Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Kamis ciągle w schronisku :-(.. z ogłoszeń nikt o niego nie pyta ...

ehhh, w sb miałam cichą nadzieję , ze mu sie poszczęści , przyszli bardzo fajni ludzie, którym niedawno odzszedł pies, mieli z sobą album zdjęc tamtego psiaka i z wielką miłością o nim mówili . Kamis zwrócił ich uwagę podobienśtwem do tamtego - nie takim kropka w kropkę m ale za braci mogliby uchodzić . ALe wyszli w ogóle bez psa .. chyba jeszcze nie są gotowi , a wiek Kamisa tez ich troche odstraszył :-(

• 3 weeks later...
Posted

agamika napisał(a):
Kamis ciągle w schronisku :-(.. z ogłoszeń nikt o niego nie pyta ...

ehhh, w sb miałam cichą nadzieję , ze mu sie poszczęści , przyszli bardzo fajni ludzie, którym niedawno odzszedł pies, mieli z sobą album zdjęc tamtego psiaka i z wielką miłością o nim mówili . Kamis zwrócił ich uwagę podobienśtwem do tamtego - nie takim kropka w kropkę m ale za braci mogliby uchodzić . ALe wyszli w ogóle bez psa .. chyba jeszcze nie są gotowi , a wiek Kamisa tez ich troche odstraszył :-(

kurczę a co ma wiek do rzeczy :cool3: ale jesli wpadł im w oko to jest szansa, że po niego wrócą :loveu:

Posted

Kamis jeszcze bez domku??? No nieeee :(
Pomimo tego, że wzięłam innego owczarza to Kamis mi ciągle w głowie siedzi. Czasem myślałam o nim, czy już ma swojego Pana/Panią. A tu nic.
Hop do góry, niech się przypatrzą jaka PEREŁKA czeka na dom.

Posted

Daka napisał(a):
Kamis jeszcze bez domku??? No nieeee :(
Pomimo tego, że wzięłam innego owczarza to Kamis mi ciągle w głowie siedzi. Czasem myślałam o nim, czy już ma swojego Pana/Panią. A tu nic.
Hop do góry, niech się przypatrzą jaka PEREŁKA czeka na dom.

no to jeszcze raz do góry, niech go wypatrzy jakiś dobry człowiek :loveu:

Posted

[quote name='marysia55']kurczę a co ma wiek do rzeczy :cool3: ale jesli wpadł im w oko to jest szansa, że po niego wrócą :loveu:
bardzo często osoby które straciły psa, chcą pieska jak najmłodszego :-( ...

KAmisa od 3/4 tygodni co tydzień wyczesuję, i za każdym razem mogłabym sobie poduszkę z jego sierści zrobić :roll: ..

ehh, on jest tak kochanym psem ...

Posted

na wielu moich wątka tzn. tam gdzie zaglądam :lol: wszędzie dzisiaj zdjęcia czyzby to nalot paparazzi na krakowski schron . Kamis przystojniaczku piękny z ciebe chłopak i pewnie wyczesywanka cioci agamiki bardzo lubisz, to takie małe spa na miarę schroniska :loveu:

Posted

a to mi nawet nie o ckliwości chodziło , tylko jakoś tak coś tam, mi nie pasuje, ale nie potrafię tego skonkretyzować.

Nie szukasz/cie dla niego tymczasu?

hmm, w sumie to się skupiłam mu na szukaniu domu stałego, bo o DT tak czy siak ciężko . Wiec jakoś nie myślałam nawet o tym dla Niego .
A masz coś/kogoś konkretnego na myśli czy tylko tak ogólnie pytasz ?

Posted

[quote name='agamika']Kamis nie lubi czesania :eviltong: .. owszem znosi je bardzo grzecznie i cierpliwie, ale wolałby nie tracić czasu na czesanie :roll:
zrobiłam mu allegro, ale czy przyniesie jakis efekt ...
Kamis - mix owczarek niemiecki , piekny , łagodny (653754698) - Aukcje internetowe Allegro
zresztą nie podoba mi sie to allegro, tekst mi sie nie podoba :shake:

kurcze nie zdążyłam przeczytać tego allegro bo się przedwczoraj skończyło, a szkoda bo może mogłabym w czymś pomóc :loveu:

Posted

Marysiu w takich wypadkach jak trafisz u mnie na skończona aukcje, wejdź najlepiej w mój profil na allegro , albo "inne aukcje użytkownika "bo ja na bieżąco odnawiam, te które już raz zrobiłam . Tylko robię je tylko na 3/5 dni, żeby szybciej były u góry ;)

ostatnio 2 razy na spacer udało mi sie wziąć tez małego czarnego kundelka z boksu Kamisa . Jest to strasznie przerażony pies wyjściem na zewnątrz, ale tak bardzo zakochany w Kamisie, ze jzawsze jak wracamy ze spaceru, to on sie z nim wita, jakby go rok nie widział . Niestety nie ma kto ze mna wziąśc ich na raz :( bo mysle ze przy Kamisie ten mały szybciej by zobaczył ze spacery są fajne . Strasznie mi go zal, on juz 2 lata siedzi w schronisku , trafił tam bo jego właściel wylądował w szpitalu , jako roczny piesek. Teraz ma juz 3 :( i bez pomocy raczej nie opuści murów schroniska, mało kto decyduje sie na zdziczałego psiaka . Na spacerach mały patrzy tylko na to zeby wrócić do boksu ;(

Posted

agamika napisał(a):
Marysiu w takich wypadkach jak trafisz u mnie na skończona aukcje, wejdź najlepiej w mój profil na allegro , albo "inne aukcje użytkownika "bo ja na bieżąco odnawiam, te które już raz zrobiłam . Tylko robię je tylko na 3/5 dni, żeby szybciej były u góry ;)

dzięki za instrukcje, dodałam sobie do "ulubionych:lol:" teraz mi nic nie umknie :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

No więc jesli nic nie pomyliłam to czarnuszek nazywa się ... Łajza! :mdleje:

On Marysiu jest śliczny i młody , ale on poza Kamisem świata nie widzi , i nie chce sam chodzić :shake:, dzikusek taki trochę z niego sie zrobił

Dzis po 2 tyg przerwie byłam w schronisku , Kamis ciągnął jak szalony na spacer :diabloti:, widać ze juz jest bardzo do tych spacerów przyzwyczajony .

Ehhh ze tez nikt docenić go nie umie :shake:

Dzięki karusip udało ise dzis wziąc Czanuszka i Kamisa razem :) Mały we wszystkim naśladował Kamisa , nawet trawe jadł jak tylko Kamis zaczynał sie za to brać. Na razie jest z nim cięzko o kontakt, mozna go co prawda głaskać wziąc na kolana, ale on nie zwraca na to uwagi :shake: i cały czas stara sie być blisko Kamisa .

Kamis za to nieszczególnie czarnym sie przejmuje :lol: , on ma swoje sprawy na głowie ;)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...