ewa36 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Żółwik miewa się coraz lepiej :loveu: Staruszka nawet sprawnie bryka po wybiegu :loveu: Na teren wychodzi na krótko i sama chce wracać do swojego lokalu :cool3: - nie wiem czy się męczy czy czuje niepewnie ? :roll: Żólwik jest zaszczepiony i zabezpieczony obrózka i frontlainem w sprayu - nie korzysta z basenu jak pozostałe toteż nie wytopi pcheł i kleszczy jak pozostałe :p Quote
ewa36 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Zapomniałam, w miniony piątek nie było szans na zdjęcia nawet telefonem bo Tata Stasio ganiał pszczoły na działce :diabloti: A ja mam mowy aparat (nie mowy numer :cool3:) i jeszcze nie umiem tego g........ obsługiwać :eviltong: Quote
ewa36 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 W dębogórze są teraz obie dziewczyny - Lećka w poprawczaku :diabloti: i Tania w sanatorium. Jak nietrudno zgadnąć, poprawia się tylko Tania :diabloti: A Lećka wypuszczona na biegi na teren regularnie demoluje Dziadkowi edki nad stawem :evil_lol: Quote
ewa36 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Witam kochane Ciocie, przez chwilę tu nie pisywałam bo byłam zajęta ale u żółwika wszystko w porządku, żółwikuje coraz lepiej ale chyba wzrok się jej lekko pogarsza :shake: Głucha to chyba jest już całkiem bo reaguje i truchta natentychmiast jak tylko zobaczy przywołujący ruch ręką, natomiast drzeć się można ile wlezie i nic - tylko ptaki uciakają :cool1: Tania po swoim apartamencie porusza się sprawnie bo wszystkie katy już obeznała, ale jak wczoraj wyszłam z nią na teren to musiałam ją łapać bo do stawu by wpadła - tak, jakby brzegu nie widziała. Żółwik zażywa kąpieli w stawie ale zdrugiej strony - na płytkim brzegu. Kachana jest i nie miała lekkiego życia, skoro ma taką krzywicę i jeszcze na starośc trafiła do schronu. W sobotę i niedzielę będę w Warszawie na akcji w Boguszycach. Wiozę rzeczy przekazane przez Ciocię Dorkass i leki dla suni ONki, wyciągniętej z Boguszyc przez Ciocię Andę. Sunia jest młoda, 3 letnia i przestała chodzić :-( Quote
sleepingbyday Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 właśnie dostałam linka do tego wątku. mogłam cos przegapić, ale czy zastanawialiście sie nad arthroflexem (czy jak to się tam pisze, nigdy nie pamiętam :oops:). ponoć to bardzo dobry i najmniej inwazyjny wątrobowo (można go praktycznie bez przerw podawać) lek na stawy i baaardzo pomaga staruszkom. może by zlagodził bóle tani? Quote
ewa36 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Tania dostaje chondrocan i VMP - też bardzo dobre. To starowinka ale oczywiście należy próbować wszystkiego, co można. Na razie jej wystarczy ale jak skończymy chondrocan to zamówię arthroflex - zobaczymy, może faktycznie na to zareaguje lepiej. Taniusia była niestety zaniedbywana od małego o czym świadczy mały jak na ONka wzrost i krzywica :shake: Quote
sleepingbyday Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 ja to sie nie znam, słyszłam tylko, ze to b.dobre. ale lepiej o tym najpierw pogadac z wetem. Quote
ewa36 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Oleńko, dziekujemy kochana :loveu: Spróbujemy na pewno. Słyszałam o tym leku i ja. Póki co w sobotę odwiedziny u Taniusi :loveu: Quote
ewa36 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 A Tani coraz ładniej odrasta sierśc i niedługo znów będzie kosmata :loveu: Jutro odwiedziny z mięskiem :cool3: To lubimy :p Quote
Doda_ Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Dlugo mnie nie bylo na dogomanii... Co u suńki ? Widzę ze ma sie super :) Quote
ewa36 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Wszystko dobrze :loveu: Dziś były odwiedziny :lol: Malutka ma suuuuuper apetyt coraz dłuższą sierśc i nawet lepirj sie porusza - stawy się rozprostowały :loveu: Quote
ewa36 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Wszystkim naszym Ciociom uprzejmie donoszę :cool1:, że Taniusia miewa się dobrze :p Quote
ewa36 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Sierściuch odrasta i kroki jakby bardziej elastyczne :multi: Tania już nie chce latać za piłką za to znalazła sobie nową rozrywkę - tarza się w błocie na wybiegu jak deszcze padają :mad: Quote
Doda_ Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Może zabierzcie ją gdzies nad jezioro.. popływałaby.. :lol: Quote
ewa36 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Na miejscu jest staw. Nie trzeba zabierać :cool3: Ale Tania w stawie nie pływa, jest słabiutka i nie chce wchodzić do wody. Niestety żle znosi upały :shake: Quote
Doda_ Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 A u nas nie jest taka upalna pogoda... dzisiaj rano brrrr zimno bylo :-( Quote
beka Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Mam nadzieję że ta cisza oznacza że u Tanii wszystko dobrze. Ewa zrób jej zdjęcia proszę. Quote
beka Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Ewa, daj znać jak Tania. Może jakieś zdjęcie???? Quote
*Gajowa* Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Zdjęcia Tani absolutnie koniczne ! Tak chciałabym zobaczyć jak wygląda w "nowej szacie" Quote
Recommended Posts