Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Będziemy dbać o naszą parówę kochaną.
Ale nie ma jakiegoś bezpośredniego zagrożenia - na pewno nie można jej operować w tym stanie rzeczy, ale ogólnie taka parówa może sobie żyć długo i szczęśliwie. Mogłaby nawet bez leków, ale będzie je dostawać, bo służą poprawie komfortu funkcjonowania. Serce jest powiększone no i przez to parówa szybko się męczy, ale przecież do niczego jej nie zmuszamy - poza ciągnięciem wózka z kamieniami, rzecz jasna, ale teraz zmniejszymy ilość kamieni - ona i tak głównie odpoczywa.
Weterynarz nas wyraźnie uspokoił ( a byłam dociekliwa) - nic strasznego się nie dzieje.

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To po prostu okropne, aż wstyd mi o tym pisać :oops:
Łucja dobiera się do Matyldy w zamiarach jednoznacznie seksualnych :-o
Parówy lesbijki - to się nie mogło trafić komu innemu,nie?
A Matyldzie się to wcale nie podoba...

Posted

No tak, jeszcze tylko tego nie było....a może one podsuwaja Ci Florentynko inspiracje do świerszczyków dla Poldzia?:diabloti: Łolaboga , co tam sie u Was wyrabia..:shake::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

No ja im nawet chciałam zrobić takie wspólne zdjęcie do Poldkowego świerszczyka, ale się nie dało, musiałam rzucić aparat i ratować Łucję, bo Matylda dała do zrozumienia że sobie nie życzy i parówy chciały sobie łby pourywać. Gdzie się podziewają wszystkie normalne, dobrze wychowane, grzeczne zwierzęta? Czemu u mnie nie ma ani jednego? Przy tej ilości chociażby z praw statystyki wynika, że chociaż część z nich powinna być normalna... Próbował ktoś kiedyś wyłuskać spod thui 4 psy naraz, w tym 3 obłe i wyślizgujące się i jednego o wadze słonia? Chyba jeża znaleźli i przez dłuższą chwilę uprawialiśmy z Adamem żonglerkę psami na 4 ręce zanim nam sie udało je odciągnąć.

Posted

Florentynko zapewniam Cię , że u mnie tez nie znajdziesz ani jednego normalnego , grzecznego futrzaka ( a jest ich razem sztuk 5 ), nawet taki dziadzio Poldzio daje czasem popalić...:roll::lol:

Posted

O matko, nie dość, że za dnia ciągnie wózek z kamieniami, popołudniami pozuje do świerszczyków, to jeszcze na wieczór musi takie ciężkie , skomplikowane projekty realizować....biedne to stworzenie:shake: oj Beciu aleś psa wyadoptowała...:eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='becia66']wiecie co ?.....strasznie rozczuliło mnie to zdjęcie Łucji z Adamem...:loveu:
żebyś Ty ich widziała w naturze! Adama zawsze parówy rozczulały - a tą to już w ogóle pokochał obłąkańczo i z wzajemnością. Ja przecież od początku pisałam, że to on sobie parówę upatrzył. A teraz to na rękach ją nosi, przytula...Wczoraj mi parówa zajęła fotel, więc poprosiłam Adama, żeby ją wyrzucił. A on parówę w objęcia, na kolanka i razem sobie siedzieli na tym fotelu. Parówa z nim chadza spać, wtula się, łeb mu na poduszce trzyma, a on ją przez sen gładzi po brzuszku...
A wyobrażacie sobie, że parę lat temu to był facet co jak pogłaskał psa to leciał myć ręce?:eviltong:
A na tym zdjęciu widać parówią minę typu "co NAM przeszkadzasz?" - mina była pod moim adresem...

Posted

A teraz rzucę bombę...
Oszalałam.
Ani chybi - to jest obłęd w czystej postaci.
W niedzielę przyjeżdża tu Kubuś ze schroniska w Gliwicach. Bo ma 16 lat i się przewraca i nikt go nie chce.
Ja źle skończę, nie mam co do tego wątpliwości.

Posted

Ja zaczynam miec problem, na którym wątku mam pisać o rzeczach które dotyczą obu parów...
Teraz zrobię tak - napiszę tu, a link do fotek będzie u Matyldy.
Otóż dziś był dzień absolutnie szalony. Postanowiliśmy pojechać na wycieczkę, do lasu i nad rzeczkę z 7 psami! Poupychaliśmy je w dwóch samochodach jakoś no i pojechaliśmy. Łucka po drodze narzygała mi do torby, ale na miejscu było po prostu super! Psiska taplały się w rzece, goniły po lesie, znów się taplały i znów goniły. Jakie parówy dzielne! Zwłaszcza Łucka, na tych krótkich łapkach zasuwała jak autko na bateryjki. No w ogóle kupa szczęścia!
Cały dzień na spacerze, tyle nowych wrażeń! W drodze powrotnej Łucka obrzygała mi telefon, ale nie szkodzi. Miło było popatrzeć jakie zadowolone były psy z tej wyprawy. A teraz po prostu padły - są tak zmęczone,że Jego Wysokość kazał sobie podać kolację do łóżka.
He he - zmęczony pies to dobry pies!

Posted

Mikser Miśki wczoraj narzygał do skrzyni biegów, schowka i hamulca ręcznego :D Można powiedzieć, że mój połowiec wciąż jeszcze z nim jeździ :D

Miśka - nie przejmuj się :D

Posted

albiemu napisał(a):
Mikser Miśki wczoraj narzygał do skrzyni biegów, schowka i hamulca ręcznego :D Można powiedzieć, że mój połowiec wciąż jeszcze z nim jeździ :D

No już wszystko zostało wyczyszczone :roll:

Posted

Miśka84 napisał(a):
No już wszystko zostało wyczyszczone :roll:

A ja miałam onegdaj psa, który cierpiał na chorobę lokomocyjną, a jego ambicją było puścić pawia na plecy kierowcy. Z reguły mu się udawało.
A kiedyś wieźliśmy do nas kolegę z psem - psu się zrobiło niedobrze,a kolega w trosce o naszą tapicerkę podstawił mu pod pysk ręce złożone w miseczkę, a potem do końca drogi jechał z tym psim pawiem w dłoniach, na skutek czego Adam o mało nie wjechał w słup ze szczęścia. Ale moja ulubiona historia to ta, jak mój ON-ek, który ze mną studiował, puścił cichcem pawia w sali wykładowej pod stołem. Najpierw zobaczyłam sprzątaczkę w szale, która poleciała do pokoiku gdzie przesiadywało grono pedagogiczne, a następnie tąż sprzątaczkę + moją osobistą promotorkę zaglądające pod stół i usłyszałam dialog:
sprzątaczka (histerycznie) "studenci niby, a takie świnie, chamy..."
pani profesor ( spokojnie): "ależ, pani Teresko, to chyba nie studenci, to pies, tu są chrupki niestrawione"
sprzątaczka ( z ulgą) "a, pies, biedny pies..."