Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Isadora7']oo wateczek sie pokazał. To czekamy na zdjęcia.[/QUOTE]

Witam Wszystkie Ciotki !
Jestem już ....
Majeczko bardzo dziękuję za link do wątku Taniusi - nie mogłam go odnależć po modernizacji dogo.
Ja trochę kręciłam się tu i tam za pracą, wiec mnie nie było.
No a potem nie mogłam znaleźć Tani na nowym dogo.
Jest i ma się dobrze - jeśli tak można powiedzieć o tak wiekowej suni. Choć ściślej - raz lepiej, raz gorzej. Ona jest całkowicie głucha więc na pewno ma więcej niż 12 lat. Dobrze, że widzi i je za dwóch, ale przybrała niewiele na moje oko - nie wiem czemu. Śiersć odrosła, ale sfilcowana - jak się ociepli, to znowu trzeba będzie ją wytrymować. Nie wiem dlaczego tak się dzieje z tą sierścia.
Jest kochana i bardzo lgnie do człowieka.
Zdjęć nie mam jak zrobić - nie mam aparatu - już mówiłam.
Jest ochotniczka ale w związku z wyjazdami nie miałam jak tego załatwić.

Posted

[quote name='bela51']A sunka jest u Ewy36? Bo nie znam wątku, zajrzałam przez przypadek...[/QUOTE]

Tak, jest u mnie :lol:
Już od ponad roku ....
Minęło jak sen .......

Posted

[quote name='majqa']Super wieści. :-) Ewuś, skontaktuj się proszę, jeśli jesteś już wolniejsza z agnieszka32. Na pewno jej pomoc zdjęciowa jest aktualna. :-)[/QUOTE]

Ma ktoś komórkę lub tel. do Agnieszki ?

Posted

[quote name='ewa36']Ma ktoś komórkę lub tel. do Agnieszki ?[/QUOTE]

Ja zdaje się miałam kom. do Agnieszki - albo i nie - nie pamiętam :diabloti: ale skasowało mi dane z pamięci komórki

Posted

[quote name='epe']Też nie rozumiem dlaczego Ewa36 nie wchodzi na wątek?:shake:
Widzę,ze jest aktywna na dogo,pomaga suni ON z Cieszyna! A co słychać u TEJ suni?
Myślę,że Ewa się odezwie;)[/QUOTE]

Epe, kochana Ciotko, nie martw się - pisałam zgodnie z prawdą, Tania to staruszeczka, bardziej niż bardzo wiekowa i raz ma lepszy dzień a raz gorszy - i to akurat dotyczy wszystkich zaawansowanych seniorów. A wieczny nikt nie jest i nas też to dotyczy.

Posted

[quote name='ewa36']Epe, kochana Ciotko, nie martw się - pisałam zgodnie z prawdą, Tania to staruszeczka, bardziej niż bardzo wiekowa i raz ma lepszy dzień a raz gorszy - i to akurat dotyczy wszystkich zaawansowanych seniorów. A wieczny nikt nie jest i nas też to dotyczy.[/QUOTE]

Aaaaaaa, niniejszym prostuję : Taniusia nie jest u mnie na DT, ale na dożywociu.
Nie była ogłaszana, zresztą wątpię, czy ze względu na jej wiek i stan jest adopcyjna ......
Przede wszystkim jednak nie widzę sensu przenoszenia starutkiego psa, który już zaakceptował ludzi, miejsce i stado .....
No, chyba że się mylę.

Posted

Tak, oczywiście, moja pomoc przy zrobieniu zdjęć jest aktualna.
Nie obiecuję, że uda mi się podjechać w tym, czy w przyszłym, ale w tym miesiącu - na pewno.

Ewa36 - zaraz wyślę do Ciebie PW z numerem telefonu ;)

Posted

[quote name='agnieszka32']Tak, oczywiście, moja pomoc przy zrobieniu zdjęć jest aktualna.
Nie obiecuję, że uda mi się podjechać w tym, czy w przyszłym, ale w tym miesiącu - na pewno.

Ewa36 - zaraz wyślę do Ciebie PW z numerem telefonu ;)[/QUOTE]

Super - wreszcie starowinka się doczeka :)

Nie ukrywam, że i dla mnie to cenna pamiątka ....

Załuję, że mam tak mało zdjęć Bonusi :-(
Dobrze, że Majeczka jej sporo porobiła jak była ......
To też już ponad rok .... nie do uwierzenia .... dla mnie czas się zakrzywia :-(

Posted

[quote name='ewa36']Aaaaaaa, niniejszym prostuję : Taniusia nie jest u mnie na DT, ale na dożywociu.
Nie była ogłaszana, zresztą wątpię, czy ze względu na jej wiek i stan jest adopcyjna ......
Przede wszystkim jednak nie widzę sensu przenoszenia starutkiego psa, który już zaakceptował ludzi, miejsce i stado .....
No, chyba że się mylę.[/QUOTE]

Znając Twoje serce Ewo,tak po cichu wiedziałam,że to napiszesz!
I nie mylisz się,pisząc to - ja też tak myślę.
Dzięki za wieści,bo trochę się martwiłam co z sunią - wiadomo,że jak pies ma swoje lata,to różnie może być - wszyscy jesteśmy śmiertelni!

Posted

[quote name='epe']Znając Twoje serce Ewo,tak po cichu wiedziałam,że to napiszesz!
I nie mylisz się,pisząc to - ja też tak myślę.
Dzięki za wieści,bo trochę się martwiłam co z sunią - wiadomo,że jak pies ma swoje lata,to różnie może być - wszyscy jesteśmy śmiertelni![/QUOTE]

Dziękuję Epe ....

Dopóki suńka jest sprawna w sensie poruszania i załatwiania potrzeb fizjologicznych, to łazikuje sobie i jest fajnie ..... my naprawdę kochamy te sierotki ..... jak ja nie mam czasu to Dziadzio jedzie i zawsze wiezie miękką wątróbkę drobiową albo mięsko drobiowe bez kości dla staruszki bo ona ząbków już nie ma :cool3:

Żółwik pędzluje za dwóch, koopska wali za trzech, ma dredy i krzyczy na wszystkie psy :diabloti:
Ale chuda jest nie wiedzieć czemu .....
I zostanie już do końca, ile by to nie było bo to już staruszeczka .....
Ma dobrze ponad 12 lat bo jest już całkiem głucha - już o tym pisałam.
I tak ładnie pożyła :loveu: Rok dla takiego psiego staruszka to epoka .....
Ale gdyby miała się męczyć, nie wstawać, obkupkiwać itp to cóż .......
Ja nie bedę męczyć stworzenia, ktore czasem żyje tylko dlatego, że musi - bo co ma zrobić, skoro opiekun nie robi tego, co powinien .....
One są niewinne i należy im się lekka śmierć .....

A co do Bonusi - to prawda Izuniu, wszyscy mieliśmy nadzieję :-(
Ale sprawy wewnętrzne posuwały się znaczenie szybciej niż poprawa ......
Kiedy odeszła, tak bardzo czekałam żeby przyszła .....
I było to tylko raz - przybiegła sprawna i wesolutka na swoich nóżkach, przytuliła się i pobiegła ....
A teraz przychodzi cały czas ..... to jest tak realne że nie da się opisać .....
Tamta strona istnieje i one na nas czekają ....

Posted

[quote name='ewa36']Zapomniałam, w miniony piątek nie było szans na zdjęcia nawet telefonem bo Tata Stasio ganiał pszczoły na działce :diabloti:
A ja mam mowy aparat (nie mowy numer :cool3:) i jeszcze nie umiem tego g........ obsługiwać :eviltong:
Ewuś, a propos aparatu. Napisałaś, że masz aparat. Dobrze zrozumiałam ten wpis (pomijam tu oczywistość, czyli literówkę - wstawienie m zamiast n)? Wcześniej pisałaś też o aparacie w komórce. Może uda Ci się jednak porobić kilka zdjęć i podesłać?

Posted

[quote name='majqa']Ewuś, a propos aparatu. Napisałaś, że masz aparat. Dobrze zrozumiałam ten wpis (pomijam tu oczywistość, czyli literówkę - wstawienie m zamiast n)? Wcześniej pisałaś też o aparacie w komórce. Może uda Ci się jednak porobić kilka zdjęć i podesłać?[/QUOTE]

Chodziło o aparat telefoniczny, nie fotograficzny.
Zdjęć nie mam jak zrobić ale mamy ochotniczkę - bo przecież zdjecia trzeba do kompa wprowadzić, a to mnie tak samo przerasta :shake:

Posted

[quote name='ewa36']Chodziło o aparat telefoniczny, nie fotograficzny.
Zdjęć nie mam jak zrobić ale mamy ochotniczkę - bo przecież zdjecia trzeba do kompa wprowadzić, a to mnie tak samo przerasta :shake:[/QUOTE]

Izuniu nie wiedziałam że Basza jest u Ciebie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Super :loveu:

Posted

[quote name='majqa']OK, wobec tego czekamy na wprowadzoną w czyn pomoc Agnieszki. :-)[/QUOTE]

Izuniu, super że będziesz mieć dziewczynkę na oku :loveu:

Basza i Dasza :lol:

Posted

[quote name='majqa']Im więcej osób wejdzie na Daszkę tym lepiej. Mam nadzieję, że banerek przyciągnie oko. :-)[/QUOTE]

Też tak uważam :loveu:
Sunieczka naprawdę zasługuje na pomoc i jest warta uwagi ......
Kochane, chorutkie stworzonko .....

Posted

Kochane Cioteczki, ja jestem ze Szczecina i w każdej chwili mogę podjechać i zrobić te zdjęcia:lol: a nawet szybciutko wstawić je żebyście mogły nacieszyć oczy piękną sunią:lol:. Mało tego ponieważ jestem zmotoryzowana a moja psinka lubi podróżować to możemy ruszać z wizytą do Tani w każdej chwili, bez różnicy czy to w sobotę, niedzielę czy na tygodniu. Może być raniutko albo troszkę później - do wyboru do koloru:loveu:.

Posted

Idę przetrzeć oczy ze zdumienia, bo chyba niedowidzę (późna pora ;)). :-o
AlfaLS, jakie bogi Cię tu przygnały!!! Dziękujemy za chęć pomocy!!! :Rose::Rose::Rose: