majuska Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Figafiga, no właśnie myślałam ostatnio gdzie to się podziewasz...współczuję Antosiowi, oby szybko wyzdrowiał, bo to ani jeść, ani spać, ani się bawić z takim choróbskiem...a i u nas dziś "meksyk" , Paćka cały dzień prawie na rękach, maruderstwo straszne..najprawdopodobniej po poniedziałkowym szczepieniu walczy z wirusami, a mój klocuszek już waży 6kg, więc nie jest tak wesoło cały dzień z nią na rączkach:shake:....licytuję właśnie chustę na allegro, ale jeszcze trzy dni do końca i nie wiem czy mi się uda, na razie prowadzę, muszę opanować ten sprzęt do wiosny;) Quote
Figafiga Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Fajna sprawa z tą chustą. Mam ostatnio zakręcenie, szukam pracy, bo z jednej pensji ciężko... ehhh Sprzęt w góry już czeka od poprzednich wakacji, na które odkładamy sumiennie razem z Antosiem :-) Mąż zrobił z drewna skarbonkę i Antosio co znajdzie pieniążki biegnie i wrzuca skubaniec, teraz babcia i ciocia dają Mu codziennie pieniążki :-) Mamy takie coś :-) jeszcze daszek jest wyjmowany, chodziłam z psami i Antosiem w tamtym roku po łąkach i sobie super spał, bo podusia jest. Quote
majuska Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Figafiga a co zrobisz z Antosiem? Ja myślałam na początku o niani, potem mi znajome zachwalały żłobek ( że ich dzieci chodziły, że super, lepiej w grupie się rozwijały, wracały zadowolone, choroby i tak kiedyś przyjdą ) i w sumie byłam zdecydowana na ten żłobek...a wczoraj u pani neurolog się dowiedziałam, że nie poleca żłobka, że tak do 2 lat to lepiej niania.......... no i znowu jestem głupia:roll: Quote
Figafiga Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [CENTER]majusko :-) ja mieszkam w domku na piętrze, a na parterze???? - kochana MAMA - emertyka od kilku dobrych lat :-) :loveu::loveu::loveu::loveu: [/CENTER] Quote
Florentynka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Figafiga napisał(a):majusko :-) ja mieszkam w domku na piętrze, a na parterze???? - kochana MAMA - emertyka od kilku dobrych lat :-) :loveu::loveu::loveu::loveu: I to jest najlepsiejsze rozwiązanie! Też na to liczę ;) Quote
majuska Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Zazdraszczam okrutnie...niestety u nas obie babcie nie żyją:roll:, starsze rodzeństwo zajmie się małą chwilę, a po za tym uczą się...będę chyba jednak szukać niani;) Quote
Dzika_Figa Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Majuska, teściowa pracuje w żłobku i mogę Ci tyle powiedzieć, że krzywda się tam dzieciom nie dzieje, ale jednak dużo rutyny i takie hurtowe podejście. Mówi, że po tylu latach to ona już ma dośc dzieci i wcale jej kontakt z nimi nie bawi. A może jakaś mama z dzieckiem, co siedzi w domu i chce dorobić? Wtedy jest i w kupie i indywidualnie ;) Quote
Andzike Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 U mnie na razie obydwie babcie są chętne do zajęcia się pociechą - dla obydwu to pierwszy wnuk, więc mocno dziewczyny podekscytowane ;) Ciekawe czy im nie przejdzie ... ;) Quote
majuska Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Andzike napisał(a):U mnie na razie obydwie babcie są chętne do zajęcia się pociechą - dla obydwu to pierwszy wnuk, więc mocno dziewczyny podekscytowane ;) Ciekawe czy im nie przejdzie ... ;) Nie przejdzie Anadzike, nie przejdzie, babcie są nie do zdarcia, a jeżeli jeszcze opieka nad maluchem będzie podzielona na dwie babcie to będziesz mieć jak w raju...zazdraszczam też strasznie... Mam taka sąsiadkę której córka rodziła prawie razem ze mną i nawet z nią rozmawiałam, że jak będzie pilnować jej małej to może i jakoś Patrycję upchnęłoby się, ale jeszcze zobaczymy...coś musimy wykombinować, bo właśnie wzięliśmy świeżutki kredycik na wykończenie domu no i jakoś trzeba to spłacać:placz::placz:, gdyby nie to to pozwoliłabym sobie na przynajmniej rok , półtorej wychowawczego, żeby z malutką posiedzieć, byłabym spokojna o nią, no bo kto lepiej zadba o dogomaniackie wychowanie dzieciątka jak nie "dogomatka" ;) Quote
Figafiga Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Andzike napisał(a):U mnie na razie obydwie babcie są chętne do zajęcia się pociechą - dla obydwu to pierwszy wnuk, więc mocno dziewczyny podekscytowane ;) Ciekawe czy im nie przejdzie ... ;) majuska ma rację!!Szybko nie przejdzie, jeszcze pierwszy wnuk/wnuczka, tylko musisz pilnować, żeby zanadto nie rozpieściły :-) Quote
mamanabank Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Tak majusko, dogomatka najlepiej wie, po jakich ścieżkach (czyt. wątkach) dziecię poprowadzić :-D Quote
Figafiga Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Mateczki i niemateczki drogie zapraszamy na bazarek w naszych podpisach dla Antosia jak i okularniczy!! Quote
Florentynka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Łucja wróciła. Gjalpon zainteresowany leciutko zaledwie, bardziej jakby romantycznie niż erotycznie. Łucja niechętna i francowata, pokazuje zęby. Czyli jest dobrze. Quote
Dzika_Figa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 No to uwolniony przez tapicera z kanapy szop pracz już długo nie pociągnie... Quote
Florentynka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Dzika_Figa napisał(a):No to uwolniony przez tapicera z kanapy szop pracz już długo nie pociągnie... Już po piszczałce... Quote
Dzika_Figa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Andzike napisał(a):Nooo :) Rodzina w komplecie :) a szop pracz od cioci Figi... w strzępach. O innych się nawet boję pytać... Powiedz psom, że nic im nie kupię, nic nie przywiozę, a wszystko przez Łuckę! Co za suka... Quote
Sabina02 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Przepraszam za zaśmiecanie, ale bardzo Was proszę zaglądnijcie na wątek niewidomego Homera w depresji. Wątek został założony przez nową dogomaniaczkę i nic się tam nie dzieje... :( http://www.dogomania.pl/threads/220380-Ślepy-Homer-z-Przyborówka-już-w-depresji-potrzebuje-pomocy-i-DS-! Quote
Florentynka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Zepsuł się nam komputer, ostał się jeno laptok ledwie żywy, więc tylko szybciutko wpadam zameldować, że wychodzi na to, że u nas też siusiak. Quote
Dzika_Figa Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Florentynka napisał(a):Zepsuł się nam komputer, ostał się jeno laptok ledwie żywy, więc tylko szybciutko wpadam zameldować, że wychodzi na to, że u nas też siusiak. a wszystko pzez Becię! Quote
majuska Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Florentynka napisał(a):Zepsuł się nam komputer, ostał się jeno laptok ledwie żywy, więc tylko szybciutko wpadam zameldować, że wychodzi na to, że u nas też siusiak. Oj no to gratuluję:loveu:...będzie Paćka przebierać w narzeczonych jak w ulęgałkach:evil_lol: No to nie mam co różowości żadnych dla Was odkładać..to pewnie zrobimy jakiś bazaros:cool3: Quote
karolciasz28 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ale fajnie! :) Tylko tak się zastanawiam czym "zawiniła" Becia:diabloti:;) Quote
Florentynka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 karolciasz28 napisał(a):Ale fajnie! :) Tylko tak się zastanawiam czym "zawiniła" Becia:diabloti:;) Chyba proroctwem li i jedynie, bo o ile sobie dobrze przypominam, to nie Becia mi to zrobiła ;) Quote
karolciasz28 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Florentynka napisał(a):Chyba proroctwem li i jedynie, bo o ile sobie dobrze przypominam, to nie Becia mi to zrobiła ;) Uff, no ja myślę:lol:;) Quote
Recommended Posts