*Gajowa* Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Dziś zrobiliśmy wietrzenie Tani - w związku z dodatnią temperaturą zdjęłam jej kubraczek w dzień na kilka godzin. Bawiłyśmy się oczywiście też w rzucanie przedmiotu - mocno już pogryzionego buta. Tej zabawy Tania nigdy nie ma dość :evil_lol:. Quote
Dorothy Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 to oznacza ze weseleje z kazdym dniem :-) Quote
Onaa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Rozumiem że szukacie dla niej domku. A czy suczka ma jakieś ogłoszenia - w internecie, w prasie ? Quote
majqa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 O ile mi wiadomo, niech dziewczyny jeszcze mnie poprawią, ogłoszenia nie były robione. Już tłumaczę Dogo, a przynajmniej spróbuję, choć sądzę, że jestem najmniej w temacie. Pojawiłam się tu na prośbę wspomnianej na wątku Ewy, której ta sunia leży na serduchu, a która to współdziała (choć na odległość) z Beką i Gajową. Ewa prosiła mnie o tekst do allegro i bym to allegro dograła (ona je opłaci), co uczyniłam. Tekst miał być pod kątem szukania suni domu i ewentualnego wsparcia finansowego. Jeśli błądzę, Gajowa i Beka mnie poprawią, bo ustalenia te znam tylko z jednej strony (Ewa). Tak, czy owak oznaczałoby to szukanie domku, a i wsparcie pieniężne byłoby mile widziane. Nie wiem tylko, na czyje konto miałyby iść wpłaty. Gajowa, Beko, jak to wygląda??? Quote
Onaa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 a czy suczka może już być ogłaszana czy też trzeba poczekać aż bedzie wyleczona , no i czy pod względem jej psychiki już jest w miarę dobrze czy raczej jeszcze potrzeba trochę dla niej trochę czasu i dużo miłości i spokoju ? na początki wątku coś też pisało o wsparciu dla sunieczki ? aktualne ? Quote
majqa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Ode mnie ma Tania 15 ogłoszeń na: ale.gratka vegie zoonet bono-polska pajeczyna przygarnijzwierzaka adopcjazwierzaka kokosy pineska eoferty.pl neeon dwukropek telezoo graand.com kupiepsa Więcej nie zdołam. Przepraszam. Przydałby się suni banerek i dalsze ogłoszenia. Może na tę okoliczność warto zmodyfikować tytuł? Część, a właściwie wiele, z fotek, nie chce wchodzić na strony ogłoszeniowe, wymagają zmniejszenia. Quote
*Gajowa* Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Majqa dziękuję w imieniu Tani za piękny tekst i moc ogłoszeń. Tania od dwóch dni spaceruje z Zuzią - sunią o podobnej historii, która nie była przez współtowarzyszki wpuszczana do budy i mieszkała na betonie. Obie sunie mają podobną pasję - zabawę w rzucanie piłeczki lub innych przedmiotów. Może to doprowadzić do konfliktu ale jak na razie wszystko jest ok. Tania z każdym dniem ma więcej siły, jest coraz sprawniejsza. Quote
*Gajowa* Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Dziękujemy cioci Larze za piękne foty ! Jest tekst, są zdjęcia - czy ktoś mógłby zrobić Tania Allegro :modla: ? Quote
majqa Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 *Gajowa* napisał(a):(...)Jest tekst, są zdjęcia - czy ktoś mógłby zrobić Tania Allegro :modla: ? W weekend miała zrobić Folen. Dajcie jej jeszcze dzień, dwa, a przy braku odzewu jest sens szukać kogoś innego. Jak się allegra zbiegną, zdublują, to jednemu grozi usunięcie. Quote
majqa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Asior, jeśli uda Ci się uporać z allegro dla Tani, daj mi proszę znać na PW (a w nim dane do wpłat), proszę. Quote
Asior Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 zaraz zrobię.. tylko nie obiecuje czy w tej chwili, czy za chwile, bo jak mi się dzieć obudzi to będzie dupa zbita, bo nie da się przy nim siedzieć na kompie.... Ale dziś zrobię... Quote
Asior Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 trzy godziny pracy :roll: SAMOTNOŚĆ I BÓL OWCZARKA. TANIA I JEJ PATYCZEK (575202133) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Asior Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Acha,.. Majqa.. mam nadzieje, ze się nie gniewasz, ze dodałam kilka zdań do Twojego opisu...chciałam żeby był bardziej obrazowy.... pokazać dramatyzm psa.... Quote
beka Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Tania pojechala do Szczecina, do EWy, która ma doświadczenie nad psiakami. U Ewy Tania zaczekla na dom stały Quote
ewa36 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Pozdrawiamy kochane Cioteczki - nareszcie zostałyśmy zalogowane na dogo. U nas wszystko w porządku Tania ma się coraz lepiej (zważywszy na wiek i wyniszczenie niestety). Pózniej napiszę więcej, teraz musimy dokończyć robótkę :) Quote
beka Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Witaj Ewa, cieszę sie że wreszcie mozesz pisac. Jak Tania się miewa? A Ty Ewuniu? U nas w nocy dziś napadałao ok 20 cm śniegu - moje psiaki bardzo lubia śnieg i szaleja na całego. Niestety trawy juz chyba nie mam.... Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Ewo - moja dobra rada - jak piszesz jakiegoś długiego posta to albo na końcu sobie daj Kopiuj i nawet jak Ci go wetnie to drugim razem zrobisz tylko Wklej i nie będziesz musiała się męczyć pisząc to samo ponownie albo podczas pisania musisz np. odwiedzić inne strony dogomanii będąc na swoim nicku cały czas - po prostu jak się pisze posty to system dogomanii tak jakby zasypia i potem jak dajesz że Zatwierdź odpowiedź to on głupieje bo zasnął - a jak coś robisz podczas swojego pisania np. przeskoczysz na inny wątek otwarty oczywiście w innym okienku to on jest czynny cały czas . Ale się rozpisałam - a chciałam krótko i jasno :p Aha i jest jeszcze trzeci sposób - pisać post z prędkością światła :lol: Quote
ewa36 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dogo bardzo Ci dziękuję i spróbuję wcielić to w życie. Najpierw długo nie mogłam się zalogować a teraz nie mogę długo pisać :cool3: Zatem póki co krótko : nasze kochane Ciocie, u nas wszystko dobrze :loveu: Postaram się napisać dłużej ;) Idziemy na wieczorny spacerek. Zwykle trwa on krótko, Tania zrobi co trzeba i sama wraca do domku :loveu: Ale w ciągu dnia cętnie łazikuje i tak sobie powoli razem człapiemy :cool3: Quote
ewa36 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Witamy nasze kochane Ciocie :loveu: Ponieważ dogo chodzi jak chce będziemy składać relacje w odcinkach :cool3: Tania od dnia przyjazdu mieska ze mną w domu w Szczecinie. Do kojca wegług mnie jeszcze się nie nadaje, bo nadal jest słabiutka i chudziutka. Jest tez kochana i bardzo grzeczna, w domu zachowuje idealnie czystośc. Stan Tani nieznacznie się poprawił, mam tu na myśli uklad ruchu - chodzi trochę sprawniej (oczywiście jak na nią) i zaczyna biegać w parku za patykami. Opuchlizna łapek trochę się zmniejszyła. Sierść zaczyna kiełkować, ale bardzo powolutku - tak, jak Taniulka chodzi (też powolutku). Przez krótki czas pobytu u mnie Tania bardzo się do mnie przywiązała. WzruszAjąca jest kiedy hcodzi za mną po całym domu na swoich artretycznych nożynach i pcha mi głowę pomiędzy kolana żeby ją głaskać. Teraz leży koło mnie i szturcha mnie nosem - domaga się kontaktu i pieszczot. Tania została u mnie ponownie wykąpana krótko po przyjeżdzie i wierzcie było z czego ją domywać. Widzę, że kąpiel będzie trzeba powtórzyć ale z tym poczekam, aż się na dobre ociepli. Tania dostaje eukanubę, leki i odżywki, ale to opisze jutro. Leki są niestety konieczne ponieważ Tania na zaawansowaną artrozę, reumatyzm i krzywicę. Ma też słabe serduszko, ale tu wchodzi w grę to, że jest wiekowa i niestety bardzo wyniszczona. Ale wyniszczenie gra pierwszorzędną rolę , nie wszystki starsze psy są tak słabiutkie. Luka po zabraniu ze schroonu była w porównaniu z Tanią w super formie. :shake: Quote
ewa36 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Ciocie nasze kochane Tania na spacerkach bida kochana ledwo chodząca broni mnie przed unnymi ludźmi i psami obszczekując ich ostrzegawczo :crazyeye: w tak krótkim czasie uznała mnie za swoją opoiekunkę :loveu: Drugas dobra wiadomość jest taka że Tania bardzo chętnie je ryby :multi: Jest tym samym szansa, że się odbuduje Tania reaguje straszną biegunką po Scanodylu :placz: Quote
Onaa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 a czy psineczka jest w ogóle ogłaszana - czy ona szuka DS nadal ;) ? Quote
ewa36 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 No właśnie prawdę mówiąc nie wiem czy jest nadal ogłaszana trzeba by o to zapytać Ciocię Majgę. A co do DS to patrząc na jej stan (chudziutka, słabiutka, słaniająca sie na nożynach, powolutku człapiąca i nie całkiem sprawna ruchowo) nie wiem prawdę mówiąć, jak do tego dalej podejść ... :shake: Quote
ewa36 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Nie bez znaczenia jest i ti, że Tania bardzo przywiązała się do mnie w krótkim okresie czasu. Jest wiekowa, wyniszczona i schorowana, ile jej jeszcze zostało ? I czy należy brać pod uwagę kolejną zmianę miejsca i opiekuna ? Mimo wszystko, Tania w górę :multi: Naprawde przekochana z niej suczyna przylepa grzeczniutka i tak patrzy tymi swoimi oczkami jak można porzucić takie stworzenie :angryy: Quote
ewa36 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Ma mnie ale ciagle jest jakby w zawieszeniu bo ja naprawdę nie wiem jak podejść do kwestii DS dla niej z przyczyn o których powyżej pisałsam. Tanie jest schorowana i wyniszczający pobyt w schronie mówiąc wprost życia jej nie przedłuzył. Już raz została oddana do schronu, potem była u Cioci Gajowej, teraz jest u mnie. Taki tułaczy psiak. Jakolwiek Luka też miała być u mnie najpierw na DT :loveu: Ciocie kochane opuchlizna łapek Tani znaczenie się zmniejszyła :loveu::multi: A poza tym dalej same sobie piszemy :cool3: Quote
Recommended Posts