Soema Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Tak patrzę na zdjęcia i nie wiem co napisać.. Ciągle myślę, nad pikietą przed sejmem na jesieni, mam pewne plany.. ale o co walczyć, o zmianę prawa odnośnie znęcania się - na pewno, wymóg sterylek w schronach też.. i co? Fundowanie sterylek psiakom ze wsi? Powinien być obowiązek rejestracji psa.. nie wiem co jest lepsze :-( i bezpieczniejsze dla zwierząt.. Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 W miocie są dwie suczki i trzech facetów O to Pola i Pyza To Pulpet Pysio ze starszym kolegą Miniem I Puli (śliczna czekoladka) nie lubi być ufocony ;) Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Soema napisał(a):ale o co walczyć, o zmianę prawa odnośnie znęcania się - na pewno, wymóg sterylek w schronach też.. i co? Fundowanie sterylek psiakom ze wsi? Powinien być obowiązek rejestracji psa.. nie wiem co jest lepsze :-( i bezpieczniejsze dla zwierząt.. Masz podobne przemyślenia, jak ja, ale my w tym konkretnym przypadku (i kolejnym jeszcze nie ujawnionym ani tu, ani nigdzie indziej) musimy się skupić na egzekwowaniu takiego prawa, jakie obowiązuje - wszystko byłoby fajnie, gdyby nie: 1. Brak czasu 2. Ograniczenie świadomości tzw "wadz" (bo mnie dzisiaj ręce opadły po rozmowie z Komendantem SM - dzisiaj usłyszałam od tego, który de facto zleca zabijanie, że sterylizacja jest okaleczaniem, a hycla należy traktować - w domyśle - jako selekcję naturalną. Piękne prawda? :angryy:) 3. Brak prawnika na miejscu 4. Niechęć policji i innych służb do zajmowania się sprawami "psimi i kocimi" Dla mnie na pewno edukacja ludzi dałaby choć części zwierząt szanse! Tylko kto ma ją przeprowadzać, jak i gdzie? My sobie flaki wypruwamy i co? G............... Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 I wracam do sprawy dzisiaj wyrzuconych w reklamówce dziesięciu szczeniąt ............. tymczas jest nam bardzo potrzebny Po obejrzeniu i konsultacji weterynaryjnej wiadomo, że szczeniaki nie mają dwóch miesięcy - mamy delikatne podejrzenia, że mogą być z dwóch miotów, ale na pewno pochodzą z tego samego domu! Te większe i mocniejsze, które mają już zęby wskazujące na wiek nawet do 5,5 tygodni, ale mają .......... mniejsze odpowiedniki - wręcz kopie w umaszczeniu i zachowaniu, które nie mają kompletnie zębów jeszcze. Ustaliliśmy, że jednak traktujemy je jako jeden miot (do momentu, jeśli taki nastąpi ustalenia, kto jest winnien ich porzuceniu) z przypuszczalną datą urodzenia 15 czerwca 2009, bo generalnie raczej wszystko wskazuje że mają od 4 do 5 tygodni Na szczęście dostałam przed chwilą wiadomość, że kaszkę mleczno - ryżową z dodatkiem żółtka jaja kurzego, wszystkie jedzą same. Oczywiście tylko wtedy, gdy są dopuszczane do jedzenia po 3 - 4, ale jedzą :multi::multi::multi::multi: A ja zabieram się za obrabianie ich zdjęć Quote
Soema Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Majaa napisał(a):Masz podobne przemyślenia, jak ja, ale my w tym konkretnym przypadku (i kolejnym jeszcze nie ujawnionym ani tu, ani nigdzie indziej) musimy się skupić na egzekwowaniu takiego prawa, jakie obowiązuje - wszystko byłoby fajnie, gdyby nie: 1. Brak czasu 2. Ograniczenie świadomości tzw "wadz" (bo mnie dzisiaj ręce opadły po rozmowie z Komendantem SM - dzisiaj usłyszałam od tego, który de facto zleca zabijanie, że sterylizacja jest okaleczaniem, a hycla należy traktować - w domyśle - jako selekcję naturalną. Piękne prawda? :angryy:) 3. Brak prawnika na miejscu 4. Niechęć policji i innych służb do zajmowania się sprawami "psimi i kocimi" Dla mnie na pewno edukacja ludzi dałaby choć części zwierząt szanse! Tylko kto ma ją przeprowadzać, jak i gdzie? My sobie flaki wypruwamy i co? G............... To jest niekończąca się opowieść.. :shake: edukacja to podstawa, młodych możemy zmienić, starych nie - ale możemy ich wystraszyć... ale jak przemyślę - założę watek i tam będziemy myśleć co zrobić. Quote
Soema Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Majaa napisał(a):Masz podobne przemyślenia, jak ja, ale my w tym konkretnym przypadku (i kolejnym jeszcze nie ujawnionym ani tu, ani nigdzie indziej) musimy się skupić na egzekwowaniu takiego prawa, jakie obowiązuje - wszystko byłoby fajnie, gdyby nie: 1. Brak czasu 2. Ograniczenie świadomości tzw "wadz" (bo mnie dzisiaj ręce opadły po rozmowie z Komendantem SM - dzisiaj usłyszałam od tego, który de facto zleca zabijanie, że sterylizacja jest okaleczaniem, a hycla należy traktować - w domyśle - jako selekcję naturalną. Piękne prawda? :angryy:) 3. Brak prawnika na miejscu 4. Niechęć policji i innych służb do zajmowania się sprawami "psimi i kocimi" Dla mnie na pewno edukacja ludzi dałaby choć części zwierząt szanse! Tylko kto ma ją przeprowadzać, jak i gdzie? My sobie flaki wypruwamy i co? G............... To jest niekończąca się opowieść.. :shake: edukacja to podstawa, młodych możemy zmienić, starych nie - ale możemy ich wystraszyć... ale jak przemyślę - założę watek i tam będziemy myśleć co zrobić. Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Soema napisał(a):To jest niekończąca się opowieść.. :shake: edukacja to podstawa, młodych możemy zmienić, starych nie - ale możemy ich wystraszyć... ale jak przemyślę - założę watek i tam będziemy myśleć co zrobić. Czekam więc na taki wątek, a ............. never ending story już nie raz padało z moich ust :placz: ale żeby aż tak, żebym dzisiaj, jak wetka zamawiała szczepionki, musiałabym jej podpowiadać, żeby zamówiła więcej, bo już się nieźle wakacje zaczęły, to nie było :mad::mad::mad::mad::mad::mad: Quote
Soema Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Nie liczę tych psiaków... :shake: w niedzielę przypomnijcie mi żebym cafeanimal zrobiła.:roll: Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 No to nadeszła pora na zdjęcia wywalonych w torbie, jak śmieci, dziesięciu szczeniąt – trochę mi to zajmie /obróbka i wstawianie zdjęć/ – proszę o wyrozumiałość wszystkich zainteresowanych pomocą (Na marginesie: dla starachowiczan PODOBNO dogomaniackich, wiecznie czepliwych, info: są tacy!!!! Zawsze!) Szczeniaki wszystkie razem – tak dostarczone były na odpchlenie, odrobaczenie i obcięcie pazurków Małe kluchy, a hałas zrobiły za 10 dorosłych psów, tylko ................ na wyższych tonach Ah Chyba zapomniałam napisać, że proporcja suk do psów jest wręcz idealna :angryy:....... 7 dziewczyn i 3 chłopaków I prezentacja pojedyńcza, o ile uda mi się dobrnąć dzisiaj do końca :roll: Na początek Nuka Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Nike – suczka czarna z brązowymi końcówkami łap Na dzisiaj największa histeryczka z całej dziesiątki ;) Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Neska – największa i najbardziej spokojna i stonowana sunia z miotu (przynajmniej dziś sprawiała takie wrażenie) o umaszczeniu zwanym wilczaste (jak ja tego określenia nie cierpię) Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Pierwszy chłopak w tym towarzystwie Niutek umaszczenie: wilczaste z baiłym krawatem Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 i znów kobitka: Nutka – sunia tricolor, wyjątkowo jak na dzisiejszy dzień ............... grzeczna, a jakże śliczna ;) JUŻ JEST W NOWYM DOMKU!!! Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 No 6. Chłopak - Norek – tricolor z białym krawatem, ale tak naprawdę czarny podpalany psiak z wszystkim końcówkami łap białymi Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Nelka – czarno – biała sunia z niewielkim „przesianiem” brązu na łapkach. Jako jedyna na ten moment wykazuje skłonności do kręconej sierści, a naprawdę to wygląda z góry jak piękny karakuł Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Nastka - maść: wilczasta Jak na towarzystwo swojego rodzeństwa dzisiaj wyjątkowo grzeczna i cicha Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 I najmniejszy kluch z dziesiątki przesympatyczna Nori Już jest w nowym domku w Starachowicach! Quote
Soema Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Majaa napisał(a):Dzieciaczki prosimy pokazywać się światu ! No to jeszcze raz... tyle tylko mogę..:-( Quote
mrs.ka Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 po dokładnych obliczeniach mamy 22 szczeniaki: MIMI 6 mies. Smutka 4 mies. Minio i Minia 2,5 mies. Tony,Tanya,Winner 2,5 mies Nuka,Nike,Neska,Niutek,Nutka ,Norek,Nelka,Nastka,Nori - ok.2 mies. (brakuje mi jednego szczylka ale chyba wśród tylu zdjęć gdzieś się zawieruszył ) Polo,Pyza,Pulpet,Puli,Pysio 3-4 tyg. Quote
Soema Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 mrs.ka napisał(a):po dokładnych obliczeniach mamy 22 szczeniaki: MIMI 6 mies. Smutka 4 mies. Minio i Minia 2,5 mies. Tony,Tanya,Winner 2,5 mies Nuka,Nike,Neska,Niutek,Nutka ,Norek,Nelka,Nastka,Nori - ok.2 mies. (brakuje mi jednego szczylka ale chyba wśród tylu zdjęć gdzieś się zawieruszył ) Polo,Pyza,Pulpet,Puli,Pysio 3-4 tyg. :mdleje: wystawiłam Smutkę na Cafeanimal... wątpię, czy ją wylosują. Postaram się codziennie odnawiać ogłoszenie, bo jak będą telefony o szczeniaki, to na pewno sporo. W tamtym tygodniu tak było.. Ale pierw muszą dostać się do Metra....:roll: Quote
mrs.ka Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Soema napisał(a)::mdleje: wystawiłam Smutkę na Cafeanimal... wątpię, czy ją wylosują. Postaram się codziennie odnawiać ogłoszenie, bo jak będą telefony o szczeniaki, to na pewno sporo. W tamtym tygodniu tak było.. Ale pierw muszą dostać się do Metra....:roll: ja chyba nie jestem w temacie:-o jakie losowanie? jak można dostać się do Metra(nie ,żebym gdzieś się wybierała ale psy może i tak:evil_lol:tylko nie rozumiem dlaczego muszą się dostać do Metra) ja chyba na tej wsi faktcznie zacofałam się ale nie wiem o co chodzi:oops: Quote
Recommended Posts