Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GoskaGoska ja raczej nie piszę nieprzemyślanych i bezpodstawnych postów, ale z doświadczenia wiem, że osoby z 20 postami (to bardzo ogólny wniosek, nie skierowany do konkretnej osoby, żeby nie było) i do tego krążące po wątkach szczeniaków i już mające taką właśnie odpowiedź, jak cytowana przeze mnie Agaty69 na "swoim koncie" (nie mówiąc o postach takich jak o sarence:crazyeye:) delikatnie rzecz ujmując nie mają pojęcia o adopcjach, bezdomności i najczęściej szkoda czasu, i robienia sobie nadziei nas wszystkich.

Drogi są wg mnie dwie albo taka osoba (najczęściej bardzo młoda) nabierze odpowiedniej wiedzy i pojęcia o tym, co staramy się tutaj robić, albo nie powinna siać zamętu.

Dla mnie na tym wątku KONIEC TEMATU, bo szkoda czasu! Zaraz przekleję tu zdjęcia dwóch kolejnych szczeniaków ok 1/2 rocznych

• Replies 702
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I pora na Saszkę - przeklejam znów ze starachowickiego wątku

[quote name='Majaa']
Sasza – małe stworzenie porzucone pod lasem

Dwa miesiące koczowała pod lasem. „Przyklejała się” czasami do wiejskich psów, ale ludzi wolała i woli nadal unikać, mimo, że dopiero ma ok. ½ roku! Próby oswajania pełzły na niczym. Do opieki nad nią ktoś się zobowiązał, ale nic z tego nie wynikało Decyzja zapadła – próbujemy łapać. Decyzja zapadła w momencie, kiedy maleństwo potrafiło podkraść się na podwórko mrs.ka i ukraść ............................ psią zabaweczkę. Próby łapania nic nie dawały, nawet te z lekami usypiającymi! Ale czujny sąsiad zauważył maleństwo, kiedy znów się zakradło na podwórko mrs.ka, pod nieobecność ludzi i psów, po kolejną zabawkę ........... zatrzasnął furtkę i w ten sposób Saszka zamieszkała w DT i od 2 dni czyni ogromne postępy w oswajaniu

Saszka kilka dni temu podczas prób wyłapywania

I dziś – kiedy już dogadała się z większością psiego towarzystwa i nie próbuje uciekać z podwórka, choć wciąż jest wystraszona

Posted

Torka - ok. półroczna suczka
[quote name='Majaa']Ona bardzo pilnie potrzebuje DT. Jest pod blokiem socjalnym, gdzie nie ma bramy. W każdej chwili może wpaść pod samochód ;( , co kiedyś już stało się faktem (przypominam, że zresztą stąd o niej wiemy, bo został do niej wezwany jeden z wetów starachowickich, po potrąceniu)

Posted

zapsiło i zasarniło w Starachowicach:diabloti: dobrze, ze puma poszła stamtąd, bo też jeszcze by trafiła do Dominiki:evil_lol:

Majaa - będą psiaki jechać do 3-miasta?

Torka i Saszka to rodzenstwo????

Posted

andzia69 napisał(a):
Majaa - będą psiaki jechać do 3-miasta?

Nie wiem, nie mogę się dodzwonić :-(
andzia69 napisał(a):
Torka i Saszka to rodzenstwo????

Takie same myśli krążą mi po głowie, bo podobne są bardzo, wiek podobny, ale porzucone były w odległości kilkunastu kilometrów od siebie i w różnym czasie (ok. miesiąc różnicy z tego, co udało się nam ustalić)
No i zachowują się różnie Saszka mimo, że wcześniej pojawiła się na ulicy od początku strasznie nieufna była, a Torka to jej przeciwieństwo - chodząca radość i przytulanka!
Któż to wie czy to rodzeństwo - dla mnie to bardzo prawdopodobne!

Posted

Majaa napisał(a):
GoskaGoska ja raczej nie piszę nieprzemyślanych i bezpodstawnych postów, ale z doświadczenia wiem, że osoby z 20 postami (to bardzo ogólny wniosek, nie skierowany do konkretnej osoby, żeby nie było) i do tego krążące po wątkach szczeniaków i już mające taką właśnie odpowiedź, jak cytowana przeze mnie Agaty69 na "swoim koncie" (nie mówiąc o postach takich jak o sarence:crazyeye:) delikatnie rzecz ujmując nie mają pojęcia o adopcjach, bezdomności i najczęściej szkoda czasu, i robienia sobie nadziei nas wszystkich.

Drogi są wg mnie dwie albo taka osoba (najczęściej bardzo młoda) nabierze odpowiedniej wiedzy i pojęcia o tym, co staramy się tutaj robić, albo nie powinna siać zamętu.

Dla mnie na tym wątku KONIEC TEMATU, bo szkoda czasu! Zaraz przekleję tu zdjęcia dwóch kolejnych szczeniaków ok 1/2 rocznych

Po takiej wypowiedzi się czegokolwiek odechciewa. Ale coś mi się wydaje, że każdy nowy użytkownik ma niską ilość postów (Ty też kiedyś miałaś) i to raczej normalne. Przeczytała byś post p.Ewy z forum Ninki gdzie ta własnie sprawa została wyjaśniona. Ale szczerze mówiąc przy Twoim podejściu to nawet nie bede usiłowała sie dogadać :) Dla mnie każdy tu ma czystą kartę i bynajmniej nie oceniam ludzi po ilości postów ani wieku, bo moim zdaniem niewiele ma to do rzeczy.
Miałam dziś pozytywną wizytę przed adopcyjną więc chyba nie jestem taka najgorsza.
A co do szczeniąt.. szczenięta łatwiej jest zsocjalizować ze zwierzętami niż dorosłe psy a to akurat dla mnnie jest bardzo ważne. Mam też inne powody jak np. to że wtedy znam psa od maleńkości i wiem czego sie moge po nim spodziewać, przy dorosłym psie nie miałabym takiego zaufania.
Jeśli chodzi o "sianie zamętu", nie ma sprawy więcej na tym temacie się nie udzielę, skoro rzeczywiście Ci tak przeszkadzam ;)
Pozdrawiam

Posted

Ooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!
Mrs.ka oderwało od sarenki :multi:

Fajne nowe fotki !

Niestety z nagle wynikłych powodów rodzinnych (choroba, która mam nadzieję zniknie równie szybko, jak się pojawiła) nie jestem w stanie na bieżąco śledzić i koordynować losów, szczepień i adopcji psiaków starachowickich. Wszystko w 100% przekazuję na mrs.ka i mimo, że adopcyjny jest wciąż przekierowany na mnie, to bardzo proszę wszystkich dogomaniaków mających z nami bezpośredni kontakt o kontakt bezpośrednio do mrs.ka. My resztę sobie uzgodnimy, w godzinach najczęściej nieludzkich dla osób dzwoniących :cool3:

Panna Emma Mimo ładnie "wyskrobanego" postu, nie zmieniam i nie zmienię zdania tym bardziej, że sobie, jak pisałaś "załatwiłaś kontrolę przedadopcyjną", a ja oceniam przede wszystkim jakość postów. Dużo zwierząt potrzebuje pomocy. POMAGAJ! Fajnie, że się zainteresowałaś naszymi problemami. Ja jednak jak coś załatwiam to do końca i porządnie, mrs.ka też. I napewno nie potencjalny dom! decyduje o tym, kto zrobi kontrole i w jakim zakresie, zwłaszcza, że nikogo z nas nie poinformowałaś o swoich planach lub pomysłach ......... tego można się było domyślać tylko po wcześniejszych Twoich postach!
Ja się uczyłam zasad nie wtrącając się bezsensownie, więc i Ty możesz! Powodzenia!

Mrs.ka, Erko, co do transportu kompleksowego będę wiedzieć jutro ok. południa!

Erko, ale jeśli wyjdzie ten transport, to start może być w poniedziałek albo o 6, albo o 8 rano ze Starachowic!

Posted

no to jeszcze jedna fotka,
pamiętacie Laurę-jedna z czterech "obfajdańców" wyrzuconych w lutym(fotki na początku wątku),pojechała do DS na miejsce LEO

piękna panna,zakochana w niej cała rodzinka,ponoć mądra jak Leoś:eviltong:

Posted

No i Pimpek – diabeł wcielony, ale jakże uroczy ;)

Coś może bym przewrócił ?!:cool3:

Ukradłem kawałek suchego chleba:multi:. To jakiś problem?:crazyeye::crazyeye: Dla koni, mówicie!:crazyeye: A co koń lepszy niż ja?:crazyeye::crazyeye::crazyeye::diabloti:

Kochane, zjadłem, wypiłem, tematu nie ma :roll: Co się tak gapicie? :crazyeye:

Posted

dla poprawy samopoczucia wkleję maila od nowych właścicieli malutkiej Fionki

"Witam,

Mamy kilka super zdjęć Fioni i jak je tylko zgramy, to prześlę Pani. Mała ma charakterek :) i pięknie śpiewa :):):) np. jak dzwoni domofon...

Z kotkiem już coraz bardziej przekonują się do siebie (ostatnio nawet Fionka spała obok niego), a z Bambi to w ogóle nie ma problemu - bawią się razem, śpią blisko i razem rozrabiają...

W połowie nocy Fionka zawsze pakuje się moim rodzicom do łóżka i już tam spędza resztę nocy. Tata całymi dniami ją pieści (nawet bardziej niż mama - co wydaje się niemożliwe) i nosi na rękach, jak dziecko...

Ostatnio Fionka, jak przyjechałam do rodziców poogryzała mi kostki i podziurawiła skarpetki - mojej rodzinie robi to na codzień... mop to ukochana zabawka i sprzątanie nie może odbyć się bez udziału Fionki. To samo zresztą ze szczotką :)

Na spacerach po polach mokotowskich już nie ma mowy o zmęczeniu i chodzeniu na rękach... nie wiem, czy pisałam, ale pięknie się pilnuje właścicieli. Choć wydaje nam się, że będzie jedną z tych piesków zaczepno - obronnych, które uganiają się za rowerzystami ( w każdym razie ma zadatki :))
..... "

Posted

mrs.ka napisał(a):
Na spacerach po polach mokotowskich już nie ma mowy o zmęczeniu i chodzeniu na rękach... nie wiem, czy pisałam, ale pięknie się pilnuje właścicieli. Choć wydaje nam się, że będzie jedną z tych piesków zaczepno - obronnych, które uganiają się za rowerzystami ( w każdym razie ma zadatki :))
..... "

No to jak Państwo nie wkroczą z wychowaniem już, to będą mieli wesoło :cool3:

Posted

zrobiłam Pipusiowy zwykle allegro - wiem , ze gdzies pisałyście - ale jak mozecie to napiszcie jaka jest w przyblizeniu data ich urodzin, bo w pierwszych postaw niezauważyłam i juz zapomniałam - a pewnie jak coś to się ludzie o ich wiek będę pytac
allegro

Posted

[quote name='GoskaGoska']zrobiłam Pipusiowy zwykle allegro - wiem , ze gdzies pisałyście - ale jak mozecie to napiszcie jaka jest w przyblizeniu data ich urodzin, bo w pierwszych postaw niezauważyłam i juz zapomniałam - a pewnie jak coś to się ludzie o ich wiek będę pytac
allegro
Dzięki GoskaGoska Data orientacyjna całej trójki urodzin wpisana w książeczki to 28 luty 2009 Zresztą czwartego niezlażnie od nas odnaleziona jest taka sama +/- 1 dzień

Posted

Pimpek jest już w nowym domku w Skarżysku Kamiennej :multi::multi::multi:

Spodobał nam się ten domek bardzo, mimo iż jechałyśmy tam z mieszanymi uczuciami! Pimpek „ma do dyspozycji” ;) trzypokoleniową rodzinę, ładny ogród, nowiutką dla Niego robioną budę. Państwo wypytywali dosłownie o wszystko łącznie ze smakiem karmy, którą najbardziej lubi.