Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
Mam Was gagatki!!! :mad: :evil_lol: Ładnie to tak de mi obrabiać? ;)
Raneczek wstał, czekamy więc na Tańkowe newski. :lol:

Witaj Kochanie:loveu: :buzi:Widzę, że nieźle wczoraj dziewczyny Ci dopiekały;)
A mnie biedną;) całą noc dylematy moralne gnębiły :hmmmm:
Dostałam wczoraj mail od Ewy i zostawiałam się, czy go wrzucić na dogo.
Tajemnica korespondencji prywatnej jest dla mnie cholernie ważna, ale z drugiej strony już raz Ewa mnie straszyła, że jak nie wkleję jej maila, to inni to zrobią i będzie mi wstyd. Chyba nie mam wyjścia, wstydzić się nie chcę, bo niby czego:

" [FONT=&quot]Ireno - nie ważne, co o mnie myślisz, proszę Cię spowoduj, aby staruszka do nas wróciła. [/FONT]
[FONT=&quot]Ona tego nie przeżyje - daleko nie dojechała. [/FONT]
[FONT=&quot]Starych drzew się nie przesadza. [/FONT]
[FONT=&quot]Ona ma 15 lat i w naturalny sposób już gaśnie, jakie leczenie i jaka diagnostyka ????? Ona ma mieć SPOKÓJ, którego została pozbawiona, jedzenie do woli byle w porcjach i poczucie bezpieczeństwa, , którego nie będzie miała niedołężna starowina u Iwony w stadzie. [/FONT]
[FONT=&quot]Ona była i jest zdrowa tylka stara i słaba jak każdy stary organizm. [/FONT]
[FONT=&quot]Prosze miej na względzie to stwotrzenie, które w tej mojej jak twierdzicie gehennie przeżyło rok - a sama wiesz, że to dla starego psa epoka. [/FONT]
[FONT=&quot]Co się dzieje z tymi ludźmi ? rozum wszyscy potracili ? [/FONT]
[FONT=&quot]Nikomu nie przyszło do głowy, że ona tęskni za nami, za mną i za Stasiem, że została wyrwana z miejsca ktore dobtrze znała i w którym czuła się BEZPIECZNIE. [/FONT]
[FONT=&quot]Co wy robicie ludzie ?[/FONT]
[FONT=&quot]i w imię czego ? [/FONT]
[FONT=&quot]I dlaczego ja temu uległam - od myślenia nie ma zwolnienia."

[/FONT]

Posted

[quote name='majqa']Mam Was gagatki!!! :mad: :evil_lol: Ładnie to tak de mi obrabiać? ;)
Raneczek wstał, czekamy więc na Tańkowe newski. :lol:

W nocy bawiałm sie quizem pt Jaka postacia z Muminków jestes - sluszny quiz ;)

i wiesz co się okazało? Jestem Mała Mi.

Mała (tutaj licytowałabym sie), wredna, bezczelna, ale jakże zadowolona z siebie :) To jest osoba, która nigdy nie zyje w obłudzie, raczej cierpi na nadprzejrzystość. Nieustannie coś knuje - jeśli chcesz oblać kogoś woda, na pewno poda Ci szklanke. Wytrwale dąży do wyznaczonych celów, zawsze gotowa do poświeceń - dla innych.

Czyli Izuniu jak widzisz nie unikniesz, nie unikniesz to cała ja :)

Posted

irenaka napisał(a):
Boję się dzwonić do Goni, bo widzę, że grasowała;) w nocy na dogo.
Poczekajmy:shake:.
Ty się MNIE boisz??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Tania żyje i ma się dobrze. Jest pieszczoszkiem :)

Posted

[quote name='Isadora7']W nocy bawiałm sie quizem pt Jaka postacia z Muminków jestes - sluszny quiz ;)

Mała (tutaj licytowałabym sie), wredna, bezczelna, ale jakże zadowolona z siebie :) To jest osoba, która nigdy nie zyje w obłudzie, raczej cierpi na nadprzejrzystość. Nieustannie coś knuje - jeśli chcesz oblać kogoś woda, na pewno poda Ci szklanke. Wytrwale dąży do wyznaczonych celów, zawsze gotowa do poświeceń - dla innych.

A skad miałas taki fajny quiz???

Posted

irenaka napisał(a):
Witaj Kochanie:loveu: :buzi:Widzę, że nieźle wczoraj dziewczyny Ci dopiekały;)
A mnie biedną;) całą noc dylematy moralne gnębiły :hmmmm:
Dostałam wczoraj mail od Ewy i zostawiałam się, czy go wrzucić na dogo.
Tajemnica korespondencji prywatnej jest dla mnie cholernie ważna, ale z drugiej strony już raz Ewa mnie straszyła, że jak nie wkleję jej maila, to inni to zrobią i będzie mi wstyd. Chyba nie mam wyjścia, wstydzić się nie chcę, bo niby czego:

" [FONT=&quot]Ireno - nie ważne, co o mnie myślisz, proszę Cię spowoduj, aby staruszka do nas wróciła. [/FONT]
[FONT=&quot]Ona tego nie przeżyje - daleko nie dojechała. [/FONT]
[FONT=&quot]Starych drzew się nie przesadza. [/FONT]
[FONT=&quot]Ona ma 15 lat i w naturalny sposób już gaśnie, jakie leczenie i jaka diagnostyka ????? Ona ma mieć SPOKÓJ, którego została pozbawiona, jedzenie do woli byle w porcjach i poczucie bezpieczeństwa, , którego nie będzie miała niedołężna starowina u Iwony w stadzie. [/FONT]
[FONT=&quot]Ona była i jest zdrowa tylka stara i słaba jak każdy stary organizm. [/FONT]
[FONT=&quot]Prosze miej na względzie to stwotrzenie, które w tej mojej jak twierdzicie gehennie przeżyło rok - a sama wiesz, że to dla starego psa epoka. [/FONT]
[FONT=&quot]Co się dzieje z tymi ludźmi ? rozum wszyscy potracili ? [/FONT]
[FONT=&quot]Nikomu nie przyszło do głowy, że ona tęskni za nami, za mną i za Stasiem, że została wyrwana z miejsca ktore dobtrze znała i w którym czuła się BEZPIECZNIE. [/FONT]
[FONT=&quot]Co wy robicie ludzie ?[/FONT]
[FONT=&quot]i w imię czego ? [/FONT]
[FONT=&quot]I dlaczego ja temu uległam - od myślenia nie ma zwolnienia."

[/FONT]

Widzę, że wpis irenaki został bez komentarza. Mnie zszokował całkowicie. Od wczoraj czytam cały wątek i nadal nie rozumiem Ewy. Bardzo mi jej żal (wiem zaraz mi się oberwie, że powinnam żałować Tani), bo wydaje mi się, że ona ciągle nie widzi jaką wyrządziła psu krzywdę, że same dobre chęci nie wystarczą a jej wpisy na dogo wywołują taką ostrą krytykę i oburzenie.

Ewo nie podołałaś opiece nad Tanią, o złe intencje Ciebie nie podejrzewam, przyznaj się do porażki, wykaż skruchę, przeproś po ludzku i ... pozwól innym dać Tani to czego Tobie się nie udało : miłości i bliskości z człowiekiem.

Posted

[quote name='Isadora7']W nocy bawiałm sie quizem pt Jaka postacia z Muminków jestes - sluszny quiz ;)

ja nie musz sobie nawet robic testow wszysko pasuje .... Mala MI!!!!

Posted

wykrywka napisał(a):
Widzę, że wpis irenaki został bez komentarza. Mnie zszokował całkowicie. Od wczoraj czytam cały wątek i nadal nie rozumiem Ewy. Bardzo mi jej żal (wiem zaraz mi się oberwie, że powinnam żałować Tani), bo wydaje mi się, że ona ciągle nie widzi jaką wyrządziła psu krzywdę, że same dobre chęci nie wystarczą a jej wpisy na dogo wywołują taką ostrą krytykę i oburzenie.

Ewo nie podołałaś opiece nad Tanią, o złe intencje Ciebie nie podejrzewam, przyznaj się do porażki, wykaż skruchę, przeproś po ludzku i ... pozwól innym dać Tani to czego Tobie się nie udało : miłości i bliskości z człowiekiem.

To samo powiedziałam dzis czarnej andzie - Ewa, zamiast dorzucac posty co pare minut, powinna przeprosic i pozwolic Tani dojsc do siebie wśród ludzi którzy ją bedą kochac bo wiedzą co to znaczy.

Zastanawiają mnie wiadomości od Ewy maile i sms co chwilę inne: raz Ewa szczesliwa ze Tania bedzie w domu, za chwilę rozpacza że sunia wyjechała z"domu" a Dębogóry.

Ewa czy Ty naprawdę nie rozumiesz? czy sobie jaja robisz?
Nie byłas u niej od miesiecy, nie wiedziałś ze ma obroże przeciwkleszczową i wielu innyc rzeczy z jej życia i śmiesz mówic ze pies tęskni?? za czym? za dożywociem w kojcu???
i dooosząc się do twojego sms do mnie. Tak trzymam psy na działce. Tak nie jestem tam cały czas tylko jeżdże dwa razy dziennie, ale w przeciwieństwie do Ciebie nie zabieram starych psów na dożywocie (dobre określenie, ma wydzwiek kary..), ale szukam im domów.

Posted

czarna anda napisał(a):
ja nie musz sobie nawet robic testow wszysko pasuje .... Mala MI!!!!

No, no wszystko się zgadza. łącznie ze wzrostem

Posted

Gonia powiedz prosze jaki bedzie rachunek za Tanie w lecznicy - trzeba wiedziec na jaka kwote nalezy sie przygotowac
Popros lekarza jesli moge cie poprosic aby weterynarz wypowiedzial sie jaka karme jego zdaniem Tania powinna dostac - czy stawowa czy dla wrazliwych zoladkow - musze sie do tego przygotowac jak przyjedzie

dziewczyny czy mozna bedzie zrobic dla Tani allegro cegielkowe ?
Jesli u mnie weterynarz Doktor Katarzyna Zukiewicz od akupunktury zdecyduje ze warto Tani zaserwowac zabiegi / moge podac numer do Pani doktor jesli ktokolwiek chcialby zasiegnac informacji/ to sa takze koszty ktorych nie uniose sama na ta chwile - Tania bedzie pod opieka Doktor Marzeny Cieciery ktora jest moja kolezanka i dobrym weterynarzem - moge takze podac numer jesli ktokolwiek chcialby zapytac co z Tania fachowca jak Taniusia juz bedzie w domu
Mysle sobei ze nie bedzie mozna jej faszerowac na dluzsza mete non stop przeciwzapalnymi lekami bo bol stawow ustapi a sypnie sie watroba i dojdzie do owrzodzenia scian zoladka jak czesto bywa w takich wypadkach niestety

Zatem Gonia podaj przyblizona kwote zebysmy wiedzialy na co sie przygotowac i pomyslaly wspolnie jak ja uzbierac

mam przyjaciol serdecznych ktorzy maja wydawnictwo - zawsze pomagali mi w plakatach ktore mozna zrobic i rozeslac w interku badz wydrukowac i wywiesic w zaprzyjaznionych lecznicach i miejscach ktore uznamy za dobre na ten cel

Chcialabym tez poprosic o zaprzestanie linczu Ewy - nic juz tym nikt nie pomoze i bedzie dochodzic do eskalacji emocji u kazdej ze stron a jak wiemy najlepsza obrona jest zawsze atak. ostatnioi mielismy w polityce smak tego co sie dzieje jak ludzie nie potrafia odpuscic i do jakich tragedi musi dojsc aby zaprzestac atakow. Tani to nie wroci roku w kojcu nie usmierzy bolu lapek nie zwroci braku ludzkiej reki przed zasnieciem

Mam nadzieje ze Tania bedzie mogla miec kolejny rok podarowany bo tyle osob pomaga by tak sie stalo - i to jest teraz najwazniejsze.....

Posted

Czarna Ando,
Oczywiście wszystkiego się dowiem. Usiłowałam dodzwonić się do lekarza teraz, ale niestety ma operację za operacją. Prosiłam zatem o telefon jak skończą.
A Tania nawarczała dziś na drugą lekarkę ;)

Posted

czarna anda napisał(a):

Chcialabym tez poprosic o zaprzestanie linczu Ewy - nic juz tym nikt nie pomoze i bedzie dochodzic do eskalacji emocji u kazdej ze stron a jak wiemy najlepsza obrona jest zawsze atak. ostatnioi mielismy w polityce smak tego co sie dzieje jak ludzie nie potrafia odpuscic i do jakich tragedi musi dojsc aby zaprzestac atakow. Tani to nie wroci roku w kojcu nie usmierzy bolu lapek nie zwroci braku ludzkiej reki przed zasnieciem

Pewnie dziewczyny myślą podobnie skoro nie skomentowały maila, który Ewa napisała do Irenki.
Chciałabym tylko abyśmy wszystkie były bardzo czujne i żeby już żaden pies nie trafił do Ewy.
Przeleję 100 zł na leczenie Tani.Na to konto w 1-szym poście,tak?

Posted

GoniaP napisał(a):
Czarna Ando,
Oczywiście wszystkiego się dowiem. Usiłowałam dodzwonić się do lekarza teraz, ale niestety ma operację za operacją. Prosiłam zatem o telefon jak skończą.

A Tania nawarczała dziś na drugą lekarkę ;)

z charaktrerkiem sie znaczy dziewczyna :) to dobrze trafi bo u mnie same takie charakterne dziewuchy - jak ostatnio przybyla suka nowotworowa to pogonila moja Ande w diably :) a staruszk az niej jak si epatrzy a Anda to krolowa matka - mlody gowniarz ktory dowoidzil kompanai i upsss zostala z lekka zdetronizowana :)
zeby nam jeszcze Tanai nie pokazala kto rzadzi :)

Posted

magda222 napisał(a):
Pewnie dziewczyny myślą podobnie skoro nie skomentowały maila, który Ewa napisała do Irenki.
Chciałabym tylko abyśmy wszystkie były bardzo czujne i żeby już żaden pies nie trafił do Ewy.
Przeleję 100 zł na leczenie Tani.Na to konto w 1-szym poście,tak?

tak na ta w pierwszym poscie- dzieki wielkie

Posted

[quote name='czarna anda']z charaktrerkiem sie znaczy dziewczyna :) to dobrze trafi bo u mnie same takie charakterne dziewuchy - jak ostatnio przybyla suka nowotworowa to pogonila moja Ande w diably :) a staruszk az niej jak si epatrzy a Anda to krolowa matka - mlody gowniarz ktory dowoidzil kompanai i upsss zostala z lekka zdetronizowana :)
zeby nam jeszcze Tanai nie pokazala kto rzadzi :)

A może ona tylko facetów lubi? Bierzesz to pod uwagę?:evil_lol:

Posted

[quote name='GoniaP']Tu znajdziecie zdjęcia dzisiejszej Tani:
http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/Tania?feat=directlink
Nie mam siły wstawić...

[quote name='stonka1125']tak "chodzi" tania.......po schodach była wniesiona...

[video=youtube;ANJQ-9vmzBY]http://www.youtube.com/watch?v=ANJQ-9vmzBY[/video]

Obejrzałam zdjęcia Tani... Wrak psa...
Filmik mną wstrząsnął...
Taniu,bądź silna!!! Teraz będzie już tylko lepiej.

Posted

czarna anda napisał(a):
cholera... i co proponujesz :) mam sie zoperowac :) ?

Coś pokombinować będzie trzeba, może coś dokleić;)?
Poczekam z tym aż Tania dojedzie do Ciebie. Zobaczymy co dziewczynce będzie pasować:evil_lol:.
Mam nadzieję, że Taniulka:loveu: teraz odpoczywa, że nabiera sił.

Posted

[quote name='irenaka'](...) Dostałam wczoraj mail od Ewy i zostawiałam się, czy go wrzucić na dogo. (...)
"Ireno - nie ważne, co o mnie myślisz, proszę Cię spowoduj, aby staruszka do nas wróciła. (...) Nikomu nie przyszło do głowy, że ona tęskni za nami, za mną i za Stasiem (...) Co wy robicie ludzie ? i w imię czego ? I dlaczego ja temu uległam - od myślenia nie ma zwolnienia."
Ewo, zamarłam. Autentycznie zamarłam.
Jestem pewna, że Tania już do Was nie wróci i bardzo mnie to cieszy.
Tak, tak... Jestem przekonana, że po rozstaniu z Wami roni krokodyle łzy. ;-)
Od myślenia nie ma zwolnienia, tu się zgodzę.

Posted

beka napisał(a):
(...) Zastanawiają mnie wiadomości od Ewy maile i sms co chwilę inne: raz Ewa szczesliwa ze Tania bedzie w domu, za chwilę rozpacza że sunia wyjechała z"domu" a Dębogóry. (...)

Mnie nie zastanawiają. To coś na kształt standardu.