Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Oj dziewczyny współczuję przeżyć uciekiniersko-zębowych :( U nas zęby na razie w głębokim ukryciu, jedynym "problemem" jest to, że Kacper jest ogromnym fanem swojego glosu i gada nawet w nocy ;) Nie idzie się wyspać...
Strasznie mi szkoda tych wszystkich maleństw męczących się z zębami :(

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byliśmy dziś na usg bioderek - wyobrażacie sobie, że drzwi do tej przychodni dziecięcej (byliśmy w obcej, bo w naszej nie ma takiego sprzętu :roll:) są tak wąskie, że ledwo się przecisnęłam x-landerem? A w zasadzie wepchnęłam go na siłę, zdzierając trochę gumę po bokach... Potem okazało się, że usg robią w części dla dorosłych więc musiałam się przeciskać z powrotem...
Raz udało mi się nie zmieścić w przejście między kasami w Realu,ale poszłam do innej. No qrcze, ale do przychodni? Nie wydaje mi się, żeby x-lander był jakoś wybitnie szeroki, ciekawe jak sobie tam radzą rodzice bliźniaków ...

W sumie co ja się dziwię... Jak w lipcu poszłam z Kacprem na usg przezciemiączkowe (prywatnie, bo jako dziecko po vacum musiał mieć zrobione przed ukończeniem 6tyg. życia, a państwowo pewnie do tej pory byśmy się nie dostali:roll:) to do nowej ładnej przychodni wchodziło się.. po trzech schodkach :mdleje: Recepcjonistka miała dodatkowy etat tragarza i pomagała wnosić wózki ;)

Florentynka, jak zęby?

Posted

majuska napisał(a):
Pierwsza noc w nowym domu......

gratuluję i czekamy na zdjęcia :-)

Andzike w Łowiczu do sklepów nie wejdziesz z wózkiem, bo wszędzie schodki tylko do supermarketów, o przychodni nie wspomnę, nie chodziłam z wózkiem tylko autem jeździłam i targałam fotelik.

Posted

Aaaaaa!!!! Moje dziecko przestawiło sobie rytm dobowy, między 2 a 4 w nocy/nad ranem ma ogromną potrzebę życia towarzyskiego. W najlepszym przypadku leży i gada do przedmiotów ( ale to i tak uniemożliwia spanie, bo głosik to on ma), w najgorszym każe się nosić, a jeszcze jest cała masa opcji pomiędzy.
Andzike - ja się raz wybrałam na zakupy z wózkiem - nigdy więcej. A najbardziej nie mogłam wjechać, wykręcić, ani w ogóle nic w sklepach dla dzieci - akurat zaliczałam kilka i w żadnym mi się wózek nie chciał zmieścić między regałami. Zastanawiam się, jak można kupić sobie jakikolwiek łach wymagający mierzenia mając dziecko. Z wózkiem nie wejdziesz do żadnej przymierzalni, a z dzieckiem w chuście wejdziesz wszędzie, ale nie przymierzysz nic. Można jeszcze nosić ze sobą dziecko w foteliku, ale z mojego doświadczenia wynika, że jest to opcja dostępna tylko dla kulturystów...
Majuska - i co, fajnie na nowych śmieciach w stylu zen?

Posted

mamanabank napisał(a):
Siedzę zastanawiam się co napisać, patrzę... a tu śnieg pada!!!!! Normalnie pada śnieg!

U nas to samo... Jakoś we mnie entuzjazmu nie wzbudził ;)

Mieliśmy masakryczną noc - nie wiem o co come on, ale do północy Kacper obudził się pięć razy :roll: Jak się połozyliśmy spać, to mam wrażenie, że budził się co pięć minut, chwila cycania, spanie i znów się budził. Jestem zdziebko niewyspana...
Nie ślini się, więc to chyba nie zęby. Trochę świstało mu w nosie, wyciągnęłam mu rano z niego tyle, że prawie mu się oczy zapadły - od razu poprawił mu się humor ... :) Ciekawe co przyniesie dzień... Poza śniegiem oczywiście :)

Florentynka, ja z Kacprem kupowałam tylko buty, niewymagające mierzenia w przebieralni. Na wszelkie inne zakupy musze zabierać wsparcie w postaci mamy lub Pawła. Pomijam zakupy spożywcze - kolejka do kasy w supermarkecie rozstępująca się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki gdy stoję z wózkiem - urocze ;)

Posted

a u mnie szał przygotowania na jutrzejszą imprezę rodzinną uff URODZINKI ANTOSIA nr 2 :-)
lekarz kazał mi za bardzo się nie nadwyrężać, bo mam pobolewania w podbrzuszu i przepisał duphaston.5 listopada ma mi zrobić usg i zobaczymy MOŻE czy Leoś czy Zojka :-)

Uciekam i życzę miłego weekendu

Posted

Powtórka z rozrywki... :roll: Położyłam Kacpra spać o 19.30 i do teraz już 4 razy biegłam z cyckiem... Ciekawe co będzie dalej :mdleje:

Majuska, nie chcesz trzeciego teriera? Aikowo znów znalazła "coś" na zakupach, tym razem w Jankach...

Posted

Dziewczyny skoki rowojowe macie zapewne..macie te tabelki z wykresami skoków, czy Wam wkleić ?

Wygnałam własnie "brytany" na "ogród" żeby postóżowały, ale nie chcą, siedza na 2 paletach , które robią za pseudo tarasik i pukają w szybkę...ale ja jestem nieugieta, bez upolowanego bażanta, no..minimum kuropatwy nie ma powrotu :D

Posted (edited)

majuska napisał(a):
Dziewczyny skoki rowojowe macie zapewne..macie te tabelki z wykresami skoków, czy Wam wkleić ?

Mamy, jesteśmy w burzowej chmurce 18-go tygodnia ;)

Trzymajcie kciuki - dziś podejście do kina nr 2 ;) ciekawe czy tym razem uda mi się obejrzeć coś więcej niż reklamy... ;)

EDIT: Ehh, nigdzie nie idę, koleżanka się rozchorowała... Nie wiedzieć czemu Pawłowi ta informacja bardzo poprawiła humor... ;)

Edited by Andzike
Posted

[quote name='mamanabank']Boszsz... a na co miałaś iść?

Na "Jesteś Bogiem", ale nie ma tego złego, bo jak się okazało, że nie idę to objawił się mój brat z tym filmem na usb ;) I film obejrzałam w domu, na narożniku, z bachorkiem na rękach :)

A tak w ogóle to Kacper dziś po raz pierwszy pił mleko z butelki :) do tej pory nie zostawiałam go na dłużej niż przerwa między posiłkami, jak się chciałam wybrać do kina poprzednio i odciągnęłam mleko, to spanikowanemu Pawłowi butelka przewróciła się w garnku :roll:
Zanim koleżanka dała znać, że kino odwołujemy trochę mleka już ściągnęłam, więc stwierdziliśmy, że Kacper dostanie je tak czy siak ;)
Oczywiście karmił tata - Kacper był w szoku, bo smakowało jak mleko mamy, ale jakoś tak dziwnie podane i do tego przez tatę ;)

http://imageshack.us/photo/my-images/560/img2012102800468.jpg/

Figafiga
- sto lat dla Antosia! :)

Majuska - przytargały Ci teriery jakąś kuropatwę? ;)

Posted

Miała dziś być sesja foto, dla wytchnienia od dzieci psy na śniegu miały być ( skądinąd niech szlag trafi śnieg w październiku), ale nie będzie , sesja się nie odbyła, bo Łucja uciekła do śmietnika :angryy::angryy::angryy:

Andzike - mina Kacperka bezcenna ;) . U nas system karmienia przez tatusia odciągniętym mlekiem bardzo dobrze funkcjonował przez dłuższy czas, w ten sposób się Maksia usypiało - łóżeczko, tatuś, butelka. Ale niestety skończyło się kiedy zaczęły się zęby. Znów liczy się tylko cyc.
Oprócz ludzkiego jedzenia, do którego Maks przejawia coraz więcej entuzjazmu. Dziś zeżarł ( nie zjadł, a zeżarł właśnie) połówkę avocado. Nauczył się też łapać łyżkę i sam ją sobie pcha do dzioba:crazyeye:.
A ja mam ambicje wybrać się do teatru, jak już wypchniemy tych 50 jeżusów ( co powinno nastąpić w przeciągu dwóch tygodni). W dodatku z mężem. zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Figafiga - ucałowania urodzinowe dla Antosia. I dbaj o siebie!

Posted (edited)

Nie mam żadnej kuropatwy..ale to dobrze bo nie wiedziałabym co z tym zrobić :D Dziś podjęliśmy męską decyzję, żeby psy leżały na swoich legowiskach, a nie na kanapach, bo pomimo, że mamy sporą sofę to nadal nie ma za bardzo na niej miejsca dla ludzi...nie wiem tylko kto podejmie się wyplenienia z nich tego zwyczaju.
Kolejna ciekawa nowina jest taka, że jutro do naszego starego mieszkania wprowadza sie gość z nowofunlandem :) smieję się, bo sąsiedzi pewnie myśleli, że odetchną od tego zwierzyńca z parteru..a tu ZONK :D :D :D CHłopina wdzięczna, że się zgodziliśmy bo nikt mu nie chciał wynająć :D

Antosiu nasz kochany, rośnij zdrowy i duży , ku radości rodziców i Patrycji !!! :) Sto lat!!!

Andzike i co, dobry ten film ??

Dziewczyny nie narzekajcie na swoje maluszki, u nas Paćka jest w dziecięciu miejscach na raz, trzeba mieć oczy wokoło głowy, spina się, wywraca, wisi na moich nogach, otwiera szafki, wywleka wszystko, nie ma szans coś przy niej porobić..aha i jak mnie na kompie widzi, to od razu się drze, tak, że mogę siedzieć tylko jak śpi

Edited by majuska
straszne literówki..straaaszne :(
Posted

Florentynka - cyc jest póki co niezastąpiony i najlepszy na świecie. A powiem Wam szczerze, że nie cierpię laktatora, wzbudza we mnie niechęć, ale jakie daje możliwości ;) W sobotę spróbujemy zostawić Kacpra z moją mamą i przejść się do znajomych - w sumie moglibyśmy go wziąć, ale mama aż zapiała na możliwość zostania z wnukiem ;)

Majuska, film dobry. Nie wydawał mi się aż tak rewelacyjny jak go przedstawiali gdy go oglądałam, ale po zakończeniu długo o nim myślałam. Naprawdę dobry.
Fajnie, że udało Wam się znaleźć lokatora, wszystko się super poukładało :)
Powodzenia w przekonywaniu suczyn do spania na posłankach, hehe... Nelka jest tak bezkompromisowa, że nie można jej nauczyć spania w nogach - wyznaje zasadę wszystko albo nic - albo śpi na poduszce albo z mega fochem na podłodze. Z takim fochem, którego nie sposób nie zauważyć ;)

Posted

Pomocy, włosy wypadają mi garściami :( Nigdy nie miałam specjalnie bujnej czupryny (no może w ciąży :evil_lol:), ale ostatnio boję się nawet czesać, bo ilość tego co zostaje na szczotce mnie dobija. Dodać do tego Kacpra, który uwielbia wieszać mi się na włosach i widmo wyłysienia zbliża się wielkimi krokami...
Ja wiem, że teraz wypada mi wszystko, co nie wypadło przez dziewięć miesięcy w ciąży, ale naprawdę jestem przerażona :(

Posted

Andzike nic nie zrobisz, każda baba płacze o te włosy po ciąży, mi do tej pory lecą..

U nas kolejne zęby w natarciu, wycie takie, że mi uszy odpadają.....nie wyróbka z tym całym bajzlem, nie ma kiedy się położyc spać nawet..jedynioe dzis dobra wieść, Kaśka zdała na prawko :))

Dziewczyny, kiedy dziecko zaczyna kumać, że czegoś nie wolno?? Ja cały dzień spędzam na wydzieraniu Paćki z miejsc w których nie wolno być , wyciąganiu z rąk rzeczy niedozwolonych , na zjadaną karmę i paprochy już nie reaguję...totalne PATO..niebawem ocipieję:shake:

Posted

[quote name='majuska']Andzike nic nie zrobisz, każda baba płacze o te włosy po ciąży, mi do tej pory lecą.. :shake:

Aaaa... a właśnie się pocieszałam na innym forum, że po ok. pół roku powinny przestać wypadać...

[quote name='majuska']
Dziewczyny, kiedy dziecko zaczyna kumać, że czegoś nie wolno?? Ja cały dzień spędzam na wydzieraniu Paćki z miejsc w których nie wolno być , wyciąganiu z rąk rzeczy niedozwolonych , na zjadaną karmę i paprochy już nie reaguję...totalne PATO..niebawem ocipieję:shake:

majuska, tu masz odpowiedź ;) powodzenia ;)
http://forum.trojmiasto.pl/Kiedy-dziecko-zaczyna-rozumiec-slowo-NIENIE-WOLNO-i-sie-do-niego-stosuje-t183740,1,16.html

Posted

Wracam z niebytu, spowodowanego zdechnięciem komputera. Na szczęście zdechnięcie było czasowe i się szybko dało naprawić.
Gorzej, że kończymy tych jeżusów i umieram z przepracowania. Adam jeszcze bardziej, więc z entuzjazmem wymienił robotę na zajmowanie się Maksiem całodziennie. Wożą się samochodem, chodzą na spacery i chyba dobrze się bawią, a ja tylko od czasu do czasu doskoczę z cycem.
Majuska - gratulacje ogromne dla Kaśki. To tera na mnie kolej.

A włosy to mi jeszcze nie wypadły, czekam.

Posted

A u mnie ból podbrzusza, biorę duphaston 3 razy dziennie i leżę.....

Moje włosy też lecą garściami masakrycznie, nie będąc w ciąży piłam pokrzywę o pomogło, teraz nie będę ryzykować kontakem z ziółkami, nie wiem jak to jest podczas karmienia piersią.

Posted

Kiedy ja znajdę rękę, żeby coś napisać :roll: .....

majuska, to na pewno już, tylko wiesz... to jest tak jak z kundlami, którym mówisz, żeby nie żarły śmieci na dworze, a jak się zdarzy okazja i nie zauważysz to i tak zeżrą. Czyli mówienie "nie wolno" wcale nie oznacza, że nie wolno, tylko, że trzeba bardziej kombinować, żeby się udało ;-) a co masz się nachodzić za Paćką to i tak się nachodzisz, chyba że kupisz sobie ogrodzenie i obrożę elektryczną :-)