Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rodzice napisał(a):
Dr Garncarz przyjezdza do Poznania w marcu - zapisalam Meisi na badanie serduszka .

Prawidłowo!!! Ja zaspałam jak był 20 lutego w Szczecinie wiec musze polować jak bedzie latem w Szczecinie lub w Gdyni :)

Posted

Coraz bardziej kocham te małe szkrabiki . Chłopcy sa bardzo bystrzy i szybko sie ucza . Wiedza jak maja sie bawic z człowiekiem , bardzo delikatnie chwytaja zabkami na ostrzegawcze aaaa zaraz puszczaja nawet kiedy faktycznie byli bardzo delikatni . Przyzwyczajeni sa juz do wszystkich zabiegow pielegnacyjnych , pozwalaja na przeglad zabkow , pogmeranie w uszkach ( na razie tylko palcem ) zabiegi przy oczkach , obcinanie pazurków , generalnie bez zadnego sprzeciwu moge z nimi zrobic wszystko .Kwiaty nadal stoja na podlodze hi hi , poznaja nowe zabawki i zaczynamy hartowanie na dworku jak temperatura na to pozwala . Patrycemu nie podoba to sie wcale nawet kiedy wietrzy dupkę tylko przez pare minut hi hi , natomiast Przemuś bryka po śniegu w najlepsze .

Posted

dzisiaj mialam wyznaczony termin badania serca dla Meisi . Do pod poznanskiego Borówca przyjechala para specjalistow z Warszawy . zapisalam sie tylko na badanie serca bo oczka planowalam na przyszły rok albo na jesień . W międzyczasie chce jeszcze porobic malej przeswietlenia na wszystko co trzeba zrobić dla tej rasy . Wyjazd juz od poczatku wydawał sie pechowy - zginęły kluczyki od mojego auta . w tej chwili jeździ nim troje kierowców wiec nie wiadomo bylo kto zawinil i nie odlozyl kluczykow na miejsce . Po 15 minutach bezowocnego demolowania domu i wyrzucania wszystkiego z szuflad juz chcialam odwolac wizyte , ale wkurzona wlozylam rece do mojego plaszcza zeby kogos nie zamordować i zgadnijcie co znalazlam :twisted: Potem kiedy czas gonil mnie niemilosiernie okazalo sie ze w mojej nawigacji nie ma takiej miejscowosci :twisted: :roll: :shock: . Dobrze ze dzień wczesniej zobaczylam sobie na mapie gdzie to mniej wiecej jest , wiec pojechalam na pamiec . Dojechalam na miejsce co do minuty , pani doktor juz czekala na nas . Mialam zrobic badanie z certyfikatem ale pani doktor przekonala mnie ze moja rasa certyfikatu nie potrzebuje a na zaswiadczeniu moge wykonać wieksza diagnostyke i za mniejsze pieniadze . Okazalo sie Meisi to okaz zdrowia i ze strony serduszka nic jej nie zagraza . Zaoszczedzilam pare zlotych wiec zapytalam czy przy okazji moge zrobic badanie wzroku bo widzialam ze gabinet doktora nie byl oblegany . akurat bylo luźniej . I tutaj okazalo sie ze dopisalo mi szczescie bo lekarz sie zgodzil a badanie z certyfikatem o dziwo w tym wypadku bylo tańsze niz konsultacja dodatkowo dostalam znizke za drugie badanie . Po badaniu usłyszalam od Pana doktora - prosze pani to jest calkiem zdrowy pies . Tak wiec machnełam dwa badania prawie w cenie jednego i zadowolona wrocilam z Meisunia do domku . A i przed gabinetem spotkalam znajomych z goldenami , spotykamy sie czasami na spacerkach na naszych polach . Cale szczescie ze zaczęło się pechowo a skończylo szcześliwie .

Posted

[quote name='rodzice']dzisiaj mialam wyznaczony termin badania serca dla Meisi . Do pod poznanskiego Borówca przyjechala para specjalistow z Warszawy . zapisalam sie tylko na badanie serca bo oczka planowalam na przyszły rok albo na jesień . W międzyczasie chce jeszcze porobic malej przeswietlenia na wszystko co trzeba zrobić dla tej rasy . Wyjazd juz od poczatku wydawał sie pechowy - zginęły kluczyki od mojego auta . w tej chwili jeździ nim troje kierowców wiec nie wiadomo bylo kto zawinil i nie odlozyl kluczykow na miejsce . Po 15 minutach bezowocnego demolowania domu i wyrzucania wszystkiego z szuflad juz chcialam odwolac wizyte , ale wkurzona wlozylam rece do mojego plaszcza zeby kogos nie zamordować i zgadnijcie co znalazlam :twisted: Potem kiedy czas gonil mnie niemilosiernie okazalo sie ze w mojej nawigacji nie ma takiej miejscowosci :twisted: :roll: :shock: . Dobrze ze dzień wczesniej zobaczylam sobie na mapie gdzie to mniej wiecej jest , wiec pojechalam na pamiec . Dojechalam na miejsce co do minuty , pani doktor juz czekala na nas . Mialam zrobic badanie z certyfikatem ale pani doktor przekonala mnie ze moja rasa certyfikatu nie potrzebuje a na zaswiadczeniu moge wykonać wieksza diagnostyke i za mniejsze pieniadze . Okazalo sie Meisi to okaz zdrowia i ze strony serduszka nic jej nie zagraza . Zaoszczedzilam pare zlotych wiec zapytalam czy przy okazji moge zrobic badanie wzroku bo widzialam ze gabinet doktora nie byl oblegany . akurat bylo luźniej . I tutaj okazalo sie ze dopisalo mi szczescie bo lekarz sie zgodzil a badanie z certyfikatem o dziwo w tym wypadku bylo tańsze niz konsultacja dodatkowo dostalam znizke za drugie badanie . Po badaniu usłyszalam od Pana doktora - prosze pani to jest calkiem zdrowy pies . Tak wiec machnełam dwa badania prawie w cenie jednego i zadowolona wrocilam z Meisunia do domku . A i przed gabinetem spotkalam znajomych z goldenami , spotykamy sie czasami na spacerkach na naszych polach . Cale szczescie ze zaczęło się pechowo a skończylo szcześliwie .[/QUOTE]
Wycieczka z przygodami ...Ale najważniejsze że meisi jest zdrowa !!!!

Posted

Na razie wlos jest prosty u obydwóch ale jest zupelnie inny w dotyku . Patrycy ma wlos bardziej twardy a Przemcio mięciutki . Nie wiem który okaze sie lepszy w przyszłości .

Posted

Wiesz co, trudno ocenić póki co. Z moich obserwacji wynika, że te co mają włos mięciutki zwykle wymagają dużo większej pielęgnacji. Te co mają włos grubszy i nieco twardszy nie potrzebują tylu zabiegów i zwykle lepiej wyglądają. Ale oczywiście trzeba poczekać i zobaczyć.