Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam wrażenie, że między nami a Łucją zaczyna się budować taka fajna, psio -ludzka więź. Łucja zaczyna nas widzieć jako konkretne osoby, a nie jako ludzi w ogólności. Bardzo się stara. Wczoraj miałam do niej długą przemowę na temat koegzystencji międzygatunkowej (to znaczy objechałam ją za gonienie kotów) - efekt jest taki, że Łucja "nie widzi" kota. Ona bardzo dużo rozumie z tego , co się do niej mówi. Coraz bardziej jest zabawowa. I tak śmiesznie podobna do naszej Florence. Obie "gadają" do człowieka ( pomruki, piski, szczeki) i obie bardzo się cieszą z ludzkiego towarzystwa na przechadzkach, objawiając swoją radość dzikimi podskokami i szczypaniem w łydki. Nareszcie będę mieć siniaki symetrycznie na obu nogach.

Posted

majuska napisał(a):
Ale bym se ją pomiziakowała:loveu:

a co dopiero jaaaaa......:loveu:
Jutro będę w Krakowie to ją całkiem blisko pomiziam......mysle że poczuje w pobliżu moje fluidy....Florentynka miej sie na baczności bo jutro Łucja może zasieki storpedować.....:eviltong::evil_lol:

Posted

Florentynka napisał(a):
Zdumiewają mnie zdolności adaptacyjne Łucji.
Dwa dni temu chciała zjeść moje koty, a przed chwilą obwąchała się z kotką nos w nos.
Mądra dziewczynka.

To już przed Wami w takim razie tylko świetlana przyszłość:evil_lol:

Posted

Chyba coś jest na rzeczy z tymi fluidami, bo Łucja dziś kombinuje jak koń pod górę. Uciec się jej nie udało, za to doprowadziła nas do kilku nowych eleganckich dziur ( zostały zlikwidowane natychmiast). A poza tym sama słodycz...

Posted

Łucja-kombinatorka?:cool3: i gdzie ją tak nosi , może odbija sobie te lata w schronisku i wszystko ja ciekawi...... fajnie ,że zaakceptowała koty tak szybko
oglądałam jej zdjęcia schroniskowe:shake: , smutna taka , bidulka ,a teraz proszę jaka fajna kluska:loveu:

Posted

:crazyeye:mamy oto pierwszy w historii przypadek kooperacji psa z mrówkami - Łucja wybiera ziemię spod siatki w miejscach gdzie są mrowiska, bo tam lużno i wystarczy łapą grzebnąć i się wysypuje.
:p Majka i Tobcia nie dotarły do nas, w związku z czym to Łucja pojechała dziś z nami do ludzi. W samochodzie i "w gościach" zachowywała się bez zarzutu i pożarła chyba pęto kiełbasy...

Posted

A przy jedzeniu trzeba wariatki pilnować i mieć oczy dookoła głowy. Codziennie mierzy wyżej. Zaczęła od yorka, potem próbowała z Florence (która jest podobnych gabarytów co Łucja) a dziś...no po prostu zdrętwiałam. Gjalpo je sobie obiad, a tu nagle do jego miski pakuje się Łucjowy ryj z paskudnie zmarszczonym nosem i warczeniem :crazyeye: ( miska na stelażu, więc musiała przy tym wspiąć się na tylne łapki). Desperatka. Miała szczęście, że on jest wcieleniem łagodności.