Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Florentynka napisał(a):
O, widzę, że Lucia postarzała się o rok...czyżby miała urodziny?

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: może mieć - kto to wie ? Kiedy rozmawiałam ostatnio z kierownikiem o sterylce to mowił że kłopotbo starsza sunia, pewnie z 8 lat będzie miała i uświadomiłam sobie że przecież wszystkie psiaki na naszej stronce mają opisy z ubiegłego roku i trzeba im bedzie wszystkim rok pododawać.
A tak naprawdę to trudno nam okreslić rzeczywisty wiek psa bo w schronisku nie ma na to żadnych papierow. Ewidencja jest prowadzona dopiero od roku kiedy nastał nowy kierownik i te wszystkie ,,starsze psy'' zostały okreslone na oko. Przy czym ogląd zębów nic tu nie daje bo przez wszystkie lata psy w schronisku były żywione wyłącznie kośćmi i wszystkie mają porządnie pościerane.....nawet moja orzechowska Zula kiedy ją brałam 4-letnią /urodzona w schronisku i 2 pracowników to pamięta/ miała zęby pościerane na kościach jak stary pies. Zawsze jest dla nas problemem określenie wieku psa, zdarzało sie też że wyadoptowywałam psa starszego, a weterynarz na miejscu już w nowym domku ujmowal mu parę lat / np.spaniel Rubi miał miec 13 lat bo tak twierdziła rodzina po śmierci wlaścicielki, pies wpadł w schronie w depresję, naprawdę żle wyglądał...:shake: przyjachali po bidoka ludzie z Warszawy i po powrocie do domu wet okrelił jego wiek na 8-9. Trochę głupio mi było bo zlitowali sie nad staruszkiem ,zrobili tyle kilometrow i zabrali sobie całkiem jurnego psa jak sie okazało.
Mam nadzieję Florentynko że nie będzie miało dla ciebie znaczenia czy Lucia rok młodsza czy starsza ? :roll:

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

becia66 napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Mam nadzieję Florentynko że nie będzie miało dla ciebie znaczenia czy Lucia rok młodsza czy starsza ? :roll:

Lucia jest jak wino:evil_lol:;)

Posted

Absolutnie nie ma to dla nas znaczenia w jakim Lucia jest wieku.Pytałam z czystej ciekawości.
Mam bardzo ograniczony dostęp do netu w tej chwili i mogę być mało komunikatywna, ale zapewniam, że bardzo czekamy na Lucię i jesteśmy pewni naszej decyzji w sprawie jej adopcji.

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Też uderza do głów:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Karolciu nie o to chodzi, tylko im starsze tym bardziej smakuje.....:eviltong::evil_lol:

Posted

becia66 napisał(a):
Karolciu nie o to chodzi, tylko im starsze tym bardziej smakuje.....:eviltong::evil_lol:

Nie wiem nie próbowałam wina nowego i starszego. Na wino jeszcze mam czas:eviltong::eviltong::evil_lol:

Posted

Wróciłyśmy z Majuską niedawno ze spacerku z Leośkiem i Lucią. Niunia przekochana, poznała mnie :loveu: wyskakała, wycałowała i wróciła do zwiedzania terenu :loveu:

Posted

Lucia wlasnie spi na kanapie przy moim kompie :razz:....dzien pełen wrażeń to i mała padła z lekka pochrapując....Miziak straszny z niej, tylko glaskac , pieścić i wtedy brzuch do gory z lekkim pomrukiem szczęsliwości...:loveu:
Z moimi sukami sztama od pierwszej chwili, chodziły spokojnie po ogrodzie i Lućka została przyjęta do stada...:eviltong: W ogóle dziwne są te moje suczydła, jeszcze nigdy nawet nie warknęly na żadnego psa ktory sie pojawial w domu, ot taka dla nich bułka z masłem - jest pies i za chwile go nie będzie....:eviltong:
Lućka łazi za mną krok w krok, poszła tez za mężem do sypialni ale ja przegonił bo wpakowała sie na łózko....:evil_lol:
Spię dzisiaj w komputerowym z 4 psami i tylko modle się żeby nie zaczęły na zmiane chrapac bo nocka z głowy....:eviltong::evil_lol:

Posted

Tam na tej kanapce to było pewnie jeszcze słychać pochrapywanko, no ale co się dziwić , po takim dniu .... Ciumki Luciorku, dla Ciebie i Pikunia:kiss_2::kiss_2::kiss_2: