Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Figafiga, no właśnie myślałam ostatnio gdzie to się podziewasz...współczuję Antosiowi, oby szybko wyzdrowiał, bo to ani jeść, ani spać, ani się bawić z takim choróbskiem...a i u nas dziś "meksyk" , Paćka cały dzień prawie na rękach, maruderstwo straszne..najprawdopodobniej po poniedziałkowym szczepieniu walczy z wirusami, a mój klocuszek już waży 6kg, więc nie jest tak wesoło cały dzień z nią na rączkach:shake:....licytuję właśnie chustę na allegro, ale jeszcze trzy dni do końca i nie wiem czy mi się uda, na razie prowadzę, muszę opanować ten sprzęt do wiosny;)

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajna sprawa z tą chustą. Mam ostatnio zakręcenie, szukam pracy, bo z jednej pensji ciężko... ehhh

Sprzęt w góry już czeka od poprzednich wakacji, na które odkładamy sumiennie razem z Antosiem :-) Mąż zrobił z drewna skarbonkę i Antosio co znajdzie pieniążki biegnie i wrzuca skubaniec, teraz babcia i ciocia dają Mu codziennie pieniążki :-)

Mamy takie coś :-) jeszcze daszek jest wyjmowany, chodziłam z psami i Antosiem w tamtym roku po łąkach i sobie super spał, bo podusia jest.

Posted

Figafiga a co zrobisz z Antosiem? Ja myślałam na początku o niani, potem mi znajome zachwalały żłobek ( że ich dzieci chodziły, że super, lepiej w grupie się rozwijały, wracały zadowolone, choroby i tak kiedyś przyjdą ) i w sumie byłam zdecydowana na ten żłobek...a wczoraj u pani neurolog się dowiedziałam, że nie poleca żłobka, że tak do 2 lat to lepiej niania.......... no i znowu jestem głupia:roll:

Posted

Figafiga napisał(a):
majusko :-) ja mieszkam w domku na piętrze, a na parterze????

- kochana MAMA - emertyka od kilku dobrych lat :-) :loveu::loveu::loveu::loveu:

I to jest najlepsiejsze rozwiązanie! Też na to liczę ;)

Posted

Zazdraszczam okrutnie...niestety u nas obie babcie nie żyją:roll:, starsze rodzeństwo zajmie się małą chwilę, a po za tym uczą się...będę chyba jednak szukać niani;)

Posted

Majuska, teściowa pracuje w żłobku i mogę Ci tyle powiedzieć, że krzywda się tam dzieciom nie dzieje, ale jednak dużo rutyny i takie hurtowe podejście.
Mówi, że po tylu latach to ona już ma dośc dzieci i wcale jej kontakt z nimi nie bawi.

A może jakaś mama z dzieckiem, co siedzi w domu i chce dorobić? Wtedy jest i w kupie i indywidualnie ;)

Posted

U mnie na razie obydwie babcie są chętne do zajęcia się pociechą - dla obydwu to pierwszy wnuk, więc mocno dziewczyny podekscytowane ;)
Ciekawe czy im nie przejdzie ... ;)

Posted

Andzike napisał(a):
U mnie na razie obydwie babcie są chętne do zajęcia się pociechą - dla obydwu to pierwszy wnuk, więc mocno dziewczyny podekscytowane ;)

Nie przejdzie Anadzike, nie przejdzie, babcie są nie do zdarcia, a jeżeli jeszcze opieka nad maluchem będzie podzielona na dwie babcie to będziesz mieć jak w raju...zazdraszczam też strasznie...
Mam taka sąsiadkę której córka rodziła prawie razem ze mną i nawet z nią rozmawiałam, że jak będzie pilnować jej małej to może i jakoś Patrycję upchnęłoby się, ale jeszcze zobaczymy...coś musimy wykombinować, bo właśnie wzięliśmy świeżutki kredycik na wykończenie domu no i jakoś trzeba to spłacać:placz::placz:, gdyby nie to to pozwoliłabym sobie na przynajmniej rok , półtorej wychowawczego, żeby z malutką posiedzieć, byłabym spokojna o nią, no bo kto lepiej zadba o dogomaniackie wychowanie dzieciątka jak nie "dogomatka" ;)

Posted

Andzike napisał(a):

majuska ma rację!!Szybko nie przejdzie, jeszcze pierwszy wnuk/wnuczka, tylko musisz pilnować, żeby zanadto nie rozpieściły :-)

Posted

Andzike napisał(a):
Nooo :) Rodzina w komplecie :)

a szop pracz od cioci Figi... w strzępach. O innych się nawet boję pytać...

Powiedz psom, że nic im nie kupię, nic nie przywiozę, a wszystko przez Łuckę!
Co za suka...

Posted

Florentynka napisał(a):
Zepsuł się nam komputer, ostał się jeno laptok ledwie żywy, więc tylko szybciutko wpadam zameldować, że wychodzi na to, że u nas też siusiak.

a wszystko pzez Becię!

Posted

Florentynka napisał(a):
Zepsuł się nam komputer, ostał się jeno laptok ledwie żywy, więc tylko szybciutko wpadam zameldować, że wychodzi na to, że u nas też siusiak.

Oj no to gratuluję:loveu:...będzie Paćka przebierać w narzeczonych jak w ulęgałkach:evil_lol: No to nie mam co różowości żadnych dla Was odkładać..to pewnie zrobimy jakiś bazaros:cool3: