Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lućka nie odstepuje mnie na krok albo przyklei sie do męża i też za nim łazi...:eviltong:. Jak uświadomie sobie przez ile lat była sama w schronie to serce mi sie kraje...:shake: Strasznie wdzęczna sunia, wszystkich wita wylewnie i wszystkim nastawia do głaskania ten swój cudny pyszczek.....:loveu:
Padła po południu na 3 godziny po porannych harcach i teraz znów cała w skowronkach....:loveu: Ciekawe co bedzie robić w nocy....:razz:

Posted

Alaa napisał(a):
normalnie niskopienny CUD:loveu:Oczu od maluskiej oderwac nie moge.

to fakt....prawdziwy cud...:loveu::loveu::loveu:
Lućka mówi wszystkim dobranoc....:sleep2:

Posted

Jaka ona jest śliczna na tych zdjęciach!!!
Piękna morda uśmiechnięta.
Jakby co to my już jesteśmy i zgłaszamy gotowość do odbioru Luci ( o ile nie ma oznak cieczki i o ile Becia zechce nam ją oddać;)).
Beciu, jakieś propozycje?

Posted

cieczki nie ma na bank ......fakt, strasznie cięzko sie z nia rozstac....:loveu:, myslalam że troszke pożniej bo mowiłaś Florentynko że 10.05.
Planowałam dzisiaj kapiel Luci bo wczoraj Pikus poszedl w obroty :evil_lol:, a dzisiaj się z niego sypie mimo że mam szampon VetriDerm zakupiony u weta.
Poprzednia sunia schroniskowa też dostala łupieżu po nim ale wet stwierdzil że tyle lat nie kąpana i zrogowaciala skora ma prawo się złuszczac po namoczeniu. Nie wiem co o tym sądzić , a póki co Lucka jest gładziutka i lsniące lecz lekko ,,pachnaca''. Kąpać ją ?

Posted

Beciu, możemy Ci ją zostawić do niedzieli...Wcześniej i tak po sucz nie przyjedziemy, bo to wymaga osadzenia kogoś z naszymi psami - moja mama powiedziała, że w niedzielę z nimi zostanie, więc będziemy mogli podjechać do Rzeszowa i zabrać sobie to cudo.
Jeśli o kąpiel chodzi - będziemy wdzięczni jak ją wypierzesz. My na ogół kąpiemy psy w ludzkim szamponie dla alergików i nigdy nie miały żadnych problemów ze skórą, no ale fakt, że jak pies parę lat nie prany i nie czesany to może się z niego sypać, bez względu na to w czym się pierze.

Posted

wykąpie ją z wielką przyjemnością, a ten szampon co u weta kupiłam /36zł za 250 ml/ to do skóry wrażliwej.....Moim sukom nic po nim nie było bo są rude....może i Lućce nic nie będzie.....:roll:

Posted

majuska napisał(a):
Poćwiczcie ręce, bo nie myślcie , że powitalne mizianie załatwicie w kilka minut:evil_lol:

Spoko ,spoko. Jesteśmy przygotowani na najgorsze. A ćwiczymy codziennie przez wiele godzin, przy tej ilości zwierząt inaczej się nie da. Zapewniam - jesteśmy wirtuozami w drapaniu za uszkiem, poklepywaniu i ogólnym dopieszczaniu bydlątek na wszystkie sposoby. We wszystkich kategoriach wagowych.

Posted

Beciu rozwaliłaś mnie tymi fotami, umieramy wszyscy ze śmiechu:megagrin::megagrin::megagrin:
Wogóle ten Lućki wątek stał się najweselszym wątkiem na dogomani... a pomyśleć, że paróweczka tyle czekała:shake::shake: moje słoneczko:loveu:
Strasznie zazdroszczę Ci tych tymczasowiczów, a Florentynce to już nie powiem, mam nadzieję, że będzie nam tu wklejać też takie smaczki;)

Posted

Florentynka napisał(a):
Spoko ,spoko. Jesteśmy przygotowani na najgorsze. A ćwiczymy codziennie przez wiele godzin, przy tej ilości zwierząt inaczej się nie da. Zapewniam - jesteśmy wirtuozami w drapaniu za uszkiem, poklepywaniu i ogólnym dopieszczaniu bydlątek na wszystkie sposoby. We wszystkich kategoriach wagowych.

Wierzę Florentynko, wierzę, ale sama zobaczysz , że Lucior jest niezniszczalny i nie ma nigdy dość:eviltong:

Posted

no i jak my mamy wytrzymać do niedzieli !!!
naprawdę, robię się bardzo, bardzo niecierpliwa...
Ale koniec końców to ja będę mieć to cudo u siebie, to się napatrzę na te minki.
Ale nam dobrze, będziemy mieć taką śliczną radosną mordeczkę całkiem dla siebie!!! Ale obiecuję często wrzucać zdjęcia - ten uśmiech Luci jest zaraźliwy, cały świat powinien to zobaczyć!

Posted

Pikuś pojechal o dziewiętnastej i Lucka bardzo to przeżywa.....:shake:...posmutniała, leży na legowisku i tak smutno patrzy..... a wcześniej obeszla cały ogród w poszukiwaniach....:shake:
Nigdy bym nie uwierzyła gdybym nie widziała na własne oczy......a teraz bidula śpi i strasznie mi jej szkoda.....:shake:

Posted

figa33 napisał(a):
i jak Luciek dzisiaj?

zbudziła mnie o piatej rano :mad:...no wyobrażcie sobie jak smiała w sobotę zrobic mi taką pobudkę :mad::evil_lol:.....
Za nastepne pół godziny już szczekała pod drzwiami coby ja do domu wpuścić....:mad::eviltong:
Jestem totalnie niewyspana....:eviltong:...a Lućka po kąpieli smacznie chrapie....:loveu:
W ogóle mam wrażenie że od kilku dni mój świat wokół Lućki sie kręci....:eviltong: