Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

rodzice napisał(a):
Meisi ma już 5 miesięcy i 3 kg - to nie za dużo na ten wiek ?

Nie znam się dokładnie na wadze jaką powinny mieć suczki hawanki ale jak szczenie szczęśliwe i dobrze odżywiane to dobra waga . Poza tym widać że dziewczynka dużo biega i czynnie uprawia sporty to i masa mięśniowa jest większa :razz: |Śliczności :loveu:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Śliczna Hawaneczka :loveu:Tylko troszke przeraziłam sie wagą 4 kg :crazyeye:Dużo tak mi sie wydaje :roll:Ona chyba była najwieksza z miotu ;) Ona jeszcze urośnie ?? czy tylko włos ?? I co ile daje Pani taką kostke do gryzienia ?? To chyba wołowa :lol:

Pytam sie bo ja też moge sie pochwalic Hawańczykiem -Pedruś Białe bursztynki :multi:Moje najwieksze Marzenie :multi::multi::multi:

Posted

Hawanka napisał(a):
Śliczna Hawaneczka :loveu:Tylko troszke przeraziłam sie wagą 4 kg :crazyeye:Dużo tak mi sie wydaje :roll:Ona chyba była najwieksza z miotu ;) Ona jeszcze urośnie ?? czy tylko włos ??

4 kg to nie duzo jak na pol roczna Hawanke. Moja 3 letnia Daisy wazy ok. 6 kg.

Posted

rodzice napisał(a):
Tak maleństwo jest już zgłoszone na światówkę - to bedzie jej debiut w młodzieży . Za miłe słowa dziękuję .

A Meisi juz jest uczona chodzenia na ringówce ??I w klasie młodzieży to pies musie mieć skończone 8 miesiecy ?? I co oprucz chodzenia na ringuwce Meisi Musi umieć ??:roll:

Posted

Meisi juz umie chodzić na ringówce , oprócz tego ucZę ją cierpliwego stania na stole i dotykania jej całego ciała . Niestety u weterynarza ostatnio przy przeglądzie ząbków warknęła na panią doktor . Teraz przy oglądaniu zębow dostaje mięsko i mam nadzieję ,że będzie bez problemów pozwalała to robić . Meisi urodziła sie w grudniu więc na światówce bedzie miała juz 10 miesiecy - akurat aby rozpocząć występy w młodzieży :multi: Niestety cały czas walczymy z chorobą lokomocyjna wiec trochę się boję tej dalekiej drogi . W czwartek jade z nią do Warszawy - będzie mozliwość przetestowania tabletek .

Posted

rodzice napisał(a):
Meisi juz umie chodzić na ringówce , oprócz tego ucZę ją cierpliwego stania na stole i dotykania jej całego ciała . Niestety u weterynarza ostatnio przy przeglądzie ząbków warknęła na panią doktor . Teraz przy oglądaniu zębow dostaje mięsko i mam nadzieję ,że będzie bez problemów pozwalała to robić . Meisi urodziła sie w grudniu więc na światówce bedzie miała juz 10 miesiecy - akurat aby rozpocząć występy w młodzieży :multi: Niestety cały czas walczymy z chorobą lokomocyjna wiec trochę się boję tej dalekiej drogi . W czwartek jade z nią do Warszawy - będzie mozliwość przetestowania tabletek .

Ja też bede musiała w tym miesiącu zacząć uczyć Pedra (musze kupić rinkówke tylko nie wiem czy 2,5mm czy 4 mm jaką ma meisi)17-07-2009 skończy 4 miesiące :multi:Troche zmartwiłam sie tą chorobą lokomocyjną Meisuni :shake:Mam pytanie jak rozpoznała Pani ze Meisi ma chorobe lokomocyjną ?? I czy zawsze wymiotuje nawet na małe odległośći i czy jak była malutka (w dniu odebrania psiaka z hodowli też wymiotowała ??)

Posted

Kiedy odbierałam ją zGdańska to spała cała drogę . Potem jesZcze kilka razy w drodze było ok . Kiedy skończyła 3 miesiace zaczęła zwracać i bardzo się ślinić . Wet powiedziała że jeśli jej to nie minęło do ukończenia 6 miesięcy to już raczej nie minie .

Posted

ja mam co prawda cotonka ale miałam podobny problem. Mały pierwsza podróż zniósł superowo!! a potem zaczęły się " akcje" już myślałam ze mu to nie minie ale razem z mężem wprowadziliśmy metodę na podróżnika. Co drugi dzień mąż wsadzał małego do samochodu do jego kontenerka , otwartego , i powoli jeździł po okolicy nie wykonując gwałtownego hamowania i przyspieszania. teraz cotonek już nie wymiotuje,ale trzeba jeździć ostrożnie.

Posted

Dobrze by było żeby Meisi nie miała choroby lokomocyjnej :-( Ja jak odbierałam Pedra z Gdańska to była katosza do samego Kołobrzegu wymiotował ,ślinił sie i dyszał :shake:Jak jade do veteranarza to jest mała odległość 10 minut drogi to nic sie nie dzieje .W sierpniu musiałabym jechać do Koszalina wyrobić rodowód i mam stracha czy nie powtórzy sie akcja :shake:

I jeszcze jedno pytanko jaka ringówka jest najlepsza dla Hawańczyka ja sie na tym nie znam i nie wiem jaka kupić :placz:

Posted

Meisi na wystawie w Warszawie spotkała się ze swoją siostrą miotową Miss Negri ( to ta sobolowa ) i ze swoją ciocią ( ta łaciata )Ida Białe Bursztynki

Wystawiła się tak jakby w życiu nie robiła nic innego , a byłam pełna obaw .

dostała ładny opis " elegancka , przyjacielska :lol: ( udało jej się nie zjeść sędziego )w db proporcjach , płynny ruch ."
Meisi pokonała swoją siostrę i uzyskała tytuł NAJLEPSZE SZCZENIĘ

http://img196.imageshack.us/img196/5927/img8728e.jpg
W podróży po tabletce zachowywała się wzorcowo - psa po prostu nie było - całą drogę spała .
http://img353.imageshack.us/img353/6747/img8717.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/116/img8718p.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/5994/img8722u.jpg

Proszę zapoznać się z regulaminem forum.
Fotki wstawiamy nie więcej niż 5 w poście.

Posted

rodzice napisał(a):
W podróży po tabletce zachowywała się wzorcowo - psa po prostu nie było - całą drogę spała.

Jeśli to nie tajemnica, możesz napisać co jej dałaś? Mam taki sam problem ze swoimi pociechami.

Posted

tabletki od weta - Cerenia 24 mg - na moją 4 kg sunię wystarczyło 1/2 tabletki . Jak jechała to spała , jak się przesiadała to normalnie chodziła , węszyła , znowu jechała to znowu spała . Trochę zaniepokoiło mnie to ,ze miała bardzo długą przerwę w siusianiu . Przed wyjazdem zrobiła w Poznaniu siusiu o 14 potem dopiero na następny dzień o 8 rano . Ale zachowywała się normalnie , nawet jadła po przyjeździe więc nie panikowałam . Tabletka ponoć działa 12 godzin . W drogę powrotną nie dostała , spała 4/5 drogi ( była zmęczona wystawą więc zaryzykowałam jazde bez tabletki ), potem zwracała żółcią . Tak więc nadal będe robiła próby - teraz zacznę ja wozić w kontenerze - może to też bedzie miało wpływ .