Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Monia dzięki bardzo za pomoc . Fibi ma nie powiekszone sutki , nie ma tez widocznie powiększonych gruczołów ale przy lekkim dotknieciu mleko tryska na odleglosc .Na razie nie widze zeby sie lizała więc chyba nie musze jej nic zakladać na noc . Jodyne juz dzisiaj kupie i zaczne stosować . Bardzo dziekuje jeszcze raz .

• Replies 963
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

słuchajcie czy to normalne - szczeniętom łzawią oczka i robią się takie zacieki . Moze mam za cieplo w mieszkaniu bo maluszki sa z nami w salonie a tam mamy koło 24 stopni .

Posted

Czasem łzawią ,a u tych jasnych częściej ,no i bardziej widać .Myśle ze temperatura nie ma na to wpływu , moje hawańczyki i cotoniki tez sa w salonie również mamy ciepło ,i jednym łzawią oczka a drugim nie.

Posted

Fibusiowe cycuszki smarujemy jodyną i staramy sie nie dopuszczac do fizycznych kontaktów z maluszkami . Mleczko chyba powoli zanika bo już nie tryska wysoko przy naduszeniu sutkow tylko wylatuje kropelka .
Maluszki bez pomocy drugiej mamy nadal jak kluchy leniwe

Uploaded with ImageShack.us
spać można w każdej pozycji

chociaż juz bardziej ruchliwe i bardzo ciekawskie
muszę stwierdzic ze szybko nauczyły się poruszać po panelach , duzo szybciej od szczeniat tt

bez strachu zwiedzaja nowe miejsca w mieszkaniu i zapuszczaja sie coraz dalej

w większosci przypadkow siusiu i kupka na matę

Posted

do startu , gotowi , hoooooooooop - kto pierwszy przy misce ?

maluszki juz od kilku dni memlały suchą karmę przeznaczona dla Meisi wiec postanowiłam zacząc je dokarmiać

mój ci on ! nie oddam !

Pawełek to mój ulubienic , wszedzie za mna chodzi a kiedy siedzę on pilnuje mojego paputka , no chyba ze akurat ma ochote go troche potarmosić hi hi

Posted

na razie zadnych szkód nie mamy bo szczeniaczki jeszcze bezzębne . Jedynie trzeba towarzystwo pilnować z toaleta bo zdarza sie ze uparcie ida siusiu za tapczan . wtedy my uparcie przenosimy je we własciwe miejsce . w ciągu dnia bardzo duzo czasu spedzaja na drzemkach wiec to nasze pilnowanie nie jest jeszcze czasochłonne . Kiedy maja być same w domku i na noc przenoszone sa do duzego kojca i wtedy już nie ma szans zeby cos nabroiły .

Posted

na dniach będziemy szczepić , mój wet zobaczy te oczka bo mnie to niepokoi ze ciągle łzawią . Jezeli macie doświadczenie w tej kwestii to prosze podpowiedzcie co mam robić , czy to sie leczy czy tak po prostu jest i samo przejdzie .

Posted

Mogą to być zatkane kanaliki łzowe, częsta przypadłość małych ras(chyba tak się utarło), ale z tego co wiem to jakiekolwiek zabiegi interwencyjne(przekucie) wykonuje się dopiero jak psiak skończy rok lub nawet dwa. Chyba pozostaje codzienna pielęgnacja i uważam, że wystarczy przegotowana woda, a nie specjalne środki, bo używanie ich codziennie może też zaszkodzić.

Posted

ale żeby wszystkie tak łzawiły ? Ja już miałam zamiar zapakować je do kontenerka i zawieźć do akademii rolniczej ale sie rozlozyłam totalnie i choruje sobie od niedzieli niestety . Tak wiec lekarz przyjedzie do domu i zobaczymy co powie ale to jednak nie okulista .

Posted

Czasami jest to kwestia włosków które wchodzą w oczka i je podrażniają stąd ten wyciek ! u mnie prawie każdy cotonek tak miał do momentu kiedy włoski urosły na tyle aby do oczek nie wchodziły .
No a czasem to może byc faktycznie problem kanalików no albo coś gorszego i czasem jest to objaw "grzybków" zależy czy wyciek ma jakiś zapach ?
No a ponieważ hawany jak i cotonki to bischonowate to mogą tez mieć uczulenie i pierwsze objawy alergii. Moja suka ma uczulenie na płyn do podłogi ;( jestem na etapie testowania innych środków do pielęgnacji podłóg ;( z całkiem niezłym skutkiem. ( a infromacje i podpowiedz o tym dostałam od innych hodowców ... a nie od weta ;( )