majuska Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 e tam, ona tylko kotki lubi zjadać na śniadanko :D Quote
Florentynka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Oj, myślę że moje parówy powoli dojrzewają do bardziej Nelkowego podejścia. Kochają, ciotkują, ale ponieważ Maks ostatnio zajmuje się uporczywie depilacją zwierząt, to parówy rozdarte pomiędzy potrzebą bliskości a lękiem o integralność własnej powłoki. A Kacperek i Nelka wyglądają jakby sobie tak spokojnie, filozoficznie rozmawiali. I dobrze. Nie każdy kontakt między dwoma osobnikami musi polegać na tarzaniu się z wrzaskiem ( przynajmniej taką mam nadzieję). A Balbina jest najlepszą przyjaciółką jedzącego Maksia. Jak ona lubi kaszkę! I marchewkę puree, i zupkę przecieraną - wszystko lubi. A ja oszczędzam na mokrych chusteczkach, psi ozór czyści skuteczniej i jest wielorazowy! Quote
majuska Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 A myślisz , że ja zużywam wodę na mycie blatu krzesełka do karmienia ??? Quote
Figafiga Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 OOO i jest Łowiczanka Balbinka, jak miło ją zobaczyć :-) ona z taka miną, bo myśli o jedzonku :-) Dzis zaczęłam 21tc, o rany jak to szybko leci. Jutro na wesele, oszaleję, nie moge tańczyć, bo kości w kroczu oraz inne tam więzadła nie pozwalają mi na dłuższe eskapady, a co dopiero tańce, będe JADŁA :razz::razz::razz: Quote
majuska Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 No pewnie, kiedy sobie pojesz tak bezkarnie jak nie teraz :D miłej zabawy :) Quote
figa33 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Florentynka napisał(a):Moje maleństwo skończyło dziś pół roku. Aż trudno uwierzyć jak to szybko zleciało! Dziś cały dzień pełzał i szczypał psy... wszystkiego dobrego Maksiu !!:bday: rośnij zdrowo i bądź najpiękniejszą pociechą dla swoich rodziców ! Quote
Florentynka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 figa33 napisał(a):wszystkiego dobrego Maksiu !!:bday: rośnij zdrowo i bądź najpiękniejszą pociechą dla swoich rodziców ! Dziękujemy! :loveu::loveu: Figofigo - rzeczywiście, czas galopuje. Przed chwilą to był sam początek, przecież. A może możesz tańczyć w siadzie, na modłę orientalną? A jak nie to smacznego, po prostu. Słuchajcie, Balbina mnie przeraża... Wszyscy już się nauczyli , że jak się wychodzi z kuchni choć na sekundę to trzeba wsunąć krzesła pod stół, bo inaczej Balbina znajdzie się na stole. Dziś, mimo zasuniętych krzeseł porwała miseczkę z niedokończoną Maksiową kaszką. Śledztwo wykazało, że - UWAGA! - wsiadła na bujak, przykiwała się na nim w pobliże stołu i dosięgnęła miseczki. Podziwiam jej pomysłowość i determinację. Quote
Dzika_Figa Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Hej dziewczyny! Odzywam się po długim czasie, jakoś nie miałam głowy, nastroju ani siły na dogo, musiałąm odetchnąć. Ale Florentynka mnie objechała z góry na dół i nagle nabrałam wszystkich powyższych. Zabieram się za czytanie tego, co mnie ominęło... Quote
majuska Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Witaj nasza kochana Dzika Figo...chwilę Ci zejdzie z tym czytaniem :D fajnie , że jesteś :)..a tak BTW, która z nas nie myślała o tym, żeby jeb..ć tym dogo raz na zawsze w piz..u;) Quote
Dzika_Figa Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 majuska napisał(a):Witaj nasza kochana Dzika Figo...chwilę Ci zejdzie z tym czytaniem :D fajnie , że jesteś :)..a tak BTW, która z nas nie myślała o tym, żeby jeb..ć tym dogo raz na zawsze w piz..u;) I żadnego linczu nie będzie? BTW ja wiedziałam, że wrócę prędzej czy później, tak na dobre jeb..ć to wcale nie miałam ochoty ;) To co? Trzeba bazarek zrobić, który mi się odwleka od pół roku i zmusić Florentynkę do poszycia kubraczków (ja nie miałam kiedy, bo mi ciągle wciskali bachora jak u nich byłam :diabloti:) Quote
majuska Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 a nie przeszło tam czasem nic na Ciebie od Florentynki?:eviltong::lol: Quote
Dzika_Figa Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 majuska napisał(a):a nie przeszło tam czasem nic na Ciebie od Florentynki?:eviltong::lol: a nie przeszło ;) Quote
majuska Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 szkoda...potajemnie liczyłam na to, że się będzie dalej siać :D...ale co ma wisieć nie utonie :D Quote
Dzika_Figa Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Pocieszy Cię fakt, że wczoraj mi się śniło, że się musiałam opiekować płodem, takim wielkości świnki morskiej i robiłam to bardzo źle? Ciągle mi gdzieś spadał, ginął... ech Ale w sumie cichy i niekłopotliwy był :diabloti: Quote
majuska Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 o Boże ..to straszne..przypomniał mi się Beavis & Butthead jak brali udział w jakimś ekperymencie szkolnym dotyczącym posiadania potomstwa i musieli wszędzie chodzić z workiem mąki :D Quote
Dzika_Figa Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 majuska napisał(a):o Boże ..to straszne..przypomniał mi się Beavis & Butthead jak brali udział w jakimś ekperymencie szkolnym dotyczącym posiadania potomstwa i musieli wszędzie chodzić z workiem mąki :D Workiem mąki... phi! Mój płód był prawdziwy i ruszał paszczą ;) Quote
Becia66 Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 (edited) Witam ciocię Dziką_Figę po raz drugi. Poważnie myslalam że zaciążyłaś i odezwiesz się dopiero z małym przy cycu szokując nas do granic. Parę razy pytałam o ciebie na waatku ale Florenytnka milczy jak grób więc nie chciałam tak dopytywac po chamsku. Ale ogromnie się cieszę że znowu jesteś z nami. I na tym wątku również wszystkich zapraszam na mój ekskluzywny bazarek przedświąteczny, podbijajcie chociaz od czasu do czasu. http://www.dogomania.pl/forum/thread...-masz-z-głowy Edited November 25, 2012 by Becia66 Quote
majuska Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 to ja link do Beciowego bazarku podam może :D http://www.dogomania.pl/forum/threads/236236-Ekskluzywny-bazarek-przedswiąteczny-Prezenty-masz-z-głowy Quote
Becia66 Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 [quote name='majuska']to ja link do Beciowego bazarku podam może :D http://www.dogomania.pl/forum/threads/236236-Ekskluzywny-bazarek-przedswiąteczny-Prezenty-masz-z-głowy dzięki majuska za czujność, swój post edytowałam to mamy teraz 2 linki. Nie ma to jak w parze. Quote
Andzike Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Dzika_Figa, super, że jesteś! :loveu: Brakowało tu Ciebie :) A jak już jesteś, to jeszcze raz dziękujemy za piękny ubraniowy zestawik dla małego mężczyzny cioci ;) Figafiga, jak się udało wesele? ;) A propos płodów do opiekowania - widziałyście kiedyś w TV reborny? Ostatnio oglądałam program z autentyczną mieszaniną przerażenia, wstrętu i zachwytu (nad wykonaniem)... Coś niesamowitego... :crazyeye: Quote
Figafiga Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Po weselu nawet ok :-) aż byłam zdziwiona, że do 2. godziny wytrzymałam i nawet tańcowałam. Dziewczyny wysłałam Wam przed chwilką pakę zdjęć, w tym z wesela i mnóstwo z wczorajszego słonecznego dnia. Wybrałam się z Antosiem i burkami za las. Piękna pogoda była, bo dziś szary humor się uaktywnił. Andzike, mamanabank coś mało zdjęć dzieciowatych do podziwiania, może jakaś porcja będzie??Majuska i Florentynka się chwalą pięknie Skarbami:-) Quote
Florentynka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Figofigo, właśnie się zastanawiałam jak tam było na weselisku. No to dzielna jesteś, że Ci się chciało pląsać. Zdjęcia obejrzę jak Maksa uśpię, bo przy nim nie mam szans zrobić nic porządnie i do końca. My dziś zaliczyliśmy piękny, długi spacer. A wcześniej zadanie strategiczne z upychania. Okazuje się, że przy foteliku Maksiowym zamontowanym na środku tylnego siedzenia w samochodzie zostają tylko wąskie miejsca siedzące. Czyli tybetan wyłącznie do bagażnika ( bo żeby jechać z tyłu musi mieć 2/3 kanapy minimum, a najlepiej całą), wobec czego wózek upychaliśmy kolanem, ale wszedł i warto było. Andzike, a co to te reborny? Quote
Andzike Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Figafiga, zdjęcia piękne jak zawsze :) Florentynka - my w żuczku mam ściśle określone pozycje jak jedziemy całą rodziną - inaczej nie ma szans, żebyśmy się upchnęli ;) ale psiego towarzystwa mamy zdecydowanie mniej... A o rebornach można poczytać (i zobaczyć) tu http://georgeeliot.wordpress.com/2012/02/12/reborn-lalka-artystyczna/ Quote
Figafiga Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Te lalki są okropne! widziałam na allegro za 1500 zł. Jakoś mnie nie przekonują. Wyglądają jak nieżywe dzieci. Quote
Recommended Posts