Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmm... nie ma podstaw sądzić że coś mu się stało. Akurat padnięcie byłoby odnotowane - skoro był zaczipowany to byłby też zidentyfikowany. Paluch to niestety moloch, ponad 2000 psów i niestety bałagan. Zapewne został przeniesiony po leczeniu ze szpitala przez kogoś kto nie wpisał do książki przenosin jego wędrówki i stąd nasz problem z jego znalezieniem... Wczoraj trochę się rozglądałem i złapałem się na tym że normalnie po schronisku chodzę od mojego psa do mojego psa. Idę od jednego boksu d drugiego i nie zwracam uwagi na to co po drodze chyba że się na siłę w pole widzenia wbija... chyba odruch obronny...

Posted

KWL napisał(a):
chyba odruch obronny...

na pewno :roll:

dzięki KWL, za pomoc, naprawdę
czyli jego trzeba teraz szukać "ręcznie"? znaczy chodzić i patrzeć?

jakby coś my możemy być na Paluchu w niedzielę, ale dopiero ok. 16 (wcześniej mamy szkolenie dogo...)

dziękuję, że go szukacie!

Posted

wiadomo coś o Synku? :roll: morisowa, tak jak Ci pisałam w smsie - masz zapchaną skrzynkę na dogo, więc wysłałam Ci maila. odbierz :)

Posted

Dzięki Kora, ale to nie takie proste... Nie ma go raczej na pawilonach, jedenastkę/dwunastkę/trzynastkę przeglądałem ostatnio, specjalnie się właśnie rozglądając, patrząc na wszystkie biedy... bosh ja tam od roku chodzę... i nie znam tych psów... nie wiem co o sobie myśleć....

Posted

Kora, Ty w dniu jego przyjęcia na Paluch pisałaś:

[quote name='Kora']Dziewczynki ten psiak z Regul to nie szczeniak ma na 100% rok moze tyc wiecej. Dzisiaj trafil Na Paluch, a ja jak kretynka stalam przed nim i pytalam skad ja cie synku znam :roll: no i znam z dogomanii.
Powiem Wam tak:roll: jestem zakochana w tym psiaku:loveu: te zdjecia tu umieszczone sa beznadziejne ten psiak jest piekny (no i tymczas o niego bardzo dbal) mam jego zdjecia jutro wstawie.
Ma piwne oczy i siersc jak Akita nie reaguje na inne psy malym schodzi z drogi.
Ma numer 210/09

i dałaś fotkę:

może to pomoże jeszcze?
pisałaś, że ma rok na pewno - więc nie urósł już. powinien się nie zmienić tak z racji samego wieku...

pisałaś też, że masz więcej zdjęć - masz je jeszcze? mogłyby pomóc w szukaniu :)

Posted

Kurcze nie moge odszukac zdjec to ktore wstawilam jest Paluchowe, ale osoba ktora go znalazla w styczniu przysle mi jego zdjecia, to jeszcze mialam

Posted

omatko! jest Synek!

co to znaczy, że tymczasowe schronisko...?

czy on się bardzo zmienił? czy wszystko z nim ok?
jakie tam są warunki?

Posted

mru napisał(a):
omatko! jest Synek!

co to znaczy, że tymczasowe schronisko...?

czy on się bardzo zmienił? czy wszystko z nim ok?
jakie tam są warunki?

Jest Synek...uffff...

Posted

Kora jest niesamowita! Ona jak raz psa widziała, to go po ciemku z kilometra rozpozna ;)

mru, tymczasowe to nazwa części schroniska, bo ono było na czas przebudowy, ale zostały te boksy na stałe

Posted

morisowa napisał(a):
ono było na czas przebudowy, ale zostały te boksy na stałe

tak myślałam :razz:

no, Kora, dzieki! :) wiedziałam, że będziesz go pamiętała :)

Posted

Kora jest niesamowita ! A ja na ostatnim przeglądzie minąłem go o jeden rząd boksów... D69 to prawa strona podwójnego rzędu boksów, a ja przeglądałem te od D77 do F128.

• 2 weeks later...
Posted

Nie dawno dowiedziałyśmy się o śmierci Jackala, a tu już następna smutna wiadomość :( Sunia znowu szuka domu :( Jej opiekunowie po 9 miesiącach postanowili przeznaczyć ją ponownie do adopcji :placz: Sunia (teraz Nora) nie szczeka na obcych - taki podali powód. Bardzo proszę - zaglądajcie na wątek Suni: http://www.dogomania.pl/forum/f85/sunia-w-typie-holenderskiego-juz-w-nowym-domku-129970/index11.html
Jeśli link nie zadziała to wątek można odszukać na liście tych założonych przez Mru.