irenaka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 czarna anda napisał(a):i dodam ze rozumeim ze cudzymi rekami chcesz splacac przez ciebei zaciagniete dlugi - super pomysl ze tez nie wpadlam na to sama je zaciagajac - biore pomysl - zajebisty Chyba nadal nie rozumiesz, ale trudno. Mój dług trafił do Ciebie, bo Ewa wpłaciła Ci moją kasę .A ja mam nadal debet. Wiem , że to zbyt trudne do zrozumienia. Następnym razem nie płacz do słuchawki, że nie wiesz jak zapłacisz, nie wiesz skąd pieniądze. Quote
stonka1125 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 ewa36 napisał(a):Tobie Stonko za to wyszło no nie, moje też nie chcą fruwać, mam w tej chwili 4 własne i dwa tymczasowe, tymczasowe dzięki porywom serca innych, miały być na chwilę, siedzą dłużej, zreorganizowały mi życie kompletnie, mogłabym zorganizować kojce na działce, 50m od mojego bloku i chodzić tam 2 razy dziennie, ale jeżeli raz pokazałam im jak może być z człowiekiem w domu, to nigdy nie pozwolę im tego stracić, przecież o to tu chodzi, NIGDY W GORSZE WARUNKI, nie chcę dolewać oliwy do ognia, próbuję zrozumieć... Quote
bela51 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 stonka1125 napisał(a):no nie, moje też nie chcą fruwać, mam w tej chwili 4 własne i dwa tymczasowe, tymczasowe dzięki porywom serca innych, miały być na chwilę, siedzą dłużej, zreorganizowały mi życie kompletnie, mogłabym zorganizować kojce na działce, 50m od mojego bloku i chodzić tam 2 razy dziennie, ale jeżeli raz pokazałam im jak może być z człowiekiem w domu, to nigdy nie pozwolę im tego stracić, przecież o to tu chodzi, NIGDY W GORSZE WARUNKI, nie chcę dolewać oliwy do ognia, próbuję zrozumieć... Dobrze, chwała Ci za to, tu wiele osób ma po kilka psow ( akurat nie mowię o sobie). Ale nikt nie jest świety, ani wolny od bledów. I powtarzanie w kólko to samo, jakaż ta Ewa jest bez serca, orzynosi na tym watku wiecej szkody, niż pozytku. Może lepiej zastanowic sie , jak zrobic zbiórke kasy na transport Tani. Albo za klinikę, jesli dzewczyny to w koncu uzgodnią. Quote
epe Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Nie rozumiem jak można tak traktować Czarną Andę!:crazyeye::shake: To ona w realu chce ratować Tanię - chyba wszyscy dojrzali wiekiem,zdają sobie sprawę na co się porywa -z serca! I tylko ONA powinna decydować o wszystkim,bo tak naprawdę zostanie ze wszystkimi problemami i uczuciami sama - żadna z nas nie będzie tego robiła realnie,codziennie - tylko ona! A ta ostatnio modna "maniera" o decyzjach i zarządzaniu przez tzw.darczyńców,lub osoby,które często nimi nie są,a lubią wystepować w tzw.imieniu darczyńców /nicku nie podam:evil_lol:/ przynosi więcej szkód,niż pożytku:shake: Czy nie lepiej wrócić do starych,normalnych zasad,-kto ma i chce, wpłaca na danego psa,a osoba mająca go pod opieką SAMA decyduje na co wyda kasę i robi rozliczenia tych wydatków i wpływów?;) Quote
irenaka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 bela51 napisał(a):Dobrze, chwała Ci za to, tu wiele osób ma po kilka psow ( akurat nie mowię o sobie). Ale nikt nie jest świety, ani wolny od bledów. I powtarzanie w kólko to samo, jakaż ta Ewa jest bez serca, orzynosi na tym watku wiecej szkody, niż pozytku. Może lepiej zastanowic sie , jak zrobic zbiórke kasy na transport Tani. Albo za klinikę, jesli dzewczyny to w koncu uzgodnią. Nie mam zamiaru Belu nic uzgadniać. Transport zapłaciła Ewa, do zapłacenia kliniki poczuwam się ja, bo moją decyzją tam trafiła. I fonito;). Quote
ewa36 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 epe napisał(a):Nie rozumiem jak można tak traktować Czarną Andę!:crazyeye::shake: To ona w realu chce ratować Tanię - chyba wszyscy dojrzali wiekiem,zdają sobie sprawę na co się porywa -z serca! I tylko ONA powinna decydować o wszystkim,bo tak naprawdę zostanie ze wszystkimi problemami i uczuciami sama - żadna z nas nie będzie tego robiła realnie,codziennie - tylko ona! A ta ostatnio modna "maniera" o decyzjach i zarządzaniu przez tzw.darczyńców,lub osoby,które często nimi nie są,a lubią wystepować w tzw.imieniu darczyńców /nicku nie podam:evil_lol:/ przynosi więcej szkód,niż pożytku:shake: Czy nie lepiej wrócić do starych,normalnych zasad,-kto ma i chce, wpłaca na danego psa,a osoba mająca go pod opieką SAMA decyduje na co wyda kasę i robi rozliczenia tych wydatków i wpływów?;) Bardzo mądra uwaga to BRAWO Quote
stonka1125 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Ja bardzo szanuję decyzję czarnej andy i jestem pod wrażeniem, nigdy nie podjęłabym się opieki nad psem starym i niedołężnym , nie podołałabym i każdy kto decyduje się na opiekę nad staruszkiem jest moim bohaterem Quote
bela51 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 irenaka napisał(a):Nie mam zamiaru Belu nic uzgadniać. Transport zapłaciła Ewa, do zapłacenia kliniki poczuwam się ja, bo moją decyzją tam trafiła. I fonito;). Skoro tak, to trzeba zbierać pieniadze za klinikę ( aby Ci zwrócic) oraz pieniądze dla Czarnej Andy. Musi miec na transport i utrzymanie Tani. Quote
AlfaLS Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='epe']Nie rozumiem jak można tak traktować Czarną Andę!:crazyeye::shake: To ona w realu chce ratować Tanię - chyba wszyscy dojrzali wiekiem,zdają sobie sprawę na co się porywa -z serca! I tylko ONA powinna decydować o wszystkim,bo tak naprawdę zostanie ze wszystkimi problemami i uczuciami sama - żadna z nas nie będzie tego robiła realnie,codziennie - tylko ona! Czy nie lepiej wrócić do starych,normalnych zasad,-kto ma i chce, wpłaca na danego psa,a osoba mająca go pod opieką SAMA decyduje na co wyda kasę i robi rozliczenia tych wydatków i wpływów?;) Jestem jak najbardziej za, pomyślę nad jakąś deklaracją choć strasznie krucho u mnie z kasą;) Quote
czarna anda Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='irenaka']Chyba nadal nie rozumiesz, ale trudno. Mój dług trafił do Ciebie, bo Ewa wpłaciła Ci moją kasę .A ja mam nadal debet. Wiem , że to zbyt trudne do zrozumienia. Następnym razem nie płacz do słuchawki, że nie wiesz jak zapłacisz, nie wiesz skąd pieniądze. Irena nie przeginaj paly - nie plakalam ci do sluchawki z poowodu kasy tylko z powodu Tani i nie badz n atyle wredan ze musisz poslugiwac sie prywatnymi rozmowami bo klamstwa co twoich oskarzen ze cos mi sie nie podoba wyszly na jaw - GDZIE DO CHOLERY SA CYTATY O KTORE CI EPROSZE ZEBYS PRZYTOCZYLA NA POTWIERDZENIE TEGO CO WYPISUJESZ - GDZIE ?? WIEC NEI TYLKO PIENIACZ Z CIEBEI ALE I KLAMCA I OSZCZERCA niegdy nei prosilam cie o kase - nigdy jej od ciebie nie przyjelam Jesli nie wyskoczylabys z tekstem ze ty pokrywasz transport jakis inne wyjscie napewno by sie znalazlo - mariam i fili z pewnoscia zgodziliby sie na raty w splacie Ja zdecydowalam sie na zabranei Tani ni ty swieta krowo wiec trzymaj swoj dziub w koncu na glodke i nei klep nim bez ladu i skladu bos nei pelikan nie masz debetu bo kasa 500 / podaj mi to towje cholerne konto na priva / leci do ciebie zaraz i gowno mnei obchodza twoje dlugi droga Ireno -mam swoje w ktore wycofujac sie z pomocy Tani ty mnei wpedzilas w tej chwili wiec sie zamknij juz ani razu nie powiedzialam nic na temat pieniedzy i o nie nie prosilam i powtarzam wytykalas Ewie gdakanie o pieniadzach i wycofywanie sie z deklaracji - jestes dokladnei taka sama - nic dodac nic ujac nie jeden raz prosilam ci ezebys nie eskalowala emocji na tym watku - nie posluchalas wiec teraz sama pograzasz sie w swoim laniu zolci - gdzi etwoje milosierdzi edotyzcace " biednej zapuszczonej przez Ewe Tani " ? juz ci przeszlo bo osmielilam sie miec inne zdani enizeli ty ? W tej sytuacji powinnam idac twoim tokiem rozumowania powiedziec ze pokrywam koszty transportu Tani / dajmy na to pwoiem 500 / i poprosze beke zeby wytluscila na pierwszej stronie ze to jest dlug IRENY K w stosunky do czarnej andy - tego chcesz ? w takie karty sie bawimy ? Gdzie jest Tanai w tym jarmarku ktory rozpetalas ? gdzi emilosierdzie i pies ktorego jest to watek - tak sie rozkrecilas w swojej nienawisci i zajadlosci ze zaponialas z jakiego powodu tu jestes co jeszcze powyciagasz Ireno ? wkleisz moje sms, maile , numer dowodu stopy ? DOWALAC JEST PROSTU ZZA KOMPUTERA JAK SIE MA SZWADRON ZA SOBA GORZEJ PRZYJAC RAZY NAWET JAK SIE ZASLUZYLO WIEC NIE ZACHOWUJ SIE JAK EWA KTORA OSKARZASZ ZE NEI PRZEPROSI JAK ROBI ZLE POKAZ ZE JESTES INAN BO NARAZIE WALISZ NA OSLEP SLEPAKAMI W SWEJ ZAPALCZYWOSCI KOBIETO I PRZEPROS MNEI ZA TO CO WYPISYWALAS KILAK POSTOW WCZESNIEJ A TWOJA KASE DOSTANIESZ I WSADZ SE JA W DUPE I SIE UDLAW I UWAZAJ ZEBYS SIE NIE ZAKSZTUSILA TROSKA UDAWANA Quote
irenaka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 bela51 napisał(a):Skoro tak, to trzeba zbierać pieniadze za klinikę ( aby Ci zwrócic) oraz pieniądze dla Czarnej Andy. Musi miec na transport i utrzymanie Tani. Widzisz i tu się różnimy zasadniczo. Ja uważam, że zaniedbania Ewy są przyczyną stanu obecnego Tani i to właśnie Ewa powinna ponosić konsekwencje finansowe a nie całe dogo. Odzewu na pierwszy apel Beki o zbiórkę na transport nie było żadnego, ale może tym razem się uda. Quote
majku33krakow Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 irenaka napisał(a):Widzisz i tu się różnimy zasadniczo. Ja uważam, że zaniedbania Ewy są przyczyną stanu obecnego Tani i to właśnie Ewa powinna ponosić konsekwencje finansowe a nie całe dogo. Odzewu na pierwszy apel Beki o zbiórkę na transport nie było żadnego, ale może tym razem się uda. jasne ze ewa36 powinna płacic za wszystko,przeciez to normalne.Tylko od powinnosci do zapłaty to hohoohho duza droga Quote
czarna anda Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='irenaka']widzisz i tu się różnimy zasadniczo. Ja uważam, że zaniedbania ewy są przyczyną stanu obecnego tani i to właśnie ewa powinna ponosić konsekwencje finansowe a nie całe dogo. Odzewu na pierwszy apel beki o zbiórkę na transport nie było żadnego, ale może tym razem się uda. oczywisice udowodnijmy wine!!!! Chrzanic psa wazne kto ma racje !!!!!!!!i tak se wypisz na piersi - mam racje i powies nad lozkiem po smierci tani WARCHOLSTWO I PIENIACTWO IRENO TO NIE JEST DOBRY MOTYW DO RATOWANAI ZWIERZAT Quote
ewa36 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 majku33krakow napisał(a):jasne ze ewa36 powinna płacic za wszystko,przeciez to normalne.Tylko od powinnosci do zapłaty to hohoohho duza droga A Ty zdaje się miałes Iwonie przekazywać po kawałku te 500 zł. to skup się na tym zamiast pyskować - chyba że i Tobie minęło jak Irenie jak przyszło do konkretów czyli do płacenia na Tanię. Quote
bela51 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Czarna Anda ma świetą racje. Zacietrzewiliście sie w udowadnianiu winy, w osądzaniu, ferowaniu wyrokow. Pies w tym wszystkim przepadł... Majku, wcale nie uwazam, że Ewa powinna ponosić wszystkie koszty. Wiele osób wiedziało, że Tania jest w Dębogórze. Co sie z Wami dzieje, skąd w Was tyle nienawiści? Quote
AlfaLS Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Błagam wróćmy do tego co najważniejsze do Tani. Ona czeka na pomoc już dość przeszła.... Tania się przypomina:loveu: Quote
majqa Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='czarna anda'](...) Ja zdecydowalam sie na zabranei Tani ni ty swieta krowo wiec trzymaj swoj dziub w koncu na glodke (...) i gowno mnei obchodza twoje dlugi (...) sie zamknij juz (...) A TWOJA KASE DOSTANIESZ I WSADZ SE JA W DUPE I SIE UDLAW I UWAZAJ ZEBYS SIE NIE ZAKSZTUSILA TROSKA UDAWANA Piszesz Iwono, a raczej apelujesz do Ireny o opanowanie. Radzisz jej, by wzięła sobie coś na uspokojenie, OK i to jest dla mnie do przyjęcia ale... Czy jednak aby na pewno język, jakim toczy się polemika jest właściwy? Czy tego, co chcesz wyrazić nie da się zrobić w sposób choćby odrobinę kulturalniejszy? :-o Quote
majku33krakow Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='czarna anda']oczywisice udowodnijmy wine!!!! Chrzanic psa wazne kto ma racje !!!!!!!!i tak se wypisz na piersi - mam racje i powies nad lozkiem po smierci tani WARCHOLSTWO I PIENIACTWO IRENO TO NIE JEST DOBRY MOTYW DO RATOWANAI ZWIERZAT i TU MASZ RACJE Quote
irenaka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='czarna anda']Irena nie przeginaj paly - nie plakalam ci do sluchawki z poowodu kasy tylko z powodu Tani i nie badz n atyle wredan ze musisz poslugiwac sie prywatnymi rozmowami bo klamstwa co twoich oskarzen ze cos mi sie nie podoba wyszly na jaw - niegdy nei prosilam cie o kase - nigdy jej od ciebie nie przyjelam Jesli nie wyskoczylabys z tekstem ze ty pokrywasz transport jakis inne wyjscie napewno by sie znalazlo - mariam i fili z pewnoscia zgodziliby sie na raty w splacie Ja zdecydowalam sie na zabranei Tani ni ty swieta krowo wiec trzymaj swoj dziub w koncu na glodke i nei klep nim bez ladu i skladu bos nei pelikan nie masz debetu bo kasa 500 / podaj mi to towje cholerne konto na priva / leci do ciebie zaraz i gowno mnei obchodza twoje dlugi droga Ireno -mam swoje w ktore wycofujac sie z pomocy Tani ty mnei wpedzilas w tej chwili wiec sie zamknij juz ani razu nie powiedzialam nic na temat pieniedzy i o nie nie prosilam i powtarzam wytykalas Ewie gdakanie o pieniadzach i wycofywanie sie z deklaracji - jestes dokladnei taka sama - nic dodac nic ujac nie jeden raz prosilam ci ezebys nie eskalowala emocji na tym watku - nie posluchalas wiec teraz sama pograzasz sie w swoim laniu zolci - gdzi etwoje milosierdzi edotyzcace " biednej zapuszczonej przez Ewe Tani " ? juz ci przeszlo bo osmielilam sie miec inne zdani enizeli ty ? W tej sytuacji powinnam idac twoim tokiem rozumowania powiedziec ze pokrywam koszty transportu Tani / dajmy na to pwoiem 500 / i poprosze beke zeby wytluscila na pierwszej stronie ze to jest dlug IRENY K w stosunky do czarnej andy - tego chcesz ? w takie karty sie bawimy ? Gdzie jest Tanai w tym jarmarku ktory rozpetalas ? gdzi emilosierdzie i pies ktorego jest to watek - tak sie rozkrecilas w swojej nienawisci i zajadlosci ze zaponialas z jakiego powodu tu jestes co jeszcze powyciagasz Ireno ? wkleisz moje sms, maile , numer dowodu stopy ? Jak sie uspokoisz i przemyślisz sprawę, to pogadamy;). Kasę przyjęłaś, bo wpłaciła Ci Ewa, co potwierdziłaś na wątku. Jak ją masz w d...500,00 to trudno, następnym razem będę wiedziała, że masz radzić sobie sama a ja mam wpłacić 5,00;). Szkoda, że wyskoczyłam z tym szybkim załatwianiem transportu, bo odebrałam Ci szansę wykazania się. Dobra nauczka na przyszłość. Pierwszy raz na dogo, ktoś tak jak ty mnie obraził i pierwszy raz wycofałam się z deklaracji. Choć nie do końca chyba tak jest. Kasa za transport jes tu Pana Filipa do rozliczenia a klinikę płacę ja, bo moją decyzją pies w stanie jakim był tam trafił. Pies nam chyba umknął w tej dyskusji, ale czasami tak jest. Quote
majku33krakow Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Poprosiłem moda anashara o wejscie tu Quote
irenaka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 ewa36 napisał(a):A Ty zdaje się miałes Iwonie przekazywać po kawałku te 500 zł. to skup się na tym zamiast pyskować - chyba że i Tobie minęło jak Irenie jak przyszło do konkretów czyli do płacenia na Tanię. Zostaw Majku w spokoju, bo to nie jego długi, tylko twoje. Quote
emilia2280 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 majku33krakow napisał(a):Poprosiłem moda anashara o wejscie tu Majku, nie bádz skarzypyta ;ppp Czasem trzeba konflikt wyjasnic bez obecnosci policji. Zresztá jestem pewna, ze modzi i tak wátek czytajá po cichu, ale juz na jawne zgloszenie bédá pewnie musieli zareagowac. Milo, czy nie milo sié czyta- szydlo wychodzi z worka w takich sytuacjach, nie na slodkopierdzácych wátkach, docen to... Quote
irenaka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 ewa36 napisał(a):A Ty zdaje się miałes Iwonie przekazywać po kawałku te 500 zł. to skup się na tym zamiast pyskować - chyba że i Tobie minęło jak Irenie jak przyszło do konkretów czyli do płacenia na Tanię. Za Tanię płacisz ty, dość tego, żeby inni ponosili koszty twoich zaniedbań. Quote
ewa36 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 majqa napisał(a):Piszesz Iwono, a raczej apelujesz do Ireny o opanowanie. Radzisz jej, by wzięła sobie coś na uspokojenie, OK i to jest dla mnie do przyjęcia ale... Czy jednak aby na pewno język, jakim toczy się polemika jest właściwy? Czy tego, co chcesz wyrazić nie da się zrobić w sposób choćby odrobinę kulturalniejszy? :-o Iwona w końcu nie wytrzymała i trudno się temu dziwić. Nawet jej nie ominęły oskarżenia. Z warcholstwem się nie polemizuje, warcholstwo się rozpędza. Ktoś w końcu musiał tą Wasza troskę nazwać po imieniu. I rzeczywiście - gdzie w tej Waszej trosce Tania ? Quote
majku33krakow Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 emilia2280 napisał(a):Majku, nie bádz skarzypyta ;ppp Czasem trzeba konflikt wyjasnic bez obecnosci policji. Zresztá jestem pewna, ze modzi i tak wátek czytajá po cichu, ale juz na jawne zgloszenie bédá pewnie musieli zareagowac. Milo, czy nie milo sié czyta- szydlo wychodzi z worka w takich sytuacjach, nie na slodkopierdzácych wátkach, docen to... mnie tylko smieszy to ze ktos ma w D.... pieniadze,dla mnie to brak szacunku i czarna anda ty bedziesz winna smierci Tani,nie szanujesz jej,nie zwazasz na słowa.głupota ludzka mnie smieszy,kiedy sie mozna zucic ambicją to mozna,ale nie gdy ktos cierpi,CZARNA ANDA wstydz sie za słowa swoje i nie pisz ze cie nerwy poniosły,bo jak sie kogos kocha to sie ciosy przyjmuje. Quote
Recommended Posts