Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rodzice mam pytanie ???? Czy Meisi dostawała witaminy dla szczeniat lub wapno czy tylko te witaminki co są w karmie ??????Jeżeli dostawała to jakie ?????

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dobrze to ja swojemu Pedrusiowi też bede podawać jogurt i mleczko :p
Miałam witamin proszku - Aptus - Multipuppy ale Pedro nie tolerował ich ;)
A mięsko to dostaje co 3 dzień :lol:

Rodzice a czy zdradzicie tajemnice jaką karme suchą je Meisi ??
Pedro je Royala juniorka:p

• 3 weeks later...
Posted

Na razie szampon dla szczeniąt a odżywki juz dla dorosłych firmy biogroom .Pomiędzy kąpielami jest natarta olejem kokosowym ( jadalnym )
Olej kokosowy jako odżywka na włosy - Laboratorium Urody
http://www.helfy.pl/olej-kokosowy-do-skory-wlosow
kupuję w sklepie ze zdrową żywnoscią przez internet - najtaniej
www.efavit.pl
rewelacyjnie smakują kotlety usmażone na tym oleju . Jako odzywka zawsze po podgrzaniu .
Zawsze spryskuję przy czesaniu odżywka bio-groomu

Posted

[quote name='rodzice']Na razie szampon dla szczeniąt a odżywki juz dla dorosłych firmy biogroom .Pomiędzy kąpielami jest natarta olejem kokosowym ( jadalnym )
Olej kokosowy jako odżywka na włosy - Laboratorium Urody
Olej Kokosowy do Masażu
kupuję w sklepie ze zdrową żywnoscią przez internet - najtaniej
www.efavit.pl
rewelacyjnie smakują kotlety usmażone na tym oleju . Jako odzywka zawsze po podgrzaniu .
Zawsze spryskuję przy czesaniu odżywka bio-groomu
Dziękuje rodzice ;)Ja mam problem z dobraniem kosmetyków dla Pedrunia :roll:
Szampon mam z Hery proteinowy musze kupić odrzywke i preparat do rozczesywania ale nie weim jaką :shake: ten olej kokosowy kupie ale czy Nie zrobi mi zacieków bo on jest biały ?????
A odrzywka i do rozczesywania to z Bio-groom ale jakie ??
I czochraniec dla Meisi :loveu:

Posted

olej kokosowy nie zażółca - sprawdzony na białym tybecie . Musisz się liczyć z tym ze taka kuracja olejowa nie wyglada ładnie bo pies zaraz złapie brud ale doskonale odżywi wlos . Taki naoliwiony ( cały , dokladnie najwięcej za uszami , pod pachami , brzuch ) ma chodzić od tygodnia do 10 dni . Potem kąpiel ( 1 raz szamponem żeby całego oleju nie zmyć tylko brud ) Włosy psa rewelacja i nie mają tendencji do kołtunienia . Moja kolezanka robi tak non stop - kąpiel , olej , kąpiel , olej . Ja zaś robie to jako kurację wzmacniajaca wlos co jakiś czas . Co do odżywek to super cream i vita oil , czasami razem , czasami osobno .

Posted

[quote name='rodzice']olej kokosowy nie zażółca - sprawdzony na białym tybecie . Musisz się liczyć z tym ze taka kuracja olejowa nie wyglada ładnie bo pies zaraz złapie brud ale doskonale odżywi wlos . Taki naoliwiony ( cały , dokladnie najwięcej za uszami , pod pachami , brzuch ) ma chodzić od tygodnia do 10 dni . Potem kąpiel ( 1 raz szamponem żeby całego oleju nie zmyć tylko brud ) Włosy psa rewelacja i nie mają tendencji do kołtunienia . Moja kolezanka robi tak non stop - kąpiel , olej , kąpiel , olej . Ja zaś robie to jako kurację wzmacniajaca wlos co jakiś czas . Co do odżywek to super cream i vita oil , czasami razem , czasami osobno .
BARDZO DZIĘKUJE ZA POMOC :p
WIEC BEDZIE TRZEBA ZAKUPIĆ ....
A która lepsza odrzywka ?? Bio-groom SUPER CREAM czy Bio-groom VITA OIL
A do rozczesywania co ???????

Posted

Te odżywki wlasnie do rozczesywania . Super cream jest silniejszy , również na kołtuny . Ja kupiłam obie ale właśnie skończył mi się wita oil i już go nie dokupię tak szybko bo częsciej używam ten olej kokosowy wiec wystarczy już tego dobrego .

Posted

Jeszcze raz Dziękuje :loveu:
wiec kupie Bio-groom SUPER CREAM .
A szampon nie wiem czy zostać przy Hery protein czy zmienić :roll:
Jestem początkująca pierwszy rasowy pies w domu :lol: Fafik nie jest rasowy i sierść też ma inną niż Pedro ...
Fafik jest alergikiem jedyny szampon który toleruje jest z Bayera do intesywnej pielegnacji odrzywki nie może bo sie drapie strasznie :-(

Posted

No to wkończe z Hery i kupie z bio - groom Rodzice mam jeszcze jedno pytanko czy ta odrzywka jest dobra może stosowałaś ?? Bio Groom Silk ???
Bo ta Bio-groom SUPER CREAM droga ok 75 złotych wiec w tym miesiącu nie moge sobie na nią pozwolić kupie za miesiąc a teraz chciałam troszke tańszą (tak do 40 złotych) ale dobrą odrzywke zakupić :roll: Doradzisz mi coś ????

Pozdrawiam :loveu:

Posted

To kup tylko ten olej jadalny kokosowy i psa wysmaruj przed kąpielą kilka dni . Silk stosujemy tylko przed wystawami zeby wlos miał lepszy połysk .Na co dzień tego nie stosuję .
Ja kupiłam bio groom największe odżywki na spółkę ze znajomą - wyszło najtaniej . Moze masz kogoś z kim mogłabyś się podzielić .
Aha tańsze i tez dobre mają kosmetyki Dr Lucy . Kiedyś stosowałam ich oliwkę bez rozcieńczania jako maskę na wlosy dla Fibi - wyszło super .
[url=http://drlucy.pl/sklep/]Dr Lucy - sklep internetowy z kosmetykami, od

Posted

[quote name='rodzice']To kup tylko ten olej jadalny kokosowy i psa wysmaruj przed kąpielą kilka dni . Silk stosujemy tylko przed wystawami zeby wlos miał lepszy połysk .Na co dzień tego nie stosuję .
Ja kupiłam bio groom największe odżywki na spółkę ze znajomą - wyszło najtaniej . Moze masz kogoś z kim mogłabyś się podzielić .
Aha tańsze i tez dobre mają kosmetyki Dr Lucy . Kiedyś stosowałam ich oliwkę bez rozcieńczania jako maskę na wlosy dla Fibi - wyszło super .
[url=http://drlucy.pl/sklep/]Dr Lucy - sklep internetowy z kosmetykami, od
Właśnie ja niestety nie mam z kim podziału robić :shake: kupiłam mu BIO-GROOM SUPER CREAM CONDITIONER 454g miałam za miesiąc ale cóż jakoś bedzie. i [SIZE=2]olejek z lanoliną . Bo szkoda włosków Pedrunia :loveu:Zastanawiałam się nad kosmetykami z Dr lucy ...A jak sie miewa Meisi ;)

Posted

Meisi była z nami na działce , wyprawiałam tam urodziny . Po powrocie biegunka - któryś z gości dał psu coś niedozwolonego . całe szczęście już po wszystkim . Meisi odbyła podróz ( godzina w każdą stronę ) bez tabletki i nawet się nie zaśliniła :multi:
We wrześniu melduję się z nią na wystawie w Zielonej Górze .

Posted

Śliczna ona jest tak napewno ktoś z gośći dał jej coś co zaszkodziło :shake:Ale dobrze ze jest juz ok :multi:Ja też musze pilnować zawsze Fafika i Pedra żeby coś nie zjedli jak przychodzą goście tłumacze że nie wolno a oni i tak dają :mad:
Jaka ona jest dużą czy ona jeszcze urośnie troszke czy tylko włos ??Mój Pedro ma 6 miesiecy i waży 3,200.A ile waży Meisi ??Nom i cieczka sie zbliża :cool3: I czy stosujesz lanoline do sierci psiaków ??

Ps : widocznie pedruś bedzie z tych mniejszych bo Caci taka kruszynka jest ;)
I jak ten malutki Mikrusek ??ciągnie cyca tak chciałabym żeby przeżył.Trzymam kciuki:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Mikrusek żyje ma już 5 tygodni a nadal karmię go co 2-3 godziny , jednak nie muszę już go trzymać przy cycu i mieso zaczyna sam brać mi z ręki . Waży dzisiaj 670 gr a jego rodzeństwo już 2 kg . Nadal o niego walczę i to już 5 tygodni nieprzespanych nocy . W dzień kiedy jego rodzeństwo jest na dworze ja noszę go w kieszeni lub zostaje pod opieką Meisi która bardzo go polubila

Mikrusek zaczyna chodzić ale jeszcze się przewraca , jeszcze bardzo daleka droga przed nami . Mam tylko nadzieję ze nasz trud nie pójdzie na marne i Mikrus bedzie mógł wieść normalne psie życie .

Posted

Trzymam kciuki za To żeby Mikrusek przeżył .Śliczny czarnuszek.A weterynarz co mówi dlaczego on jest tak mały stosunkowo do rodzeństwa ??????:-(
A Meisi śliczna kobitka :p No i cieczka jest :multi: bardzo podoba mi sie umarszczenie Meisi :cool3:

Posted

Mikrusek prawdopodobnie został przyduszony w macicy przez większe rodzeństwo .
W niedzielę przyjechały do mnie dwie miłe panie wybrać sobie szczenieczka . Meisi upodobala sobie starsza panią i wdzięczyła się do niej a ta mówiła do niej "maja ty krasawica "- bo to były Rosjanki . Starsza pani powiedziała ze bedzie czekała na szczenię po Meisi jak długo będzie trzeba i przyjedzie po nie z Moskwy .Meisi oczarowała ją totalnie . Jej córka wybrała sobie najczarniejszego maluszka z miotu ( nazywa się Man in black ) - więc widocznie paniom podobaja się ciemne pieski :lol: