Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żółwik miewa się coraz lepiej :loveu:
Staruszka nawet sprawnie bryka po wybiegu :loveu:
Na teren wychodzi na krótko i sama chce wracać do swojego lokalu :cool3: - nie wiem czy się męczy czy czuje niepewnie ? :roll:
Żólwik jest zaszczepiony i zabezpieczony obrózka i frontlainem w sprayu - nie korzysta z basenu jak pozostałe toteż nie wytopi pcheł i kleszczy jak pozostałe :p

Posted

Zapomniałam, w miniony piątek nie było szans na zdjęcia nawet telefonem bo Tata Stasio ganiał pszczoły na działce :diabloti:
A ja mam mowy aparat (nie mowy numer :cool3:) i jeszcze nie umiem tego g........ obsługiwać :eviltong:

Posted

W dębogórze są teraz obie dziewczyny - Lećka w poprawczaku :diabloti: i Tania w sanatorium.
Jak nietrudno zgadnąć, poprawia się tylko Tania :diabloti:
A Lećka wypuszczona na biegi na teren regularnie demoluje Dziadkowi edki nad stawem :evil_lol:

Posted

Witam kochane Ciocie, przez chwilę tu nie pisywałam bo byłam zajęta ale u żółwika wszystko w porządku, żółwikuje coraz lepiej ale chyba wzrok się jej lekko pogarsza :shake:
Głucha to chyba jest już całkiem bo reaguje i truchta natentychmiast jak tylko zobaczy przywołujący ruch ręką, natomiast drzeć się można ile wlezie i nic - tylko ptaki uciakają :cool1:
Tania po swoim apartamencie porusza się sprawnie bo wszystkie katy już obeznała, ale jak wczoraj wyszłam z nią na teren to musiałam ją łapać bo do stawu by wpadła - tak, jakby brzegu nie widziała.
Żółwik zażywa kąpieli w stawie ale zdrugiej strony - na płytkim brzegu.
Kachana jest i nie miała lekkiego życia, skoro ma taką krzywicę i jeszcze na starośc trafiła do schronu.
W sobotę i niedzielę będę w Warszawie na akcji w Boguszycach.
Wiozę rzeczy przekazane przez Ciocię Dorkass i leki dla suni ONki, wyciągniętej z Boguszyc przez Ciocię Andę.
Sunia jest młoda, 3 letnia i przestała chodzić :-(

Posted

właśnie dostałam linka do tego wątku.
mogłam cos przegapić, ale czy zastanawialiście sie nad arthroflexem (czy jak to się tam pisze, nigdy nie pamiętam :oops:). ponoć to bardzo dobry i najmniej inwazyjny wątrobowo (można go praktycznie bez przerw podawać) lek na stawy i baaardzo pomaga staruszkom.
może by zlagodził bóle tani?

Posted

Tania dostaje chondrocan i VMP - też bardzo dobre.
To starowinka ale oczywiście należy próbować wszystkiego, co można.
Na razie jej wystarczy ale jak skończymy chondrocan to zamówię arthroflex - zobaczymy, może faktycznie na to zareaguje lepiej.
Taniusia była niestety zaniedbywana od małego o czym świadczy mały jak na ONka wzrost i krzywica :shake:

Posted

Wszystko dobrze :loveu:
Dziś były odwiedziny :lol:
Malutka ma suuuuuper apetyt coraz dłuższą sierśc i nawet lepirj sie porusza - stawy się rozprostowały :loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Sierściuch odrasta i kroki jakby bardziej elastyczne :multi:
Tania już nie chce latać za piłką za to znalazła sobie nową rozrywkę - tarza się w błocie na wybiegu jak deszcze padają :mad:

Posted

Na miejscu jest staw. Nie trzeba zabierać :cool3:
Ale Tania w stawie nie pływa, jest słabiutka i nie chce wchodzić do wody.
Niestety żle znosi upały :shake: