IraKa Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Oleniek napisał(a):.., że Belka (skądinąd wiecie że ona wiecznie za tą piłeczką biega:lol:) ma mało rozwinięte mięśnie:crazyeye: i widać że to pies kanapowy:crazyeye: No cóż:roll: To na to wychodzi, że z piłką to tylko na pokaz na wystawie a w domu jednak na kanapie siedzi;) Quote
Equus Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Mnie też się pudlówka podobała - spotkać tyle pudli w jednym miejscu:loveu: i uzyskać wiele cennych wskazówek to jest coś!!! I muszę powiedzieć, ze albo ta hala była lepiej wentylowana niż ta w Ostrowie Wlp albo pudlarze ograniczyli używanie lakieru bo swobodnie dało się oddychać:eviltong: ;) [quote name='IraKa'] Piszcie proszę co należałoby zmienić to będziemy nad tym pracować do przyszłego roku. Mam kilka sugestii z punktu widzenia obserwatora, a nie wystawcy:razz: Na poczatku było super przejrzyście i wszystko było wiadomo, duże pudle po ocenie były ustawiane przy "pudlowych numerach" i można było zrobić zdjecia psiakom i wystawcom. Wyniki pojawiały się na tablicy i wszystko było wiadomo. SUPER! Ale jeśli ma być szczerze i konstruktywnie to (mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony bo nie to jest celem tego postu, tylko wymiana uwag by następnym razem było jeszcze lepiej)... Niestety później "zwykły obserwator" przestał się w ogóle orientować... Przy miniaturach w większości nie było szans na zrobienia jakiegokolwiek statycznego zdjęcia, bo psy były ustawiane tylko w kierunku sędziego (na wyraźne polecenie pana tłumacza (asystenta?), a potem już nie było chyba czasu i się nie pojawiały przy "podium". Wyniki też się już na tablicy nie pojawiały i nie było wiadomo kto wchodzi i ile jeszcze psów będzie. Nawet osoby, które schodziły z ringu nie wiedziały jak im poszło i czy będą wychodzić do porównania (tu chyba zawiódł tłumacz własnie?):eviltong:. W ogóle sędziowie się później chyba strasznie spieszyli... Przy miniaturach i toyach słyszałam nawet opinie osób, które przychodziły popatrzeć, że ta wystawa jest dla wtajemniczonych i kompletnie nikt się nie przejmuje widzem:shake:. Ale ogólnie to mi się podobało:loveu: i gratuluję WSZYSTKIM uczestnikom:multi: i chcę dużego pudla... Quote
Gośka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Oleniek no właśnie cyknęłam fotkę bo Belka tak fajnie biegala za tą piłką że nie mogłam jej uchwycić i dopiero jak siadła to udało się;) Eustachy w niedzielę tłumacz był o niebo lepszy. IraKa żałuję że nie mam więcej fotke Marshala, chociaż własciwie to może i się cieszę. Marshall strasznie mi się podoba i ten charakter CUDO! I ciesze się że nie mam już dużego pudla:eviltong: Tłumacz i na mnie nie zrobił dobrego wrażenia, nie wiem jak on po angielsku (;)) ale po polsku to naprawdę fatalnie. Osobiście też wydaje mi się że te wszystkie nagrody i puchary powinny być wręczane na bieżąco. Nie byłoby potem sytuacji że ludzie mają "wciskane" nagrody już po zakończeniu wystawy, gdzie połowy już nie było. Wręczanie pucharu powinno mieć oprawę! Equus byłam w Ostrowie chyba 2 razy i wtedy był całkowity zakaz lakierowania. Łódź była dla mnie pod tym względem lekko szokująca. Osobiście zalożyłam z góry że zasady obowiązują w dalszym ciągu, czyli na krajówce pudli nie lakierujemy wcale. Byłam niemile zaskoczona kiedy lakier poszedł w ruch. Quote
.ania Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Gośka napisał(a):Byłam w Ostrowie chyba 2 razy i wtedy był całkowity zakaz lakierowania. Łódź była dla mnie pod tym względem lekko szokująca. Osobiście zalożyłam z góry że zasady obowiązują w dalszym ciągu, czyli na krajówce pudli nie lakierujemy wcale. Byłam niemile zaskoczona kiedy lakier poszedł w ruch. Mi się wydawało, że właśnie na pudlowej nie ma zakazu:roll: No nie wiem, ale w tym roku w porównaniu z zeszłym to lakieru prawie wcale nie było. Equus ma racje, wtedy po wejściu do hali prawie nie dało się oddychać. Ja jestem bardzo zadowolona z wystawy i z oceny jaką dostałyśmy :loveu: Mam nadzieję, że w przyszłym roku też będzie w Łodzi. Quote
lilix4 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ania a jakiego masz pudlesa.Troszkę jestem nierozeznana w temacie kto ma jakie pudlesy:oops: Quote
aneta Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 .ania napisał(a): Mam nadzieję, że w przyszłym roku też będzie w Łodzi. A ja mam nadzieję że w końcu gdzieś bliżej południa Polski ... Quote
lilix4 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ja też mam nadzieję że gdzieś bliżej nas bo 4 godziny jazdy to naprawdę męczarnia ale było fajnie wprawdzie prawie nikogo nie znałam ale co tam i tak mi się podobało Quote
Śnieżynka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 aneta napisał(a):A ja mam nadzieję że w końcu gdzieś bliżej południa Polski ... Może czas na Kraków ?? Quote
Gośka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 .ania napisał(a):Mi się wydawało, że właśnie na pudlowej nie ma zakazu:roll:. Ania na pierwszej wystawie było nawet zaznaczone w katalogu że jest ZAKAZ lakierowania. No to dziewczyny nie ma co rzucać propozycji gdzie ma być wystawa tylko brać się do roboty i załatwiać teren odpowiedni. Quote
lilix4 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Miejsce w Rzeszowie to mam 2 propozycje hala Podpromie lub stadion tam gdzie zawsze były organizowane wystawy krajowe:) Quote
Bura Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 lilix4 napisał(a):Miejsce w Rzeszowie to mam 2 propozycje hala Podpromie lub stadion tam gdzie zawsze były organizowane wystawy krajowe:) Jestem za halą na podpromiu, tylko byle nie w piątek przed międzynarodową wystawą:mad: Quote
Bura Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 lilix4 napisał(a):Ten Stadion też fajny Tylko oby nie tak jak bywała dawniej rzeszowska wystawa, bo się ugotujemy. Quote
IraKa Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Cobyście się tak nie rozpędzały z sugestiami to napiszę że w przyszłym roku na 80% będzie Bytom. Generalnie wystawa będzie tam gdzie będą chętni i ręce do pracy:mad: Quote
.ania Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 [quote name='lilix4']Ania a jakiego masz pudlesa.Troszkę jestem nierozeznana w temacie kto ma jakie pudlesy:oops: Czarnego dużego:loveu: Cobyście się tak nie rozpędzały z sugestiami to napiszę że w przyszłym roku na 80% będzie Bytom. Bytom :-o To przecież drugi koniec świata... Może jednak gdzieś w środku Pl, przynajmniej wszyscy będą mieli mniej więcej tak samo daleko:roll: Quote
IraKa Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Łódź to tak w środku była chyba;) w tym roku. A termin : połowa maja Niestety wszystkim nie dogodzimy z lokalizacją:niewiem: A z Wawy do Bytomia to jakieś 280 km . Nie tak źle;) Quote
Joanna G Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Szkoda że jednak wystawa w 2010 roku która była planowana na zebraniu " nie wypaliła " w Szczecinie . A Bytom to faktycznie koniec świata , bynajmniej dla mnie :( A tak moim skromnym zdaniem " nasza " wystawa w Ostrowie miała swój niepowtarzalny urok .Mała , miła , kameralna z fajnym terenem gdzie psy po ocenie mogły swobodnie pobiegać , właściciele usiąść przy stole i dobrze się bawić w towarzystwie innych pudlarzy . Szkoda że teraz są robione te wystawy przy okazji innych dużych wystaw , które datami często nie pasują dla wystawców . Quote
EFMAN Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Akurat dla mnie Bytom to za płotem. Ale brawo,brawo za Ostrów Wielk. Nie byłam a wiele dobrego słyszałam,o tej fajnej kameralnej wystawie i piknikowej atmosferze po. Quote
Oleniek Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 A tak moim skromnym zdaniem " nasza " wystawa w Ostrowie miała swój niepowtarzalny urok .Mała , miła , kameralna z fajnym terenem gdzie psy po ocenie mogły swobodnie pobiegać , właściciele usiąść przy stole i dobrze się bawić w towarzystwie innych pudlarzy . Szkoda że teraz są robione te wystawy przy okazji innych dużych wystaw , które datami często nie pasują dla wystawców Nie wiedzialam co mi nie pasuje,...ale ujęłaś moje myśli w odpowiednie słowa. Łódź mi pasowała:loveu: ale tamte miały klimat:p szczególnie ta w 2007 r na dworze Quote
aneta Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Bytom ? No to super jak dla mnie :) Niestety - zawsze lokalizacja komuś pasować nie będzie ... Do Ostrowa miałam prawie 350, do Łodzi 290 km , do Bytomia dużo bliżej bo tylko 120 :) Co do atmosfery to się zgadzam, w 2007 i 2008 atmosfera była po prostu super - tylko pudle, tylko pudlarze. Co nie znaczy że teraz było źle ! Organizatorzy zadbali że byliśmy odizolowani od reszty i nie czuło się całego harmideru z innych ringów ;) Quote
Gośka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Z kolei ja do Bytomia mam prawie 350;) Ale jak będę miała być to przejadę i 650, w końcu nie takie trasy się robiło. Quote
EFMAN Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Ja bym i na koniec świata jechała,ale mój starszy wymiotuje. Żadne środki nie pomagają (awio,cerenia głodówka) i co potem z takim powymiotowanym pudlem zrobić na wystawie? Quote
Equus Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 .ania napisał(a): No nie wiem, ale w tym roku w porównaniu z zeszłym to lakieru prawie wcale nie było. Equus ma racje, wtedy po wejściu do hali prawie nie dało się oddychać. Ja byłam tylko na dwóch pudlówkach - w zeszłym roku w Ostrowie i teraz w Łodzi i miałam identyczne wrażenie odnośnie lakieru jak .ania (w Łodzi miłe zaskoczenie że da się oddychać;)). Ale w sumie to chyba w Ostrowie mi się bardziej podobało - więcej miejsca i psy miały gdzie się wyganiać (poza tym ktoś mi dał na trochę swojego charta do opieki:loveu:) no i poczęstunek był:cool3: Gośka napisał(a):Osobiście też wydaje mi się że te wszystkie nagrody i puchary powinny być wręczane na bieżąco. Nie byłoby potem sytuacji że ludzie mają "wciskane" nagrody już po zakończeniu wystawy, gdzie połowy już nie było. Wręczanie pucharu powinno mieć oprawę Dokładnie - tego mi brakowało, a to przecież świeto pudlarzy było!!! Quote
Recommended Posts