Klaudus__ Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Suczka jest młoda, ma około 2-3 lata [na oko] Jest strasznie wychudzona, ma odmrożone uszy i problem z łapami. Przez 2 tygodnie spała na śniegu w dzień i w nocy... Boi się gwałtownych ruchów i obcych ludzi. Osoby pracujące w zakładzie na teren, którego się przybłąkała traktuje jak rodzinę... Każdego wesoło witała. Jak tam pojechaliśmy to raczej była w stosunku do Nas nieufna - obszczekała Nas porządnie. Dopiero jak wyciągłam z samochodu kiełbaskę to podeszła merdając ogonkiem - łobuzica :evil_lol: Aktualnie przebywa u Pani Marzeny - pracownicy owego zakładu, która zgodziła się kilka dni dziewczynę przetrzymać u siebie. Jednak obawiam się,że niebawem może zadzwonić,że dłużej tam zostać nie może... Ponieważ nie dogaduje się z Jej psem. Nawet już do siebie skoczyły 'na dzień dobry'... Jakieś ogłoszenia zrobię wieczorem... Quote
Klaudus__ Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 On tak długo nie wytrzyma... Quote
Monday Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Klaudus, złapać i co dalej...? A czy on ma jakiś "harmonogram dnia" ? Skąd wiadomo gdzie go szukać? Czy ktoś zanosi mu jedzenie? Quote
masienka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Czy jesli uda sie go zlapac to jest jakies miejsce gdzie bedzie mozna go umiescic? Na ile jest bezpieczny tam gdzie teraz sie znajduje? To jakis zaklad? Quote
Klaudus__ Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Jak zorganizujemy transport do Krakowa to dziewczyny powiedziały,że coś wymyślą... Prawdopodobnie hotelik. Jest na terenie zakładu pracy - mam adres. Quote
Klaudus__ Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 [quote name='masienka']Czy jesli uda sie go zlapac to jest jakies miejsce gdzie bedzie mozna go umiescic? Na ile jest bezpieczny tam gdzie teraz sie znajduje? To jakis zaklad? Dziewczyny co zrobiły zdjęcia powiedziały, że chodzący szkielecik z Niego. Czasami ktoś rzuci kromkę suchego chleba, a czasami nie... Jest wystraszony. Do dzisiaj spał na śniegu. Dzisiaj dostał kartony na których widać Go na zdjęciu. Quote
masienka Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Fundacja Fundacja For Animals dysponuje duza klatka - lapka. Skontaktujcie sie z nimi, moze uda sie ja wypozyczyc tylko ktos konkretny musialby wziasc to na siebie. Quote
Klaudus__ Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Jakby znalazły się osoby które byłby w stanie pomóc Go złapać to w sobotę byłby transport do Wrocka [teraz telefon miałam] Tylko jeszcze klatka byłaby potrzebna... Dzięki za namiar na tą Fundację. Zobaczymy - może porzyczą... Quote
halbina Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 w sobotę akcja w SCC... :roll: będą na niej dogomaniacy... Quote
Monday Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 hej słuchajcie, to może by się zorganizować i karnmić psiaka, może "oddziczeje" jak zobaczy, że ludzie przynoszą mu jesc Quote
Klaudus__ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Podobno On podchodzi do ludzi. Na terenie tego zakładu przebywa tylko w dzień. Jak są tam ludzie. Zastanawiam się czy nie szłoby Go może 'dobrowolnie złapać...' Bo On tam marznie,a w Krakowie dziewczyny coś dla Niego kombinują na czas szukania domu. Poza tym słyszałam,że jest z tego terenu przeganiany... Tylko problem jest taki, że osoby, które jak najbardziej chcą Mu pomóc i jutro mogą zawieźć Go do Krakowa, zawiozą Go pod warunkiem, że będzie On w samochodzie w klatce... Czasu niewiele zostało... Quote
xmartix Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 co z tą klatką? kurcze.. ja pomogę z ogłoszeniami potem Quote
Klaudus__ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Czasu mało, a klatki brak... Potrzebna jest klatka,albo transporterek [ale taki większy] bo pies jest raczej średni... :roll: Quote
xmartix Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Demi z Wro ma chyba taką klatkę a u Was na Śląsku nikt nie ma klatki? Quote
Klaudus__ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Właśnie szukam... :roll: Tylko jeszcze przydałby się ktoś do pomocy w złapaniu Go... :roll: A jutro jest akcja w Silesi... Quote
iwona213 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 witam nazywam się Iwona i dziekuje wszystkim za pomoc w sprawie sosnowieckiej psiny. Przeglądałam forum i ciekawa jestem co stało się z SARĄ 1060/08 z katowickiego schroniska, bo wydaje mi się że to właśnie jest nasz psina błąkająca się w sosnowcu... http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-w-katowicach-pomozmy-im-znalezc-domy-75461/ Dzisiaj psina dostała karton z dachem, taką kartonową budę i troche szmat do środka, podobno nie jest agresywna jednak bardzo nieufna, ktoś chciał ją już raz przygarnąć ale niestety nie dała się złapać... Mam nadzieje ze uda się tą klatke pożyczyć i jutro psina pojedzie do Uli do Krakowa a tam już będzie bezpieczna... Dziekuje wszystkim za pomoc, jesteście jak jedna wielka rodzina :) Iwona Quote
peate Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [LEFT]podnoszę, bo pilnie pomoc potrzebna gdzie Ci Katowiccy dogomaniacy? [/LEFT] Quote
Klaudus__ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Iwonko! Witam na dogo :loveu: TAK! To Ona... :-o Klatka bądź transporterek raczej zostaną nam porzyczone! Tylko teraz pytanie czy Ona pozwoli do siebie podejść? Zadzwonię do Ciebie Iwonko wieczorem. Jak będę wiedziała coś więcej... Quote
iwona213 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 podobno pozwala do siebie podchodzić, choć bardzo się boi, ale już jest bardziej ufna niż na początku tygodnia. Cieszę sie że transporterek będzie, wtedy tylko potrzebna pomoc do złapania jej i jedziemy do Krakowa :) strasznie się ciesze!! Quote
Klaudus__ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Tak... Tylko czy da się do transporterka wsadzić? Zobaczymy... Może jak będą Jej jakieś smakołyki pachniały z tego transporterka to wejdzie ... :roll: Quote
maciaszek Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 To nie jest Sara, suka numer 1060/08 z katowickiego schroniska. Sara wciąż w schronisku jest. Poza tym wygląda nieco inaczej. Niestety nie pomogę, jeśli chodzi o klatkę, bo nasza katowicka klatka jest razem z psiakiem w hotelu pod Częstochową... Quote
Klaudus__ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 [quote name='maciaszek']To nie jest Sara, suka numer 1060/08 z katowickiego schroniska. Sara wciąż w schronisku jest. Poza tym wygląda nieco inaczej. Niestety nie pomogę, jeśli chodzi o klatkę, bo nasza katowicka klatka jest razem z psiakiem w hotelu pod Częstochową... Hmm... Szkoda... Faktycznie na pierwszy rzut oka to podobne... [dla mnie osoby która sary nie zna...] Quote
iwona213 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Klaudia co z klateczką?? Powiedź czy Ty też będziesz jutro, widze ze jesteś ze Sląska, ja będe jechała z Gliwic więc jak co mogę zabrać kogoś po drodze. Trzeba tam w miare szybko dojechać bo firma tam pracuje do 14, wiec zeby potem psina nie poszla sobie gdzieś... Quote
Klaudus__ Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Klatkę, albo transporterek trzeba odebrać dzisiaj po 16:00 ze Sosnowca... Bo jutro dziewczyna, która jest w stanie pożyczyć będzie na akcjii w Silesii. Ja jestem z Pszczyny i trochę ciężko u mnie z transportem... Ale na jutro będę musiała załatwić, bo Ty Iwonko i Twój mąż sami nie dacie sobie rady. Przyjadę i wezmę kogoś od siebie... Chciałabym,żeby już było po wszystkim... :roll: Quote
Recommended Posts