majuska Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 zmieniając temat..Andzike mam nadzieję, że wytrzymasz z goleniem Szirki, bo bym se na niej popróbowała "bedlingtona" , co Ty na to ?:evil_lol: Quote
Andzike Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 [quote name='majuska']zmieniając temat..Andzike mam nadzieję, że wytrzymasz z goleniem Szirki, bo bym se na niej popróbowała "bedlingtona" , co Ty na to ?:evil_lol:[/QUOTE] Pokazałam Pawłowi - forum nie przyjmie mi jego komentarza... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
majuska Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 to może dandie dimont terier...pliiiiiiiis:lol!: Quote
Andzike Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 O dziwo, tu było lepiej :D Hmmm... a ten dandie terrier to w sumie wygląda jak york z trwałą... :cool3: jak york w fryzurze na a'la lata 80-te :D :D :D Quote
mamanabank Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='majuska']Andzike najprawdopodobniej bez materaca się obejdziemy , spoko, spoko...no chyba, że azula przyjedzie :D[/QUOTE] .. albo mamanabank z rodzinką :siara: Quote
Andzike Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Jak mamanabank z rodzinka się zjawi to ja mogę skombinować więcej materacy :D Quote
mamanabank Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 I z psami! Spoko :-D żartowałam, ha ha! Tośka zrobiła mi dzisiaj urodzinowy prezent, nie zauważyła, że nikt jej nie trzyma za rączkę i przeszła sama trzy kroczki! Ale mieliśmy radochę. Trudno to nazwać chodzeniem jeszcze, ale przymiarka do chodzenie to była prawdziwa już :-) I mam nadzieję, że niedługo się usamodzielni trochę, bo strasznie nudno robi się za wieszak na kółkach sunący po mieszkaniu w tę i z powrotem. Quote
majuska Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 O mamanabank, osiemnastkę masz ???? No to kochana wszystkiego najlepszego, pociechy z dzieciaków, męża i stada :)))) niech się marzenia łatwo przyciągają i spełniają :))))) Sto lat! Quote
Andzike Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 :laola: Anita, sto lat, sto lat w szczęściu z całym stademnabank! :Rose: :Rose: :Rose: :tort::BIG: Piękny prezent Ci Tośka zrobiła z tej okazji :loveu: A co tak ucichłaś na drugim forum, hę? :roll: Quote
Florentynka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Mamonabank - wszystkiego najlepszego!!!! :Rose::Rose::Rose: Szybka ta Tośka, już się zabiera do chodzenia, no no! Nie ma to jak wróciwszy do domu zastać dwie suki wytarzane w padlinie oraz nieomylne znaki bytności w wiatrołapie obcego kota płci męskiej. Wrrrr! Home, sweet home. W dodatku Gjalpon się obzdyczył na Panią Matkę i nie pozwolił sobie posmarować skóry maścią ( smarować trzeba 3 x dziennie - hej, 3 x - to nie są żadne osobiste wycieczki, jakby co). A jeśli o uciekliwość i inne uroki tybetanów ( i nie tylko ) chodzi: uważam, że należy opracować słownik hodowlano ogłoszeniowy. Zarówno hodowcy jak i osoby zajmujące się adopcjami różnych kundli są mistrzami w dziedzinie PR i działań marketingowych. np: pies o silnym charakterze - czyt. wredny skurwiel indywidualista - czyt. pies co ma wszystko w d... wierny stróż - czyt. rozdarte , agresywne chamidło czekam na dalsze propozycje rozkodowania popularnych sformułowań z ogłoszeń i/lub opisów ras. Quote
figa33 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='Florentynka'] Zarówno hodowcy jak i osoby zajmujące się adopcjami różnych kundli są mistrzami w dziedzinie PR i działań marketingowych. [/QUOTE] nie żebym tak o sobie jako mistrzu , ale coś wiem na ten temat :siara: :evil_lol::-D Quote
Florentynka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 No właśnie, coś się wie... Skoro my potrafimy robić owieczki z wilków ( i to bez pomocy maszynki do golenia) to co się dziwić hodowcom, oni przecież mają z tego wymierne korzyści ;) Quote
figa33 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 nie no , aż tak nie przeginam ;) ale co zrobić , poddać się ? będą w boksach do końca życia siedzieć ech.. długo by o tym pisać , trudne , złożone , i wiadomo ,że jak na razie praca bez końca ... w każdym razie domowe sierściuchy nieustannie dostarczają wrażeń ( niekoniecznie przyjemnych:cool3:) Quote
Florentynka Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Nie , Figuś, dlaczego się poddawać? Przecież to potem przełazi na właścicieli, też się potem cieszą że "pies aktywny" ( po demolce mieszkania) "mocno związany z rodziną" ( po pogryzieniu listonosza) itd itp etc. Myślę, że wszyscy miłośnicy psów znają ten szyfr. Quote
Figafiga Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 mamanabank wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Majuska, a Negrę jak zrobisz?? hi hi hi Quote
3 x Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 pies dla aktywnych - ciągnie jak cholera i nie idzie go zmęczyć ;) miłam takiego na wydaniu mnie zawsze rozwalają w ogłoszeniach 'potrzebuje kontaktu z człowiekiem' że niby kurna co mam z nim robić? tybcio jest i to mi starcza a raczej JEST tak samo jak Fredzio :) albo typowy kanapowiec, znaczy ze niewychowany i laduje się z dupskiem na łóżko? wypisz wymaluj Prodziak :evil_lol: Quote
majuska Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='3 x'] mnie zawsze rozwalają w ogłoszeniach 'potrzebuje kontaktu z człowiekiem' że niby kurna co mam z nim robić? no nie wiem, ale gdzieś na dogo czytałam, jak kilka lasek sie przyznało, że lubi wąchać swoim psom spocone "stópki" :D :D :D..może to o to chodzi :D :D strach pomyslec, że o coś więcej BTW ...sama wąchałam swoim czy to fajny zapach jest :D :D a Wy ? wąchacie ?? :D :D FF : :cool3::cool3::cool3::cool3: Quote
Andzike Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Majuska - bo "opuszki psich łap mają zapach podróży" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Oczywiście, że wącham i się tego nie wstydzę :D :D :D U Sziry na wątku było napisane, że ona potrzebuje kontaktu z człowiekiem - w jej przypadku polega to na tym, ze utrzymuje stałą odległość od człowieka, nie większą niż metr - w czasie burzy ta odległość skraca się do 10cm, a czasem do -10cm w momencie jak próbuje wejść na kolana albo na ręce... :roll: Quote
3 x Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='majuska']no nie wiem, ale gdzieś na dogo czytałam, jak kilka lasek sie przyznało, że lubi wąchać swoim psom spocone "stópki" :D :D :D..może to o to chodzi :D :D strach pomyslec, że o coś więcej BTW ...sama wąchałam swoim czy to fajny zapach jest :D :D a Wy ? wąchacie ?? :D :D FF : :cool3::cool3::cool3::cool3: ja wąchałam kilka razy jak się dowiedzialam własnie z dogo ;) że jak psu łapy jadą skarpetkami to się dobrze w domu czuje ;) i takie szurnięte dogomaniaczki to znam osobiście ;) Quote
majuska Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 kontakt z człowiekiem w przypadku mojej Bezy wygląda tak, że unikam go jak ognia, bo jak tak nie daj Boże zapomnę i ją smyrnę za uchem to koniec, jestem szturchana mokrym nosem, nakłada się na mnie drapiące pazury, ociera brzuchem o noge, no dramat!!!! czyli może to, że lubi kontakt z człowiekem oznaczałby "upierdliwość i natręctwo" Quote
Andzike Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='majuska']kontakt z człowiekiem w przypadku mojej Bezy wygląda tak, że unikam go jak ognia, bo jak tak nie daj Boże zapomnę i ją smyrnę za uchem to koniec, jestem szturchana mokrym nosem, nakłada się na mnie drapiące pazury, ociera brzuchem o noge, no dramat!!!! czyli może to, że lubi kontakt z człowiekem oznaczałby "upierdliwość i natręctwo"[/QUOTE] Majuska - mam ten sam typ w domu, taka właśnie jest Szirka, jak nieopatrznie zostanie pogłaskana,to nie można się od niej opędzić, najgorzej jest jak któreś z nas wraca do domu po pracy - w pędzie do człowieka jest w stanie stratować wszystko co stanie jej po drodze, Kacpra niestety też... :roll: Za to Nelki "potrzeba kontaktu z człowiekiem" objawia się tym, że czasem (naprawdę rzadko!) położy na człowieku łapę i popatrzy znacząco... wtedy rzucamy wszystko co robimy i smyramy księżniczkę - skoro ona chce to trzeba korzystać z okazji, bo nie wiadomo kiedy pojawi się kolejna! :evil_lol: Quote
3 x Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='Andzike']Majuska - mam ten sam typ w domu, taka właśnie jest Szirka, jak nieopatrznie zostanie pogłaskana,to nie można się od niej opędzić, najgorzej jest jak któreś z nas wraca do domu po pracy - w pędzie do człowieka jest w stanie stratować wszystko co stanie jej po drodze, Kacpra niestety też... :roll: Za to Nelki "potrzeba kontaktu z człowiekiem" objawia się tym, że czasem (naprawdę rzadko!) położy na człowieku łapę i popatrzy znacząco... wtedy rzucamy wszystko co robimy i smyramy księżniczkę - skoro ona chce to trzeba korzystać z okazji, bo nie wiadomo kiedy pojawi się kolejna! :evil_lol:[/QUOTE] u Fredźka u mnie potrzeba kontaktu z człowiekiem sprowadza sie do pełnej miski, regularnego wysrywania psa na spacerach no i czasami jak go wołam to na mnie spojrzy ;) u Prodziaka potrzeba kontaktu z człowiekiem sprowadza się do użyczania przez ludzi co czas jakiś reki do gryzienia no i łóżka do spania ;) ale akurat w przypadku Freda uważam, ze ten pies potrzebuje kontaktu z człowiekiem bo moim zdaniem jest on autystyczny i bez człowieka byłby strasznie odizolowany i 'dziwny' Quote
majuska Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='Andzike'] Za to Nelki "potrzeba kontaktu z człowiekiem" objawia się tym, że czasem (naprawdę rzadko!) położy na człowieku łapę i popatrzy znacząco... wtedy rzucamy wszystko co robimy i smyramy księżniczkę - skoro ona chce to trzeba korzystać z okazji, bo nie wiadomo kiedy pojawi się kolejna! :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='3 x']u Fredźka u mnie potrzeba kontaktu z człowiekiem sprowadza sie do pełnej miski, regularnego wysrywania psa na spacerach no i czasami jak go wołam to na mnie spojrzy ;) u Prodziaka potrzeba kontaktu z człowiekiem sprowadza się do użyczania przez ludzi co czas jakiś reki do gryzienia no i łóżka do spania ;) '[/QUOTE] Wariatki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Figafiga Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Co do smrodku łapkowego to moje psy mieszkają na dworzu, ale Negrze wąchałam kiedyś i czuć skarpetkami, ale taki miły ten zapaszek, skoro lubie snaki o smaku serowym :-) Majuska ten grzywacz nie przejdzie, Negra by po raz pierwszy w życiu ugryzła człowieka, w tym przypadku Ciebie :-) ha ha ha Quote
Recommended Posts