Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czarna anda napisał(a):
(...) zamknijcie ten watek prosze niech tanai spi spokojnie - choc to jej dajmy - i dosc juz klapania po proznicy (...) Jesli ktos ma pretensj epo wplate ktora na moje konto uczynil - czyli ci ktorych wymienilam w poscie swoim kilka stron wczesniej 3 osoby- prosze podac numer konta zrobei zwrot - na maila (...) ikantorowicz@poczta.onet.pl (...)

Czarna Ando, może i źle myślę ale nie wydaje mi się, by Tania w obecnej jej formie cokolwiek robiła sobie z tego, co pojawia się na wątku. Sądzę, że śpi spokojnie, jeśli snem można to nazwać.

Prośbę o rozliczenie przyjętych pieniędzy nazywasz pretensją. Cóż, można i tak. Zgodnie jednak z regulaminem dogo, który obowiązuje nas wszystkich jesteś zobowiązana do przedstawienia takiego rozliczenia.
Dla przypomnienia zacytuję Twój post 970:
"wszystko spraewdzilam
:wczoraj wieczorem wplynelo 500 od ewy rzeuskiej (...)
jak rowniez od kocurek 100
majga 50

wszystkie poprzedmei wplaty umiescilam w postach wczesniejszych w czasi ekiedy wplynely
"

Zrób proszę post rozliczeniowy, jeden, a nie rozsiany na kilka cząstkowych, w których podsumujesz wpłaty i wykażesz wydatki przyjętych pieniążków na Tanię, czyli to, co w zacytowanym poście, to, co było poprzednimi, jak to nazwałaś wpłatami, umieszczonymi w postach wcześniejszych i jeszcze jedną wpłatę w wysokości 20zł od estote, o której można przeczytać na dalszych stronach wątku. Pozostaje również kwestia wpłaty Beli51, jeśli doszła do skutku, o której to wpłacie 25.04 Bela pisze:"Ja też przeleję jutro pare zlotych, tyle ile bede mogła. Wierzę, że inni tez pomoga."

Post o jaki proszę rozwieje znaki zapytania, czy i na jakim minusie jesteś (a propos osób, które nadal chciałyby Ci pomóc w poniesionych wydatkach), czy Irenie została przelana wiadoma kwota 500zł i jak na Tanię zostały spożytkowane zebrane pieniążki.

Posted

ewa36 napisał(a):

Chciałam ją zabrac żeby ja pochować żeby chociaż miała swój grób.
Ale nie zdążyłam - już wydali ciało..

To była jedyna informacja jaka ukazała się na temat ewentualnego pochówku. A wystarczyło napisać chociaż slowo, chętnie "gościłabym" Tanię. Byłoby duzo blizej (o ok 190km) i bez zadnych dodatkowych kosztów. Mogła dotrzymac towarzystwa Nerusiowi i Tince.

Posted

Na początek powiem tylko, że śledzę ten wątek od jakiegoś czasu, ale odniosę się tylko do cytowanego przeze mnie fragmentu z racji tego, że czarna anda może tu nie zajrzeć - jak to zapowiedziała

majqa napisał(a):
Post o jaki proszę rozwieje znaki zapytania, czy i na jakim minusie jesteś (a propos osób, które nadal chciałyby Ci pomóc w poniesionych wydatkach), czy Irenie została przelana wiadoma kwota 500zł i jak na Tanię zostały spożytkowane zebrane pieniążki.

z tego co czytałam wątek jasno wynikało (z postów czarnej andy), że irenak nie podała danych do przelewu

Taniu
  • Posted

Pozostaje również kwestia wpłaty Beli51, jeśli doszła do skutku, o której to wpłacie 25.04 Bela pisze:"Ja też przeleję jutro pare zlotych, tyle ile bede mogła. Wierzę, że inni tez pomoga."

Ja niestety nie zdązyłam dokonac wplaty, gdyz w tym dniu dowiedziałam sie o śmierci Tani.
    Dlatego później dopytywałam sie o poniesione koszty.

Posted

majqa napisał(a):
    Czarna Ando, może i źle myślę ale nie wydaje mi się, by Tania w obecnej jej formie cokolwiek robiła sobie z tego, co pojawia się na wątku. Sądzę, że śpi spokojnie, jeśli snem można to nazwać.

Prośbę o rozliczenie przyjętych pieniędzy nazywasz pretensją. Cóż, można i tak. Zgodnie jednak z regulaminem dogo, który obowiązuje nas wszystkich jesteś zobowiązana do przedstawienia takiego rozliczenia.
    "wszystko spraewdzilam
    majga 50

wszystkie poprzedmei wplaty umiescilam w postach wczesniejszych w czasi ekiedy wplynely
    "

Zrób proszę post rozliczeniowy, jeden, a nie rozsiany na kilka cząstkowych, w których podsumujesz wpłaty i wykażesz wydatki przyjętych pieniążków na Tanię, czyli to, co w zacytowanym poście, to, co było poprzednimi, jak to nazwałaś wpłatami, umieszczonymi w postach wcześniejszych i jeszcze jedną wpłatę w wysokości 20zł od estote, o której można przeczytać na dalszych stronach wątku. Pozostaje również kwestia wpłaty Beli51, jeśli doszła do skutku, o której to wpłacie 25.04 Bela pisze:"Ja też przeleję jutro pare zlotych, tyle ile bede mogła. Wierzę, że inni tez pomoga."

Nie było mnie kilka dni. Wiedziałam, że Tania nie żyje, ale nie miałam pojęcia, że takie oczywiste kwestie, jak finanse będą tutaj problemem.
    Jak to możliwe, że anda dalej z uporem maniaka obraża wszystkich, zasłaniając się dobrem Tani, która odeszła? Ona już jest szczęśliwa i nie sądzę żeby sprawy formalne przeszkadzały jej w tym spokoju, za to taka reakcja andy na prośbę o rozliczenie mnie zastanawia.
    Jestem nowa i dopiero się wszystkiego uczę i albo to pech, albo szczęście dla mnie, że trafiłam na ten wątek.
    Z cała stanowczością uważam, że rozliczenie pieniędzy, które anda otrzymała musi się tu znaleźć. Nie twierdzę, że zostały one przehulane, ale przyzwoitość i kultura wymaga, aby każdą złotówkę, która jest często ciężko zapracowana przez darującego, powinno się rozliczyć. Nigdy bym nie zaufała osobie, która na reakcję o rozliczeniu, zareagowała tak alergicznie. Nawte gotowa jest odesłać pieniądze, jeśli się komuś coś nie podoba.
    Nie wspomnę o irenace, która przez andę jest traktowana wyjątkowo podle, bo to już chyba osobny temat.
    Wstyd ando! Dla mnie nie jestes wiarygodna! Jestem nowa i cię nie znam, nie znam twoich dokonań, ale po tym, co tu pokazałaś, rzuciłaś złe światło na cała dogomanie. Miłośc do zwierząt nie usprawiedliwia braku szacunku i wdzięczności do ludzi. Nic byś bez nich nie zrobiła.
    Uważam, że wątek nie powinien być zamknięty, zanim nie będzie rozliczony. W ogóle nie powinien być zamknięty, choćby też dla przestrogi.
    Czekam więc na rozliczenie z ciekawością.

Posted

majqa napisał(a):

"wszystko spraewdzilam
    majga 50
    wszystkie poprzedmei wplaty umiescilam w postach wczesniejszych w czasi ekiedy wplynely "

Majga - prosilam irene o podanei konta poniewaz mial aponosic koszty transportu - jednak sie z nich wycofala .Jest moj mail jest telefon na ktory mozna bylo dzwonic -natomaist prawda jest taka że Irenak nie wplacila mi azdnych pieniedzy ktore mialabym jej zwrocic

Wazne jest natomaist to ze irena wycofala sie z kosztow transportu - zatem jakei koszty transportwe ponosila? i za jaka klinike placila rzeczywiscie ? poza tym gdzi ejest bezpopsrednio zainteresowana i czemu jestes jej adwokatem ? Gdzie rozliczenie kliniki - czy tylko ja mam pisac skwapliwie rozliczenia ?
    Jesli ma powstac jakiekolwiek rozliczenei to pelne!!!!KLinika , irenak, ja

Nie otrzymalam zadnych ale to zadnych pieniedzy od Irenak - otzrymalam 500 od ewy36 i na jej konto jest zwrot - tak to wyglada wedlug prawa.- poniewz mnie osobiscie nikt zadnego rachunku irenyk nie przedstawil

prosze ciebie o podanie twojego konta na maila - maila nie pw- zrobie ci zwrot owych 50 zlotych - nie chcialabym sie wzbogacac twoim kosztem

I sugeruje zajmij sie zywymi zwierzetami - i soba takze - - i zamiast nudzac sie jak widze z ilosci postow pisanych przez ciebie - pisac zajmij sie swoimi psami bo ponoc masz ich w swoich" boksikach "sporo . Jak wpominalam mam ciezko chore dwa psy i nei mam czasu na pisanie.

I jeszcze raz poprosze bardzo osoby ktore chcialyby zwrot poczynionych wplat o kontakt mailowy - tak jak podalem w poscie wczesniejszym

koszty moje latwo obliczyc - mozna sprawdzic kilometry warszawa - srem - i srem warszawa oraz koszty opiekunki w wysokosci 150 ktora musiala zostac z ciezko chora Aza - w domu oraz wiezc ja do weterynarza na kroplowki i sadowanie bo wtym czasie kiedy jechalam po Tanie moja Aza z ostatniej szansy niemal umarla na skret zoladka - ma atonie jelit i pecherza jesli rozumiesz co to znaczy - co jest do sprawdzenia zarowno u weterynazra prowadzacego jak i Prezesa Ostatniej Szansy -wie o tym rowniez Beka bo zna sprawe i wie w jakiej sytacji swojej jechalam po tanie - dodaj jak umiesz - wyjdzie rozliczenie.
    Wiec wybacz ja mam co robic - weszlam na ten watek bo nie skasowalam powiadomienai o postach - teraz to wlasnei zrobilam
    Widze ze twoja nienawisc do ewy36 daje sie we znaki innym - odpusc - bo to zle wplywa na organizm.
    Sztuka jest wybaczac - i to potrafia ludzi silni - slabi jatrzą

ikantorowicz@poczta.onet.pl

Posted

Promyczek napisał(a):
    czarna anda piszesz, że irenaka podjęła się zapłaty za klinikę i to Jej problem, Ty deklarowałaś zwrot irenaka pieniędzy za transport (500zł) i zwróciłas?
    Promyczku widze ze masz klopoty z czytaniem - Mnie irenak niczego nie wplacala - wiec nie mam jej czego zwracac - nei mam jej jakiejkowliek wpkaty- sama ponisolam koszty transportu za ktore miala placic irenak a sie z nich wycofala

Czepiasz się kosztów opieki z klinice, a przecież ich nie poniosłaś w żaden sposób.

oczywiscie ze nei - czepam sie bo mnozenie kosztow robiac niepotrzebne badanai powoduje zawyzenei faktury Mialam wlasnei na wzgledzie minimalizacje kosztow aby potem nei bylo problemow z ich uiszczeniem.
    Wazen zeby robic tylko te badania ktore sluza ratowaniu lub diagnozie ktora mozna wykorzystac w celu ratowania
    Je nie podjelam decyzji o umieszczeniu Tani w Sremei wiec napewno nei bede ponosic kosztow jakichkolwiek
    Rozmawialam z Gonia jak Tanai do Sremu juz trafila co uzgodnily razem z Irenaki ustalalam nasteoujace badania :
    badania krwi - srodki przeciwbolowe - bo widze ze nie doczytalas i cytujesz tylko to co jest ci na reke

A kwoat powyzej 500 to troche duzo jak na badania wymienione - jesli ktos podjal decyzje o wiekszej ilosdi badan pomimo ze prosilam azeby ich nie robic bo rtg nie sprawi ze Tani wyprostuja sie lapy czy kregoslup - trodno jego koszt- dla przymnienia Irenak wraz z Gonia ustaly ja prosilam tylko o badania ktore wymienilam - - stan kregoslupa byl widoczny golym okiem - ale to juz pisalam i tez nei doczytalas

i nei irenak poniosla koszty transportu tyliko ja. wiec drogi Promoczku znowu sie mylisz- I nei pisz o oddawaniu Irenei pieniedzy bo IREANAK NICZEGO MI NIE DAWALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I TO SOBIE WBIJ DO GLOWY RAZ NA ZAWSZE

iwec znowu jesli sie wypowiesz - przygotuj sie - to wazne zeby pisac o czyms nie o niczym
    ja niestety juz nie przeczytam jesli znowu napiszezs.
    zawsze mnozesz pisac do mnie maila :)

Posted

[quote name='czarna anda'](...) poza tym gdzi ejest bezpopsrednio zainteresowana i czemu jestes jej adwokatem ? Gdzie rozliczenie kliniki - [B]czy tylko ja mam pisac skwapliwie rozliczenia ? [/B]
    [B]Jesli ma powstac jakiekolwiek rozliczenei to pelne!!!!KLinika , irenak, ja [/B]
    (...)otzrymalam 500 od ewy36 i na jej konto jest zwrot - tak to wyglada wedlug prawa. (...)
    prosze ciebie o podanie twojego konta na maila - maila nie pw- zrobie ci zwrot owych 50 zlotych (...)

I sugeruje zajmij sie zywymi zwierzetami - i soba takze (...)
    [/QUOTE]
    Nie jestem adwokatem Irenki. ;) A gdzie Ona jest? Byczy się weekendowo, czego bardzo jej zazdroszczę. :evil_lol: Mam nadzieję, że podobnie luzująca się Gonia po powrocie wstawi skan rachunku z kliniki, by czarno na białym widoczna była kwota, jaką postanowiła opłacić z własnej kieszeni Irenka.

Piszesz - [I]"otzrymalam 500 od ewy36 i na jej konto jest zwrot - tak to wyglada wedlug prawa."[/I] - aha, czyli rozumiem, że to co wpłaciła Ci Ewa wróciło do Ewy.

Oczywiście, zaraz podeślę Ci na podany mail dane do zwrotu mojej wpłaty, za co z góry dziękuję. :lol:

Twoje sugestie, czym mam się zająć przyjęłam do wiadomości i już po mnie spłynęły. ;)

[B]Wracając do kwestii rozliczeń:[/B]
    Jeśli 500zł wpłacone Ci przez Ewę do Ewy wróciło, a mnie oddasz 50zł w dalszym ciągu do rozliczenia zostają wpłaty:
    [B]- kocurek 100zł
    - estote 20zł[/B]

Kiedyś, na jakimś wątku, po wpłacie pieniążków, napisałam, że ufam osobie zbierającej i mnie rozliczenie nie jest potrzebne i... tu się przejechałam. :roll: Do akcji wkroczył mod i poinformował mnie, że moje zaufanie, czy jego brak nie ma tu nic do rzeczy. Rozliczenia przy zbiórce kasy to wymóg regulaminowy, a nie czyjeś widzimisię.

A teraz Twoje info o kosztach poniesionych na rzecz Tani:
    [B]"koszty moje latwo obliczyc - mozna sprawdzic kilometry warszawa - srem - i srem warszawa" - [/B]oblicz i wstaw, to Twoja rola, nie moja. :evil_lol:
    [B]
    "koszty opiekunki w wysokosci 150 ktora musiala zostac z ciezko chora Aza" - [/B]Nie rozśmieszaj mnie, bo to co opisujesz stanowiłoby istne kuriozum w kwestii jakichkolwiek rozliczeń wątkowych. :-o Twoją rolą jest wykazanie się co najwyżej kosztem paliwa, a nie kosztem opiekunki zorganizowanej dla pozostawionego psa!!! Aza do zbiórki na Tanię nie ma nic!!!

Jeśli ktoś wpłacał na moje konto rozliczałam się z wydatków wyłącznie na danego psa!!! Do łba mi nie przyszło, że miałabym umieszczać wygenerowane koszty oboczne, czyli, że w związku z działaniem na rzecz danego psa, którego dotyczył wątek, ponosiłam dodatkowe koszty związane z organizowaniem sobie na tę okoliczność np. opieki nad moimi zwierzakami.
    Powiedz proszę, czy gdybyś w związku z koniecznością wyjazdu musiała wstawić auto do mechanika ten koszt też podciagnęłabyś pod Tanię? A zakup gumy do żucia na wyjazd? Co Ty u diabła wypisujesz? :crazyeye:

Posted

[quote name='czarna anda'](...) Irena coz ponosi konsekwencje swoich decyzji (...) Co do kosztow - ja ponosze je na codzien - i czesto zdecydowanei przewyzszajace koszty faktury za Srem i nie przyszloby mi do glowy robic z tego wielkiego halo (...)[/QUOTE]
    Wypisz, wymaluj Czarna Ando można się tym podeprzeć w sprawie kosztów, jakie związałaś z Tanią, a dotyczyły Azy.
    Zgadzam się, że Irena ponosi konsekwencje swoich decyzji, jak zresztą każdy z nas. Zdecydowałaś się jechać po Tanię i musiałaś wynająć opiekunkę. I co z tego? Ponosisz codzienne koszty przewyższające wysokość faktury w Śremie? OK, nie rób więc szumu wokół 150zł wydanych na Azę. Miałaś, wydałaś. Ten koszt nie jest jednak bezpośrednim wydatkiem na Tanię.

Posted

czarna ando ty jakas psychiczne chora jestes,rozmawiałas z irenaka podobno płakałas jej do słuchawki ze nie masz ani grosza,to irenaka zrezygnowała z tych 500zł co chciałem jej dac ,

napisała mi zeby tobie je dac bo ona niechce,to ty jej napisałas ze masz jej 500 zł w d...ie ,JAK TY LUDZI TRAKTUJESZ,masz tu służących czy co?,JESTESMY DLA CIEBIE NIKIM?,myslisz ze bedziesz płuła nam w twarz a my bedziemy mówili ze deszcz pada?

Posted

Czarna Pando doprawdy jestem zaskoczona. Wydawało mi się że jesteś specjalista od negocjacji, budowania relacji. Gdybyś te umiejętności wykorzystała tutaj inaczej ten wątek by wyglądał. A tak ... zupełnie nie rozumiem co ma 150 wydane na Azę do Tani.

Czytasz tez inne wątki jak ci podrzucają i oburzasz się na finanse. Moralność Kalego?

Posted

Z tego co piszesz anda rozumiem, że Panu Filipowi za transport zapłaciłas sama. To dziwne, bo wcześniej nie kwestionowałas gdy irenaka pisała, że przelała za transport na konto pana Filipa. Z powodu przerwania podróży z kwoty 500zł pozostało 300, miały być przelane.
    Nie pouczaj mnie bo czytałam cały wątek. Jeśli bierze się pieniądze od innych to należy sie z nich rozliczyc.
    I nie podnoś już sprawy kosztów pobytu Tani w Śremie, Ciebie one nie dotyczą. Twoja postawa wobec konieczności rozliczenia się z pieniędzy i wobec ofiarodawców budzi dziwne przeświadczenie, że Ty nie potrzebujesz pomocy dla psa lecz frajerów którzy będą płacić i siedzieć cicho (cytując Ciebie: nie klapać dziobem).

Posted

Promyczku!
    A Ty też coś wpłaciłaś? Czy nie sądzisz,że w sprawach rozliczeń powinny się wypowiadać wyłącznie osoby -darczyńcy?:cool3:
    Ostatnio na dogo zrobiła się taka "moda",że najgłośniej i z wielkim oburzeniem,wypowiadają się i zarządzają osoby,które nic z darowiznami nie mają wspólnego:shake:
    Chyba,że jest to sposób nabijania sobie postów:crazyeye:

Posted

epe czyżbyś podwazała zasadność regulaminu dogo?
    A co do moich wpłat: mozesz mi pokazać post w którym jest podane komu i na co wpłacić? Bo czytam wątek od dawna i wciąz nie widzę takiego wpisu. Pojawił się wpis o koszcie transportu z adnotacją zeby nie wpłacać. A może Ty mi wskażesz komu i na co mam przelać pieniądze?

Posted

Promyczku, epe ma racje. Chyba przeginasz.:shake: Nie jesteś stroną w tym konflikcie, weszłaś na wątek na końcu i zalezy Ci chyba tylko na zadymie.:shake:

Posted

[quote name='bela51']Promyczku, epe ma racje. Chyba przeginasz.:shake: Nie jesteś stroną w tym konflikcie, weszłaś na wątek na końcu i zalezy Ci chyba tylko na zadymie.:shake:[/QUOTE]
    Belu, ośmielę się mieć inne zdanie. Prawo do wypowiedzi, po/ czy nie po naszej myśli mają wszyscy. Bez znaczenia jest tu kolejność wejść na wątek.

[CENTER][B][COLOR=Red]A teraz perła!!![/COLOR] :roflt:

[/B]Wysłałam wczoraj dane do zwrotu wpłaconych przeze mnie 50zł. Oto treść maila/ odpowiedzi od Czarnej Andy:

[COLOR=Red][B][COLOR=Black]"[/COLOR][/B]Pieniazki zostaly zwrocone - wlasnei wyszedl przelew - [B]dorzucilam jeszcze 50 ekstra - kup prosze dla siebei cos na uspokojenie[/B] - mowie z serca bo [B]martwie sie ze ta nienawisc cie kompletnie zaleje i co wtedy bedzie z psami w kojcach zwanych[/B] [B]" boksikami " [/B]

dziekuje

iwona[B][COLOR=Black]"[/COLOR][/B][/COLOR]

[LEFT][COLOR=Black]Odpiszę tutaj, bo nie mam życzenia na jakąkolwiek formę korespondencji z Tobą, inną niż na wątku.

Czarna Ando!
    Jeśli istotnie przelałaś 100zł, 50zł wróci do Ciebie. Serdecznie dziękuję za gest ale nie skorzystam. :evil_lol: Moje psy w boksikach to nie Twoje zmartwienie tylko bliskich mi osób i gdyby coś mi się przytrafiło oni o nie zadbają. :lol:

[/COLOR][/LEFT]
    [/CENTER]

Posted

Majqo, jestes ostatnią osobą, z którą chcialabym sie poróżnic, z powodu, który mnie nie dotyczy.
    Nietrudno zauważyć, że powstały na wątku 2 obozy. Ale to co uprawia Promyczek, ma swoja nazwe. To trolling. Zreszta powinna to wiedziec, jako znająca regulamin dogo.

Posted

alez obrzydliwy wątek. interesująca prywatna wymiana wiadomości między Czarna Anda a Majga. Dzięki za przedstawienie (tej perełki). To się uśmiałam z samego rana.

Posted

[quote name='bela51']Promyczku, epe ma racje. Chyba przeginasz.:shake: Nie jesteś stroną w tym konflikcie, weszłaś na wątek na końcu i zalezy Ci chyba tylko na zadymie.:shake:[/QUOTE]

Nie Tobie oceniać na czym mnie zależy. Dziwna postawa określac trollingiem pytania o rozliczenie wpływów i wydatków. Bo widzisz...... tylko gdy to zostanie rozliczone bedzie można ocenić kogo trzeba wesprzeć. Bo wydatki zostały poniesione i to, że Tani już nie ma nie oznacza, że i długi równoczesnie zniknęły. Tak trudno to zrozumiec?

Posted

[quote name='majqa']Belu, ośmielę się mieć inne zdanie. Prawo do wypowiedzi, po/ czy nie po naszej myśli mają wszyscy. Bez znaczenia jest tu kolejność wejść na wątek.

[/B]Wysłałam wczoraj dane do zwrotu wpłaconych przeze mnie 50zł. Oto treść maila/ odpowiedzi od Czarnej Andy:

[COLOR=Red][B][COLOR=Black]"[/COLOR][/B]Pieniazki zostaly zwrocone - wlasnei wyszedl przelew - [B]dorzucilam jeszcze 50 ekstra - kup prosze dla siebei cos na uspokojenie[/B] - mowie z serca bo [B]martwie sie ze ta nienawisc cie kompletnie zaleje i co wtedy bedzie z psami w kojcach zwanych[/B] [B]" boksikami " [/B]

dziekuje

[LEFT][COLOR=Black]Odpiszę tutaj, bo nie mam życzenia na jakąkolwiek formę korespondencji z Tobą, inną niż na wątku.

Czarna Ando!
    Jeśli istotnie przelałaś 100zł, 50zł wróci do Ciebie. Serdecznie dziękuję za gest ale nie skorzystam. :evil_lol: Moje psy w boksikach to nie Twoje zmartwienie tylko bliskich mi osób i gdyby coś mi się przytrafiło oni o nie zadbają. :lol:

[/COLOR][/LEFT]
    [/CENTER][/QUOTE]TO, co przeczytałam tutaj, to szczyt tego, czego mogłam się spodziewac po czarnej andzie. Wiedziałam, ze jest nieobliczalna i chamska, ale nie miałam nawet pojęcia jak bardzo! Pewnie zaraz i mnie nazwiecie trollem, dlatego starałam sie tu pisać mało, chociaż od wczoraj na bieżąco czytałam wszystko. Myslalam,że juz tu się nie odezwę, ale jak przeczytałam post majqi to nie moglam wytrzymac.
    JAk można byc tak chamskim i wrednym? JAkie obozy? Ja się majqe nie dziwie, bo to w końcu ona wywalczyła, że wrócił na wątek temat Tani, inaczej, ta biedna sunia umierałaby jeszcze długie miesiące w bólu, cierpieniu i samotności. Nie dziwię się, że majqa jest pełna żalu! Ale dziwię się najbardziej, że wszystko anda zrobiła tak, żeby stworzyć problem dwóch obozów- a ja uważam, ze to jest zasłona dymna dla ewy! Wszyscy tu o niej zapomnieli? Jej wybaczyli? A anda wspaniałomyślnie odesłała ewie 500zł? Za to Irenaka ma pokrywać koszt kliniki?To jest jakaś obłuda i zupełne odwrocenie tematu od sedna sprawy!
    Głowną winną wszystkiego, całej tej zadymy jest ewa, ale nie rozumiem, że wy tego nie widzicie?Zapominacie o tym?
    Postawa andy natomiast jest conajmniej podejrzana jak dla mnie. Nagle anda wybacza ewie wszystko, za to w stosunku do majqi i irenaki kipi nienawiścią i pluje jadem! Dzięki temu temat ewy zniknął, za to wszyscy czytają o dwóch obozach. Zwykle prośby o rozliczenie pieniedzy nazywacie trolingiem?
    To nie jest normalne. Jeślki ktos tu wejdzie i nie zna całego watku, niczego się nie dowie i kto wie, moze ewie powierzy kolejnego psa pod opiekę.
    Ando! Opanuj się, bo czytam dużo wątków na dogomanii, ale nie spotkałam takiej zawziętości u nikogo. Ty zarzucasz irenace, ze sie obraza i wscieka, a ty co zrobiłaś? Jestes obłudna i chamska, w dodatku śmiem twierdzić, ze nieuczciwa, skoro bronisz się przed rozliczeniami.
    I nie piszcie mi, ze skoro nie wplacalam, to nie mam nic do powiedzenia. Wpłacałam, do irenaki i ona się ze mną rozliczyla co do złotówki! Myślę,ze majqa swoje 50 zł tez do niej wplaci, przynajmniej będzie wiedziala, co się dzieje z jej pieniedzmi! A ja bym nie oddawala andzie tych dodatkowych 50 zl, tylko wplacila na jakiegos potrzebujacego psa majqo i napisala na watku dla jakiego!
    Jestem oburzona i zniesmaczona! Jak anda ma tak pomagać, to niech pomaga, razem z ewą, ale na dogomanie się nie nadaje.Ona moze do zwierzat jest dobra, ale nie do ludzi! Takie jest moje zdanie.

Posted

[quote name='majqa']Belu, ośmielę się mieć inne zdanie. Prawo do wypowiedzi, po/ czy nie po naszej myśli mają wszyscy. Bez znaczenia jest tu kolejność wejść na wątek.

dziekuje

Czarna Ando!

[/COLOR][/LEFT]
    [/CENTER]
    [/QUOTE]

[quote name='bela51']Majqo, jestes ostatnią osobą, z którą chcialabym sie poróżnic, z powodu, który mnie nie dotyczy.
    Nietrudno zauważyć, że powstały na wątku 2 obozy. Ale to co uprawia Promyczek, ma swoja nazwe. To trolling. Zreszta powinna to wiedziec, jako znająca regulamin dogo.[/QUOTE]

Bella jeżeli uważasz ze posty promyczka to trolling to jak nazwiesz teksty typu "wal się" i inne. Jak nazwiesz wysłanie takiego tekstu jak powyżej do kogokolwiek? I to przez osobę która zawodowo zajmuje się szkoleniem ludzi w zachowaniach, relacjach, uczy negocjacji. No cóż jeżeli:

[LIST]
    [*]psycholog zajmujący się pracą dziećmi molestowanymi sam ma pedofilskie skłonności,
    [*]jeżeli osoba zajmująca się szkoleniami w zakresie relacji międzyludzkich, zachowuje się w sposób chamski
    [/LIST]
    [B]To Świat się kończy[/B]
    żenujące jest wytykanie wydanych 150 zł na innego psa niż Tania, a jednocześnie robienie żałosnego spektaklu, mającego na celu upokorzenie drugiej osoby i dopisek "[COLOR=Red][B]dorzucilam jeszcze 50 ekstra - kup prosze dla siebei cos na uspokojenie".

[/B][COLOR=Black]Gdyby nie Majqa temat Tani nikogo nie zaniepokoiłby jakoś, wystarczyłby ustne przekazy ze jest ok. Jedynie Majqę coś tknęło i upominała się o zdjęcia. [/COLOR][/COLOR]
    [quote name='Charly']alez obrzydliwy wątek. interesująca prywatna wymiana wiadomości między Czarna Anda a Majga. Dzięki za przedstawienie (tej perełki). To się uśmiałam z samego rana.[/QUOTE]

Charly jeżeli to jest śmieszne.... gratuluje pogody ducha.

Posted

[quote name='bela51']Majqo, jestes ostatnią osobą, z którą chcialabym sie poróżnic, z powodu, który mnie nie dotyczy. (...) [/QUOTE]
    Belu, poróżnić się to spore słowo. My po prostu inaczej patrzymy na tę samą sprawę i już. Każda z nas więc, w związku z tym, wyraża pogląd, jakiemu hołduje. :-)