majuska Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Figa figa ja nie dostałam fot. Lalki ładne, ale 1500 zł??? no i fakt wywołują mieszane uczucia.... Quote
Andzike Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Te lalki budzą bardzo dużo kontrowersji, w programie który oglądałam (TLC :diabloti:) była historia dwóch kobiet, dla których to były substytuty dzieci - ubierały je,"karmiły", kupowały dla nich ciuszki, wychodziły z wózkami na spacery... Jedna tęskniąca za swoim wnukiem, którego córka zabrała na drugi koniec świata, druga - zbyt "perfekcyjna" na posiadanie normalnego dziecka - bo przecież normalne dzieci się brudzą, oplują, zarzygają i trzeba im zmieniać pieluchy... Przerażające, mówię Wam... Ehh... dziecko śpi, a ja od trzech godzin dłubie bazar ksiażkowy i jeszcze mi z 30 pozycji zostało do dodania :mdleje: Quote
Figafiga Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Majuska patrzyłam i powinny dojść, ale wyślę jeszcze raz. Patrz tu jaka cena http://allegro.pl/lalka-jak-prawdziwe-niemowle-reborn-i2820018096.html jak dla Patrysi to Agatka albo Babyborn, a te no jak to napisała Andzike wzbudzają kontrowersję. My z mamanabank tez będziemy dłubać książkowy, bo na moim strychu pudło po x landerze pełne darowanych książek na burki, ale na razie te dwa bazarki wystarczą :-) Quote
Florentynka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 FigaFiga - powaliłaś mnie znów na kolana zdjęciami. Skręciło mnie z zazdrości i zażądałam lepszego obiektywu na gwiazdkę. Fu, paskudne te reborny... Troszkę noc żywych trupów. Ale przypominam sobie, kiedyś czytałam jakiś reportaż o tym, że całe grupy takich kobiet są co kupują takie lalki, traktują je jako surogat dzieci ( ale bez minusów prawdziwego dziecka) i spotykają się, żeby jak prawdziwe mamuśki ględzić o... no właśnie, o czym? Bo przecież nie o zupkach i kupkach. Lalka jak lalka, owszem, realizm godny podziwu, ale zastępowanie tym dziecka nie jest zdrowe. Quote
Figafiga Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 znalazłam na YT http://www.youtube.com/watch?v=hmoRCS0wR64 Dziękuję Florentynko :-) ja mam obiektyw nikkor 18 - 105 uniwersalny jak dla mnie, ale najważniejsze światło, a teraz jeszcze padła nam lampa zewnętrzna, musiała spaść i palnik poszedł i musiałam ta katastrofalną walić po gębach na weselu. Naprawa ok 300zł padnę na ryjka...Ale bez lampy to jak bez prawego palca :-) ps. a te reborny to idealne rekwizyty do filmu, chociaż małych dzieci nie musieli by ciągać :-) Quote
mamanabank Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Figafiga Twoje zdjęcia są po prostu... szczęka opada!!! Och! i Ach! Przed chwilą obejrzeliśmy reborny, a potem Antosia. Olka powiedziała, że Antoś byłby dobrym wzorem dla takiej lalki :-D Robią te paskudy wrażenie. Bałabym się z taką lalą mieszkać pod jednym dachem. Quote
majuska Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Dosżły fotki, piękne, kobieto powinnaś zarabiać robiąc zdjęcia, bo to nie jest kwestia dobrego aparatu, masz niewątpliwie wielki talent, tam sa uchwycone takie piekne momenty, piekne kompozycje, rewelacyjne pomysły na zdjęcia, no wogóle cud -miód, pomyś o tym, ja na pewno zapłaciłabym Ci za profesjonalną sesję Patrycji, gdybym znalazła reklamę Twoich usług gdzieś tam... na prawde pomyśl o tym !!! Quote
Becia66 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 można chociaż jedno zdjęcie wkleić na wątek ? Wszyscy się zachwycają i ja też bym chciała.:-( Quote
Andzike Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Figafiga, majuska dobrze prawi (wódki jej dać! :evil_lol:). Moja koleżanka z pracy też amatorko robiąca fotki głównie rodzinie i znajomym zażyczyła sobie na jakąś okazję dobry aparat, rzuciła korpo w cholerę i zamierza zająć się tym profesjonalnie. A talentu masz dziewczyno zdecydowanie więcej od niej :) Majuska, nie masz w tej swojej nowej chałupie jakichś wolnych półek na książki? :cool3: Bo wiesz, jest taki fajny bazarek, gdzie można coś kupić naprawdę za grosze :siara: oczywiście wszystkich na niego zapraszam ;) Quote
majuska Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) wyślę Ci na maila wszystkie :P - to do Beci ;) Andzike jeszcze się półek nie dorobilam, mamy książki w kartonach w garażu :D ale to nie znaczy, że nie możemy tam dostawić więcej kartonów z książkami :D Edited November 28, 2012 by majuska Quote
Figafiga Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Becia66 napisał(a):można chociaż jedno zdjęcie wkleić na wątek ? Wszyscy się zachwycają i ja też bym chciała.:-( Becia66 daj emaila na PW, nie wstawiam publicznie :-) a właśnie przeczytałam post Majuski, więc dostaniesz :-) Majuska, bo poczerwieniałam, niestety nie mam takiego talentu i przebicia, żeby na tym zarabiać, amatorka mi wystarczy, choć znajomym na chrzcie robiłam w zamian prezentu :-) Quote
majuska Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Figafiga napisał(a):Becia66 daj emaila na PW, nie wstawiam publicznie :-) a właśnie przeczytałam post Majuski, więc dostaniesz :-) Majuska, bo poczerwieniałam, niestety nie mam takiego talentu i przebicia, żeby na tym zarabiać, amatorka mi wystarczy, choć znajomym na chrzcie robiłam w zamian prezentu :-) Kobieto masz talent, ja Ci to mówię, ja gdzieś tak kiedyś liznęłam trochę rysowania, malowania i takich tam "artystycznych " rzeczy i widzę..że masz. Ostatnio na BB jedna z mamusiek się chwalila, że właśnie rozpoczyna tego typu działalnośc i chwaliła się fotami do pięt Ci nie sięga, uwierz. Jak Twoje foty się podobały znajomym , tym od chrztu?? Mogłabyś też mieć w ofercie sesje dla zwierzaków, ludzie często nie potrafia psom robić zdjęć, a za dobre foty włochatego "synusia " lub "córuni" zapłaciliby, nie każdy, ale są tacy co tak. Zdjęcia rasowców, miotów , reklamy hodowli, mogłabys popróbować, nic Cie ni ekosztuje spróbować, ja tez sie tak zabierałam za to strzyżenie z małą wiarą, ale jakoś działam, ludzie wracają, przychodzą kolejni z polecenia, wczoraj pańcia na widok swojego maltana po strzyżeniu mało sie nie rozpłakała i mówi : jaki piękny, dobrze mi koleżanka pania poleciła, rzeczywiście super pani strzyże, też będe panią reklamować.... no i jakos się mam nadzieję będzie kręcić. Takie zajęcie byłoby dla Ciebie bardzo wygodne ze względu na opieke nad dzieciakami, dopasować zawsze się możesz czasowo ;) wg mnie warto spróbować, zrobić w necie ogłoszenia na początek, wstawić kilka swoich dzieł i wio, nie masz nic do stracenia ;) Quote
mamanabank Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Talent masz! Słuchaj co do Ciebie mówią! A przebicia się nauczysz z czasem. Quote
majuska Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Przebicie może wcale nie byc konieczne, ogłoś sie i czekaj na telefony, co Ci zależy? Chyba pogadac z ludziem potrafisz, a jak juz pogadasz to bierzesz sprzęt do ręki, cykasz a potem patrzysz jak się "zleceniodawca" nie może nacieszyć twoimi dziełami;) Quote
Andzike Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 majuska napisał(a):Przebicie może wcale nie byc konieczne, ogłoś sie i czekaj na telefony, co Ci zależy? Chyba pogadac z ludziem potrafisz, a jak juz pogadasz to bierzesz sprzęt do ręki, cykasz a potem patrzysz jak się "zleceniodawca" nie może nacieszyć twoimi dziełami;) Dobrze prawi! (wódki jej dać! :evil_lol:) Figafiga, zobacz ile osób w Ciebie wierzy :) Quote
majuska Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Andzike napisał(a):Dobrze prawi! (wódki jej dać! :evil_lol:) Boszszszszeeeeeee.....:shake::shake::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Andzike Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 majuska napisał(a):Boszszszszeeeeeee.....:shake::shake::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: No co, głodnemu chleb na myśli ;) Dziś mieliśmy na obiedzie babcię i prababcię, więc rano działaliśmy z Kacprem w kuchni. Radość z włączenia robota kuchennego - bezcenna ;) Jeszcze nigdy nie miałam tak dobrze wymieszanego ciasta ;) Aaaa.... Jutro nam strzeli pięć miesięcy! :crazyeye: Jak??? Gdzie??? Kiedy??? Tak było wtedy... http://imageshack.us/photo/my-images/829/img2012070200150.jpg/ A teraz jest tak... http://imageshack.us/photo/my-images/197/img2012112200537.jpg/ Z tego fotelika też już wyrastamy (a miał nam posłużyć do roczku...:mad:) http://imageshack.us/photo/my-images/820/img2012112700541.jpg/ Quote
majuska Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Dobrze, że z żyrafki nie wyrastacie :D A moje dziecię ostatnio nauczyło się bić brawo, stawia klocki jeden na drugim i sama sobie brawo bije :D a dziś dostała komórkę zabawkową i od razu spryciula wiedziała co to jest, przykłada cały czas do ucha i nasłuchuje:D...nie przypuszczałam, że się tak będę "jarać" tymi tematami, ale jestem w szoku jaka to mądrala sie robi. Wczoraj odegrała swój pierwszy zapewne misternie zaplanowany atak histerii..ale dostala pełen "ignor" , a po chwili pozbierała się sama z podłogi i poszła sie bawić...pękałyśmy z Kaśką ze śmiechu, oczywiście w ukryciu...co za bachor :D W sobotę idziemy do żłobka na dzień otwarty zapoznawać się z otoczeniem i ciociami...zobaczymy co to będzie ??? Quote
Florentynka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Figafiga, popieram! Majuska ma rację, a co Ci szkodzi spróbować? Rewelacyjnie chwytasz dzieci i zwierzęta. Aparat w łapę i ruszaj na podbój świata! A my dziś mieliśmy małą sesyjkę foto specjalnie na życzenie cioci Dzikiej _Figi, która nam przysłała idiotyczne ubranko https://picasaweb.google.com/florentynka.psy/Muuuu# Majuska - Maks udaje napady kaszlu. Siedzi w bujaku, ja przy zlewie, tyłem do niego, słyszę że się biedak zanosi kaszlem. Więc się odwracam, z zamiarem powiedzenia czegoś w rodzaju, że symulant jest i mnie na sztuczny kaszel nie nabierze. Ale ledwie się odwróciłam, napotkałam oczami wzrok Maksia, iskierki w oczach i rechot na całego! Normalnie i w pełni świadomie robi sobie żarty. Andzike - niesamowite zestawienie tych dwóch zdjęć Kacperka. Te pierwsze parę miesięcy to jest tak spektakularny etap w rozwoju... Nie wiadomo kiedy z robaczka takiego się robi taki prawie dorosły facet ;) Quote
Florentynka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 O, Andzike, jaki ładny nowy awatarek! Quote
Andzike Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Florentynka napisał(a):O, Andzike, jaki ładny nowy awatarek! Poznałaś mnie? ;) bo mi jakoś dziwnie jak na niego patrzę:) Quote
majuska Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Florentynka napisał(a):Figafiga, popieram! Majuska ma rację, a co Ci szkodzi spróbować? I to mówi ta co się od jakiegoś czasu nie chce dać namówić na "zebranie" swoich dzieł i wydanie ich..a potem pławienie się w bogactwie...echchchch..taka kasa nam ucieka :D No, no , ciocia Dzika Figa jest boską stylistką , ubranko fantastyczne, o i widzę że książeczka "małe stworzonka " jest w ruchu, u nas też te książeczki wciąż na topie :) Quote
Andzike Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 majuska napisał(a):I to mówi ta co się od jakiegoś czasu nie chce dać namówić na "zebranie" swoich dzieł i wydanie ich..a potem pławienie się w bogactwie...echchchch..taka kasa nam ucieka :D Majuska, znów dobrze prawi! (***** *** ***) :evil_lol: Quote
Figafiga Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 majuska napisał(a):I to mówi ta co się od jakiegoś czasu nie chce dać namówić na "zebranie" swoich dzieł i wydanie ich..a potem pławienie się w bogactwie...echchchch..taka kasa nam ucieka :D No, no , ciocia Dzika Figa jest boską stylistką , ubranko fantastyczne, o i widzę że książeczka "małe stworzonka " jest w ruchu, u nas też te książeczki wciąż na topie :) tylko Wy mnie zachwalacie :-) az mi miło jest bardzo, ale ja o tym już poważnie myślałam, ale u nas pełno fotografów, a ja nie mam pieniędzy na sprzęt itp. najpierw przydałby mi się fajny kurs. Poczekam, może zmienią się władze UP u nas i dostane dofinansowanie od państwa na firmę, a wtedy co mi szkodzi :-) jak się uda w wakacje to tak Wam dzieciarnię i psiarnię obfotografuję, że hej!!!!!!za te komplementy, a w ogóle ja to taka skromna jestem i mało w siebie wierzę,,, A Majusce to się absynt należy :-) u mnie w szafce stoi od paru ładnych lat. Miałam po karmieniu Antka wypić nie wypiłam teraz po Leonku wypiję! A tak to dziś wet mnie przebadał, szyjka spoko, macica miękka, ciśnienie ok, tętno dzieciaczka też. W sobotę za tydzień usg takie dłuższe i może ujrze siusiaka porządnie :-) bo cały czas tam w głowie 30% niepewność Zojeczkowa Quote
Recommended Posts