Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Odkąd buszujemy więcej na BB to tutaj ucichło..
A ja jestem bardzo ciekawa co słychac u naszej FF, jak się czuje???
A co u mamynabank????

Dla ożywienia wątku wkleję troszkę naszego domowego codziennego PATO
[url]http://www.youtube.com/watch?v=V5V0T5iRfws[/url]

Posted

Hej, u mnie nadszedł czas wyczekiwania na skurcze porodowe, na razie same fałszywki są ehh, JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!!ociężała jestem i nieporadna, sprzątam i nic się nie dzieje. Po 5.obudził mnie straszny skurcz łydki mało Antosia nie obudziłam, ale się powstrzymałam od krzyku. Masowałam chyba z 10 minut uff. Dziś zaczęłam 39tc i wizyta ostatnia u gina, mam nadzieję, że chociaż szyjka się skróciła.
Majuska jak tylko Antoś się obudzi pokażę Pati :-)
W domu mam lokatora, Bąbel z podwórka trafił na salony, ale do dziś hi hi hi, zdjęcie szwów po kastracji i do Negry niech idzie, bo się męczy w mieszkaniu. U mojej siostry alergia na psa i futerkowce inne i ...... pojawił się PIPI chomik syryjski, ja to mam po prostu zbieraninę, na jednej ścianie pokoju ptasznik, akwarium 250L i chomik, no i ten burek do dziś.

Ja chce urodzić!!!!!!!!!!!!!!!
U mamanabank Tosie choróbsko wzięło, ale już lepiej, była na zastrzykach, ale jak wpadnie pewnie opisze.

Buziaki!!

Posted

No 39tc to już ostatnia prosta :D
Mam nadzieję, że jakoś dasz znać jak się zacznie akcja, żebyśmy mogły kolektywnie przeć? :cool3:

O Tosi wiem od Anity, biedna maleńka, dobrze,że już lepiej :)

Posted

[quote name='Florentynka']Jak tam, FF - dalej w dwupaku?

FF pojawia się na wątku bazarkowym (banerek:oops:) więc jeszcze się chyba nie rozpakowała... :)

Mamanabank za to całkiem zgineła z dogo, ale na szczęście jesteśmy w kontakcie - Toska przegoniła chorobę, ma już trzy zęby, raczkuje i jest śliczna :loveu:

Posted

[quote name='Florentynka']Jak tam, FF - dalej w dwupaku?

Niestety jeszcze tak, dziś zakończyłam 39tc, czyli równy tydzień do terminu, w pon.miałam ktg i usg, dzidzi pasuje lokum i nie wyprowadza się na razie. W pon. kolejny kolejna wizyta w szpitalu i oględziny :-) a ja tak chcę urodzić, po 3. w nocy kładę się spać, pobudka Antosiowa o 7., ale daje radę. Sprzątam, myję okna, piję codziennie napar z liści malin i nic, widocznie ja ta poterminowa jak i wcześniej 4 dni po.

Posted

ile ja rzeczy robię inne by się rozsypały, a Heniek uparty jak kombajn z Aut :-)
paznokietki u stóp na "roziowo" sobie zrobiłam, depilacja co drugi dzień, a nóż widelec chwycą skurcze, to trza się pokazać, a nie straszyć małpiatką :-)a od jutra zaczyna 40tc...ufff

Posted

[quote name='Andzike']Figafiga, rozumiem, że stary dobry s e x też uskuteczniasz po tej depilacji? :evil_lol:[/QUOTE]

akurat do tych spraw nie czuję umiłowania, za Antosia spróbowałam i nie podziałało, więc zmuszać się nie będę, mam tak rozwalone kości krocza, ze ledwo się przekręcam z boku na bok, więc dziękuję, poszaleję później :-)

Posted (edited)

[quote name='Figafiga']depilacja co drugi dzień, a nóż widelec chwycą skurcze, to trza się pokazać, a nie straszyć małpiatką :-)[/QUOTE]

za moich czasów to byś straszyła wygoloną, małpiatka była trendy i taka...normalna i wszechobecna. Teraz to pewnie ewenement, chociaż z drugiej strony na pewno jest też sporo kobit nadal mocno zarośniętych ale chyba ich golą na miejscu.

Edited by Becia66
Posted

U mnie jak skurcze zaczęły się robic coraz silniejsze i Paweł poszedł po samochód, żebym nie musiała daleko od bloku odchodzić, to usiadłam i zaczęłam zmywać moje piękne bordowe paznokcie u stóp i rąk (u nas w szpitalu był raki wymóg :) )
Paweł do tej pory się śmieje, że starając się nie panikować wchodzi do mieszkania, a ja spokojnie zmywam paznokcie :D

Posted

[quote name='Andzike']U mnie jak skurcze zaczęły się robic coraz silniejsze i Paweł poszedł po samochód, żebym nie musiała daleko od bloku odchodzić, to usiadłam i zaczęłam zmywać moje piękne bordowe paznokcie u stóp i rąk (u nas w szpitalu był raki wymóg :) )
Paweł do tej pory się śmieje, że starając się nie panikować wchodzi do mieszkania, a ja spokojnie zmywam paznokcie :D[/QUOTE]

przy operacjach na palcach mierzy sie saturace
i przy niedotlenieniu organizmu paznokcie sinieją
także to ni jest jakiśtam wymysł szpitala bo pielęgniarki sa zazdrosne o kolory ;)
a li jedynie dbanie o pacjenta

uświadom tz'ta ;)

poza tym to wiadomo że ja tutaj po zdjecie rozumnego i ułożenego Gjalpo przychodzę
żeby się podbudować, ze może kiedyś Gamoń mój mały tez taki będzie ;)

Posted

TZ chodził do Szkoły Rodzenia i razem byliśmy na Dniu Otwartym w szpitalu, w którym później rodziliśmy, więc uświadomiony był nie mniej niż ja ;)
Zdziwiło go tylko, że w takiej chwili o tym pamiętałam, bo spodziewał się raczej nerwowego biegania po mieszkaniu i dopakowywania rzeczy do torby (Kacper zdecydował się przyjść na świat dwa tygodnie przed terminem ;) )

Posted

Paznokcie to, że sinieją wiem i dlatego u palców u rąk mam przeźroczysty, u nóg nie trzeba.
A ja od zawsze depiluję całe okolice, nie cierpię siebie jako małpiatki, tylko w ciaży zaawansowanej to wielki wysiłek :-)

Posted

ja Was podziwiam jak Wy se te rzeczy robiłyście w ciąży, ja taki balon miałam, że chyba od połowy ciąży już zero lakieru na paznokciach , nie mówiąc o małpiatce :)...ba nawet przy kuwecie kociej , żeby wyczyścić stękałam z 20 minut, a do porodu tatuś ogarniał małpiatkę :D , nie wiem jak to wyglądało, ale pytałam położnej ( bo miałam ekstra babki przy porodzie ) to mówiła, że git :D
No i jak tam FF, nic Ci się nie kurczy, nie rozwiera?

Posted

Ja mam teorię, że Henio czeka na wiosnę. No bo komu by się chciało na taki ziąb wychodzić?
Ech, w ciąży to ja też miałam pazurki zrobione, u stóp to sobie nawet w paski malowałam, pod kolor spodni worowatych ciążowych, a teraz... Jak już wyglądam jak pół doopy zza krzaka to makijaż nakładam w samochodzie, bo wtedy mam czas.