Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Na allegro znalazlam aukcje polegajaca na sprzedazy rodowodu suki , chyba amstafa. Moge sie mylic, ale chyba jest to nielegalne.Prosze mnie oswiecic w tej kwestii. Jesli mam racje, postaram sie o zablokowanie aukcji. Pozdrawiam.

Posted

jak najbardziej jest to nielegalne
możesz podać linka do tej aukcji , z ciekawości chciała bym ją zobaczyć
próbowałam znależć ją na allegro , ale jakoś nie umiem
sama mam psy z rodowodem , i tylko taką hodowlę popieram

Posted

Przede wszystkim zabezpieczyć to ogłoszenie jako dowód. Powiadomić oddział w Legnicy (bo tam jest zarejestrowana suka) o tym incydencie, namiary na właściciela są na rodowodzie. Namiary na hodowcę też są, hodowla Piros.

Posted

Ok napisalam do Allegro prosbe o usuniecie aukcji. Mam teraz chwilke czasu i jesli moglabym sie jakos przydac to bardzo chetnie, niestety potrzebuje lopatologicznych instrukcji:cool3:. Jestem na gg 8946295

Posted

mysz_polna napisał(a):
hmmm 650zl za pieski bez rodowodu... coz, dolozy te 2 stowki z rodowodu amstafk... ciekawe czy wycofaja aukcje...

Ja też napisałam. Mam nadzieję, ze osoby którym rozesłałam też to zrobiły. Zabezpieczyłam też skan aukcji. Jak allegro zablokuje aukcje to nie bedzie nawet w archiwum widoczna.

Wiem że juz niektorzy pisza do Związku Kynologicznego.

Wysłane tez info do Emir.

Posted

Sunia z 2001r, wiec pewnie juz za TM. Mozliwe tez , ze to nie byl wcale jej pies a kogos znajomego i dziewcze wpadlo na genialny pomysl, zeby rodowod opchnac. Zreszta patrzac na aukcje allegro dochodze do wniosku ze wszystko mozna sprzedac....

• 3 months later...