Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Florentynka']"studenci niby, a takie świnie, chamy..."
pani profesor ( spokojnie): "ależ, pani Teresko, to chyba nie studenci, to pies, tu są chrupki niestrawione"
sprzątaczka ( z ulgą) "a, pies, biedny pies..."[/quote]

biedny pies....a student cham !!!.....:evil_lol::evil_lol:
Przeciez student tez mógł byc biedny po jakiejś imprezce na przykład...:eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='becia66']biedny pies....a student cham !!!.....:evil_lol::evil_lol:
Przeciez student tez mógł byc biedny po jakiejś imprezce na przykład...:eviltong::evil_lol:[/quote]
No tak, ale jednak inne zasady tu obowiązują.
Choć niektórzy ( np. moja teściowa) usiłują wymóc na zwierzętach przestrzeganie ludzkich zasad:
teściowa ( ku mojemu niezadowoleniu) pojawia się w kuchni, gdzie właśnie robię pierogi. Od wejścia syczy i pokazuje palcem kota, siedzącego nad miską pierogowego farszu "ten kot wyżera farsz!". Ja na to "znaczy że dobry, kot nie ruszy paskudztwa". Teściowa ( z narastającą irytacją) "ja tez bym miała ochotę wyżreć, ale tego nie robię" "bo ciebie krępują normy społeczne, a kota one nie dotyczą" - próbuję jej wytłumaczyć i słyszę jadowite "no właśnie".
Długo potem myślałam nad ewentualną techniką przekazania kotu, że wyjadanie farszu do ruskich jest sprzeczne z zasadami współżycia społecznego. Ale jakoś nic nie wymyśliłam.

Posted

Moja teściowa to ogólna porażka, w kuchni i nie tylko.
Ona nie lubi zwierząt.
Wiecie jak się wyraża o Łucji? "Ten niesympatyczny pies". Jak można twierdzić, że Łucja jest niesympatyczna? To prawda, że teściową użarła. No i nie tylko. Ukradła jej ser. Ale to w zasadzie był nasz ser, czyli Łucji też.
A metoda kradzieży rozbawiła mnie do łez - znaczy ja nie wiem jak było naprawdę, znam sytuację z nieobiektywnych relacji teściowej - podobno Łucja najpierw "uderzyła ją nosem w goleń z całej siły" a następnie "wytrąciła jej ser z ręki" Słuchałam tej dramatycznej opowieści jednym uchem i byłam przekonana, że winowajcą jest Gjalpo, bo on faktycznie może coś wytrącić i ewentualnie kogoś uderzyć. Ale Adam mi uświadomił, że chodziło o Łucję...:crazyeye:

Posted

[quote name='Florentynka']znam sytuację z nieobiektywnych relacji teściowej - podobno Łucja najpierw "uderzyła ją nosem w goleń [B]z całej siły"[/B] a następnie "wytrąciła jej ser z ręki" [/quote]

:roflt::roflt::roflt:

Posted

Charly, miło Cię znów widzieć!
Figa33 - ja myślę, że to jakiś Matrix, albo Kill Bill co najmniej. Najpierw nosem w goleń, a potem lot w powietrzu po ser.
Majusko - masz 100% racji. Jak ktoś nie lubi zwierząt, to niech się trzyma od nas z daleka, zwłaszcza jeśli jest moją teściową.

Posted

Ależ oczywiście, że Łucja jest wspaniała, a już na pewno mój Leopold jest o tym przekonany, po tym jaki dziś dostał od Łucji prezent.
W imieniu Leopolda bardzo Ci kochana paróweczko dziękuję:loveu:

Posted

No i parówie woda sodowa uderzyła do głowy...
Ja nie mogę spokojnie pracować, bo parówa musi siedzieć u mnie na kolanach, w przeciwnym razie płacze i tupie nogą. Primadonna się z niej zrobiła.
A ta druga parówa na mnie krzyczy, jak się zajmuje tą pierwszą parówą.
Za to okazało się dziś że jakkolwiek brokuły same w sobie są niejadalne, to zupa-krem z brokułów i zielonego groszku jest pyszna. Ja ich zupełnie nie rozumiem.

Posted

Moja kocica rzuciła się dziś na gotowanego kalafiora. I żuła go długo i pracowicie ze wszystkich możliwych stron. Nie wspominając o tym, ze ostatnio wyżarła mi z kanapki kolejno:spory kawałek papryki, kawałek (juz mniejszy) cebuli, avocado, ogórka kiszonego i pomidora. I cały czas udawała, że chodzi o żółty ser, tylko nie trafia. Ja tam uważam, że oni lubią warzywa, tylko nie bardzo chca się do tego przyznać.

Posted

A mój rudy kocur to z kolei uwielbia bób i fasolę, z naciskiem na bób, a ostatnio mi przyniósł w prezencie wróbelka i położył na łóżku:placz::placz:
A Ty Florentynko to musisz uważać na zaborczą Łucję, bo jak się zdenerwuje, to może Cię uderzyć z całej siły nosem w goleń...:diabloti:

Posted

Mati jaki chudzielec:evil_lol: no nie mogę...:loveu: czy mi się wydaje, że ją Florentynko mocno wybieliłaś? bo ja ja prałam 2 razy i wciąż byla w kolorze ekri;) Super stado i widać , że jest szczęśliwe:lol:

Posted

Mati je taki preparat na poprawę kondycji i koloru sierści - podbieramy Gjalpowi. I od tego zbielała. Gjalpo od tego samego czernieje. Preparat jest dla czarno - białych psów, specjalnie, znaczy dla czysto czarnych i czysto białych też - nie ma w nim karotenu, od którego czarne rudzieją a białe żółkną.

Posted

:mad::mad::mad:
Przypomniała sobie, szara zołza!
Tyle czasu był spokój, a dziś cholera znów uciekła!
Znalazła się szybko - wyszłam szukać i zobaczyłam uszka z rowu sterczące - zakała jedna zadawała się w tym rowie z niejakim Pikusiem ( to imię robocze, bo nie wiemy jak go chrzcili, on gdzieś po sąsiedzku mieszka i czasem wpada z wizytą).
Wróciłyśmy do domu, zasiadłyśmy sobie na kanapie i miałam do parówy przemowę umoralniającą. Wtedy dołączyła do niej druga parówa i razem robiły te wszystkie rozbrajające miny i przewracały oczami, a mi było coraz trudniej zachować powagę. I w końcu mnie poniosło i krzyknęłam na parówy "pieprzone orzeszki!"! I po przedyskutowaniu sprawy z Dorotą stwierdzono jednoznacznie: co dwie parówy to nie jedna, jedna parówa to parówa, a dwie parówy to kabaret. Pod nazwą "Pieprzone Orzeszki":evil_lol:
P.S. Ponieważ słowo ewentualnie mogące być uznane za wulgarne nie obraża nikogo, poza parówami które są niepiśmienne i nieczytate to raz, a należy im się to dwa, uprzejmie proszę ewentualnych moderatorów o tolerancję.:p