Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majuska']zmieniając temat..Andzike mam nadzieję, że wytrzymasz z goleniem Szirki, bo bym se na niej popróbowała "bedlingtona" , co Ty na to ?:evil_lol:[/QUOTE]

Pokazałam Pawłowi - forum nie przyjmie mi jego komentarza... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

I z psami! Spoko :-D żartowałam, ha ha!

Tośka zrobiła mi dzisiaj urodzinowy prezent, nie zauważyła, że nikt jej nie trzyma za rączkę i przeszła sama trzy kroczki! Ale mieliśmy radochę. Trudno to nazwać chodzeniem jeszcze, ale przymiarka do chodzenie to była prawdziwa już :-) I mam nadzieję, że niedługo się usamodzielni trochę, bo strasznie nudno robi się za wieszak na kółkach sunący po mieszkaniu w tę i z powrotem.

Posted

O mamanabank, osiemnastkę masz ????

No to kochana wszystkiego najlepszego, pociechy z dzieciaków, męża i stada :)))) niech się marzenia łatwo przyciągają i spełniają :)))))

Sto lat!

Posted

:laola:

Anita, sto lat, sto lat w szczęściu z całym stademnabank! :Rose: :Rose: :Rose:
:tort::BIG:

Piękny prezent Ci Tośka zrobiła z tej okazji :loveu:
A co tak ucichłaś na drugim forum, hę? :roll:

Posted

Mamonabank - wszystkiego najlepszego!!!! :Rose::Rose::Rose:
Szybka ta Tośka, już się zabiera do chodzenia, no no!

Nie ma to jak wróciwszy do domu zastać dwie suki wytarzane w padlinie oraz nieomylne znaki bytności w wiatrołapie obcego kota płci męskiej. Wrrrr! Home, sweet home.
W dodatku Gjalpon się obzdyczył na Panią Matkę i nie pozwolił sobie posmarować skóry maścią ( smarować trzeba 3 x dziennie - hej, 3 x - to nie są żadne osobiste wycieczki, jakby co). A jeśli o uciekliwość i inne uroki tybetanów ( i nie tylko ) chodzi: uważam, że należy opracować słownik hodowlano ogłoszeniowy. Zarówno hodowcy jak i osoby zajmujące się adopcjami różnych kundli są mistrzami w dziedzinie PR i działań marketingowych.
np: pies o silnym charakterze - czyt. wredny skurwiel
indywidualista - czyt. pies co ma wszystko w d...
wierny stróż - czyt. rozdarte , agresywne chamidło
czekam na dalsze propozycje rozkodowania popularnych sformułowań z ogłoszeń i/lub opisów ras.

Posted

[quote name='Florentynka']

Zarówno hodowcy jak i osoby zajmujące się adopcjami różnych kundli są mistrzami w dziedzinie PR i działań marketingowych.
[/QUOTE]

nie żebym tak o sobie jako mistrzu , ale coś wiem na ten temat :siara: :evil_lol::-D

Posted

nie no , aż tak nie przeginam ;)
ale co zrobić , poddać się ? będą w boksach do końca życia siedzieć
ech.. długo by o tym pisać , trudne , złożone , i wiadomo ,że jak na razie praca bez końca ...
w każdym razie domowe sierściuchy nieustannie dostarczają wrażeń ( niekoniecznie przyjemnych:cool3:)

Posted

Nie , Figuś, dlaczego się poddawać? Przecież to potem przełazi na właścicieli, też się potem cieszą że "pies aktywny" ( po demolce mieszkania) "mocno związany z rodziną" ( po pogryzieniu listonosza) itd itp etc. Myślę, że wszyscy miłośnicy psów znają ten szyfr.

Posted

pies dla aktywnych - ciągnie jak cholera i nie idzie go zmęczyć ;)
miłam takiego na wydaniu

mnie zawsze rozwalają w ogłoszeniach 'potrzebuje kontaktu z człowiekiem' że niby kurna co mam z nim robić?

tybcio jest i to mi starcza a raczej JEST
tak samo jak Fredzio :)

albo typowy kanapowiec, znaczy ze niewychowany i laduje się z dupskiem na łóżko?
wypisz wymaluj Prodziak :evil_lol:

Posted

[quote name='3 x']
mnie zawsze rozwalają w ogłoszeniach 'potrzebuje kontaktu z człowiekiem' że niby kurna co mam z nim robić?

no nie wiem, ale gdzieś na dogo czytałam, jak kilka lasek sie przyznało, że lubi wąchać swoim psom spocone "stópki" :D :D :D..może to o to chodzi :D :D strach pomyslec, że o coś więcej
BTW ...sama wąchałam swoim czy to fajny zapach jest :D :D a Wy ? wąchacie ?? :D :D

FF :

:cool3::cool3::cool3::cool3:

Posted

Majuska - bo "opuszki psich łap mają zapach podróży" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Oczywiście, że wącham i się tego nie wstydzę :D :D :D

U Sziry na wątku było napisane, że ona potrzebuje kontaktu z człowiekiem - w jej przypadku polega to na tym, ze utrzymuje stałą odległość od człowieka, nie większą niż metr - w czasie burzy ta odległość skraca się do 10cm, a czasem do -10cm w momencie jak próbuje wejść na kolana albo na ręce... :roll:

Posted

[quote name='majuska']no nie wiem, ale gdzieś na dogo czytałam, jak kilka lasek sie przyznało, że lubi wąchać swoim psom spocone "stópki" :D :D :D..może to o to chodzi :D :D strach pomyslec, że o coś więcej
BTW ...sama wąchałam swoim czy to fajny zapach jest :D :D a Wy ? wąchacie ?? :D :D

FF :

:cool3::cool3::cool3::cool3:

ja wąchałam kilka razy
jak się dowiedzialam własnie z dogo ;)
że jak psu łapy jadą skarpetkami to się dobrze w domu czuje ;)

i takie szurnięte dogomaniaczki to znam osobiście ;)

Posted

kontakt z człowiekiem w przypadku mojej Bezy wygląda tak, że unikam go jak ognia, bo jak tak nie daj Boże zapomnę i ją smyrnę za uchem to koniec, jestem szturchana mokrym nosem, nakłada się na mnie drapiące pazury, ociera brzuchem o noge, no dramat!!!! czyli może to, że lubi kontakt z człowiekem oznaczałby "upierdliwość i natręctwo"

Posted

[quote name='majuska']kontakt z człowiekiem w przypadku mojej Bezy wygląda tak, że unikam go jak ognia, bo jak tak nie daj Boże zapomnę i ją smyrnę za uchem to koniec, jestem szturchana mokrym nosem, nakłada się na mnie drapiące pazury, ociera brzuchem o noge, no dramat!!!! czyli może to, że lubi kontakt z człowiekem oznaczałby "upierdliwość i natręctwo"[/QUOTE]

Majuska - mam ten sam typ w domu, taka właśnie jest Szirka, jak nieopatrznie zostanie pogłaskana,to nie można się od niej opędzić, najgorzej jest jak któreś z nas wraca do domu po pracy - w pędzie do człowieka jest w stanie stratować wszystko co stanie jej po drodze, Kacpra niestety też... :roll:
Za to Nelki "potrzeba kontaktu z człowiekiem" objawia się tym, że czasem (naprawdę rzadko!) położy na człowieku łapę i popatrzy znacząco... wtedy rzucamy wszystko co robimy i smyramy księżniczkę - skoro ona chce to trzeba korzystać z okazji, bo nie wiadomo kiedy pojawi się kolejna! :evil_lol:

Posted

[quote name='Andzike']Majuska - mam ten sam typ w domu, taka właśnie jest Szirka, jak nieopatrznie zostanie pogłaskana,to nie można się od niej opędzić, najgorzej jest jak któreś z nas wraca do domu po pracy - w pędzie do człowieka jest w stanie stratować wszystko co stanie jej po drodze, Kacpra niestety też... :roll:
Za to Nelki "potrzeba kontaktu z człowiekiem" objawia się tym, że czasem (naprawdę rzadko!) położy na człowieku łapę i popatrzy znacząco... wtedy rzucamy wszystko co robimy i smyramy księżniczkę - skoro ona chce to trzeba korzystać z okazji, bo nie wiadomo kiedy pojawi się kolejna! :evil_lol:[/QUOTE]

u Fredźka u mnie potrzeba kontaktu z człowiekiem sprowadza sie do pełnej miski, regularnego wysrywania psa na spacerach
no i czasami jak go wołam to na mnie spojrzy ;)
u Prodziaka potrzeba kontaktu z człowiekiem sprowadza się do użyczania przez ludzi co czas jakiś reki do gryzienia
no i łóżka do spania ;)

ale akurat w przypadku Freda uważam, ze ten pies potrzebuje kontaktu z człowiekiem
bo moim zdaniem jest on autystyczny
i bez człowieka byłby strasznie odizolowany i 'dziwny'

Posted

[quote name='Andzike']
Za to Nelki "potrzeba kontaktu z człowiekiem" objawia się tym, że czasem (naprawdę rzadko!) położy na człowieku łapę i popatrzy znacząco... wtedy rzucamy wszystko co robimy i smyramy księżniczkę - skoro ona chce to trzeba korzystać z okazji, bo nie wiadomo kiedy pojawi się kolejna! :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='3 x']u Fredźka u mnie potrzeba kontaktu z człowiekiem sprowadza sie do pełnej miski, regularnego wysrywania psa na spacerach
no i czasami jak go wołam to na mnie spojrzy ;)
u Prodziaka potrzeba kontaktu z człowiekiem sprowadza się do użyczania przez ludzi co czas jakiś reki do gryzienia
no i łóżka do spania ;)

'[/QUOTE]

Wariatki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Co do smrodku łapkowego to moje psy mieszkają na dworzu, ale Negrze wąchałam kiedyś i czuć skarpetkami, ale taki miły ten zapaszek, skoro lubie snaki o smaku serowym :-)

Majuska ten grzywacz nie przejdzie, Negra by po raz pierwszy w życiu ugryzła człowieka, w tym przypadku Ciebie :-) ha ha ha