rodzice Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Monia dzięki bardzo za pomoc . Fibi ma nie powiekszone sutki , nie ma tez widocznie powiększonych gruczołów ale przy lekkim dotknieciu mleko tryska na odleglosc .Na razie nie widze zeby sie lizała więc chyba nie musze jej nic zakladać na noc . Jodyne juz dzisiaj kupie i zaczne stosować . Bardzo dziekuje jeszcze raz . Quote
rodzice Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 słuchajcie czy to normalne - szczeniętom łzawią oczka i robią się takie zacieki . Moze mam za cieplo w mieszkaniu bo maluszki sa z nami w salonie a tam mamy koło 24 stopni . Quote
bursztynki Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Czasem łzawią ,a u tych jasnych częściej ,no i bardziej widać .Myśle ze temperatura nie ma na to wpływu , moje hawańczyki i cotoniki tez sa w salonie również mamy ciepło ,i jednym łzawią oczka a drugim nie. Quote
bursztynki Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Ula imiona dla szczeniąt śliczne.............. Quote
rodzice Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 pierwsze bezbolesne bo bezzębne bijatyki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Paluszek bierze nogi za pas bo grubaski moga go zgnieść Uploaded with ImageShack.us pod czujnym okiem mamusi Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
rodzice Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Fibusiowe cycuszki smarujemy jodyną i staramy sie nie dopuszczac do fizycznych kontaktów z maluszkami . Mleczko chyba powoli zanika bo już nie tryska wysoko przy naduszeniu sutkow tylko wylatuje kropelka . Maluszki bez pomocy drugiej mamy nadal jak kluchy leniwe Uploaded with ImageShack.us spać można w każdej pozycji Uploaded with ImageShack.us chociaż juz bardziej ruchliwe i bardzo ciekawskie muszę stwierdzic ze szybko nauczyły się poruszać po panelach , duzo szybciej od szczeniat tt Uploaded with ImageShack.us bez strachu zwiedzaja nowe miejsca w mieszkaniu i zapuszczaja sie coraz dalej Uploaded with ImageShack.us w większosci przypadkow siusiu i kupka na matę Uploaded with ImageShack.us Quote
rodzice Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 kto mnie znajdzie ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us tropiciel Uploaded with ImageShack.us po intensywnej zabawie tam śpimy gdzie padniemy ze zmeczenia Uploaded with ImageShack.us Quote
rodzice Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Przedstawiamy sie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
rodzice Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
ann1gorszapolowa Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Skąd wiesz, który jest który? Dla mnie na zdjęciach nie do odróżnienia :) Quote
rodzice Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Te zacieki na oczkach doprowadzaja mnie do szału . Quote
rodzice Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 kropeczki zrobione lakierem do paznokci na tylnych łapkach sa jak dowody osobiste hi hi Quote
rodzice Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 do startu , gotowi , hoooooooooop - kto pierwszy przy misce ? Uploaded with ImageShack.us maluszki juz od kilku dni memlały suchą karmę przeznaczona dla Meisi wiec postanowiłam zacząc je dokarmiać Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us mój ci on ! nie oddam ! Uploaded with ImageShack.us Pawełek to mój ulubienic , wszedzie za mna chodzi a kiedy siedzę on pilnuje mojego paputka , no chyba ze akurat ma ochote go troche potarmosić hi hi Quote
martika5 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Fotki superowe szczeniaczki piękne :lol: Czy takie stadko robi szkody w domu ? Quote
rodzice Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 na razie zadnych szkód nie mamy bo szczeniaczki jeszcze bezzębne . Jedynie trzeba towarzystwo pilnować z toaleta bo zdarza sie ze uparcie ida siusiu za tapczan . wtedy my uparcie przenosimy je we własciwe miejsce . w ciągu dnia bardzo duzo czasu spedzaja na drzemkach wiec to nasze pilnowanie nie jest jeszcze czasochłonne . Kiedy maja być same w domku i na noc przenoszone sa do duzego kojca i wtedy już nie ma szans zeby cos nabroiły . Quote
rodzice Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 z naszą wnusią Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
rodzice Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 za babcią te piękne oczy ;) ale z charakteru nie bardzo - jedynie miłość do zwierząt ma po mnie . Quote
rodzice Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 moje bąble wczoraj skończyły 6 tygodni Uploaded with ImageShack.us a tak wcinamy jabłuszko - baaaaaardzo nam smakuje Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ciocia Akira mogłaby być nasza mamusią - taka do nas podobna Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
rodzice Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 na dniach będziemy szczepić , mój wet zobaczy te oczka bo mnie to niepokoi ze ciągle łzawią . Jezeli macie doświadczenie w tej kwestii to prosze podpowiedzcie co mam robić , czy to sie leczy czy tak po prostu jest i samo przejdzie . Quote
Monia85 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Mogą to być zatkane kanaliki łzowe, częsta przypadłość małych ras(chyba tak się utarło), ale z tego co wiem to jakiekolwiek zabiegi interwencyjne(przekucie) wykonuje się dopiero jak psiak skończy rok lub nawet dwa. Chyba pozostaje codzienna pielęgnacja i uważam, że wystarczy przegotowana woda, a nie specjalne środki, bo używanie ich codziennie może też zaszkodzić. Quote
rodzice Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 ale żeby wszystkie tak łzawiły ? Ja już miałam zamiar zapakować je do kontenerka i zawieźć do akademii rolniczej ale sie rozlozyłam totalnie i choruje sobie od niedzieli niestety . Tak wiec lekarz przyjedzie do domu i zobaczymy co powie ale to jednak nie okulista . Quote
Cezus80 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Czasami jest to kwestia włosków które wchodzą w oczka i je podrażniają stąd ten wyciek ! u mnie prawie każdy cotonek tak miał do momentu kiedy włoski urosły na tyle aby do oczek nie wchodziły . No a czasem to może byc faktycznie problem kanalików no albo coś gorszego i czasem jest to objaw "grzybków" zależy czy wyciek ma jakiś zapach ? No a ponieważ hawany jak i cotonki to bischonowate to mogą tez mieć uczulenie i pierwsze objawy alergii. Moja suka ma uczulenie na płyn do podłogi ;( jestem na etapie testowania innych środków do pielęgnacji podłóg ;( z całkiem niezłym skutkiem. ( a infromacje i podpowiedz o tym dostałam od innych hodowców ... a nie od weta ;( ) Quote
Recommended Posts