Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fibi dostala cieczkę , więc jedziemy za granice na krycie , mialam w planach Głogów ale nie wiem czy dam rade z kaską . W każdym razie bede sie starala zaliczyć jeszcze kilka wystaw do czerwca bo wtedy Meisi kończy sie mlodziezowy czas , w którym mamy nadzieje ukończyć championat ,

Posted

rodzice napisał(a):
Fibi dostala cieczkę , więc jedziemy za granice na krycie , mialam w planach Głogów ale nie wiem czy dam rade z kaską . W każdym razie bede sie starala zaliczyć jeszcze kilka wystaw do czerwca bo wtedy Meisi kończy sie mlodziezowy czas , w którym mamy nadzieje ukończyć championat ,

Ja sie szykuje do rzeczowa ale zobaczymy jak to bedzie zależy czy bede miała rodowód ...
O to rodzinka sie powiekszy ;)

Posted

My też trzymamy kciuki:) Miejmy nadzieje że rodzinka jednak się powiększy... ale mnie by było szkoda sprzedawać takie cudne psiątka, juz taka jestem. Zostwicie sobie jekiegoś potwora?

Posted

[quote name='Hawanka']Ja sie szykuje do rzeczowa ale zobaczymy jak to bedzie zależy czy bede miała rodowód ...
O to rodzinka sie powiekszy ;)[/QUOTE]
Hawanka, dla takiego młodego psiaczka nie musisz mieć koniecznie rodowodu, w zgłoszeniu wpisujesz "w przygotowaniu"

Posted

[quote name='Pilosus']Hawanka, dla takiego młodego psiaczka nie musisz mieć koniecznie rodowodu, w zgłoszeniu wpisujesz "w przygotowaniu"[/QUOTE]
Ojej nie wiedziałam dziekuje ;)
Wiec rzeszów i bydgoszcz kto wie ;)

Posted

[quote name='Hawanka']Ojej nie wiedziałam dziekuje ;)
Wiec rzeszów i bydgoszcz kto wie ;)[/QUOTE]

Tak ale tak czy tak musisz się zarejestrować w zwiazku kynologicznym i opłacić skladkę , musisz też mieć przyznany numer rejestracji oddzialowej który wpisujesz w zgloszeniu na wystawe

Posted

[quote name='rodzice']Tak ale tak czy tak musisz się zarejestrować w zwiazku kynologicznym i opłacić skladkę , musisz też mieć przyznany numer rejestracji oddzialowej który wpisujesz w zgloszeniu na wystawe[/QUOTE]
Tzn czekam na formularz ze ZK :)Opłacić opłace w styczniu ;) A czy numerek dostane wcześniej czy wszystko z rodowodem
?? ;)

Posted

Wysyłasz do związku (najbliższy dla Ciebie to Koszalin)metrykę, opłacasz składkę + opłata za rodowód, na stronie związku jest podany nr konta. Po jakimś czasie odsyłają ksero metryki z nr rejestracji, no przynajmniej u mnie tak było. Jeśli nr rejestracji będzie Ci potrzebny wcześniej niż otrzymasz ksero metryczki, możesz zadzwonić do nich i spytać.

Posted

Pilosus napisał(a):
Wysyłasz do związku (najbliższy dla Ciebie to Koszalin)metrykę, opłacasz składkę + opłata za rodowód, na stronie związku jest podany nr konta. Po jakimś czasie odsyłają ksero metryki z nr rejestracji, no przynajmniej u mnie tak było. Jeśli nr rejestracji będzie Ci potrzebny wcześniej niż otrzymasz ksero metryczki, możesz zadzwonić do nich i spytać.

Dziękuje ci :)Juz wiem co mam robic ....

Posted

No tak już zbliża się nowy sezon wystawowy,mam nadzieje że na ringach w tym sezonie będzie dużo Hawańczyków i cotoników.Pedro ,Meisi i inne ślicznosci zabłysną na wystawach:multi:.My też myślimy o wystawach w Bydgoszczy .Śliczna Meisunia-" lalunia" w tym ubranku.Ja nie jestem zwolennikim ubierania psiaków,ale zakładam im ubranka(kombinezony) gdy pada lub spadnie śnieg,uchroni to je przed przemoczeniem,i zlepieniem włosów śniegiem.Bo pużniej suszenie czesanie to koszmar dla kudłaczy i dla mnie.