Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chodzi o to, że chciałabym się dowiedziec, jakich rozmiarów są wasze mamuty i husky, samki i grenlandy? Pytam sie z czystej ciekawosci ;)

Ja chyba zaczne:)

Matrix, wiek 4 lata i 9mies., 72cm w klebie, waga ok. 57kg(latem/wiosną), w klacie ma 92cm, a w szyjce ok. 76cm :)

Żwirek, wiek 3lata i6mies., 68cm w klebie, waga ok.50kg, w klacie 87cm a w szyjce 66cm:)

Dodam jeszcze, ze moje to alaskany:)

Posted

Hehe...fajny topik ;)

mój Szaman to haszczak, ma 6 miesięcy i waży 20 kg..

a stosuję taktykę ważenia Tajragi - najpierw ja na wagę, potem z psem na rekach..aczkolwiek przyznaję że nie jest to juz takie łatwe, i z każdym kolejnym razem jest coraz trudniej ;) nie ma szans bym spojrzała sama na wagę - ktoś musi mi powiedziec ile razem ważymy :) jak się go mierzy to nie wiem.. :roll:

Posted

Anuk ma juz ponad 6 lat, ma 60 cm w klebie, wazy 23-24 kilo. A wyglada jakby ze 30 wazyl, bo ma takie futro. Ale jak sie go zamoczy...smiechu warte!!! Szczur syberyjski :lol:

Posted

Maks ma 9 miesięcy i waży 24 kg, ostatnio mu się coś schudło, ale na szczęście nie dużo. Z ważeniem raczej nie ma problemu u weterynarza, chyba że akurat jest też tam kot :lol: :lol: A za to uwielbia być noszony na rękach, oczywiście nie za długo :D

Posted

:wink: Moje to jak na razie robią za mutanty 8) Psy mordercy :D A na rączkach tez lubią se posiedziec, tyle ze nie do konca sie mieszczą, ale to szczegół... :lol:

Posted

Jak na moje oko to dosc niski jak na mamutka,ale ja sie dokladnie nie znam na mamutkach 8) Moze jeszcze mu sie wyrosnie,bo w koncu to dzieciak jeszcze.A to chlopak czy dziewczyna?

Posted

No raczej nie;) Mysle ze do 57kg nie dobije:D Jeszcze mu sie urosnie... Moje mamuty rosly jeszcze minimalnie do ok. 2-wóch lat:) One i tak są znacznie przerosniete- Matrix wazy prawie 20kg wiecej niz we wzrcu :lol: Moje mutanty :angel:

Posted

Hmm...ja wyczytalam,ze ten mamucik,ktorego ma Etherlord ma 56cm wysokosci,a to jest wzrost haszczaka :wink: A wazy 30 kg,wiec do 57 rzeczywiscie moze nie dobic :wink:

Posted

Tak se tu czytam i podziwiam rozmiary waszych piesków. Stwierdziłem, że napisze Coś o mojej suczce. Ma na imie Shida jest troszke przerośnietą malamutka, ale tylko troszkę :D. Jak miała połtora roku ważyła 38,5 kg, ale to były wakacje dużo jedzonka i mało treningów. Teraz już ma kilka miesiecy wiecej sezon sie zaczoł i schudła do około 36. Trudno mi powiedzieć to dokładnie bo jak wejdziemy razem na wagę to skala nam sie prawie kończy :wink:. Jak przydusze resztę naszej grupki to opisze wam jeszcze kilkanaście naszych piesków, ale to troszke potrwa. A w kłębie moja pocieszka ma z 65 cm, ale jak widzi sarnę lub zamierza kogoś zjeść to z 70 chyba (wielka sie wtedy robi bardzo nawet duża). Jest troszke większa niz średnia rasy, ale za to śliczna. I wytrwała bo przysżło jej biegać w zaprzegu z samyymi haskimi. To dlatego schudła napewno :D. Jeśli chcecie poczytać i pooglądać ja i resztę naszych pociech obejżyjcię naszą stronkę zapraszam.

http://www.shibapotaailuni-team.aplus.pl/

Posted

Boas- to ile ona w koncu ma bo ja juz nie wiem... :roll: Ale jezeli jest troszku wyrosnieta jak na mamuta, to ja to powiem moim chlopakom, pewnie sie ucieszą, ze jakas babka do nich choc ciut podobna :wink: :lol:

Posted

Przeczytalam po raz drugi i zalapalam :lol: To 20kg mniejsza od mojega grubcia i 15 od malego:) A ludzie nie chcą mi wierzyc, ze moje psy są masywniejsze od owczarkow niemieckich i ze dla mnie goldenki i labcie są sredniego wzrostu, bo w koncu malamutki sie do duzych zaliczają, a nie do ogromnych wedlug wzorca, to goldy itp przy moich "duzych" chyba są srednie;)

Posted

No tak czytam i wreszcie okazuje się, że nasz wilk to nie taki "potwór". Waży tylko ok.55 kg - teraz schudł tragicznie do 48 kg (odrobaczenie się kłania:(( ), w kłębie ma 74cm, "szyjka" - ok. 63 cm i obwód klatki - 86 cm

Rozmiar buta porównywalny z rozmiarem mojego męża :D

Posted

Kario- a jakiego ty masz psiaka? Mamuta? Bo on to juz duzy jest:) Co prawda lzejszy od mojego grubaska ale w klebie wyzszy:) Czyli witaj w rodzinie malutjich potworkow :wink: