Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajny spacer :p Lalunia świetnie się zapowiada a Domino to już przepiękny dorosły samiec z cudną głową no i Yori znakomicie wyrosła :multi::multi: pozdrawiamy

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basenjifiona napisał(a):
Fajny spacer :p Lalunia świetnie się zapowiada a Domino to już przepiękny dorosły samiec z cudną głową no i Yori znakomicie wyrosła :multi::multi: pozdrawiamy

:multi::multi: ach...jakie komplementy !!!:multi::multi:

Posted

gmk napisał(a):
Nasza mała Lalunia próbowała straszyć furkać i pokazywać swoje humory, ale Yori nic sobie z tego nie robiła i Lalunia szybko doszła do wniosku, że lepiej z Yori bawić się niż próbować pokazywać kto tu jej zdaniem, powinien rządzić. Yori zachowała się świetnie.

Dzięki Memsahib za wspólnie spędzony czas.;)

Dziękuję za tyle zdjęc :multi: i miłe chwile mimo zimnej i deszczowej pogody. Szkoda tylko, że nie było okazji by Yori złożyła uszy, wtedy widac byłoby jakie ma ładne zmarszczenia na głowie :-)

Pozdrowienia
memsahib

Posted

memsahib napisał(a):
Dziękuję za tyle zdjęc :multi: i miłe chwile mimo zimnej i deszczowej pogody. Szkoda tylko, że nie było okazji by Yori złożyła uszy, wtedy widac byłoby jakie ma ładne zmarszczenia na głowie :-)

Pozdrowienia
memsahib

Pomarszone czoło widzieliśmy, tylko obiektyw nie do końca wyłapał ją w takiej sytucji...:oops:
Ważne, że widać jaka jest pełna energii i ten świetny charakter :lol:
Resztę to każdy sobie może dopowiedzieć.
My tam byliśmy, miód i wino...więc można nam wierzyć na słowo;)

pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

Macie przepiękne baski... Widzę, że zdarza nam się nawet bywać na tych samych wystawach (w Piotrkowie mój piesek również brał udział w wyborach BIS Puppy). Mam wielką nadzieję, że uda mi się Was poznać na najbliższej wystawie w Warszawie- będę Was szukać :)

• 2 weeks later...
Posted

Tebusa napisał(a):
Macie przepiękne baski... Widzę, że zdarza nam się nawet bywać na tych samych wystawach (w Piotrkowie mój piesek również brał udział w wyborach BIS Puppy). Mam wielką nadzieję, że uda mi się Was poznać na najbliższej wystawie w Warszawie- będę Was szukać :)

Prawie wszyscy będziemy.:lol:

• 2 months later...
Posted

5.12.2009 na Łotwie urodził się miot basenji po naszym Bali- Bumbala Bahati Loango i Koko - Crystal Jevelin Coco Jamba
Przyszły na swiat 4 maluszki: jedna sunia ruda, dwie sunie czarne i jeden piesek czarny.
Pełna informacja na temat rodziców u nas na stronie : http://www.basenjifamily.com/loangobalipup3.html
a galeria szczeniąt tutaj : http://basenjifamily.com/CRYSTAL%20JEVELIN%20COCO%20JAMBA%20PUPPIES`2009/index.html
oby żyły zdrowo i szczęśliwie :)
3 szczenięta są zamówione jeszcze tylko jedna czarno- biała dziewczynka jest "wolna"

Posted

Dziękuję,
Maluch na razie rozwijają się prawidłowo, chłopiec waży już 410 g, dziewczynki po 280 g
Kiedy dostaniemy nowe zdjęcia wstawię link tutaj.

Pozdrawiam

Posted

Bali - Bumbala Bahati Loango jest ojcem 2 miotów basenji (:)) w tym roku.
Drugą krytą przez niego sunią była Rybka- Jasiri Sukari Re Bar McEntire.
Maluszki urodziły się w Mikołaja, 6.12.2009., i była to radosna chwila dość napiętych ostatanich tygodni.
Maluszki są zdrowe i piękne. A że rodowodowo takie właśnie powinny być to chyba nie muszę mówić...wystarczy przeanalizować rodowód Rybki, jest tam właściwie cała historia basenji z najpiękniejszymi rudymi psami, jakie można sobie wyobrazić.
Jak tak patrzę na jej przodków to czasem zadają sobie pytanie, gdzie się podziały te piękne basenji z lat 80-tych...
Miejmy nadzieję że ze dwa szczeniaczki "mocno uderzą w przeszłość"
zdjęcia maluchów robione dzień po naarodzinach możnna zobaczyć tutaj :
[URL="http://basenjifamily.com/BALI%60s%20PUPPIES%20IN%20YPSYLON%20KENNEL%602009/index.html"]http://basenjifamily.com/BALI%60s%20PUPPIES%20IN%20YPSYLON%20KENNEL%602009/index.html[/URL]

Posted

Już gratulowałam osobiście, gratuluję jeszcze raz, a dumnemu tatusiowi Baliemu ściskam łapy, wszystkie cztery! :D
Między maluszkami jest tylko jeden dzień różnicy, tatuś ten sam... strasznie jestem ciekawa jak oba mioty będą dorastały :)

Moje maluszki są u mnie w pokoju, od urodzenia patrzę na nie non stop, dopiero w poniedziałek idę do pracy, więc zauważę różnicę, czy rosną, czy nie ;) Urodziły się w bardzo smutnym i trudnym dla mnie okresie, są dla mnie szczególne, taki promyk radości, szczęścia i nadziei... Mój Tata na nie tak czekał, zabrakło zaledwie dwóch dni by je zobaczył........... cholera :/

Posted

nic rozsądnego nie przychodzi mi do głowy by w jakikolwiek sposób Cię podtrzymać na duchu, ten rok jest dla nas zbyt ciężki w sensie udźwignięcia i zaakceptowania tego co nieuniknione, a czego tak byśmy nie chcieli przyjąć do świadomości...

pozostając w żalu
grażyna

• 2 weeks later...
Posted

Zrobiliśmy i wstawiliśmy do Galerii nowe zdjęcia szczeniaczków po naszym Bali - BUMBALA BAHATI LOANGO i Rybce JASIRI-SUKARI RE BAR McENTIRE>
Maluchy na zdjęciach mają dokładnie 20 dni. Rozwijają się prwidłowo, kościec prawidłowy, budowa prawidłowa, oczka pięknie otwarte, zdrowe, uszka zdrowe,serduszka prawidłowe ( opis weta :)) humorki i charakterki już widoczne...tylko całować i całować te małe, błyszczące szczeniaczki :)
Link do galerii : szczeniaczki Rybki - 20 dni

Posted

J.G napisał(a):
Wszystkiego dobrego w Nowym 2010 Roku życzę.
Szczeniaczki śliczne.

Dziękujemy i wzajemnie !
Szczeniaczki są zawsze śliczne także kundelki...a nasze to takie afrykańskie kundelki :)

• 2 weeks later...
Posted

Powiększyła się ilość czarno-białych basenji w Polsce, bardzo się z tego powodu cieszymy. Szczenięta w Hodowli Ypsylon mają już 6 tygodni - /nowe zdjęcia/ i już niedługo trafią do nowych domów.
Więcej informacji na naszej stronie Loango/
i na stronie Hodowli Ypsylon Ypsylon/

Posted

[quote name='gmk']Powiększyła się ilość czarno-białych basenji w Polsce, bardzo się z tego powodu cieszymy. Szczenięta w Hodowli Ypsylon mają już 6 tygodni - /nowe zdjęcia/ i już niedługo trafią do nowych domów.
Więcej informacji na naszej stronie Loango/
i na stronie Hodowli Ypsylon Ypsylon/

Trzymam kciuki za dobrych właścicieli :)))

• 3 weeks later...
Posted

Częśc już jest w nowych domach.
Bali - Bumbala Bahati Loango jest ojcem 2 miotów w tym sezonie.Razem 9 szczeniat które własnie skończyły 2 miesiące- Wszystkiego dobrego i całusy od nas wszystkich !
Dziwne ale to jakiś wirus...jak ktoś ma ma czarno-białe szczeniaczki basenji to zaczyna je berdziej doceniać.
Ja całe życie będę pamiętała dzień w którym na własne oczy zobaczyłam Vicka- Faraoland VICTORY AND FREEDOM...
Pamiętam jak na zmianę to gryzł mnie w nos to lizał... od początku potrafił się tak pięknie cieszyć. Miał i słabsze chwile ale to wtedy kiedy odeszła od nas jego wielka miłość - CHAKA- CHATTANOOGA CHOO CHOO Ypsylon.
Długo dochodził do siebie, ale znów jest sobą co chyba było widać na zeszłorocznej wystawie w Warszawie :)