Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martika5 napisał(a):
Serdeczne gratulacje:multi: Meisi czarna a cały miot biały tego nikt by się nie spodziewał .Roxi będzie kryta w styczniu ciekawe jakie będą kolorki i jak poradzimy sobie z porodem to będzie jej pierwszy miot.
Pozdrowienia dla Meisi i jej pani;)

Ale posypią się maluchy na dogo. Trzymamy kciuki. Jakiego koloru będzie tata szczeniaczków?

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ann1 napisał(a):
Ale posypią się maluchy na dogo. Trzymamy kciuki. Jakiego koloru będzie tata szczeniaczków?

z tego co wiem to tez czarny :D ale niech sie sylwia wypowie ;)
no no bedzie wielkie baby bum!!
Roxi jest piękna hawaneczka tatus tez wiec szczenieta powinny byc superowskie:D
sama nie wiem czy sie nie skusze:P
tak bym chiała miec takiego kajtusia małego:)

Posted

rodzice napisał(a):
jak tylko sie urodziły to moje pierwsze słowa - matko to istne szczurki hi hi i do tej pory tak mówię .

Hi hi ja też tak zawsze mówie ,szczurki lub chomiczki......A po ile ważyły?????

Posted

mam 2 maleńkie chłopca i dziewczynke z waga urodzeniową 75 gr a reszta kolo 145 , teraz maluszki maja juz okolo 120 .
Wiecie co Meisi to moja pierwsza sunia która potrafi w zębach przenieśc swoje mlode - bylam w szoku , tyle lat hoduje psy i nigdy mi sie nie zdarzyło zeby sunia sama to zrobila , zawsze mnie wolały na pomoc jak szczenie gdzies wypadlo . Meisi juz 2 razy wsadzala maluszka do legowiska jak jej wypadły na podloge . Czasami ona wstaje a maluch uczepiony cyca odpada gdzies w salonie na podlodze . Najpierw ja szybciutko to robilam ale raz chcialam ja przetrzymać i zobaczyć co zrobi . Popatrzala na mnie polizala malego , znowu popatrzala , wrócila do reszty , znowu popatrzala w koncu wrócila , kilka razy popróbowala chwycić ostrożnie , w końcu jej sie udalo . Teraz sama juz o to dba a ja mam tylko oko na nia zeby nie skrzywdzila . Mały nawet nie pisnął wiec chyba jest delikatna .

Posted

Tak, hawaneczki to cudne mamusie. Moja Bunia, mimo charakterku z piekła rodem, karmiła swoje dzieciaczki przez ponad dwa miesiące. Też się bardzo bałam, jak jej odpadały od cyca. Ale spoko, one wiedzą co robią. Nigdy nie zdarzyło się, żeby chwyciła je jakoś niezbyt delikatnie.

Posted

mamy jednego zupełnie malutkiego , siostra która była tak samo maleńka juz go przegonila , ale przybiera na wadze , jest spokojny wiec chyba bedzie po prostu taki Tomcio Paluszek . Dzięki za gratulacje .

Posted

martika5 napisał(a):
T

Tatuś będzie czarny podpalany

Oglądałam Twoją stronkę. Masz naprawdę piękną suczkę, aż miło przegląda się jej galerię.

Posted

ann1 napisał(a):
Oglądałam Twoją stronkę. Masz naprawdę piękną suczkę, aż miło przegląda się jej galerię.

Oj tak piękna to ta Roxi jest :) A jaka kochana :D
Ula maleństwa pięknutkie!!!!
A jak Meisi sie czuje ???
Juz sie uspokoiła??

Posted

Nie wiem jak u reszty ale u mnie, w poprzednim miocie to były diabełki wcielone. Zwłaszcza dziewczyny ! Jak zaczęły się ruszać to kompletne szaleństwo.Wieczne awanturki i wzajemne gryzienie. Aż się bałam, że sobie zrobią krzywdę.
Ale jak już podrosną to są po prostu cudowne.

Posted

he he mówisz że dziewczynki były diabełkami , spójrz na filmik z moimi malutkimi terierkami - aktywne to właśnie sunie a majacy wszystko w poważaniu to chłopczyk . Dobra reklama dla potencjalnych kupujacych sobie psa do towarzystwa hi hi .
http://www.youtube.com/watch?v=w0AyhWykHRA
co do Meisi to uspokoiła sie już , nawet raz zaryzykowalam i zostawiłam ja sama na godzinę i o dziwo szczenieta były na legowisku a w domu panował spokój . Widocznie hormony się uspokoiły a ona stwierdziła ze nie trzeba chować już dzieci gdzie sie da i sa bezpieczne .

Posted

rodzice napisał(a):
moje maluszki zmieniaja kolorki , wyglada na to ze nie bedą biale tylko kremowe . niektóre maja juz widoczne kremowe łaty .

No tak się przyjżeć porządnie ostatniej Fotce to rzeczywiście widać kremik :)