epe Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [quote name='malizna78']Nieprawda. Nikt nie wini andy za całła sytuację. Jasno tu było napisane ze 100razy ze winna calej sytuacji jest ewa36. Anda zachowala sie nieładnie i nic jej nie tłumaczy. Nie miała prawa atakować w niewybredny sposob nikogo a zwłaszcza ludzi, ktorzy starali sie pomóc. Irenaka włożyła dużo serca w pomoc dla Tani a została na watku potraktowana przez ande jak pospolity przestepca. O majku nie wspomne.Tak się nie robi nawet w najgorszym zdenerwowaniu. Każdy kto miał cos wspólnego z Tanią ma pewnie sobie cos do zarzucenia, bo zaufali ewie i okazalo sie to najgorszym błędem. Ale nie mogę zrozumiec, jak można osłaniac ewe a zmieszać z błotem osoby, ktore starają się naparwdę pomóc? To jest niedopuszczalne! Droga Malizno! Zazwyczaj pomoc Irenaka,kończy się tak właśnie -co to za pomoc,jeśli musisz się podporządkować wzamian- do jej woli? Czarna Anda miała swój scenariusz,a Irenaka wpadła nagle na wątek,przeczytała,sama zadecydowała o klinice w Śremie,czyli zadecydowała o dodatkowych,niemałych kosztach,namieszała,stwierdziła,że to z winy Andy będzie teraz zadłużona - czy to jest normalne?:crazyeye: Irenaka często uważa,że ma rację,a wiadomo,że na odległość,gdy się psa nie widzi,to śmieszne są takie postawy! O Majku nie rozmawiajmy,bo już raz dostał bana za głupie wpisy i widzę,że znowu zaczyna. Zresztą już zaoferował wpłatę tych 500,- na innym wątku,bo jak napisał "pokłócił się"z pewną ciotką:evil_lol: Quote
malizna78 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 epe napisał(a):Droga Malizno! Zazwyczaj pomoc Irenaka,kończy się tak właśnie -co to za pomoc,jeśli musisz się podporządkować wzamian- do jej woli? Czarna Anda miała swój scenariusz,a Irenaka wpadła nagle na wątek,przeczytała,sama zadecydowała o klinice w Śremie,czyli zadecydowała o dodatkowych,niemałych kosztach,namieszała,stwierdziła,że to z winy Andy będzie teraz zadłużona - czy to jest normalne?:crazyeye: Irenaka często uważa,że ma rację,a wiadomo,że na odległość,gdy się psa nie widzi,to śmieszne są takie postawy! O Majku nie rozmawiajmy,bo już raz dostał bana za głupie wpisy i widzę,że znowu zaczyna. Zresztą już zaoferował wpłatę tych 500,- na innym wątku,bo jak napisał "pokłócił się"z pewną ciotką:evil_lol:Nie zgodzę sie z toba. Nie znam irenaki, ale pewnie ty ja znasz lepiej skoro takie teksty piszesz. Ja tam nie moglabym napisac ze co to za pomoc, bo pomoc byla realna. Uważam ze bardzo duzo zrobila, bo miedzy innymi dzieki niej Tania mogla wyjechac. Nie mozesz napisac ze nagle wpadla na watek i narobila zamieszania. Ja to samo moglabym napisac o tobie ktos inny o mnie. Bo wielu z nas wpadlo na watek nagle, chcociaz moze bylo tu od poczatku. Ale jest róznica, bo ty, ja czy inne osoby wpadly nagle i nic z tego nie wyniknelo a irenaka moze i nagle wpadla, ale zrobila bardzo duzo i nie oczekiwala wdziecznosci chyba raczej, ale nie oczekiwala tez takiego potraktowania. Ja tylko nie umiem zrozumiec, dlaczego osoba naprawde winna jest tu usprawiedliwiona a osoba niewinna jest potepiona i wdeptana w ziemie. Quote
Freya73 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 malizna78 napisał(a):Ja tylko nie umiem zrozumiec, dlaczego osoba naprawde winna jest tu usprawiedliwiona a osoba niewinna jest potepiona i wdeptana w ziemie. Ja rowniez tego nie ogarniam. Irena stanela, wedlug mnie, ponad nad wszystkich. Jej bardzo zalezy na suni. Podziwiam ja tez za kulturalny poziom wypowiedzi kiedy wylewano na nia pomyje. Quote
majku33krakow Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 irenaka napisał(a):OK. Ewo. Stanowisko Iwony jest mi też znane. Wobec czego, ponieważ decyzja o oddaniu psa do Śremu była moja poproszę o zwrot kwoty 500,00 na moje konto. Z tej kwoty opłacę pobyt Tani w Śremie. Rozliczenie transportu z Panem Filipem zostawiam Wam, to Wasz koszt. to jest to?ale tu chodzi o ewe36.zeby zwrociła kase Quote
bela51 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Przeczytałam kilka zaległych stron , z nocnych wpisów. Późne ( a może wczesne )godziny usprawiedliwiają niektóre przekręcanie faktów. Ale z Waszych opinii wynika jedno. To Czarna Anda jest najgorsza, ( zaraz po ewie) bo wyraza sie nieparlamentarnie i obraza Bogu winnych porządnych ludzi). Sedno sprawy umkneło całkowice. Ponieważ wątek wróci do zycia, w co nie wątpie, to oszczędze niektórym czytamia całości. 1.Tania została zabrana z Dębogóry, tylko dzieki Czarnej Andzie i tylko dlatego, że to Ona zdecydowała, że ja weźmie do siebie. 2.Transport, był tu sprawą drugorzędną, bo ten, czy inny, na pewno by sie znalazł, tymbardziej, że nie był darmowy, a pies nie był na ulicy i jeden, czy 2 dni mógł poczekać. 3.Za transport pieniądze zwróciła Ewa36 w wysokości 500,00 zł (pieniądze zostały najpierw wyłozone przez iranaka) 4.Z woli początkowego darczyńcy pieniadze te zostały przelane na konto Czarnej Andy na opieke dla Tani i drugą częśc drogi ze Śremu do W-wy. 5.Wszystko było pieknie do momentu w którym któś powinien zapłacic za pobyt Tani w klinice w Śremie. 6.Ponieważ Czarna Anda i Irenaka miały inne zdanie na ten temat, Irenaka zażadała od Andy zwrotu wpłaconych przez Ewe 500,00 zł na swoje konto. Od tego zaczeła się słowna, nieparlamentarna przepychanka. Ale nie zapominajmy, że ten pies pojedzie do domu, tylko i wylacznie dzieki Czarnej Andzie. I dlatego uważam, że jesli sa tu ludzie, którzy chca pomóc Tani, to nalezy pomóc Czarnej Andzie. Potrzebne sa środki na transport Tani i na leczenie. Nie ekscytujcie sie tym, jak przebiegała rozmowa i jakich uzywano okresleń, bo znowu cały wątek sie rozmydli. Pomóżcie Czarnej Andzie, pomóżcie Tani. Quote
wapiszon Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Dziękuję bela 51 za trochę wyjaśnień.Próbowałam poczytać wątek ale nic nie rozumiałam z tego. Rozumiem, Tania jest u Czarnej Andy . Jakiej pomocy oczekujecie? Quote
bela51 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Tanie jest w drodze do Czarnej Andy. Po pierwszym etapie podrózy, poczuła sie na tyle źle, z zadecydowano o umieszczeniu jej w klinice Śremie k. Poznania. Czarna Anda jedzie po Tanie jutro, aby zabrac ja do siebie, do Warszawy. Quote
bela51 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Myslę, że każda pomoic, równiezfinansową, nalezy kierowac bezpośrednio do Czarnej Andy, która w tej chwili na własny koszt musi jechac po Tanię. Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 malizna78 napisał(a):Nieprawda. Nikt nie wini andy za całła sytuację. Jasno tu było napisane ze 100razy ze winna calej sytuacji jest ewa36. Anda zachowala sie nieładnie i nic jej nie tłumaczy. Nie miała prawa atakować w niewybredny sposob nikogo a zwłaszcza ludzi, ktorzy starali sie pomóc. Irenaka włożyła dużo serca w pomoc dla Tani a została na watku potraktowana przez ande jak pospolity przestepca. O majku nie wspomne.Tak się nie robi nawet w najgorszym zdenerwowaniu. Każdy kto miał cos wspólnego z Tanią ma pewnie sobie cos do zarzucenia, bo zaufali ewie i okazalo sie to najgorszym błędem. Ale nie mogę zrozumiec, jak można osłaniac ewe a zmieszać z błotem osoby, ktore starają się naparwdę pomóc? To jest niedopuszczalne! Osłaniać Ewę ? A przed czym przepraszam ? Jeśli komukolwiek się zdaje, że można zatrzymać śmierć i powstrzymać czy nawet odwrócić skutki bardzo zaawansowanej starości poprzez jakąkolwiek diagnostykę i leczenie, to sam też powinien się przebadać Przypominam - ona ma 15 lat. Tyle w temacie. To co robicie w waszym świetym oburzeniu, to co zwłaszcza zrobiliście Andzie jest obrzydliwe. Anda dobrze powiedziała- chętnych do pomocy niema. A ja dodam od siebie - jest tylko wrzeszcząca banda, której się wydaje że mnie powali pytaniami o badania. Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 czarna anda napisał(a):jak nie !! nie oslaniam nikogo - swoje zdanie w sprawie wypowiedziam dobrych dziesiat postow temu Kto chcial naprawde pomoc - irenak ktora si eobrazila bo mialam inne zdanie - nei czytasz watku !! i spieranie sie o 500 zlotych za transport o ktore nik nie prosil to nazywasz pomoca ?Pomocn abyla mariam ijej brat Fipi ktorzy przyczynili sie do przyjazdu Tani do poznania Brawo - po wielekroć brawo Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 malizna78 napisał(a):Ty chyba anda nie rozumiesz, ze przytaczanie fryzjera jest tu ironiczne? To ewa pisala, ze tylko fryzjer Tani jest potrzebny, nic więcej! To jest po prostu żenada! Przytaczamy fryzjera, zeby pokazac zakłamanie i brak rozeznania! Pies umierający a opiekunka- czuła i kochajaca pisze, ze jej tylko fryzjera potrzeba i bedzie gites!To nie dla nas jest ważki element- to byl ważki element dla ewy! Patrz wyżej Quote
bahlsa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Co poniektórzy naprawdę NIE ROZUMIEJĄ prośby aby NIE JĄTRZYĆ. Ewa36, daruj już sobie i zamilcz. Twoimi postami prowokujesz tylko do kolejnych awantur i do tego aby nie pomagać psom! Żadnym! czarna anda ... naprawdę wiele osób pomogłoby gdyby nie wpisy tej osoby. I nie wskoczyłam tu "przed chwilą" To ja prosiłam o zdjęcia Tani po 10 miesiącach pobytu u ewa36. Może gdybym była bardziej stanowcza, Tania byłaby w o wiele lepszym stanie? Quote
bela51 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [quote name='bahlsa']Co poniektórzy naprawdę NIE ROZUMIEJĄ prośby aby NIE JĄTRZYĆ. Ewa36, daruj już sobie i zamilcz. Twoimi postami prowokujesz tylko do kolejnych awantur i do tego aby nie pomagać psom! Żadnym! czarna anda ... naprawdę wiele osób pomogłoby gdyby nie wpisy tej osoby. I nie wskoczyłam tu "przed chwilą" To ja prosiłam o zdjęcia Tani po 10 miesiącach pobytu u ewa36. Może gdybym była bardziej stanowcza, Tania byłaby w o wiele lepszym stanie? Dajcie już spokoj tym przepychankom ! Prosze o pomoc dla Tani i Czarnej Andy, ktora jutro jedzie po Tanie na własny koszt. Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 malizna78 napisał(a):Czy naprawdę tu chodzi o 500zł? Swoją postawą anda osłoniłaś ewę moze i mimowolnie, tego nie wiem, nie znam cie. Trzeba bylo sparwy finansowe zostawić na pw. Nawet jesli Irenaka cos napisala opatrznie, choc ja nie zauwazylam naparwde,to macie chyba swoje telefony, maile. Rozkrecil się temat irenaki i nawet jak juz wszyscy zapomnieli po czasie, ty znowy wyjechalas z tekstem pogrubionym znow do niej. To mnie najbardziej poruszylo. Przygladalam się caly dzien jak dowalasz irenace i podziwialam ja za cierpliwosc ale tez wspolczulam strasznie. Czytam wątek naparwde. Moze mi cos umknąc, to prawda, bo jak się tu wchodziło, to emocje brały góre nad każdym. Uważam , ze irenake to ty powinnas przeprosic.Ale jej pewnie na tym nie zależy, bo bardzo zalezy, czy zależalo jej na uratowaniu Tani. Teraz to juz nie wiem. A Tobie na czym zależy ? Na wrzeszczeniu czy na ratowaniu Tani ? Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [quote name='majqa']To ja może zapytam o coś, a wcześniej zacytuję post Beki z 12.04.2010 skierowany do Ewy: Beka pisze: "(...) Powiem Ci że po Twoich postach na temat jej zdrowia jka ja zabrałas do Debogóry zastanawiałam się z Iwona czy Tania napewno jeszcze jest na tym świecie... zresztą Iwona pisała (nie mam czasu szukac cytatów) " Nie rob niczego pochopnie......" Pisałas ze weżmiesz ja na zimę czy jesień do domu..na poźniej chciałas wziąc inn,a niepełnosprawna sunie .... Mialam nadzieje, ze Tania skradnie Ci serce jak Bona, ale tak si nie stalo. Ja pewnie tez jestem podla, trudno jakos przezyzje........." Iwono, zbywana byłaś i Ty i Beka (i my na wątku) w kwestii zdjęć. Relacje o stanie psa miałaś telefoniczne. Powiedz proszę, skoro poczuwasz się do bycia prawnym opiekunem psa co zrobiłaś, by dowiedzieć się/ sprawdzić, jak realnie mają się sprawy z Tanią? Jesteś mocno przejęta jej stanem, nie dowierzasz, co mogę zrozumieć, że jest aż tak źle jak pisze Gonia. Co jednak uczyniłaś, by przez bity rok mieć pewność, że sunia ma się dobrze, że jest przebadana, że ma się dobrze w kojcu? Ewa zadawała mi pytania, gdzie ja byłam w międzyczasie, na co zgodnie z prawdą odpowiadałam, że interesowałam się Tanią poza wątkiem, dzwoniąc do Beki, pisząc do niej PW, dopytując, prosząc, by może jednak udało się wydębić te zdjęcia, które też oddają choć częściowo obraz psa. Jednakże... Czy to moją wolą Tania trafiła do Ewy? Czy to aby na pewno ja powinnam być osobą, której los Tani winien spędzać sen z powiek? Ja ją wyciągnęłam ze schronu na siebie i ja powinnam odpowiadać za to, co się z nią dalej działo? Jeśli Beka pisze prawdę, że obie miałyście wątpliwości (jak w cytacie), czemu te wątpliwości nie pchnęły Cię ku działaniu? Iwona w spokoju ducha zajmowała się swoich schorowanym, również wiekowo zaawansowanym stadem bo wiedziała, że po Tobie nie trzeba poprawiać. Jak się bierzesz za klepanie w klawiaturę to będzie wsio wyklepane z pełnym zaangażowaniem. Rozumiem, że Iwona też jest już winna - a jeszcze 20 stron wstecz nie była ? Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Alez oczywiście że tak. Zamilknąc powinno już dawno temu kilka osób, zwłaszcza tych, które pól palca nie dołozyły do pomocy Tani i Iwonie. Jednak niektórym ciagle mało i nie zmianiło tego nawet to, że ja na jakiś czas zamilkłam. Dlatego teraz wpadnę tu do was od czasu do czasu w wolnej chwili i na tą okoliczność możecie się co najwyżej oflagować. Ja też potrafię wypisywać. Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 majku33krakow napisał(a):czarna anda trzeba było na pw wyjasnic sobie wszystko z irenaka,wyjasnili byscie i ja bym sie nie wkurzał.nie morze ci kazac irenaka wpłacic na jej konto bo to twoje pieniadze były i TY mozesz tylko onich decydowac sama co znimi zrobisz. ktory to post był zacytuj mi go,mozesz? Ale Irenaka ogarnieta szałem pomocy uznała że jest inaczej i zażądała od Andy zwrotu 500, - Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 epe napisał(a):Droga Malizno! Zazwyczaj pomoc Irenaka,kończy się tak właśnie -co to za pomoc,jeśli musisz się podporządkować wzamian- do jej woli? Czarna Anda miała swój scenariusz,a Irenaka wpadła nagle na wątek,przeczytała,sama zadecydowała o klinice w Śremie,czyli zadecydowała o dodatkowych,niemałych kosztach,namieszała,stwierdziła,że to z winy Andy będzie teraz zadłużona - czy to jest normalne?:crazyeye: Irenaka często uważa,że ma rację,a wiadomo,że na odległość,gdy się psa nie widzi,to śmieszne są takie postawy! O Majku nie rozmawiajmy,bo już raz dostał bana za głupie wpisy i widzę,że znowu zaczyna. Zresztą już zaoferował wpłatę tych 500,- na innym wątku,bo jak napisał "pokłócił się"z pewną ciotką:evil_lol: BRAWO, BRAWO, PO WIELEKROĆ BRAWO Od pomocy uskutecznianej przez irenakę uchowaj nas Panie. Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 majku33krakow napisał(a):to jest to?ale tu chodzi o ewe36.zeby zwrociła kase To jest to. Kasę przekazałam Iwonie zgodnie z życzeniem irenaki i dwa razy nie będę jej zwracać bo to by było 1000 a nie 500 - chyba umiesz sumować. A irenaka zażadała zwrotu od Iwony. Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 lika1771 napisał(a):Ciekawa jestem jak sie ma sunieczka A to jest bardzo dobra kwestia. Ja też bym chciała to wiedzieć zwłaszcza, że ta klinika w sobotę jest zamykana wczesnym popołudniem a w niedzielę przedpoludniem. Czy Tania też jest tam zamknięta w boksie ? Jak ma się w takim razie załatwić ? U mnie miała mozliwośc swobodnego poczłapania na wybieg o dowolnej porze celem załatwienia potrzeba fizjologicznych. Jak wygląda to w Śremie ? I co z karmieniem i pojeniem ? Quote
lika1771 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Ewo ja wiem ze sunieczka ma tam najlepsza opieke i napewno w tej klinice nic jej nie grozi jest w bardzo dobrych rekach Quote
ewa36 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 lika1771 napisał(a):Ewo ja wiem ze sunieczka ma tam najlepsza opieke i napewno w tej klinice nic jej nie grozi jest w bardzo dobrych rekach To dobrze. Co z kosztami jej pobytu tam ? Jaka jest ich wysokośc ? Czy ktoś nam wreszcie odpowie ? Czy Iwona może ją odebrać jesli nie wystarczy jej środków na opłacenie w 100% pobytu w Sremie ? Iwona rusza jutro z Warszawy z samego rana i to powinno być jasno powiedziane. Quote
kenworth2000 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Ludzie czy wy do cholery nie widzicie co robicie klucicie sie ze trafila do Ewy itp. Wezcie najpierw zaltwcie wszytko co jest zwiazane z Tania teraz czy probujecie ja leczyc pielegnowac czy niestety trzeba ja uspic . Ja wiozlem tego psa i lepszych warunkow psu dac nie moglem ! Dziwne ze przewizolem juz dziesiatki psow wiekszych mneijszych itp. i bylo dobrze a ze pies po transporcie zle wygladal nic dziwnego moje psy tez wygladaja keipsko jak jada tyle km ale gwarantuje ze lepiej juz miec nie mogla jak ktos twierdzi inaczje niech ruszy dupe i pokaze jak powinna miec a nie pisze glupoty na watku . Tak samo z psem wypowiezdilame sie ja lekarz weterynarz i inni co widzili psa ze ona sie MECZY pierwszy raz powiedzialem ze najlpeiej jest uspic niestety chcil bym tego nie mowic ale taka jest prawda . Pierw zdecydujcie co robicie z Tania potem gadajcie o Ewie i innych . Bo jak chcecie jej pomoc to pomozcie a nie odwalajcie cyrku ! Pozdrawiam i zycze milej niedzieli Quote
Recommended Posts