Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Equus napisał(a):
poza tym ktoś mi dał na trochę swojego charta do opieki:loveu:

Hmmmm , ciekawe co to był za chart :cool3: :eviltong: :evil_lol: a właściwie charcica hehheee . Bo ja pamiętam z tamtego roku tylko 1 goszczącego na wystawie pudlowej ,a to była moja Natalka , która z każdym by poszła pobawić się i pomiziać :)

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Equus napisał(a):
O to się po roku dowiedziałam z kim miałam przyjemność:loveu: Sunia cudowna - taka dostojna i kochana!!!

A dziękuje w imieniu Natki za miłe słowa :) Tak to prawda ona bardzo kochana i bardzo chętnie znowu by odwiedziła pudlowa wystawę , ale zapewne nie będzie miała takiej okazji ,bo napewno do Bytomia nie pojedziemy . A nawet jeśli by nam się udało dojechać , to zapewne było by tak jak w tym roku w Łodzi ,że w sobotę jest nasza klubowa i Cacibowa na której ida charty . I jak tu się rozdwoić :roll:

Posted

Joanna G napisał(a):
Hmmmm , ciekawe co to był za chart :cool3: :eviltong: :evil_lol: a właściwie charcica hehheee . Bo ja pamiętam z tamtego roku tylko 1 goszczącego na wystawie pudlowej ,a to była moja Natalka , która z każdym by poszła pobawić się i pomiziać :)

O to się po roku dowiedziałam z kim miałam przyjemność:loveu: Sunia cudowna - taka dostojna i kochana!!!

Posted

Miło, że macie dobre wspomnienia z ostrowskich wystaw. Ja też mam bo przyjeżdżałąm na gotowe, dobrze się bawiłam i o nic nie musiałam się martwić:p I miałam najbliżej;)

Ale wydaje mi się, że integracja polega na tym aby dać możliwość jak największej ilości pudlarzy spotkać się i zaistnieć na naszych klubowych wystawach. Patrząc na cztery lata odbywających się spotkań w Ostrowie widzę tą samą grupę osób i psów.
Czy to mają być wystawy dla ścisłego grona???

Myślę że zmiana miejsca wystawy co roku pozwoli dotychczasowym i NOWYM osobom dołączyć do naszego grona dobrze się bawiących.

Nic nie stoi na przeszkodzie aby oprócz wystawy (na początku raz do roku) zorganizować zlot pudlarzy. Na luzie, w piknikowej atmosferze na jakimś kempingu nad jeziorkiem. Psy będą mogły się wykąpać, biegać , właściciele nagadać się, pojeść. Tylko KTO TO ZORGANIZUJE???

Asia ty do Bytomia nie przyjedziesz ale może przyjedzie ktoś kto mieszka pod Rzeszowem i Ostrów to był dla niego koniec świata. A Bytom nie organizuje CACIBówki:eviltong:

A może zorganizujesz w swojej okolicy taki zlot? Może masz do zaproponowania fajne miejsce?
A może ktoś inny ??? Chętnie sama się wybiorę na taką weekendową, pudlową imprezę ale nie w roli organizatora tylko w roli wyłącznie uczestnika:diabloti:
Wakacje się zbliżają, a później jeszcze będzie słoneczy wrzesień to morze jakiś wypad nad morze???
To kto chętny???

Posted

Gośka napisał(a):
Osobiście też wydaje mi się że te wszystkie nagrody i puchary powinny być wręczane na bieżąco. Nie byłoby potem sytuacji że ludzie mają "wciskane" nagrody już po zakończeniu wystawy, gdzie połowy już nie było.

Nad tym trzeba na pewno pomyśleć i lepiej przeprowadzić następnym razem. Bo jak widać mimo deklaracji "chęci zabaway" i bawienia w piknikowej atmosferze co niektórzy zwijali się szybko do domu. I nie będę pokazywać palcami kogo wymiotło na samym początku:eviltong:

Gośka napisał(a):
Łódź była dla mnie pod tym względem lekko szokująca. Osobiście zalożyłam z góry że zasady obowiązują w dalszym ciągu, czyli na krajówce pudli nie lakierujemy wcale. Byłam niemile zaskoczona kiedy lakier poszedł w ruch.

Jak to ma się do wypowiedzi w wątku o lakierowaniu? Ja już głupieję. To wolicie żeby lakierować bo wystawa to show czy wręcz przeciwnie nie lakierować bo piknik:evil_lol: Tylko jeśli piknik to po co zapraszać sędziego i to wymagającego pod tym względem zwłaszcza?
Fakt oficjalnego zakazu w tym roku nie było. Mnie to obojętnie bo jak nie muszę to lakieru nie używam. Ale niestety konkurencja wymusza niechciane działania:roll::evil_lol:

Posted

Equus napisał(a):
Ale jeśli ma być szczerze i konstruktywnie to (mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony bo nie to jest celem tego postu, tylko wymiana uwag by następnym razem było jeszcze lepiej)...

Zgadza się.
A więc na pewno należy dopracować:
1. funkcję gospodarza ringu :razz: (kierowanie "ruchem" w obrębie i na ringu)
2. tłumacza!!! - jesli będzie taka potrzeba - na razie nie wiemy kto będzie sędziował - jakieś sugestie w tym temacie???
3. rozdawanie nagród
4. nie wypuszczanie uczestników do oficjalnego zakończenia co by finały miały oprawę i poklask :evil_lol: ;)
5. podanie informacji o ewentualnym zakazie lakierowania.

Coś jeszcze???
Na spóźnienie sędziego nie mieliśmy wpływu, dotyczyło to całej międzynarodówki.

Posted

[quote name='IraKa']Nad tym trzeba na pewno pomyśleć i lepiej przeprowadzić następnym razem. Bo jak widać mimo deklaracji "chęci zabaway" i bawienia w piknikowej atmosferze co niektórzy zwijali się szybko do domu. I nie będę pokazywać palcami kogo wymiotło na samym początku:eviltong:

No ja byłam aż do zamiecenia ostatniego śmiecia z podłogi:eviltong:

[quote name='IraKa']
Jak to ma się do wypowiedzi w wątku o lakierowaniu? Ja już głupieję. To wolicie żeby lakierować bo wystawa to show czy wręcz przeciwnie nie lakierować bo piknik:evil_lol: Tylko jeśli piknik to po co zapraszać sędziego i to wymagającego pod tym względem zwłaszcza?
Fakt oficjalnego zakazu w tym roku nie było. Mnie to obojętnie bo jak nie muszę to lakieru nie używam. Ale niestety konkurencja wymusza niechciane działania:roll::evil_lol:

Jak najbardziej jestem ZA lakierowaniem. Pudel bez lakieru wygląda jak wypłosz. Po prostu założyłam z góry że NIE wolno lakierować, jak co roku na tej jednej jedynej wystawie i byłam w szoku jak lakiery poszły w ruch.
Co nie przeszkodziło mi szybko zorganizować buteleczki (.ania jestem ci winna parę psiknięć;)) i podlakierować Bila.

Posted

Ja przeboleć:placz: nie mogę że do końca nie zostałam.Ten Bytom mi pasuje wiec raczej bedziemy.Żałowałam że nie mogłam wszystkich poznać.Mam nadzieje że będę miała jeszcze okazję poznac już na 100%wszystkich pudlarzy.

Posted

obiecane zdjęcia ręką Mareczka robione:loveu:

Jak wiecie co to za psiaki piszcie:
1.

2.
Chevalier Mon Cheri Adorea

3.Akira
"] Aż bym chciała wyciągnąć rękę żeby podeprzeć tę pupcię co by nie spadła:evil_lol:

4.Akira?

5.Akira?

Posted

Jak zrobicie wystawę w okolicy do 200 km od Rzeszowa, to ja służę tłumaczeniem z angielskiego... Tyle mogę dojechać :evil_lol:

Posted

Gośka napisał(a):
Pudel bez lakieru wygląda jak wypłosz.

No trudno, muszę się z tym jakoś pogodzić, że mam wypłosza:placz: Widać nie mam gustu bo mi się podobają, a czasem jeszcze można spotkać (nawet na wystawie) ten wymierający gatunek:loveu: Jestem więc zdecydowaną zwolenniczką nielakierierowania (ciekawiło mnie zawsze jak tego typu zabiegi wpływają na psi węch:roll:) ale zdanie takiego laika i dyletanta jak ja i tak nikogo nie obchodzi:eviltong:

Posted

Gośka napisał(a):
możesz propagować pudla naturalnego może któregoś dnia oczy sędzią się otworzą i wygrasz

Tak, tak!:multi: Na pewno!:diabloti:

Posted

Oleniek dzieki za fotki już sciągam na dysk :p

Zestresowana byłąm oj tak ale jak tylko kupie Smartowi łancuszek odetchne . Ringowka mi sie cały czas we włos wplątuje wiec cała nadzieja w łancuszku

Posted

pati napisał(a):
Oleniek dzieki za fotki już sciągam na dysk :p

Zestresowana byłąm oj tak ale jak tylko kupie Smartowi łancuszek odetchne . Ringowka mi sie cały czas we włos wplątuje wiec cała nadzieja w łancuszku

Pati ia wiem że to całkiem nie na temat,ale gdzie kupić taki łańcuszek?
Poluje na niego ho ho ho a może i dużej!!!!