Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Trebuchet MS]Straż dla Zwierząt Okręg Lubelski pojechała na interwencję do jednej z podlubelskich wsi. Oto relacja: [/FONT]

[FONT=Trebuchet MS]„Szukając adresu we wsi Skrzynice zasięgnęliśmy języka z miejscowym sklepie. Wskazania otrzymaliśmy dokładne, lecz z dodatkową informacją, że dwa kilometry dalej mieszka człowiek, któremu w lecie 2008 spalił się dom, w którym mieszkał z kilkoma psami. On też potrzebuje pomocy.[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]To co zastaliśmy to horror, na posesji zgliszcza drewnianego domku, rozwalająca się stodoła z komorą, w której zamieszkuje obecnie ten człowiek. Wśród 8 psów, którymi się opiekuje była KRETKA, około 1,5 roczna suczka jamnika. Stan bardzo poważnego wychudzenia. Właściciel tłumaczył, że jest u niego około 2 miesięcy. Jak ją znalazł wyglądała lepiej(normalnie), nie wahaliśmy się ani sekundy. Odebraliśmy suczkę, kierując się na kliniki weterynaryjne w Lublinie. Kretka, bo takie imię otrzymała została na obserwacji. Jak widać na jednym ze zdjęć waży niecałe 5 kg. Zbieramy fundusze na leczenie i wszystkie rzeczy potrzebne dla niej do powrotu do zdrowia i prawidłowego funkcjonowania.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS]Apel o pomoc w postaci karmy dla małych psów oraz funduszy na pokrycie kosztów leczenia.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Pieniądze można wpłacać na konto Straży dla Zwierząt Okręg Lubelski:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]BOŚ BANK O/Lublin 67 1540 1144 2001 6404 0679 0001 z dopiskiem „Dla Kretki”[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS]W konsekwencji szukamy stałego domu, by w końcu zaznała normalności z prawdziwymi opiekunami, pełnych miłości i odpowiedzialności dla niej.[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS]Wszystkie informacje pod [/FONT][FONT=Trebuchet MS]0-512-085-286[/FONT]

[FONT=Trebuchet MS][FONT=Verdana]Inspektorzy zastali ją uwiązaną na 50 cm. kablu wbitym w ziemię. Sunia jest zagłodzona i odwodniona, jakkolwiek po pierwszych oględzinach w klinice i po odrobaczeniu wydaje się być zdrową. [/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Czy znajdzie się tutaj ktoś, kto przygarnie tę bidę ... ???[/FONT][/FONT]

[FONT=Trebuchet MS][/FONT]

[FONT=Trebuchet MS][FONT=Verdana]Sunia szuka domu. Jest w tej chwili w lecznicy, jednak już za kilka dni będzie musiała ją opuścić ... Gdzie trafi wtedy...? Jeśli do schronu, nie będzie miała żadnych szans... :-([/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Zobaczcie w jakim jest stanie! Sam szkielet! :placz::placz::placz:[/FONT][/FONT]

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:-(:-(:-(OMG
Trzeba ratować sunieczkę. Nawet tymczas płatny na trochę aby ją doprowadzic do mniej porażajacego stanu. Wysłałam SMSy do ciotek z jamniczej skarpety. Trzeba szykowac ogłoszenia, allegro, Domek choćby tymczas.

Posted

Witam
Dawno tu nie pisałem, ale może coś będę mógł pomóc z domkiem na stałe. Jak na razie przesłałem info i czekam do jutra, nie obiecując niczego na 100%.
pozdr Robert

Posted

Hogat napisał(a):
1,5 roku ma. Strasznie wychudzona maleńka :(

ehh... przeoczyłam wiek bo otwierałam link z innego forum, głuptas ze mnie :oops::oops::oops:

Trzymam kciuki, aby domek się znalazł...

Posted

Witajcie przecudne cioteczki!!! :loveu::loveu::loveu: Teraz, jak już tu jesteście to wiem, że damy radę uratować to cudeńko. Dziękuję! :loveu::loveu::loveu:
Pozostałe psy były ok, w przeciwnym razie byłyby również zabrane. Bidulka miała najmniejsze szanse z racji tego,że była przypalikowana, jak krowa, do ziemi, na 50 cm. kablu (!). Inne pewnie żebrzą u ludzi, dlatego były w lepszej kondycji.

Posted

Hop melduję się u Kredki:loveu::loveu:

Biedna maleńka, ja tego nigdy nie pojmę, jak można doprowadzić psiaka do takiego stanu:shake:

Spacerekw poszukiwaniu domu:Dog_run::Dog_run:

Posted

Kochani! Maleńka ma około półtora roku, tak na oko, bo pan też ją znalazł, stąd możemy tylko przypuszczać ile tak naprawdę ma.

Hogat! Dziękuję, że i tu ze mną jesteś :lol:.

Robercie! Oby się udało!

Moje kochane cioteczki Scooterkowe, całusyyyyyyyyy!!!

Posted

Warsawmoo też przesyłam całuski:lol:

Robert trzymam kciuki, mam nadzieję, że się uda.

Oby tylko nie trafiła do schronu, jak długo może być w klinice?

No fakt Hogat oczy ma cudne:loveu:

Posted

Dziewczyny, Lublin odnotowuje się na wątku Kretki, już go sobie odznaczam:razz:
Dzięki, że go jej założyłyście:Rose:
Oby Panu Robertowi coś udało się wykąbinować z tym domkiem:nerwy:

niech Straż dla Zwierząt dla pewności zajrzy czasem do tych pozostałych psów, bo może teraz na pierwszy rzut oka było ok, ale w tych warunkach, to ja im nic dobrego w przyszłości nie wróżę, niestety:shake::-(:roll:

Posted

bico napisał(a):
Dziewczyny, Lublin odnotowuję się na wątku Kretki, już go sobie odznaczam:razz:

Witaj krajanko Bico! Witaj!

Kretka - od kreta, kochani, bo widzę, że niektórzy chcą ją przechcić od takiej kredki do malowania :cool3: A to maleństwo jest takie czarniutkie, jak krecik, dlatego KRETKA :p

Hopaj po domek malutka!

Posted

warsawmoo napisał(a):
Witaj krajanko Bico! Witaj!

Kretka - od kreta, kochani, bo widzę, że niektórzy chcą ją przechcić od takiej kredki do malowania :cool3: A to maleństwo jest takie czarniutkie, jak krecik, dlatego KRETKA :p

Hopaj po domek malutka!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:to ja ją chciałam przechrzcić

jasne, że KRETKA a nie kreDka:splat::splat::splat:

Posted

bico napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:to ja ją chciałam przechrzcić

jasne, że KRETKA a nie kreDka:splat::splat::splat:

Bico, to chyba nie Tyyyy, to Brysiooo, ale ciiiiiiiiiiii, nic nie mów! może się nie zorientuje .... :jumpie:

Posted

Energy napisał(a):
No czy to przypadkiem nie było też do mnie :eviltong:
No to KRETKA od kreta :evil_lol: szuka domku.

A za dzień, dwa...tylko nie schron:-(

ufff, nie jestem sama z ta kreDką:oops::oops:

tylko nie schron, ona tam nie przetrwa, mowy nie ma:-(:placz::-(

Posted

Energy napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Warsawmoo mylą się cioteczki.

:splat::splat::splat:
a jednak to nie ja z przechrzceniem i mogłabym:siara::scared: ale nie zostawię Brysio samej:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: