Majaa Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 andzia69 napisał(a):kolejne boksiowe dziecię? masakra:shake: Jak zobaczę psiura, to potwierdzę na 100 % Dzisiejsze moje popołudniowo wieczorne jeżdżenie za nim na niewiele się zdalo Quote
GoskaGoska Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 dziewczynki przeczytalam ostatnie wpisy i sié pogubilam :shake: ile macie szczeniakow - foto aktulanych i namiary na kogo zrobic ogloszenia - pooglaszam troché szyczyli, bo choc one szybko domki znajdujá , ale potrzebuje info w kupie :evil_lol: Quote
Ania102 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Maja Ziuta wpadła w oko, ale ja juz nie rozpoznaje sytuacji po ostatniej porażce bo mnie to po prostu wykonczyło (chodzi o Lili ) a jesli chodzi o chwilowy tymczas to szczeniaka mogę wziąść jakiegoś tzn tak mi sie wydaje - bo rodzice to zmienny gatunek :razz:Zajmowanie sie szczeniakami jest wspaniałe, do mnie zawsze trafiaja dorosłe przyblędy, a one tak nie pachna. Quote
Majaa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Więc jest tak: Boksiowe dziecię okazało się bokserem z krwi i kości, choć nie szczenięciem Na pewno jest to młodziutki, ale bardzo wystraszony pies. Na razie nie udało się go złapać. Jak próby do soboty nic nie dadzą wkroczymy z Sedalinem GośkaGośka Szczeniaki mamy obecnie 4 (z tego wątku) i 6 kolejnych, zgłoszone przez wetkę, których fotki dostałam dzisiaj. Czwórkę, która pojawiła się tutaj zaraz postaram się uporządkować! 1. Lili – aktualnie ma ok. 3 miesięcy – to ostatnia suczka z tego tematu jako właściwego, więc ostatnia z miotu wyrzuconej czwórki w centrum Starachowic LILI Kliknij tutaj, by zobaczyć cały obrazek. 2. Sisi (długowłosa) i Mimi (krótkowłosa) - około 3,5 miesiąca obecnie. Dwie suczki z kolejnej czwórki szczeniąt wyrzuconych na podstarachowickiej wsi Wyrosną raczej na duże psy! 4. Ziutka - sunia zabrana spod Zakładów Mięsnych Constar - zdjęć nie ma na razie, ale to kopia LILI :cool3: I dokładnie w takim samym wieku Quote
Majaa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 [quote name='GoskaGoska']to jeszcze nr do ogloszen prosze :oops: a ja beda nowe to fotki Dzieki za zainteresowanie i pomoc :Rose: Nr tel to nr adopcyjny dla starachowicich psiaków : 660440525 lub e-mail mada-1000@wp.pl Fotek Lili jest więcej na str 1, 5 i 8 tego wątku Mimi i Sisi mają sesyjkę na stronie 11 A Ziutce porobię fotki tylko niech ja zacznę wraca do domu jak jest widno :oops: Quote
GoskaGoska Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 to jeszcze nr do ogloszen prosze :oops: a ja beda nowe to fotki Quote
Majaa Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Mimi i Sisi są na świętokrzyskie.schronisko.net z takim tekstem - całkowicie zgodnym z prawdą Podstarachowicka wieś, 6 rano (przed zmianą czasu, więc ciemno jest jeszcze). Nagle młodą, na szczęście wyjątkowo wrażliwą na los zwierząt, osobę budzi pisk opon pod jej domem. Podbiega do okna i pod bramą własnego domu widzi cztery piszczące, wystraszone szczeniaczki i równocześnie, tylko kątem oka, spostrzega ciemny samochód znikający za rogiem najbliższego skrzyżowania. Nie dostrzegła, jaki to był samochód. Nie dostrzegła tablic rejestracyjnych. Chyba w sumie mało kto by się nad tym zastanawiał wyrwany z łóżka piskiem opon i znajdujący pod domem cztery śliczne, ale zagubione, wystraszone, rozpaczające mordeczki. Szczeniaki były cztery – dwie dziewczynki i dwóch chłopców. Chłopcy, jak to zazwyczaj bywa, szybko znaleźli domki. Obecnie na nowe, kochające domy czekają Mimi (krótkowłosa) i Sisi (długowłosa). Aktualnie mają ok 3,5 miesiąca i już wiedzą, że człowieka nie należy się bać. Są dobrze zsocjalizowane z innymi psami. Są odrobaczone, odpchlone i zaszczepione. Quote
GoskaGoska Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Narazie zrobila lili gumtree w-wa pozniej dorobie wiecej Quote
Majaa Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 No i udało się mi w końcu dzisiaj kilka fotek pstryknąć Berze i Ziutce Ziutencja już się przełamała i zapomina o strachu przed ludźmi. Przebywając z Berą stała się normalnym, radosnym szczeniakiem, zaczepiającym do zabawy, tak Berę jak i „ludziów” Quote
Majaa Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Dzisiaj mnie jednak najpierw zaszokowała, a potem bawiła do łez:cool3:. Dotarłyśmy bowiem wreszcie (trochę :mad:podwórko przeschło w końcu) do nierozłożonego jeszcze w całości małego toru agility, jaki mam na podwórku. Tak naprawdę chciałam sprawdzić skoczną Berę, jak jej będzie szło. Bera się wystraszyła wysokości, ale maleństwo się pchało na ławkę okrutnie, więc myślę sobie „niech spróbuje”. Pierwszy raz na troszkę trzęsących się nogach przeszła całość za moją ręką i przeze mnie asekurowana. Za chwilę się obróciłam zrobić zdjęcie Berze, a Ziutka już znów gna w górę po ławce i stało się to jej ulubionym zajęciem w dniu dzisiejszym. Na siłę ją zabierałam z tamtej części podwórka. Niestety zdjęcie z ławki mam tylko jedno, bo trochę ciężko fotografować dwa psy i jeszcze je do tego filmować, będąc samemu, ale może opanuję obrabianie i wstawianie filmów to zobaczycie więcej Quote
Majaa Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Porównanie min „zaciętych sportowców” ;) z mojego domu :cool3: Ziutka Aisa (testowałam aparat przed wyjściem z domu i Siu myślała, że też pójdzie w tym momencie poskakać, co głośno i dobitnie wyrażała) Quote
mrs.ka Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 fotki super,miny Asi:evil_lol: i Ziutki mówią to samo,muszę się jutro zebrać i poszaleć też z aparatem bo "moje sceniorki" wcale nie zostają w tyle ze swoimi wyczynami :evil_lol: Quote
Majaa Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Dzisiaj udało mi się znów trochę fotek pstryknąć (a zaległe kiedyś poobrabiam, tylko jak nie będzie taaaaakiej pięknej pogody ;) ), więc........... ................ Ziutencja się prezentuje: „Baw się ze mną! NOooooooo Baw!” „No niech ktoś się ze mną w końcu pobawi” :angryy: „Na dworze to się bawisz, tak? To ja Ci :cool3: moim kiełkiem przysunę!” „Na podwórku to ja sobie sama umiem znaleźć zajęcie”:eviltong::eviltong::eviltong: „Aaaaaaaaa nie wyszczekałam przed chwilą, że na podwórku są fajne rzeczy?” :eviltong: „Zdziwieni? I słusznie. :cool3: Jestem duuuuuuuuuuuużaaaaaaaaaaaaa i duuuuuużooooooo potrafię” Quote
Majaa Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 „Czasami się jednak zastawiam, gdzie wszyscy :-o zniknęli” „Ale później znajdę i tak sobie zabawę, np. taki fajny cień i ...... zapominam, że się martwiłam” Quote
Soema Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Ale klucha urocza :loveu: a z tym boksiem wiadomo coś? Quote
Majaa Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Soema napisał(a):Ale klucha urocza :loveu: a z tym boksiem wiadomo coś? Kluski, które mamy są wszystkie urocze :loveu: a każda z charakterku inna! Z boksiem na razie nic, bo w piątek nie przyszedl na karmienie :shake: więc akcja wekendowa odwolana - w sobotę tez go pewie nie było bo chłopaki napewno by dzwonili Zreztą mój TZ był tam w sobotę i ani widu ani słychu Jutro dowiem się więcej ......... Choć coraz częściej myślę, że to jednak czyjś pies i ma wyjątkowo odpowiedzialnego właściciela :mad::mad::mad: Quote
GoskaGoska Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 i co dzownil ktos o sunie? zaraz dam je znow Quote
GoskaGoska Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 dzis Sisi robię parę ogloszen - niektore trzeba aktywowac :1.yellowpages 2. kupiepsa.pl 3. dwukropek A wogole dziewczynki Sisi jest w koncu u kogo? Quote
fridaoo Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='mrs.ka']nasza gwiazdeczka LILI.....ze swoim nieodłącznym bodyguardem:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Mrs.ka - czy ty chcesz oddać Dolara????:crazyeye: przecież wiesz jak jest z bullowatymi - 1001 do adopcji, a każdy w pilnej potrzebie:-( prędzej oddasz Leo niż Dolara.... Quote
Majaa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 GoskaGoska napisał(a):dzis Sisi robię parę ogloszen - niektore trzeba aktywowac :1.yellowpages 2. kupiepsa.pl 3. dwukropek A wogole dziewczynki Sisi jest w koncu u kogo? Sisi, Mimi i Lili są u ms.ka Z aktywacją nie ma sprawy - załatwi się :cool3: fridaoo napisał(a):Mrs.ka - czy ty chcesz oddać Dolara????:crazyeye: przecież wiesz jak jest z bullowatymi - 1001 do adopcji, a każdy w pilnej potrzebie:-( prędzej oddasz Leo niż Dolara.... A Ty myślałaś że ja nie wim co piszę na wątku bullowatych :cool3: Odpowiem za mrs.ka, bo tylko ciort wie, kiedy Ona się na dogo pojawi. Po długich dyskusjach i kilkudniowych mrs.kowych przemyśleniach decyzja jest taka, żeby Doluś jednak szukał super domku! Ciapa się z niego zrobiła niemiłosierna. Jest zdominowany ogólnie przez prawie wszystkie psy u mrs.ka. Wydanie Leo zaczyna graniczyć z cudem, a jego niewydawanie = wiecznie pocharatany Dolar! To tak w skrócie natemat off'a! PS. Fridaoo możesz się do mnie odezwać Nie mam żadnych kontaktów w telefonie i jestem jak bez ręki A jeszcze dodam słówko o Ziutce. Bera, z którą jest w kojcu, znów zjadła kawał ogrodzenia i Ziutkę wyprowadziła na ulicę. Pewnie nad ranem! Rano TZ zastał Berę czekającą na wpuszczenie na podworko, ale nie do kojca, więc pod bramą, a maleństwo rozpłakane schowane za slupkiem ogrodzeniowym sąsiadów - nie wiedziała jak wrócić! Quote
mrs.ka Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 [quote name='fridaoo']Mrs.ka - czy ty chcesz oddać Dolara????:crazyeye: przecież wiesz jak jest z bullowatymi - 1001 do adopcji, a każdy w pilnej potrzebie:-( prędzej oddasz Leo niż Dolara.... JA NIE CHCĘ ŻADNEGO ODDAĆ!!!:placz: czasami tylko ewentualnie TZ:evil_lol: ale sobie z nimi nie radzę! LEO przeskakuje wciąż wszystkie ogrodzenia,jak jest Dolar w pobliżu to się krew leje,boję się ,że ich kiedyś nie rozdziele,ja nie mam na tyle siły:shake:,to są dwa strasznie silne psy,z ogromną mocą w szczękach. Quote
mrs.ka Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 słuchajcie,jest domek dla LiLi i SiSi(razem) ,przydałaby się kontrola,to jest miejscowość Wąkczew k/Łęczycy ,no i transport też ewentualnie Quote
Majaa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 mrs.ka napisał(a):słuchajcie,jest domek dla LiLi i SiSi(razem) ,przydałaby się kontrola,to jest miejscowość Wąkczew k/Łęczycy ,no i transport też ewentualnie No extra wieści ! Kontrolę mam nadzieję, że się uda załatwić szybciutko! Tylko ten transport ............ hmmmmmmmmmm .......... Quote
Majaa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Ziutka dzisiaj po szczepieniu już jest. Komplecik załatwiony! Pół dnia spędziła ze mną w różnych miejscach i stwierdzam, że odzielona od inych psów to psi aniołek jest :loveu: Quote
Recommended Posts