Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Boas- to ile ona w koncu ma bo ja juz nie wiem... :roll: Ale jezeli jest troszku wyrosnieta jak na mamuta, to ja to powiem moim chlopakom, pewnie sie ucieszą, ze jakas babka do nich choc ciut podobna :wink: :lol:

Powiedz, powiedz ona niezła jest laska jak na pieska :D.

Posted
Przeczytalam po raz drugi i zalapalam :lol: To 20kg mniejsza od mojega grubcia i 15 od malego:) A ludzie nie chcą mi wierzyc, ze moje psy są masywniejsze od owczarkow niemieckich i ze dla mnie goldenki i labcie są sredniego wzrostu, bo w koncu malamutki sie do duzych zaliczają, a nie do ogromnych wedlug wzorca, to goldy itp przy moich "duzych" chyba są srednie;)

No moja nie jest chyba mutantem, poprostu wiekszej suki jeszcze nie miałem okazji zobaczyć, na zawodach czy tam w spacerkach. Na wystawach pewnie by sie zdarzyły, ale to nie jest dla mnie żaden autorytet. Widziałem wiele już piesków niewyłancając z malamutów, które wygrywały rasę i nie tylko. Nie wiem gdzie Ci siedziowie maja oczy, ale ona najczęściej i to jest bardzo przykre są zapasione i to na maxa. A to, że malamut ma być masywny to wcale nie znaczy że tłuszczyk też sie do tego zalicza. To jest niestety polska i liczy się coś więcej niż piękny pies, wazne kto jest jego waścicielem jakie ma układy itp. Już nie bede smucił w każdym razie dziś przekazałem reszcie że mają pomirzyć swe pieski i niedlugo je opiszę więc.

P.S. Dziekuję za odwiedzanie naszej strony, hehe, a szczególnie za rejestracje na forum, które dzieki wam tylko ma szanse ozyć :D, a jeszcze jedno zakla. To że twoje ważą ponad 50 to nie znaczy że są zapasione hehe masz racje, że sa małymi mutantkami. Słyszałem o malamutach, ktore mogą ważyć nawet 70 przy dobrej kondycji więc jeszcze masz margines dosyć spory. trzeba pamiętać że to są urodzone leniuchy i że im sie często chce tylok o tym zapominają :p Niestety słysząłem również o takich ktore waża 80 ale to juz nie tylko z powodu ze są duże. Narazie pozdrawiam wszystkich was

:)

Posted

:D Hej!

no to ja moze przedstawie swoje stado w wymiarach

NORTON (7,5 roku) wys. 66~67 cm waga 42kg

UNKAS (2 lata) wys.69~70 cm waga 52kg

QUEENI (4,5 roku) wys.65 cm. waga 42kg.

a jak wyglądają to zapraszam na naszą stronke!!!

tanana.jpg

Posted

Etherlord- na serio? To to bedzie na prawde duzy bydlaczek jak w tym wieku ma takie rozmiary:) Tanana- sliczne masz pieski :wink: Malamutki są slodziuchne :lol:

Posted

Dzisiaj zważę i zmierzę swoje pieski i podzielę się z Wami obserwacjami:) Między moimi psami jest różnica wiekowa tylko 3 miesięcy a wygladają jak ojciec z synem:) Ciekawe jak mi te pomiary wyjdą...:)

Posted

No i mam...: Goyathlay: 9 miesięcy ( dzisiaj kończy :new-bday: ) , 65 cm w kłębie, 72 w klacie i 30 kg wagi:) Anouk: 6 miesięcy , 57 cm w kłębie , 66 w klacie i 22 kg:) I co Wy na to?