Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No proszę i my się załapaliśmy na fotkę;)

Wróciliśmy, zmęczeni, przegrzani słoneczkiem, opaleni i zadowoleni:p
Krajowa pudli super:loveu: Organizatorzy naprawdę się postarali i pomimo że może nie wszystko poszło gladko i jak po maśle to jest to kolejne doświadczenie na przyszłość;)
Wyników pełnych nie mam, musiałam się nagadać ze wszystkimi i nie stałam pod ringiem. W związku z tym fotek też niewiele, bo moje dziecko "dało ciała" i przestawiło aparat na jakiś dziwny tryb w związku z czym na hali nic nie wyszło. Udało mi się uratować dosłownie kilka byle jakich fotek. Tym bardziej że zabrałam też swoją starą cyfrówkę, bo bałam się że przez te 2 dni posieję gdzieś olympusa.
Niestety katalogu też nie mam, przez własne gapiostwo nie odebrałam sobie, no i teraz nie mam nawet jak wpisać imion. A nie chcę przekręcać. Proszę więc kogoś kto ma katalog o wypisanie psów i wtedy razem uda nam się uzupełnić wyniki. Chociaż pewnie niedłuo pojawią się na stronie klubu.

Samarcanda PIRATE PRINCE - BOB w obydwa dni i Best in Show V Krajowej Wystawy Pudli

radość zwycięzcy
http://images49.fotosik.pl/117/bdd45376c4b8b804.jpg

Posted

Zdjęcie fatalne, ale pięknie oddaje ruch Marshala:loveu:
Ninihill's RUNNING FOR WIN - doskonały, na międzynarodowej res.cacib na krajowej nie wiem

tu nie wiem kto siedzi:oops:

suczki duże białe Martinas ....... (?) i DANCE WITH ME Roze

DANCE WITH ME Roze na krajowej pudli BOS, na międzynarodowej doskonała II

dziewczyny cieszą sie z CACIBa
http://images47.fotosik.pl/117/6b165296b6b1ec68.jpg

http://images46.fotosik.pl/117/d3151519f20a0040.jpg

Posted

Średniak z p.Marysią, numer jest świetnie widoczny, jak odgrzebię katalog z międzynarodowej uzupełnię pełne imię pudla.

Pati i Smart, wynikami niech się sami chwalą, żebym czegoś nie pokręciła

Posted

No i kolej na nas
psy mini kl.otwarta
my stoimy pierwsi jako że na "A";), w obydwa dni mamy srebro, świetne opisy a z drugiego dnia jako opis prawdziwą powieść;), warto było po sam ten opis jechać:loveu:

pies z pierwszej lokaty

i my ;)

no tu moje dziecię to się napstrykało;)

Posted

ciągle biegamy:evil_lol:

i nareszcie stop
próbuję zrozumieć co sędzia dyktuje, stąd moja "mądra" mina:eviltong:

i piesek z III lokaty, również doskonały

czas na toyki
pies szczeniaczek z Olle - Figlio Mio Amore Bi-Bi

Posted

Oooo, widzę że już niektórzy odsapnęli po wystawie.

Dziękuję wszystkim uczestnikom za to że zjechaliście w takiej ilości:multi:
No cóż, jesteśmy świadomi paru niedociągnięć (jak zwykle brakuje rąk do pracy:mad:) ale mam nadzieję, że atmosfera i sędziowie zrekomensowali wam niedogodności i jesteście nagadani, najedzeni i przyjemnie zmęczeni.
Zwłaszcza niedzielny sędzia dbał o długość i szczegółowość opisów z równym namaszczeniem traktując psy bardzo dobre i doskonałe. Nieco ocena się przeciągnęła w związku z tym ale myślę że warto było przyjechać , a później poczytać coś niestandardowego:evil_lol: Zwłaszcza, że niedzielny tłumacz zdecydowanie lepiej to robił niż sobotni:mad:
Piszcie proszę co należałoby zmienić to będziemy nad tym pracować do przyszłego roku.

Gosia, dzięki za fotkę Marshalla:p , jaki jest jego ostateczny wynik na krajówce to nie wiem:oops: bo nie miałam czasu zajrzeć do teczki jeszcze:evil_lol:

Posted

Ja się bardzo cieszę , że udało mi się choć w sobotę dojechać :loveu:
Wreszcie poznałam Gośkę i Oleniek :multi:
Atmosfera i organizacja świetna tylko.... ten sobotni tłumacz :evil_lol: do zmiany, ale czytam, że w niedzielę było lepiej pod tym względem.
Ja jestem bardzo zadowolona, opis jaki dostałyśmy można drukować :cool3: tylko niestety nie mam pojęcia jaką mamy lokatę?? tłumacz nie powiedział :evil_lol: a nic nie mam wpisane a ocena bdb :multi:
To gdzie następna pudlówka :cool3: ahahaha

Posted

Gratulacje dla Zwycięzców.

My byłyśmy tylko w sobotę i chyba od początku sędzina na pierwszy rzut oka nas nie polubiła :shake: 4-ta na 4-ry z oc. obiecującą.
No cóż, zgadzam się z p. sędzią że małą w chwili obecnej jest delikatnie mówiąc "luźna" - i tak jeszcze będzie z jakiś czas gdy po fazie szybkiego wzrostu wzwyż nastąpi faza rozrostu w boki :razz:
Co do tłumacza w sobotę to nie znam na tyle angielskiego , ale to co mówiła p. Taulos trochę odbiega z tym co stoi w karcie oceny :crazyeye:
Szkoda, że nie mogłam zostać do końca, ale niestety, znowu sprawy rodzinne pognały nas z powrotem zaraz po ocenie :shake:

Posted

Miło było:loveu:
Dziękuję za fotki
Gosiu to morelowe siedzące psie i nogi w sandałach - to moje:lol: Czyli Bella Kudłaty Kłębuszek:evil_lol:

Jak znajdę czas to i ja fotki wstawię. Tym bardziej że mam ich sporo:crazyeye: Dałam mojemu 6-latkowi aparat, bo nie mogłam słuchać cichutkiego "mamusiu nudzi mi się mogę aparat?" i nacykał tego sporo:multi: całkiem niezłych

Tylko z miedzynarodowej mam mało, bo "ponoć" miałam wchodzić koło 11, a że się spóźniłam i wpadlam o 10,30 to wydawała mi się że nie zdąrzę się przygotować:lol: a potem czekałam i czekałam i czekałam iii na koniec się dowiedziałam w ustnej rozmowie z sędzią, że Belka (skądinąd wiecie że ona wiecznie za tą piłeczką biega:lol:) ma mało rozwinięte mięśnie:crazyeye: i widać że to pies kanapowy:crazyeye: No cóż:roll: Ale miło było:multi:

Już za Wami tęsknię

Pozdrawiam każdą osobę z osobna i wszystkich razem:lol: