Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łucja jest aktorka pierwszej klasy.
No, oberwała od Mati, to prawda, piętę ma obustronnie dziurawą i jeszcze odkryłam draśnięcie na przedniej łapce. Ale rzecz wygląda tak: stoi biedactwo u szczytu schodów - łapka uniesiona, wzrok zbitego psa, a w dodatku się trzęsie. No to co mam robić - biorę na ręce, przytulam, pocieszam i znoszę po schodach. Układam na kanapie, gdzie sunia mości się z ciężkim westchnieniem. A potem otwieram lodówkę, a Łucja skacze przez oparcie kanapy i wtańcowuje do kuchni podskakując jak piłka. Więc pytam "już dobrze, łapka nie boli?" w tym momencie łapka wędruje w górę, pojawia się spojrzenie zbitego psa...tylko że to nie jest ta ugryziona łapka!!! Komediantka się pomyliła!

Posted

onet mi pokazuje ,że dzis imieniny Łucji...mam nadzieje paróweczko, że Twoi pństwo o tym świecie pamietali i dostałaś jakieś prezenty.
A ja Ci życzę kolejnych szczęśliwych dzionków w Twoim wymarzonym domku, no i wiesz....żeby Cię nosili na rękach i przychylali nieba....

Posted

majuska napisał(a):
onet mi pokazuje ,że dzis imieniny Łucji...mam nadzieje paróweczko, że Twoi pństwo o tym świecie pamietali i dostałaś jakieś prezenty.

No dostała przecie chrupke jedną...:eviltong:
I ja sie do życzeń przyłączam i niech parówa o tym wie bo to w końcu jej pierwsze imieniny. Jak miło wrócic i dowiedziec sie że u was wszystko w porządku.....bo na innych wątkach róznie to jest.
Łucienko najsłodsza żyj 100 lat !!! I niech ten wątek zawsze będzie taki radosny i Florentynka jak najdłużej zdrowa...i przy zdrowych zmysłach.....:evil_lol:

Posted

To i Florentynce 100lat,coby jedna bez drugiej nie została.Czy ta"Łucja dnia przyrzuca?"tak mi sie marzy by dzien juz zaczął byc dłuzszy.....Galowej imprezki zycze.I opisu!

Posted

becia66 napisał(a):
I niech ten wątek zawsze będzie taki radosny i Florentynka jak najdłużej zdrowa...i przy zdrowych zmysłach.....:evil_lol:

Jeśli produkcja tortu dla psa o północy świadczy o zdrowych zmysłach to wszystko ze mną w porządku...

Posted

Florentynka napisał(a):
Jeśli produkcja tortu dla psa o północy świadczy o zdrowych zmysłach to wszystko ze mną w porządku...

no jak dla psa to jestes jak najbardziej zdrowa, gorzej gdybyś robiła dla siebie.....:cool3:

Posted

matko najsłodsza, toż to dzieło sztuki......
Florentynko jesteś niesamowita, słów brak, dusi mnie w gardle i sciska w brzuchu.....i łezki płyną ze wzruszenia.....
Normalnie kobieto kocham cię choć zdrowych preferencji jestem.......
Niesamowite............Trzeba tu na wątek całe dogo zwołać i pokazać z jaką pompą Lućka orzechowska imieniny obchodzi......:BIG:

Posted

sucha karma jakowaś pewnikiem...
Słuchajcie, proponuję bazarek tortowy.
Przepis na tort za złotówkę (albo pięć) - zysk na parówy
Na terenie Krakowa i okolic możliwość wykonania tortu na zamówienie...
Co Ty na to siostra?

Posted

Przepis na torcik:
2 litry wywaru z drobiu + mięso z wywaru - drobno posiekane
0,5 kg twarożku sernikowego
3 puszki tuńczyka w sosie własnym
7 torebek żelatyny
chrupki, wędliny i co tam komu serce dyktuje do przybrania.

Do wywaru mięsnego wrzucamy posiekane mięso, wsypujemy 5 torebek żelatyny, podgrzewamy aż się żelatyna rozpuści, studzimy, wlewamy do dwóch tortownic i odstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy krem rybny - 2 puszki tuńczyka razem z zalewą podgrzewamy z dodatkiem dwóch torebek żelatyny. Trzecią puszkę otwieramy i dajemy kotu, żeby się odczepił i nie przeszkadzał. Do tuńczyka z żelatyną dodajemy twarożek, mieszamy. Smarujemy masą spód tortu, przykrywamy drugim krążkiem galarety drobiowej, smarujemy po wierzchu i bokach kremem rybnym, dekorujemy i na parę godzin odstawiamy do lodówki.

Trzeba było widzieć minę kobiety w sklepie, jak najpierw powiedziałam do Adama " potrzebuję jeszcze dekoracji do tortu", a potem do niej - "trzy plasterki szynki i kabanosa proszę..."