Florentynka Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Dzika_Figa napisał(a):Oj... Ty je na prawdę głodzisz... "naprawdę" pisze się razem. No przecież wiadomo, że głodzę Quote
Dzika_Figa Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Ty to się tylko czepiać umiesz. Osobno wygląda ładniej. Zołza wstrętna. Quote
Florentynka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Łucja jest aktorka pierwszej klasy. No, oberwała od Mati, to prawda, piętę ma obustronnie dziurawą i jeszcze odkryłam draśnięcie na przedniej łapce. Ale rzecz wygląda tak: stoi biedactwo u szczytu schodów - łapka uniesiona, wzrok zbitego psa, a w dodatku się trzęsie. No to co mam robić - biorę na ręce, przytulam, pocieszam i znoszę po schodach. Układam na kanapie, gdzie sunia mości się z ciężkim westchnieniem. A potem otwieram lodówkę, a Łucja skacze przez oparcie kanapy i wtańcowuje do kuchni podskakując jak piłka. Więc pytam "już dobrze, łapka nie boli?" w tym momencie łapka wędruje w górę, pojawia się spojrzenie zbitego psa...tylko że to nie jest ta ugryziona łapka!!! Komediantka się pomyliła! Quote
halcia Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Dobra wlazłam,zaznaczam,mam pare stron do uzupełnienia bo mi watek zniknął.Teraz szukam radosnych watków . Quote
majuska Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 onet mi pokazuje ,że dzis imieniny Łucji...mam nadzieje paróweczko, że Twoi pństwo o tym świecie pamietali i dostałaś jakieś prezenty. A ja Ci życzę kolejnych szczęśliwych dzionków w Twoim wymarzonym domku, no i wiesz....żeby Cię nosili na rękach i przychylali nieba.... Quote
Becia66 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 majuska napisał(a):onet mi pokazuje ,że dzis imieniny Łucji...mam nadzieje paróweczko, że Twoi pństwo o tym świecie pamietali i dostałaś jakieś prezenty. No dostała przecie chrupke jedną...:eviltong: I ja sie do życzeń przyłączam i niech parówa o tym wie bo to w końcu jej pierwsze imieniny. Jak miło wrócic i dowiedziec sie że u was wszystko w porządku.....bo na innych wątkach róznie to jest. Łucienko najsłodsza żyj 100 lat !!! I niech ten wątek zawsze będzie taki radosny i Florentynka jak najdłużej zdrowa...i przy zdrowych zmysłach.....:evil_lol: Quote
Florentynka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Łucja serdecznie dziękuje za życzenia!!! Z powodów rodzinnych świętowanie imienin zostało przełożone na środę - będzie impreza, torcik i fotoreportaż , oczywiście. Quote
majuska Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Czy to będzie ten torcik z przepisu w Playdogu?? Quote
Florentynka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 To będzie trochę inny torcik - mięsny z kremem rybnym. Przepis zamieścimy po imprezie. Quote
halcia Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 To i Florentynce 100lat,coby jedna bez drugiej nie została.Czy ta"Łucja dnia przyrzuca?"tak mi sie marzy by dzien juz zaczął byc dłuzszy.....Galowej imprezki zycze.I opisu! Quote
figa33 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 :tort: ode mnie tez życzenia , szczere aczkolwiek spóźnione , dla Łucji juz tylko samych dobrych dni Quote
halcia Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Ja tam Florentynce,zycze dobrych dni,bo Łucki najlepsze to chyba te,co narozrabia czy ucieknie...:evil_lol:a dobrze to ona juz ma...i pewnosc domku. Quote
figa33 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 no tak , Florentynce trzeba życzyć przede wszyskim co by dała radę takiej gromadzie Quote
Florentynka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 becia66 napisał(a): I niech ten wątek zawsze będzie taki radosny i Florentynka jak najdłużej zdrowa...i przy zdrowych zmysłach.....:evil_lol: Jeśli produkcja tortu dla psa o północy świadczy o zdrowych zmysłach to wszystko ze mną w porządku... Quote
Becia66 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Florentynka napisał(a):Jeśli produkcja tortu dla psa o północy świadczy o zdrowych zmysłach to wszystko ze mną w porządku... no jak dla psa to jestes jak najbardziej zdrowa, gorzej gdybyś robiła dla siebie.....:cool3: Quote
Florentynka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Łucja dostała swój imieninowy torcik - drobiowy z kremem rybnym: była zmuszona poczęstować resztę stada: nie mogła się doczekać: ale w końcu każdy dostał swój kawałek: Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Jej! Ty zacznij robić torty dla psów na zamówienie... Quote
Florentynka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 A Kangur to mi ukradł dekorację z tortu... Quote
Becia66 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 matko najsłodsza, toż to dzieło sztuki...... Florentynko jesteś niesamowita, słów brak, dusi mnie w gardle i sciska w brzuchu.....i łezki płyną ze wzruszenia..... Normalnie kobieto kocham cię choć zdrowych preferencji jestem....... Niesamowite............Trzeba tu na wątek całe dogo zwołać i pokazać z jaką pompą Lućka orzechowska imieniny obchodzi......:BIG: Quote
majuska Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 od 10 minut cała moja rodzina umiera ze śmiechu.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
majuska Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nadal sie zaśmiewam, a te serca to co to jest? Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 sucha karma jakowaś pewnikiem... Słuchajcie, proponuję bazarek tortowy. Przepis na tort za złotówkę (albo pięć) - zysk na parówy Na terenie Krakowa i okolic możliwość wykonania tortu na zamówienie... Co Ty na to siostra? Quote
Florentynka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Przepis na torcik: 2 litry wywaru z drobiu + mięso z wywaru - drobno posiekane 0,5 kg twarożku sernikowego 3 puszki tuńczyka w sosie własnym 7 torebek żelatyny chrupki, wędliny i co tam komu serce dyktuje do przybrania. Do wywaru mięsnego wrzucamy posiekane mięso, wsypujemy 5 torebek żelatyny, podgrzewamy aż się żelatyna rozpuści, studzimy, wlewamy do dwóch tortownic i odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy krem rybny - 2 puszki tuńczyka razem z zalewą podgrzewamy z dodatkiem dwóch torebek żelatyny. Trzecią puszkę otwieramy i dajemy kotu, żeby się odczepił i nie przeszkadzał. Do tuńczyka z żelatyną dodajemy twarożek, mieszamy. Smarujemy masą spód tortu, przykrywamy drugim krążkiem galarety drobiowej, smarujemy po wierzchu i bokach kremem rybnym, dekorujemy i na parę godzin odstawiamy do lodówki. Trzeba było widzieć minę kobiety w sklepie, jak najpierw powiedziałam do Adama " potrzebuję jeszcze dekoracji do tortu", a potem do niej - "trzy plasterki szynki i kabanosa proszę..." Quote
Dzika_Figa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 no i wszystko zepsułaś. usuń to natychmiast! Quote
majuska Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Poldusiowi mojemu kochanemu bym taki torcik zrobiła... Quote
Recommended Posts