zakla Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Chodzi o to, że chciałabym się dowiedziec, jakich rozmiarów są wasze mamuty i husky, samki i grenlandy? Pytam sie z czystej ciekawosci ;) Ja chyba zaczne:) Matrix, wiek 4 lata i 9mies., 72cm w klebie, waga ok. 57kg(latem/wiosną), w klacie ma 92cm, a w szyjce ok. 76cm :) Żwirek, wiek 3lata i6mies., 68cm w klebie, waga ok.50kg, w klacie 87cm a w szyjce 66cm:) Dodam jeszcze, ze moje to alaskany:) Quote
zakla Posted November 26, 2004 Author Posted November 26, 2004 No! Chwalic sie swoimi piesiami:) Czekam ;) Quote
agacia Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 A wiec Azja ma 60cm w klebie i wazy 24 kg. Reszty jej nie mierzylam 8) Azjacior to husky Quote
agacia Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Ja mierzylam kiedys Azje tez i wyszlo 60cm.A czy Tajra jest wyzsza to nie wiem.Moze ma dluzsza siersc 8) Quote
Canis_lupus_husky Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Mój haszczak syberiańczyk ma ok. 58cm wys. i 23-25kg (trudno go zważyc) :) Pozdro! Quote
Canis_lupus_husky Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Ja go nie udźwignę, a moja mama ledwo, ledwo... :lol: ale w granicach 23-25kg waży :D Quote
zakla Posted November 26, 2004 Author Posted November 26, 2004 Jak sie postarasz, to udzwigniesz ;) Ja co prawda nawet Żwirka nie dam rady, ale Matrix był wazony w zeszlym roku na rekach mojego taty:D Quote
Szamanka Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Hehe...fajny topik ;) mój Szaman to haszczak, ma 6 miesięcy i waży 20 kg.. a stosuję taktykę ważenia Tajragi - najpierw ja na wagę, potem z psem na rekach..aczkolwiek przyznaję że nie jest to juz takie łatwe, i z każdym kolejnym razem jest coraz trudniej ;) nie ma szans bym spojrzała sama na wagę - ktoś musi mi powiedziec ile razem ważymy :) jak się go mierzy to nie wiem.. :roll: Quote
Ula Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Anuk ma juz ponad 6 lat, ma 60 cm w klebie, wazy 23-24 kilo. A wyglada jakby ze 30 wazyl, bo ma takie futro. Ale jak sie go zamoczy...smiechu warte!!! Szczur syberyjski :lol: Quote
Etherlord Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Mój malamut ma 9 miesięcy, waży 30 kg, ma ok. 56 cm w kłębie. Quote
zakla Posted November 27, 2004 Author Posted November 27, 2004 To ja prosze o info o Twoim mamucie na bierzaco, a zwlaszcza za trzy miechy ;) Quote
slimer Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Maks ma 9 miesięcy i waży 24 kg, ostatnio mu się coś schudło, ale na szczęście nie dużo. Z ważeniem raczej nie ma problemu u weterynarza, chyba że akurat jest też tam kot :lol: :lol: A za to uwielbia być noszony na rękach, oczywiście nie za długo :D Quote
zakla Posted November 27, 2004 Author Posted November 27, 2004 :wink: Moje to jak na razie robią za mutanty 8) Psy mordercy :D A na rączkach tez lubią se posiedziec, tyle ze nie do konca sie mieszczą, ale to szczegół... :lol: Quote
agacia Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Jak na moje oko to dosc niski jak na mamutka,ale ja sie dokladnie nie znam na mamutkach 8) Moze jeszcze mu sie wyrosnie,bo w koncu to dzieciak jeszcze.A to chlopak czy dziewczyna? Quote
zakla Posted November 27, 2004 Author Posted November 27, 2004 No raczej nie;) Mysle ze do 57kg nie dobije:D Jeszcze mu sie urosnie... Moje mamuty rosly jeszcze minimalnie do ok. 2-wóch lat:) One i tak są znacznie przerosniete- Matrix wazy prawie 20kg wiecej niz we wzrcu :lol: Moje mutanty :angel: Quote
agacia Posted November 27, 2004 Posted November 27, 2004 Hmm...ja wyczytalam,ze ten mamucik,ktorego ma Etherlord ma 56cm wysokosci,a to jest wzrost haszczaka :wink: A wazy 30 kg,wiec do 57 rzeczywiscie moze nie dobic :wink: Quote
Boas Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 Tak se tu czytam i podziwiam rozmiary waszych piesków. Stwierdziłem, że napisze Coś o mojej suczce. Ma na imie Shida jest troszke przerośnietą malamutka, ale tylko troszkę :D. Jak miała połtora roku ważyła 38,5 kg, ale to były wakacje dużo jedzonka i mało treningów. Teraz już ma kilka miesiecy wiecej sezon sie zaczoł i schudła do około 36. Trudno mi powiedzieć to dokładnie bo jak wejdziemy razem na wagę to skala nam sie prawie kończy :wink:. Jak przydusze resztę naszej grupki to opisze wam jeszcze kilkanaście naszych piesków, ale to troszke potrwa. A w kłębie moja pocieszka ma z 65 cm, ale jak widzi sarnę lub zamierza kogoś zjeść to z 70 chyba (wielka sie wtedy robi bardzo nawet duża). Jest troszke większa niz średnia rasy, ale za to śliczna. I wytrwała bo przysżło jej biegać w zaprzegu z samyymi haskimi. To dlatego schudła napewno :D. Jeśli chcecie poczytać i pooglądać ja i resztę naszych pociech obejżyjcię naszą stronkę zapraszam. http://www.shibapotaailuni-team.aplus.pl/ Quote
zakla Posted November 28, 2004 Author Posted November 28, 2004 Boas- to ile ona w koncu ma bo ja juz nie wiem... :roll: Ale jezeli jest troszku wyrosnieta jak na mamuta, to ja to powiem moim chlopakom, pewnie sie ucieszą, ze jakas babka do nich choc ciut podobna :wink: :lol: Quote
zakla Posted November 28, 2004 Author Posted November 28, 2004 Przeczytalam po raz drugi i zalapalam :lol: To 20kg mniejsza od mojega grubcia i 15 od malego:) A ludzie nie chcą mi wierzyc, ze moje psy są masywniejsze od owczarkow niemieckich i ze dla mnie goldenki i labcie są sredniego wzrostu, bo w koncu malamutki sie do duzych zaliczają, a nie do ogromnych wedlug wzorca, to goldy itp przy moich "duzych" chyba są srednie;) Quote
Canis_lupus_husky Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 http://www.shibapotaailuni-team.aplus.pl/ Wow, fajna stronka! I ma forum :D coś, czego dlugo szukałam... Forum o zaprzęgowcach :) dzięki za tego linka :D Pozdro! Quote
Kario Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 No tak czytam i wreszcie okazuje się, że nasz wilk to nie taki "potwór". Waży tylko ok.55 kg - teraz schudł tragicznie do 48 kg (odrobaczenie się kłania:(( ), w kłębie ma 74cm, "szyjka" - ok. 63 cm i obwód klatki - 86 cm Rozmiar buta porównywalny z rozmiarem mojego męża :D Quote
zakla Posted November 28, 2004 Author Posted November 28, 2004 Kario- a jakiego ty masz psiaka? Mamuta? Bo on to juz duzy jest:) Co prawda lzejszy od mojego grubaska ale w klebie wyzszy:) Czyli witaj w rodzinie malutjich potworkow :wink: Quote
Recommended Posts