KWL Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Czy macie kogoś na Paluchu ? Zauważyłem że w ogłoszniach są namiary na kontakt ze schroniskiem, to nie jest dobry pomysł. Po pierwsze biuro żadko odbiera, po drugie jest nieufne wobec ogłoszeń, zwłaszcza w internecie. Tak więc to może być odpowiedź na brak odzewu z ogłoszeń. Quote
morisowa Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 w ogłoszeniach KONIECZNIE telefon wolontariusza, może mru? podawać tel biura schroniska, to można ogłoszeń nie dawać :roll: Ktoś zadzwoni, jeśli będzie miał szczęście i ktoś odbierze, to może liczyć na brak odpowiedzi, aroganckie potraktowanie. Może usłyszeć, że "my nigdzie psów nie ogłaszamy". I to co trzeba im przyznać, nawet przy najlepszych chęciach, człowiek z biura nie zna tego psa. Może powiedzieć jedynie płeć i wiek po sprawdzeniu w komputerze. Quote
mru Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 ale ja nie jestem wolontariuszem :( nic o psie nie wiem, nawet nie wiem czy on tam jeszcze jest :( ale macie rację, na schron robić ogłoszenia to słabe tylko na kogo innego? ja pytałam kiedyś o niego na wątku paluchowych samców, no ale nikt nie odpowiedział tyle tam jest tych psów, że przecież nie sposob kojarzyć każdego :( dlatego dałam kontakt na schronisko Quote
morisowa Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 nie musisz być wolontariuszem schroniska, żeby ogłaszać psa na siebie ;) ale jak nie wiesz nic o psie, no to rzeczywiście ciężko :shake: Od razu przyznaję, że przeczytałam tylko pierwszą i ostatnia stronę wątku. Nikt go tam nie odwiedza? A Ty mru nie miałabyś ochoty i możliwości, żeby go odwiedzić? Możemy się kiedyś umówić na taką wizytę. Zapisałam sobie jego numer, jak będę w schronisku i będę pamiętać, to spytam, gdzie on siedzi, jeśli siedzi. Quote
mru Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 od razu mówię, że może być cieżko, ale chcę przyjechać umówmy się kiedyś zobaczymy co z nim, jak się ma czy tam jest i tak dalej ja go miałam wyciągać, ale na razie nie ma jak kasa ciągle jest zbierana na jedną sukę, którą mamy łapać z TZtem doszedł jeszcze jeden pies z ulicy, którego chcemy zabrać jak najszybciej plus koszty - chory kot znaleziony przez koleżankę (koci katar, chore oczy 300 zł...), moja tymczasowiczka przywieziona z wakacji (sterylki pół płacę i transport do OBY nowego domu... do Poznania.) i jamnik, którego Paweł wczoraj znalazł (jeszcze nic na niego nie wydaliśmy, ale kto wie...) bądźmy w kontakcie co? w jakie dni Ty bywasz w schronisku? dopasuję się. przyjedziemy z TZtem, może uda się ruszyć coś wielkie dzięki za pomoc! Quote
orpha Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/[/URL] off :roll:, sory Quote
mru Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 a, no i Tramp ;) (plus mój Tramp, którego także z wakacji przywiozłam :roll: ma dom, ale obiecałam pomoc w kastracji, bo to biedny dom raczej a i tak cud, że go wziął i pokochał) jak tylko wypchnę Kofi, kot Karol się wyleczy to bedę myślała o Jackalu... a na razie ratunkiem dla niego może być faktycznie moja wizyta na Paluchu :roll: Quote
grzenka Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Super byłoby jeśli mogłybyście odwiedzić Jackalka, to szansa dla niego,naprawdę ... Quote
mru Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 na pewno go odwiedzę! że też na to nie wpadłam wcześniej... Quote
grzenka Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Dajcie znać kiedy się będziecie wybierać... Quote
morisowa Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 już mam miejsce :p Wybieram się w weekend, jak się uda, to i w sobotę i w niedzielę, bo w tygodniu mi żadna wizyta nie wyszła. Quote
mru Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 ja w ten nie dam rady w przyszły na pewno - kiedy zechcesz! ale to już Ci napisałam pw :) Quote
morisowa Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [FONT=Verdana]0433/09/P - padnięcie w maju [/FONT] Quote
grzenka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 O matko:placz: Jasna cholera, nie wierzę:placz::placz::-( To na pewno on?Przecież był taki młody:-(... Quote
mru Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 morisowa, jesteś jutro na paluchu? jest jeszcze drugi pies do sprawdzenia też stara sprawa... http://www.dogomania.pl/forum/f28/wwa-2psy-zdziczaly-na-stc-shell-ul-ostrobramska-mlody-pies-oddany-na-paluch-129140/ numer [SIZE=2][SIZE=5]210/09 Quote
mru Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 sprawdź proszę może chociaż jego się uda uratować, wyadoptować... Jackal to świetny przykład tego, co robić jak znajdziemy psa na ulicy jeśli naprawdę naprawdę nie możemy go przechować, szukać mu DT i wysyłamy go na Paluch interesujmy się chociaż potem jego losem... nie chcę wiedzieć, jak padł Jackal... kur*** mać Quote
grzenka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='mru']kur*** mać[/quote]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę sobie z tym poradzić:placz:Nie mogę uwierzyć:placz: Quote
morisowa Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='mru']morisowa, jesteś jutro na paluchu? jest jeszcze drugi pies do sprawdzenia[/quote] zapisałam numer, mam jutro być, spytam Quote
mru Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 [quote name='morisowa']zapisałam numer, mam jutro być, spytam[/quote] dziękuje Ci Quote
mru Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 gdybyśmy chociaż próbowali mu pomóc a my nic, daliśmy dupy Quote
Recommended Posts