Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam serdecznie wszystkich ! :multi:
Poszukuję ładnej czystej rasy suni Yoreczki. Jeżeli ktoś ma lub wie kto sprzedaje szczeniaki, ładne i sprawdzone proszę o info. :loveu: pozdrawiam serdecznie

Posted

Dlaczego york? Ponieważ kocham te psiaki. Są kochające i one kochają raczej wszystkich. Wprowadzają do życia tyle energii i szczęścia ile maże dać dać mogą. Jak każdy pies kocha bezwarunkowo i bezgranicznie. Ja ogólnie uwielbiam psy ale jesli chodzi o yorki przypadły mi do gustu. Byłam bardzo szczęśliwą posiadaczką już dwóch yorków, ale oba mi tragicznie zdechły.Miałam pieska i sunię. Dlatego mam już porównanie jeśli chodzi o płeć. Jeśli chodzi o charakter oba psiaki są niesamowite , natomiast ja teraz chcę sunie pod względem higienicznym. A po drugie mam "samych chłopów" w domu i chce mieć bratnią duszę. :loveu:

Posted

mój pierwszy yoreczek Ozzy odszedł bo wpadł pod nogi osiedłowym łobuzom :placz:,był bardzo towarzyski i chętnie biegał do wszystkich ( moja wina że nie prowadziłam go wtedy na smyczy, ale czasu się nie da odwrócić ) natomiast sunia Mojra odeszła bo zaatakował ją większy pies :placz:, ale jedyna pociecha to taka że umarła na miejscu i nie cierpiała. Ale ja do dziś cierpię jak wspominam moje maleństwa.

Posted

marza_only napisał(a):
tak, oczywiście myślę jedynie o suni z metryczką. Jestem przeciwniczką kupowania piesków bez dokumentów świadczących o ich pochodzeniu.
brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

jeden z nich go kopnął, :mad:choć może trudno powiedzieć kopnął wplątał mu się pod nogi i został uderzony w główkę, momentalnie zrobił mu się guz gigant i jego zycie dobiegło końca. :placz:

Posted

[quote name='marza_only']mój pierwszy yoreczek Ozzy odszedł bo wpadł pod nogi osiedłowym łobuzom :placz:,
co oni mu zrobili?

a tu masz link do podstrony ZKwP, trochę tego dużo ;)
[url=http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=g3]Zwi

Posted

faktycznie dużo , ale na 100% znajdę sunię dla siebie.
Tym razem chcę kupić ślicznego psiaka i nie dać się oszukać, tak jak poprzedniego razu.
Fakt Ozzego kupiłam bez "papierów" ale to było bardzo dawno temu i jeszcze nie wiedziałam jak sytuacja wyglada. Natomiast Mojrę kupiłam z metryczką. Byłam szczęsliwa, że mam swoją wymarzoną przyjaciółczkę. Nie wiem czy można operować kwotami, ale napiszę. Zapłaciłam za nią 2500 zł 3 lata temu i gdy poszłam zapisać się i wyrobić rodowód suni okazało się, że owszem ma metryczkę, ale z nijakiego klubu psa! Ja zbladłam bo nie wiedziałam o co chodzi. W ZK wyjaśniono mi że klub psa to fikcja, są to ludzie którzy żreują na takich naiwniakach jak ja.
Ale sunia była piękna i kochana a to dla mnie się liczyło.
Ale teraz jestem o to doświadczenie mądrzejsza i dlatego szukam pomocy na tym forum, wsród ludzi którzy się znają i mają pojęcie o psach i o hodolach.

Posted

marza_only napisał(a):
jeden z nich go kopnął, :mad:choć może trudno powiedzieć kopnął wplątał mu się pod nogi i został uderzony w główkę, momentalnie zrobił mu się guz gigant i jego zycie dobiegło końca. :placz:

przecież jak widział taką malutką dziecinkę to mógł uważać :shake:
są ludzie i debile

oczywiście pomijając fakt, że to Ty powinnaś dobrze pilnować swojego psa,
mam nadzieję, że teraz będziesz bardziej uważała na pieska

Posted

Oni byli pijani i ... zresztą fakt jest faktem, że to moja wina i bardzo ciężko mi z tym, ale to się stało i zosatał mi tylko ból i tęsknota po Ozzym, który zawsze będzie na pierwszym miejscu w moim sercu.

Posted

marza_only napisał(a):
Oni byli pijani i ... zresztą fakt jest faktem, że to moja wina i bardzo ciężko mi z tym, ale to się stało i zosatał mi tylko ból i tęsknota po Ozzym, który zawsze będzie na pierwszym miejscu w moim sercu.

wiem jak ci ciężko, bo ja też straciłam psa przez moją nieuwagę :-(
Zobaczysz, ból przeminie, z pewnością nie szybko, ale z czasem, i zostaną tylko wspomnienia, które, myślę, nigdy nie zostaną przez ciebie wyrzucone.
Jak już pisałaś, niedługo będziesz miała nowego pieska, który nie zastąpi poprzednich, ale zapełni pustkę.

Posted

Widze że jesteś z Lublina. Ja polecałabym Ci hodowlę Księżniczki z Lublina.Ja kupiłam tam moją suczkę.Ma świetny charakter i jest śliczna ! Już planuje przyszłe wystawy.Ta Pani z hodowli ma maluchy po Chempionie polski a cena bardzo przystępna poniżej 2000 ( zależy jak będziesz negocjować ;) )

Posted

Polecam hodowlę Pumilo.W podanej hodowli Księżniczki z Lublina są aż dwa pieski z tej hodowli.
Ja mam z tej hodowli sunię (ma 2 latka i 4 m-ce-siostra Leona będącego w hodowli ,,Księżniczki z Lublina'' ) i jestem baardzo zadowolona.
Sunia jest malutka, o wzorcowym włosie ,a co najważniesze o cudownej psychice.
Co prawda w hodowli nieczęsto są mioty,ale to chyba dobrze?
Warto poczekać:)