Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich.
Mam parę pytań odnośnie Luci. Jakiego ona jest wzrostu ( o ile mozna to tak określić)? Jaki jest jej stosunek do kotów? Czy jest zazdrosna o inne psy? Czy nie boi się dużych psów? Jak reaguje na suki?

Posted

[quote name='majuska']Dla wszystkich Luciakowych ciotek mamy na deserek cudowne orzechowskie widoczki ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

( Luć z kolegą z boksu na dzisiejszym spacerku )

Noooooooooo widoki są nieziemskie :cool3:

A pytania zadawane przez Florentynkę brzmią co najmniej jakby się domek szykował?

Posted

Florentynka napisał(a):
Witam wszystkich.
Mam parę pytań odnośnie Luci. Jakiego ona jest wzrostu ( o ile mozna to tak określić)? Jaki jest jej stosunek do kotów? Czy jest zazdrosna o inne psy? Czy nie boi się dużych psów? Jak reaguje na suki?

Droga Florentynko!
Lucia jest malutka , wysokością do połowy łydki sięga, nie zauważyłam nigdy u niej , żadnej zazdrości, jeżeli nie jest w centrum uwagi ( to rzadkość;) ) delikatnie sie wycofuje, nie wyobrażam sobie Luci dominującej , dużych psów się nie boi, kotów chyba też, to chodząca łagodność, stworzona do kochania, ładnie chodzi na spacerkach tzn. bez smyczki, nie wiem co mogłabym jeszcze dodać, to jest po prostu cudowny pies, tylko brać i kochać. Oj gdybym tylko mogła....:shake:

Posted

Oho, razem piszemy.
Wiem , że to musi być decyzja przemyślana, więc myślcie, ale powiem tyle ta sunia nie ma minusów, moim zdaniem....O oryginalnej urodzie nie wspomnę!!!

Posted

Szczerze? Owszem, zastanawiamy się nad tym... Ale nie chcę niepotrzebnie robić nadziei psicy i ludziom co się psicą zajmują. Mam całe stado do obejrzenia tu:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/piekna-buba-od-urodzenia-w-schronisku-nareszcie-znalazla-super-dom-128598/index43.html
(to te, co są wyliczone jako zwierzęta u Aśki)
Pomyśleliśmy, że jakaś niewielka lebera jeszcze się zmieści, ale musiałaby mieć odpowiednie zdolności adaptacyjne, żeby się w stado wpasować.
Lucia spodobała się mojemu TZ ( a tym razem to on decyduje), ale nie będziemy pochopnie i pod wpływem emocji podejmowali życiowych decyzji za siebie i psa. Bo taka adopcja - niewypał to trauma i paskudna sytuacja dla wszystkich...
Proszę osoby, które znają Lucię osobiście o rozważenie sprawy pod kątem jej możliwości adaptacyjnych.
Ze swej strony gotowa jestem udzielić odpowiedzi na wszystkie pytania.

Posted

majuska napisał(a):
Oho, razem piszemy.
Wiem , że to musi być decyzja przemyślana, więc myślcie, ale powiem tyle ta sunia nie ma minusów, moim zdaniem....O oryginalnej urodzie nie wspomnę!!!

No tak, urodę ma oryginalną. Okazuje się, że "jest w typie" mojego TZ (ciekawe, ja tak nie wyglądam...). To nawet nie o to chodzi, czy sunia ma minusy, tylko czy się potrafi odnaleźć w takim wariackim stadzie. Wielki pies, kochany, łagodny, mądry, ale to jeszcze smarkacz trochę szalony, suka malutka lat 5 okresowe ADHD, york psychopata i agresor, koty, królik...

Posted

Florentynka napisał(a):
To nawet nie o to chodzi, czy sunia ma minusy, tylko czy się potrafi odnaleźć w takim wariackim stadzie.

Ja uważam , że Lucia jest tak elastyczna, że się dopasuje do całej gromadki. No, ale gdzie reszta ciotek??? Wstawać i pisać !!! Jak widzicie Lucię w takim zwariowanym stadku???

Posted

Florentynka napisał(a):
Wielki pies, kochany, łagodny, mądry, ale to jeszcze smarkacz trochę szalony, suka malutka lat 5 okresowe ADHD, york psychopata i agresor, koty, królik...

Obejrzałam ekipę, jest niesamowita:loveu::loveu::loveu: Jak na moje oko Lucior mógłby się tam nie tylko dopasować ale wnieść całą sobą wiele kolorytu...
No, cóż moi drodzy, myślcie, myślcie..... i piszcie w razie czego.

Posted

[quote name='Florentynka']No to...pomyśleliśmy, przespaliśmy się z tematem...z naszej strony odpowiedź brzmi TAK. Chcemy dać Luci dom.

no...zatkało mnie totalnie.....:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
nie wiem co powiedzieć........dajcie mi chwile niech ochłonę...moja kochana Lucieńka będzie miała domek.....:multi::multi::multi:
Florentynka kocham Was !!!
nie będziecie żałowac ani chwilki...Lućka jest cudowna, ciepła, czuła i taka wdzięczna.....moje ukochane psisko.....:loveu::loveu::loveu:

Posted

Florentynka napisał(a):
he he...a to mi nie przyszło do głowy. Raczej się zastanawiałam, czy koty mają się czego bać...

Koty mogą spać spokojnie;)
Tylko przygotujcie się - do Luci trzeba dużo rąk wyspecjalizowanych w chrobotaniu, głasianiu i ogólnie pojętym miziactwie:lol:

Posted

Hehe, Charly, widzę, że znalazłaś wątek na własną rękę.

Dom dla Luci jest pod Krakowem, duży ogród, zapraszamy na wizytę przedadopcyjną!

Ja mam tylko jedną prośbę, propozycję, no nie wiem jak to nazwać.
Bardzo mi zależy żeby Lucia trafiła do nas już po sterylizacji.
I w związku z tym uknułam plan sprytny:
my pokrywamy koszt sterylizacji, robi się tą przykrość Luci na dniach, ja w tym czasie odwalam swoje zobowiązania wyjazdowe ( coś komuś obiecałam, muszę dotrzymać i w tym celu muszę wyjechać), wracamy i jesteśmy gotowi do odbioru suczki. Mogłoby tak być?

Posted

ha- no to Luśka będzie miala dom jak z bajki:loveu::loveu: Nasza elbląska Buba- teraz Sonia już jest w tym psim raju i żyje iscie bajecznie....-eeee--- to bajecznie jakoś dziwnie mi się kojarzy...powiedzmy, że ma się jak pączek w maśle:cool3::loveu::multi:

Posted

Charly napisał(a):
ha- no to Luśka będzie miala dom jak z bajki:loveu::loveu: Nasza elbląska Buba- teraz Sonia już jest w tym psim raju i żyje iscie bajecznie....-eeee--- to bajecznie jakoś dziwnie mi się kojarzy...powiedzmy, że ma się jak pączek w maśle:cool3::loveu::multi:

Posty skaczą jak pchły!
Pączek w maśle właśnie dzwonił, jedzie do nas szaleć w ogrodzie...