majuska Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 (edited) A u nas dziecko cięzko chore do godziny 18, po czym nagle odzyskało super humor i cięzko je było utłuc do spania, a jeszcze Mikołaj był ( znaczy ojciec w przebraniu Mikołaja z Pepco ) i dziecko sie wyryczało ze strachu :D potem juz sie bawiło nową zabawką, bo aż jedną Mikołaj przyniósł :D Edit : mamanabank, dopiero co w pocztę weszłam i foty obejrzałam i...umarłam :D ....rewela, takie troszkę małe "Pato" ale co tam :D...bomba :D pomnik Ci się należy tak czy inaczej :D Edited December 5, 2012 by majuska Quote
mamanabank Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [QUOTE]takie troszkę małe "Pato"[/QUOTE] Wiedziałam, wiedziałam, że usłyszę to od Ciebie :-D :-D :-D No właśnie! Pierwsze Mikołajki naszych dogodzieci dziś! I Antosiowe drugie :-) U nas Mikołaj pod poduszkę podrzuca drobiazgi w nocy. Dzieciaki nie śpią od czwartej rano, cieszą się tym, co znalazły. A u Was jak jest? Mnie Mikołaj przyniesie w prezencie okulary, mają być na dzisiaj obstalowane. Wzrok mi się ostatnio popsuł. I jeden pies, Hyziek nie chce wychodzić rano na dwór, tzn. z Jurkiem nie chce, a ze mną tak. Szkoda tylko, że to wychodzenie jest przed piątą rano :smhair2: i nie ma, że otworzę drzwi i idzie, mimo, że pozostałe już są na zewnątrz, jak ja nie idę, to on też nie, wraca, siada i patrzy się na mnie. To się nazywa nękanie chyba. I za nic nie wiem o co mu chodzi, bo w ciągu dnia zupełnie tak nie ma. Nie chce ktoś PBGV pod choinkę? :razz: Darmo oddam, wyprawkę dorzucę... Quote
majuska Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='mamanabank']Wiedziałam, wiedziałam, że usłyszę to od Ciebie :-D :-D :-D [/QUOTE] No widzisz niby wirtualnie się znamy, ale jak dobrze :D Za PBGV dziękuje, mam kilka "pryszczy na doopie " w domu :D Z Paćką chyba odrobinke lepiej, w każdym bądź razie nie gorzej :) Andzike jest kupa???:eviltong::diabloti: Quote
Andzike Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 (edited) [quote name='majuska'] Andzike jest kupa???:eviltong::diabloti:[/QUOTE] Nie ma ... spodziewajcie się dzisiaj Durczoka w Faktach z pytaniem "Gdzie jest kupa??", a potem Lis zapyta "Co z tą kupą?" Trochę się martwię, ale Kacper nadal w dobrym humorze (czyli norma...). Jedziemy dziś do drugiej babci, tam pewnie Mikołaj jakiś na Kacpra czeka ;) Już się nie mogę doczekać jak w domu będzie choinka, Kacper uwielbia jak coś się świeci i miga, więc pewnie będzie zafascynowany ;) Mamanabank - współczuję. Aczkolwiek moim psom też się w głowie poprzewracało, nie chcą iść z mamą na spacer, zostawione z Pawłem pod sklepem panikują jak tylko zniknę im z oczu. Cycusie mamusi. Majuska, dobrze, że z Paćką coraz lepiej :) A ja dziś będę mieć przez chwilę trzy psy :D (i nie mam tu na myśli Sziby, która jest równie częstym gościem jak moja mama ;) ) Edited December 6, 2012 by Andzike Durczkowa? Quote
majuska Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 dziewczyny doradźcie mi fotelik dla Paćki, samochodowy ( powyżej 9 kg ), nie mam czasu szukać opinii w necie, za duzo tego badziewia jest, potrzebuje jedną, dwie konkretne opinie i wiem, że macie na pewno dużo mądrego do opowiedzenia Figa Figa kobitka dzis na BB wkleiła linka do stronki swojej znajomej fotografki : [URL]http://www.ciemnia24.pl/o-mnie.html[/URL] i co nie zrobisz takich fot??? lepsze zrobisz:lol: Quote
Figafiga Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 U nas mikołajkowy prezent już dawno przyklejony do ściany tj. obrazki super obrazki nad łóżkiem Antosiowym, były już widoczne w paczce z ostatnimi zdjęciami :-) Kundlom też mikołajki zrobiłam w postaci dłuuuugiego spaceru, bo mój luby z nimi nie wychodzi, jedynie na podwórku da pohasać, a ja wiem dlaczego se se se, bo jak mnie nie ma to pieski zwiewają hi hi hi, a wtedy musiałam na balkon wyłazić i wołać z daleka.I o dziwo łażąc po łanach łąkowych przyprószonych śnieżkiem delikatnie nie zmęczyłam się, a podczas zdejmowania butów...upociłam się jak..hmm Paćka zdrówka!!! Kacperku kupska!!! Andzike szwagierka krzesełko już sprzedała. Quote
Andzike Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Ej... a ja nie wiem o co chodzi z "Pato" :oops:... wujek google daje niejasne odpowiedzi ;) Obejrzałam sobie zdjęcia z linka powyżej - najgorsze nie są ;) ale do Figofigowych się nie umywają! [I][SIZE=1]kupy nadal niet ... [/SIZE][/I]:roll: Quote
Figafiga Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 A ja tez nie wiem co z tym Pato :-) odpowiedźcie nam niewiedzącym! Majuska te zdjęcia są studyjne, inne oświetlenie, blendy, parasole, lampy studyjne, fakt za bardzo doświetlone niektóre, ale ok no i sprzęt lepszy...A co do fotelika to oczywiście Maxi Cosi Tobi, masz w paczce zdjęciowej ostatniej jak Antoś sobie siedzi.Potem kupujemy Maxi Cosi Rodi, pozostaję wierna niezawodnej firmie :-) Taki mamy :-) najłatwiej utrzymać czystość [IMG]http://e-foteliki.pl/product/image/45/maxi-cosi-tobi-total-black.jpg[/IMG] Andzike na cycu dziecko do tygodnia może nie robić kupki. Quote
mamanabank Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 "Pato" = patologia, widoczna na moich zdjęciach z bliźniakami :evil_lol: Quote
Andzike Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Figafiga']Andzike na cycu dziecko do tygodnia może nie robić kupki.[/QUOTE] W teorii to ja to wiem, jutro będzie tydzień, do tej pory mu się to nie zdarzało, więc zaczynam się martwić... No nic, poczekamy:) [quote name='mamanabank']"Pato" = patologia, widoczna na moich zdjęciach z bliźniakami :evil_lol:[/QUOTE] Eeee....to ja przekombinowałam :D wpiszcie sobie Pato w google ;) Quote
ilonasz22 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 (edited) tutaj? __________________ [TABLE="width: 206"] [TR] [TD="width: 206"][url=http://rezonans.warszawa.pl/]www.rezonans.warszawa.pl[/url][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE="width: 481"] [TR] [TD="class: xl24, width: 481"][TABLE="width: 206"] [TR] [TD="width: 206"][url=http://www.syrenki.eu/]syrenki.eu[/url][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE="width: 347"] [TR] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] Edited May 17, 2014 by ilonasz22 Quote
Florentynka Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Majuska, do rozważenia także Britax/Romer -ma bardzo wysokie oceny w testach bezpieczeństwa. Ja mam Britaxa, Romer to ta sama firma tylko Britaxy to są te nietypowe rozmiary ( np. moje 0-18) a Romer ma typowe ( 9- 18). My jesteśmy bardzo zadowoleni. Maks przed chwilą wytrąbił butelkę kaszki, a następnie porzygał się do łóżka. Mojego łóżka... Quote
majuska Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Andzike'] Eeee....to ja przekombinowałam :D wpiszcie sobie Pato w google ;)[/QUOTE] [quote name='Figafiga']A ja tez nie wiem co z tym Pato :-) odpowiedźcie nam niewiedzącym! [/QUOTE] [quote name='Figafiga']Ha ha ha ha ha ha[/QUOTE] wariatki..posikałam się prawie ze śmiechu...no kurde po prostu pato to skrót :D Quote
Andzike Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='majuska']wariatki..posikałam się prawie ze śmiechu...no kurde po prostu pato to skrót :D[/QUOTE] Nie wiem czemu mi, matce patologicznej nie przyszło to do głowy ;) Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że od ponad roku najbardziej "pato" spożyciem był cukierek kukułka ;) Quote
Figafiga Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Ja się pierwszy raz z tym spotykam :-) teraz będę trzaskać PATO na prawo i lewo :-) Quote
Florentynka Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 A u nas na wsi (no, w sąsiedniej wsi) był napis, że ktoś tam PATOLE I ZWYROLE. Quote
majuska Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Figafiga'] Majuska te zdjęcia są studyjne, inne oświetlenie, blendy, parasole, lampy studyjne, fakt za bardzo doświetlone niektóre, ale ok no i sprzęt lepszy... [/QUOTE] Nie wszystkie studyjne, te z wesel chyba nie ;) Ty lepsze robisz, myślisz, że taki laik zamawiający sobie sesje ( taki np. jak ja) widzi , że tam coś jest zbyt doświetlone ;) dziewczeta dzięki za porady fotelikowe, wezmę MaxiCosi, bo mam teraz i jest spoko, a tez pasuje mi bardziej ze względu na cenę ;) jak zwykle fachowo, ekspresowo, super :) Paćka ze mnie dziś wyssała resztki mózgu....czuje sie jak po lobotomii....ale wiem, że jutro rano wstanie i strzeli ten swój uśmieszek i wszystko jej wybaczę..co tam jutro, jeszcze dziś przed snem, jak ją pójdę przykrywac :) Quote
majuska Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Florentynka']A u nas na wsi (no, w sąsiedniej wsi) był napis, że ktoś tam PATOLE I ZWYROLE.[/QUOTE] weź...sikam :D :D :D Quote
majuska Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Andzike']Nie wiem czemu mi, matce patologicznej nie przyszło to do głowy ;) Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że od ponad roku najbardziej "pato" spożyciem był cukierek kukułka ;)[/QUOTE] No wiesz... u nas w domu to jest po prostu tak często używane słowo, że już je skróciliśmy do pato, żeby sie nie nadwyrężać :D Quote
Figafiga Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='majuska']N Paćka ze mnie dziś wyssała resztki mózgu....czuje sie jak po lobotomii....ale wiem, że jutro rano wstanie i strzeli ten swój uśmieszek i wszystko jej wybaczę..co tam jutro, jeszcze dziś przed snem, jak ją pójdę przykrywac :)[/QUOTE] o rany to ja mam tak codziennie odkąd Antek nie śpi w ciągu dnia, niby się cieszę, bo zasypia o 18. i do rana śpi, ale.....tak mu odpier.... od godz. 15., ze jest nie do zniesienia, skacze po meblach, wali w monitor, pluje...to efekt zmęczenia, a potem kładę się z Nim w łóżku, gaszę światło i 30 sekund dziecko odpływa i wtedy patrząc na ta buziuńkę - wybaczam. Quote
Figafiga Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='Florentynka']A u nas na wsi (no, w sąsiedniej wsi) był napis, że ktoś tam PATOLE I ZWYROLE.[/QUOTE] ha ha ha ha ha ha ha :cool1: Quote
majuska Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Moje ukochane Pato na dobranoc : [IMG]http://img405.imageshack.us/img405/2407/028045b049c96545e7f9d07.jpg[/IMG] Śpijcie dobrze !!!! Figafiga , jak sypiasz???? Quote
Figafiga Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Ja lubię długo siedzieć, w pierwszych tygodniach ciąży spałam już po 20., budziłam się w nocy i czytałam horrory i kryminały, a teraz siedzę do 1. oglądam horrory :-) ....a potem idę spać i z boku na boku się przekręcam z 1000 razy w nocy, po jednej stronie rogal, a z drugiej poducha :-) w nocy jeszcze Antek przylezie i się kisimy we trójkę, dobrze, że Leon w brzuchu, bo by wypadł :-) A Majuskowe PATO rewelacyjne :-) ale się uśmiałam, dobranoc dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Florentynka Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Figafiga, no co Ty?! Śpij na zapas, a nie siedź po nocach!!! Pato piękne! Quote
Recommended Posts