forum. :wink: