Hawanka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Rodzice mam pytanie ???? Czy Meisi dostawała witaminy dla szczeniat lub wapno czy tylko te witaminki co są w karmie ??????Jeżeli dostawała to jakie ????? Quote
rodzice Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 tylko suchą karmę + jogurcik , serek , mleczko , mięsko jako niewielki dodatek do karmy . Quote
Hawanka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 To dobrze to ja swojemu Pedrusiowi też bede podawać jogurt i mleczko :p Miałam witamin proszku - Aptus - Multipuppy ale Pedro nie tolerował ich ;) A mięsko to dostaje co 3 dzień :lol: Rodzice a czy zdradzicie tajemnice jaką karme suchą je Meisi ?? Pedro je Royala juniorka:p Quote
Sabina02 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Sliczne fotki z wystawy! :loveu: Gratuluje sukcesow! :multi: Quote
Hawanka Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Rodzice mam pytanko: jakiego szamponu i odrzywki używasz dla Meisi ????? I czy czeszesz na mokro czy na sucho ??? Quote
rodzice Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Na razie szampon dla szczeniąt a odżywki juz dla dorosłych firmy biogroom .Pomiędzy kąpielami jest natarta olejem kokosowym ( jadalnym ) Olej kokosowy jako odżywka na włosy - Laboratorium Urody http://www.helfy.pl/olej-kokosowy-do-skory-wlosow kupuję w sklepie ze zdrową żywnoscią przez internet - najtaniej www.efavit.pl rewelacyjnie smakują kotlety usmażone na tym oleju . Jako odzywka zawsze po podgrzaniu . Zawsze spryskuję przy czesaniu odżywka bio-groomu Quote
Hawanka Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 [quote name='rodzice']Na razie szampon dla szczeniąt a odżywki juz dla dorosłych firmy biogroom .Pomiędzy kąpielami jest natarta olejem kokosowym ( jadalnym ) Olej kokosowy jako odżywka na włosy - Laboratorium Urody Olej Kokosowy do Masażu kupuję w sklepie ze zdrową żywnoscią przez internet - najtaniej www.efavit.pl rewelacyjnie smakują kotlety usmażone na tym oleju . Jako odzywka zawsze po podgrzaniu . Zawsze spryskuję przy czesaniu odżywka bio-groomu Dziękuje rodzice ;)Ja mam problem z dobraniem kosmetyków dla Pedrunia :roll: Szampon mam z Hery proteinowy musze kupić odrzywke i preparat do rozczesywania ale nie weim jaką :shake: ten olej kokosowy kupie ale czy Nie zrobi mi zacieków bo on jest biały ????? A odrzywka i do rozczesywania to z Bio-groom ale jakie ?? I czochraniec dla Meisi :loveu: Quote
rodzice Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 olej kokosowy nie zażółca - sprawdzony na białym tybecie . Musisz się liczyć z tym ze taka kuracja olejowa nie wyglada ładnie bo pies zaraz złapie brud ale doskonale odżywi wlos . Taki naoliwiony ( cały , dokladnie najwięcej za uszami , pod pachami , brzuch ) ma chodzić od tygodnia do 10 dni . Potem kąpiel ( 1 raz szamponem żeby całego oleju nie zmyć tylko brud ) Włosy psa rewelacja i nie mają tendencji do kołtunienia . Moja kolezanka robi tak non stop - kąpiel , olej , kąpiel , olej . Ja zaś robie to jako kurację wzmacniajaca wlos co jakiś czas . Co do odżywek to super cream i vita oil , czasami razem , czasami osobno . Quote
Hawanka Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='rodzice']olej kokosowy nie zażółca - sprawdzony na białym tybecie . Musisz się liczyć z tym ze taka kuracja olejowa nie wyglada ładnie bo pies zaraz złapie brud ale doskonale odżywi wlos . Taki naoliwiony ( cały , dokladnie najwięcej za uszami , pod pachami , brzuch ) ma chodzić od tygodnia do 10 dni . Potem kąpiel ( 1 raz szamponem żeby całego oleju nie zmyć tylko brud ) Włosy psa rewelacja i nie mają tendencji do kołtunienia . Moja kolezanka robi tak non stop - kąpiel , olej , kąpiel , olej . Ja zaś robie to jako kurację wzmacniajaca wlos co jakiś czas . Co do odżywek to super cream i vita oil , czasami razem , czasami osobno . BARDZO DZIĘKUJE ZA POMOC :p WIEC BEDZIE TRZEBA ZAKUPIĆ .... A która lepsza odrzywka ?? Bio-groom SUPER CREAM czy Bio-groom VITA OIL A do rozczesywania co ??????? Quote
rodzice Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Te odżywki wlasnie do rozczesywania . Super cream jest silniejszy , również na kołtuny . Ja kupiłam obie ale właśnie skończył mi się wita oil i już go nie dokupię tak szybko bo częsciej używam ten olej kokosowy wiec wystarczy już tego dobrego . Quote
rodzice Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Oczywiscie kiedy nie używam oleju kokosowego to te odżywki również do polania w trakcie kąpieli . Na etykietach zresztą wszystko jest napisane . Quote
Hawanka Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Jeszcze raz Dziękuje :loveu: wiec kupie Bio-groom SUPER CREAM . A szampon nie wiem czy zostać przy Hery protein czy zmienić :roll: Jestem początkująca pierwszy rasowy pies w domu :lol: Fafik nie jest rasowy i sierść też ma inną niż Pedro ... Fafik jest alergikiem jedyny szampon który toleruje jest z Bayera do intesywnej pielegnacji odrzywki nie może bo sie drapie strasznie :-( Quote
rodzice Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Ja używam różnych szamponów jak nie mam z tej górnej półki to kupuję szampony dr Seidla - tanie a sprawdzone . Quote
Hawanka Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 No to wkończe z Hery i kupie z bio - groom Rodzice mam jeszcze jedno pytanko czy ta odrzywka jest dobra może stosowałaś ?? Bio Groom Silk ??? Bo ta Bio-groom SUPER CREAM droga ok 75 złotych wiec w tym miesiącu nie moge sobie na nią pozwolić kupie za miesiąc a teraz chciałam troszke tańszą (tak do 40 złotych) ale dobrą odrzywke zakupić :roll: Doradzisz mi coś ???? Pozdrawiam :loveu: Quote
rodzice Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 To kup tylko ten olej jadalny kokosowy i psa wysmaruj przed kąpielą kilka dni . Silk stosujemy tylko przed wystawami zeby wlos miał lepszy połysk .Na co dzień tego nie stosuję . Ja kupiłam bio groom największe odżywki na spółkę ze znajomą - wyszło najtaniej . Moze masz kogoś z kim mogłabyś się podzielić . Aha tańsze i tez dobre mają kosmetyki Dr Lucy . Kiedyś stosowałam ich oliwkę bez rozcieńczania jako maskę na wlosy dla Fibi - wyszło super . [url=http://drlucy.pl/sklep/]Dr Lucy - sklep internetowy z kosmetykami, od Quote
Hawanka Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='rodzice']To kup tylko ten olej jadalny kokosowy i psa wysmaruj przed kąpielą kilka dni . Silk stosujemy tylko przed wystawami zeby wlos miał lepszy połysk .Na co dzień tego nie stosuję . Ja kupiłam bio groom największe odżywki na spółkę ze znajomą - wyszło najtaniej . Moze masz kogoś z kim mogłabyś się podzielić . Aha tańsze i tez dobre mają kosmetyki Dr Lucy . Kiedyś stosowałam ich oliwkę bez rozcieńczania jako maskę na wlosy dla Fibi - wyszło super . [url=http://drlucy.pl/sklep/]Dr Lucy - sklep internetowy z kosmetykami, od Właśnie ja niestety nie mam z kim podziału robić :shake: kupiłam mu BIO-GROOM SUPER CREAM CONDITIONER 454g miałam za miesiąc ale cóż jakoś bedzie. i [SIZE=2]olejek z lanoliną . Bo szkoda włosków Pedrunia :loveu:Zastanawiałam się nad kosmetykami z Dr lucy ...A jak sie miewa Meisi ;) Quote
rodzice Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Meisi była z nami na działce , wyprawiałam tam urodziny . Po powrocie biegunka - któryś z gości dał psu coś niedozwolonego . całe szczęście już po wszystkim . Meisi odbyła podróz ( godzina w każdą stronę ) bez tabletki i nawet się nie zaśliniła :multi: We wrześniu melduję się z nią na wystawie w Zielonej Górze . Quote
rodzice Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Tak wygląda już 8 miesięczna moja pieszczocha Ciekawa jestem kiedy dostanie cieczkę - mam nadzieję ze między wystawami . Quote
Hawanka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Śliczna ona jest tak napewno ktoś z gośći dał jej coś co zaszkodziło :shake:Ale dobrze ze jest juz ok :multi:Ja też musze pilnować zawsze Fafika i Pedra żeby coś nie zjedli jak przychodzą goście tłumacze że nie wolno a oni i tak dają :mad: Jaka ona jest dużą czy ona jeszcze urośnie troszke czy tylko włos ??Mój Pedro ma 6 miesiecy i waży 3,200.A ile waży Meisi ??Nom i cieczka sie zbliża :cool3: I czy stosujesz lanoline do sierci psiaków ?? Ps : widocznie pedruś bedzie z tych mniejszych bo Caci taka kruszynka jest ;) I jak ten malutki Mikrusek ??ciągnie cyca tak chciałabym żeby przeżył.Trzymam kciuki:loveu: Quote
rodzice Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Mikrusek żyje ma już 5 tygodni a nadal karmię go co 2-3 godziny , jednak nie muszę już go trzymać przy cycu i mieso zaczyna sam brać mi z ręki . Waży dzisiaj 670 gr a jego rodzeństwo już 2 kg . Nadal o niego walczę i to już 5 tygodni nieprzespanych nocy . W dzień kiedy jego rodzeństwo jest na dworze ja noszę go w kieszeni lub zostaje pod opieką Meisi która bardzo go polubila Mikrusek zaczyna chodzić ale jeszcze się przewraca , jeszcze bardzo daleka droga przed nami . Mam tylko nadzieję ze nasz trud nie pójdzie na marne i Mikrus bedzie mógł wieść normalne psie życie . Quote
rodzice Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Zapomnialam napisać - Meisi to już dorosła pannica - jest w trakcie pierwszej w życiu cieczki Quote
Hawanka Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Trzymam kciuki za To żeby Mikrusek przeżył .Śliczny czarnuszek.A weterynarz co mówi dlaczego on jest tak mały stosunkowo do rodzeństwa ??????:-( A Meisi śliczna kobitka :p No i cieczka jest :multi: bardzo podoba mi sie umarszczenie Meisi :cool3: Quote
rodzice Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Mikrusek prawdopodobnie został przyduszony w macicy przez większe rodzeństwo . W niedzielę przyjechały do mnie dwie miłe panie wybrać sobie szczenieczka . Meisi upodobala sobie starsza panią i wdzięczyła się do niej a ta mówiła do niej "maja ty krasawica "- bo to były Rosjanki . Starsza pani powiedziała ze bedzie czekała na szczenię po Meisi jak długo będzie trzeba i przyjedzie po nie z Moskwy .Meisi oczarowała ją totalnie . Jej córka wybrała sobie najczarniejszego maluszka z miotu ( nazywa się Man in black ) - więc widocznie paniom podobaja się ciemne pieski :lol: Quote
rodzice Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 YouTube - terierka tybetańska Magia i hawanka Meisi Meisi i Magia Quote
Recommended Posts