Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Dziś przeczytałam co lepsze kawałki mojemu (podobnież narzeczonemu), śmiał sie jak wariat.
Parówa bardzo przypomina moją kluskę , oj cudowna jest.:loveu:

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam problemy z logowaniem na dogo ostatnio ( Wy też?), więc nie myślcie , proszę, że jak nic nie piszę, to znaczy, ze parówa uciekła.
Nawiasem mówiąc uciekła dziś...na krótko, bo została schwytana.Pędziła na cmentarz - ona tam pewnie straszyć chodzi...:smhair2:

Posted

Florentynka napisał(a):
Mam problemy z logowaniem na dogo ostatnio ( Wy też?), więc nie myślcie , proszę, że jak nic nie piszę, to znaczy, ze parówa uciekła.
Nawiasem mówiąc uciekła dziś...na krótko, bo została schwytana.Pędziła na cmentarz - ona tam pewnie straszyć chodzi...:smhair2:

He, he, albo do Czesia chodzi:evil_lol:

Posted

No i mnie biedną dopadło.
Śniło mi się, że mi Łucja uciekła na środku ruchliwego skrzyżowania, znalazłam ją w końcu na przystanku tramwajowym, ale co się nastresowałam w tym śnie, to moje.

Tych, co nie widzą informuję, że jestem siostrą Florentynki, przebywającą obecnie dośc daleko od ojczyzny i nieznającą Łucji osobiście (niestety)....

Posted

Jeśli Łucja jest faktycznie wampir to koniec ze mną.
Dziś bawiłam się z pieskami w ogrodzie ( fajnie, zaczynają się gonitwy w trójkę) i Łucja ze szczęścia użarła mnie w łydkę. Bardzo porządnie mnie użarła. To teraz ja zwampirzeję i będziemy razem z parówą snuć się po cmentarzu.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
No i mnie biedną dopadło.
Śniło mi się, że mi Łucja uciekła na środku ruchliwego skrzyżowania, znalazłam ją w końcu na przystanku tramwajowym, ale co się nastresowałam w tym śnie, to moje.

Tych, co nie wiedzą informuję, że jestem siostrą Florentynki, przebywającą obecnie dośc daleko od ojczyzny i nieznającą Łucji osobiście (niestety)....

hehe, parówa działa nawet na odległość

Posted

majuska napisał(a):
No , no jestem coraz bardziej przerażona jej możliwościami:cooldevi:... ale tak ogólnie to kochana jest:loveu:, nie?

no pewnie, że kochana!!! Ja jestem dumna z jej możliwości ( aczkolwiek to nie moja zasługa) i w ogóle uważam, że to strasznie fajny pies jest. Zyskała alternatywne imię - Hedon albo Hedonia - od hedonizmu, który uprawia na ogromną skalę. Gdyby była wyłącznie słodka jak ulepek i przylepna przez cały czas to by było nudne, a dzięki temu, że ma charakter przez bardzo duże CH i poczucie humoru to jest fajnie i nikt się nie nudzi.
A, nawiasem mówiąc ona ma straszliwą siłę w pysku - nie podejrzewałabym psa tych gabarytów - bawiłam się z nią pluszową łasicą, łasicę się tarmosiło i przeciągało i parę razy Łucja na tej łasicy zawisła w powietrzu na zębach. Strasznie zaciekła bestia.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):

Tych, co nie widzą informuję, że jestem siostrą Florentynki, przebywającą obecnie dośc daleko od ojczyzny i nieznającą Łucji osobiście (niestety)....

Witaj Dzika Figa - miło cie powitac na wątku....:razz:....a poznanie Łucji to pewnie tylko kwestia czasu i mówię ci będziesz oczarowana.....:eviltong:

Posted

becia66 napisał(a):
Witaj Dzika Figa - miło cie powitac na wątku....:razz:....a poznanie Łucji to pewnie tylko kwestia czasu i mówię ci będziesz oczarowana.....:eviltong:

Witaj Beciu! Nie mam wątpliwości, że będę oczarowana. Wierzę w trafność wszelkich "psich wyborów" dokonywanych przez Florentynkę... (Zwłaszcza tych, których ja dokonuję za nią, jak to było z Flo -dostała ją, powiedzmy, w prezencie). Swoją drogą, dziwię się, że na to wielkie kąpanie nie zaproszono jeszcze kilku znajomych psów, chociaż Lucyfera i Soni- byłoby dużo zabawniej!

Posted

[quote name='becia66']Biedna łasica.....w potężnych szczenach 2 potworów....:evil_lol:

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

majuska napisał(a):
No ale , żeby nie włączyć psom bąbelków:shake:
Zdjęcia jak zwykle bomba:loveu::loveu::loveu:

A wiesz co, to jest pomysł...z powodu jakichś błędów technicznych bąbelki czasem się zapowietrzają i zdarza im się emitować gaz o zapachu szamba. Myślę, że psy miałyby szansę pokochać kąpiel w takich warunkach.

Posted

Ja wiem, że to jest wątek Łucji. Ale Łucja żyje w stadzie i nie mogę jej wyrywać z kontekstu. Moje psy chyba się na mnie uwzięły ostatnio. Łucja jakby chwilowo grzeczna, więc drżę co kombinuje. Ostatnio była ucieczka w środku nocy. No bo tak. Gjalpo jest psem stróżującym, szczególnie w nocy. Jak to robi w domu, to się spać nie da, nic się nie da, bo on ma głosik potężny. To się jemu zostawia otwarte drzwi do ogrodu. No i miał te drzwi otwarte, a Łucja sobie spała na górze koło komputera ( Adam ją wyrzucił z sypialni bo siedziała mu na głowie i gadała). No i Gjalpo się rozdarł, Łucja pognała na dół drzeć się z nim, ja za nią, usłyszałam, jak szczekanie się oddala w głąb ogrodu, no więc wróciłam na górę po buty. I tu będzie dygresja długa , w sprawie butów. Zjedzono mi wszystko. Systematycznie, noc w noc upiorny Gjalpo przychodzi do sypialni, wyciąga jakiś but z garderoby i mlaskając żuje do rana. Więc kupiłam sobie sandałki i trzymam je na półce nieosiągalnej dla psa, a dla mnie osiągalnej po wspięciu się na taboret. No więc znalazłam taboret, wspięłam sie po buty i pognałam do ogrodu. Po drodze przytomnie wzięłam czołówkę. Łucji juz w ogrodzie nie było, przeszukałam wszystkie chaszcze...nic. No to wróciłam do domu, obudziłam Adama, zamknęłam Gjalpona i Flo w domu i ruszyliśmy na poszukiwanie Łucji, znaczy tak mniej więcej na cmentarz. Wyobraźcie to sobie. Ciemno i straszno, półprzytomny i zaspany Adam mamrocząc przekleństwa czolga się po krzakach z lampką na czole, ja truchtam w kółko nawołując pokrakę i gwiżdżąc, nietoperze krążą zdezorientowane, przerywamy milosne uniesienia kilku parom kotów, co chwilę oślepia mnie blask halogena z lampy, ktorą Adam nie wiedziec czemu blyska mi po oczach. Łucji nie ma. Postanawiamy sprawdzić nasz ogród raz jeszcze, a potem ja mam dalej krążyć na piechotę, a Adam ma wziąć samochód i jeździć. Wpadam do domu, na balkon, zwisam przez barierkę z tą kretyńską lampką na czole i kręcę łbem,żeby oświetlić okolicę. I nagle widzę Łucję, na środku trawnika, żwawym truchtem zmierzającą do domu... Łucja zostaje zapakowana do sypialni i do rana jest spokój (względny). Rano budzi mnie pomstujący Adam, bo wypuszczone rano psy rozwlokły śmieci i po całym domu, między innymi zawlokły na kanapę pudełko ze skisłym mlekiem i wlały zaśmierdłą serwatkę w kanapę. Piorący odkurzacz został pożarty już dawno, więc wybebeszamy kanapę i klnąc pierzemy ręcznie.
Potem jest normalnie, to znaczy usiłuję pracować, co pięć minut zrywając się żeby sprawdzić gdzie jest Łucja. Dorota przywozi Lucka, który się ślicznie bawi z Gjalpem, szkoda tylko, że w pracowni. Co chwilę coś sie przewraca, coś się wylewa, ktoś wdeptuje w farbę i trzeba lecieć myć łapkę, ktoś porywa jakieś narzędzie i wynosi. Łucja zabiera Luckowi zabawkę - piszcząca gumową kość - instaluje się z nią na kanapie i monotonnie głośno piszczy. Po godzinie tracę cierpliwość, zabieram kość i odkładam na półkę z książkami - Łucja przejawia talenty alpinistyczne, próbuje po oparciu kanapy, po stole i po półkach dostać się do zabawki.
Biorę parówę pod pachę i wynoszę do pracowni, zamykając drzwi, do których zaraz zaczynają się dobijać Gjalpo z Luckiem. W tle wyje Flo, a york drze mordę, bo coś się dzieje.
Wieczorem robi się trochę spokojniej. Postanawiamy pogapić się na jakiś film - nie mogę usiąść na kanapie, bo zaścielają ją szczątki mojego kolejnego buta. Sprzątając mocno rozdrobnione szczątki pokazuję Adamowi co zostało z buta - obcas i pasek wokół kostki. "Co on biedak będzie żuł tej nocy?" słyszę "masz drugi z tej pary?".
Tak mniej więcej z drobnymi wariacjami wygląda nasz normalny dzień.
A teraz idę posprzątać, bo Gjalpo ukradł torbę bułki tartej i opanierował sobie legowisko i nie tylko...

Posted

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:
a co tam
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

I kolejna boska " opowieść z krypty ":diabloti:

Florentynko , a oni tych kostek do żucia ( ze sprasowanych jelit , czy jakoś tak:roll: ) to nie używaja , czy one np. za " szybkie " są ? W końcu taki but to parę godzin zajęcia....

Posted

Kurcze Asia ale się ubawiłam.:multi: Gdyby nakręcić film o przygodach Łucji-paróweczki to byłaby niezła komedia. I miałaby szansę przebić wiele innych pod względem oglądalności:lol:

Posted

Beciu - dziękujemy za propozycję, ale z butami to jest tak, że żaden szanujący się pies nie tknie niepotrzebnego obuwia. Musi to być obuwie użytkowe i najlepiej lubiane. Ideałem jest zjedzenie jednego buta z każdej pary, wtedy człowiek ma ten drugi, żeby rozpamiętywać co stracił na rzecz swojego ulubieńca.
Majuska - one dostają różne żujki i gryzaki, ale po pierwsze z dwojga złego wolę się budzić wśród strzępów buta niż sprasowanych jelit, a po drugie buty zżera tylko Gjalpo, suki nie są zainteresowane więc nie dochodzi do konfliktów, w przeciwieństwie do sytuacji kiedy w robocie są oficjalne psie gryzaki - wtedy odbywają się podchody, kradzierze, wojny podjazdowe, brutalne zabory i kłapanie paszczami.
Majka50 - no pewnie, moje psy to najlepszy serial świata, godzinami mogę się na nie gapić!