Jump to content
Dogomania

KRAKÓW - BRYTAN-ON-ek odgryzał sobie ogon. TERAZ MA DOM NA ZAWSZE!!!!

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marysia55 napisał(a):
miałaś jeszcze włączyc radio z jakąś cieplutka muzyczką do lulania :loveu:

Radio nie było potrzebne :p
Domestos też nie :sweetCyb:

Tylko teraz nie wiem co pomogło :razz:
Po pierwsze cały dzień, bez 4 godzin biegał po łąkach więc wieczorem padł jak trup.
Po drugie dostał jedzenie rano a później o 16...bo 18 to za późno dla niego.
Po trzecie miał światło całą noc

Zastanawiam się z którego punktu dzisiaj zrezygnować na próbę :roll:
Chyba dam mu później jeść a zostawię światło:cool1:

Posted

Asior-Ty sadystko!:diabloti: O 16? Toż to do rana umrzeć z głodu można:evil_lol:
Ja przychylam się do wersji,że boi się ciemności.
Koło mnie mieszka psiak,wychowany od szczeniaka w domu,w mieście,kochany i rozpieszczany- on tak boi się ciemności,że do parku na wieczorny spacer za nic nie pójdzie:evil_lol:
W grę wchodzi tylko oświetlona okolica,czyli wokół bliku,ulica- park nie bo tam mieszka Baba Jaga!:evil_lol:

Posted

Biafra napisał(a):
Po trzecie miał światło całą noc

zostaw, zostaw to światło ... najwyżej zrobi sie jakiś bazarek na Twoje rachunki za prąd :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

DZIEWCZYNY. SPRAWA JEST DOŚĆ POWAŻNA...
ROZMAWIAŁAM WŁAŚNIE Z BIAFRĄ....
Leczenie Brytana będzie dość długie i bardzo kosztowne!!!!!! Minimum 2 miesiące trzeba, zeby podleczyć ogon... Jak wiadomo każda wizyta u weta będzie sporo kosztować. Do tego karma.. worek 11 kg (starcza mu na miesiąc) to koszt 250 zł :(
ZNALEZIENIE DOMKU BĘDZIE CHOLERNIE TRUDNE!!!!
BO
- musi to być dom z ogrodem,
- w domu zawsze ktoś będzie musiał byc, ew, sporadycznie te 3-4 godz moze zostać sam, ale to nie moze byc za często.
- nowy domek, będzie musiał mieć świadomość, że karma dla niego będzie kosztowała ok 250 zł miesięcznie....

Tak więc nie wygląda to różowo :roll:
BARDZO PROSZĘ o pomoc... w postaci bazarków czy rozsyłania wątku innym ludziom....
Inaczej będzie nie fajnie.... :shake:

Posted

Brytan dziś jest w metrze... miałam już 3 telefony o niego, ale WSZYSTKIE NA ZEWNĄTRZ.. nie do kojca ale na zewnątrz... Pokierowałam Państwa do schroniska, bo tam napewno coś sobie wybiorą....

A tak BTW, ktoś zrobił Brytankowi ogłoszenia na cafeanimal :) WIELKIE DZIĘKI!!!!

Posted

[quote name='Asior']o to trzeba zapytać Biafry :)
IZUUUUŚŚŚ?????

Sprawdziłam .
Wczoraj doszło 50 zł od marysia55
jeszcze mamy 40 zł od Krystyny M.
Dziekuję bardzo :loveu:
trzeba dopisać do rozliczenia

Karmę kupiłam RC Veterinary Mobility Special, która ma zapobiec dalszej degeneracji chrząstki stawowej
14 kg za 250 zł :cool1:

Czyli Brytanek dalej sporo pod kreską :placz:

Posted

już napisałam do dziewczyny, która mi pisała, ze wysyła 200 zł na niego, bo niewiem czy coś pochraniła w nr konta, czy nie wysłała poprostu :roll:

Posted

MIAŁA BYM NAJCUDOWNIEJSZY DOMEK DLA BRYTANA NA ŚWIECIE, ALE NIE MAJĄ OGRODU :placz::placz::placz:
a Iza powiedziała, zę ogród to MUS....
buuuuuu

Posted

Cantadorra napisał(a):
A czemu mus? Tak z ciekawosci pytam.

Tak się uparłam przy tym ogrodzie, bo Brytanek po pierwsze ma krzywicę , zanik mięśni i musi bardzo dużo biegać

Po drugie on jak nie ma co robić to odgryza ogon...

Asior , a co to za super domek ?

Posted

Asior napisał(a):
witaj anula... cieszę sie, ze do nas zwitałąś :loveu:

Asiu , ja regularnie czytam wątem Brytanka tylko do tej pory się nie ujawniałam;)
Strasznie biedne to psisko :shake:,taki chorutek a przy tym bardzo pogodny:loveu: .Może mi się uda coś wyskrobać wcześniej ,zobaczę , w każdym razie będę się starać;)

Posted

Biafra napisał(a):
Tak się uparłam przy tym ogrodzie, bo Brytanek po pierwsze ma krzywicę , zanik mięśni i musi bardzo dużo biegać

Po drugie on jak nie ma co robić to odgryza ogon...

Asior , a co to za super domek ?

Pani mieszka na widoku.. ok ul. Rydla, ma dom, ale bez ogródka, znaczy ma jakąś tam rabatkę, ale nie ogród....
Pani od kilkunastu lat miała psy.. tylko kilka miesięcy w życiu, nie miała psów....
2 tyg temu zmarł jej pies... mix niufka i podchalana :p, ostatnie pół roku już nie chodził, bo siadły mu stawy.. więc pani go podmywała i oporządzała na okrągło....
Teraz juz pani źle, ze nie ma kto ją witać, ani nikt nie trąca jej mokrym noskiem...:loveu:

No i Pani zobaczyła Brytana w metrze wczorajszym i zadzwoniła o niego...

Posted

jutro a właściwie dzisiaj wkleje tekst do gazety dla Brytanka. Niestety nie było mnie dzisiaj w Krakowie a teraz jestem za bardzo padnięta na pisanie ( chociaż noc to moja pora ). Asiorek dziękuje za banerki :loveu::loveu:

Posted

Asior napisał(a):
Pani mieszka na widoku.. ok ul. Rydla, ma dom, ale bez ogródka, znaczy ma jakąś tam rabatkę, ale nie ogród....
Pani od kilkunastu lat miała psy.. tylko kilka miesięcy w życiu, nie miała psów....
2 tyg temu zmarł jej pies... mix niufka i podchalana :p, ostatnie pół roku już nie chodził, bo siadły mu stawy.. więc pani go podmywała i oporządzała na okrągło....
Teraz juz pani źle, ze nie ma kto ją witać, ani nikt nie trąca jej mokrym noskiem...:loveu:

No i Pani zobaczyła Brytana w metrze wczorajszym i zadzwoniła o niego...

Brzmi super :cool1:
A nie ma blisko jakiejś łąki gdzie on mógłby biegać ?

Posted

mam dobre wieści....

Pani, która wczoraj pokierowałam do angeli i adoptuje od niej Kenie... napisała mi, ze będzie na konto Brytana co miesiąc przelewać 100 zł :loveu:
Naprawde, anioł nie kobieta.... ma dwójkę dzieci więc napewno wydatków sporo i hce pomagać Brytankowi :loveu:
I kupi trochę opatrunków hydrozelowych i riwanolu :)