Jump to content
Dogomania

Lucia - 8-letnia mała sunia z wielkim sercem. MA DOM !!!

Recommended Posts

Posted

Florentynko na szczęście już lepiej, Antoś jeszcze na antybiotyku, w poniedziałek do kontroli. Ja zrobiłam sobie inhalację inhalatorem z solą fizjologiczną i katarek na drugi dzień odszedł.
Dziś byłam u Mamanabank, obiecałam Tosi zabawkę z Ikei i tak się uśmiechnęła do mnie jak o przytulance mówiłam, że hej. Śliczna imienniczka Antosia :-) widziałam też słynną żyrafkę i powiem szczerze, że wygląda jak kura gumowa dla psa do gryzienia

albo moje dziecinne gumiaki z rynku od "Ruskich" za 3zł :-)
Jutro z wielką chęcią bym zobaczyła Kacperka, jeśli uda się mężowi zamienić na auto to Antoś zostanie z babcią, a ja się zjawię :-)
Andzike mam prośbę, weź tą żyrafkę to porównam z Tosiową czy rzeczywiście każda inna jest.
Majuska Antoś oczywiście śmieje się od ucha do ucha jak widzi Twoją Paćkę :-) ehh te oczęta, buziunia.
Dobra koniec ehania :-) Lecę skontrolować działania na naszym bazarku.

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Figafiga napisał(a):

Majuska Antoś oczywiście śmieje się od ucha do ucha jak widzi Twoją Paćkę :-) ehh te oczęta, buziunia.

W związku z tym kochana, na przyszły zlot musisz stanąć na rzęsach i przybyć, trzeba jakoś zacieśniać te dogo-związki i koligacje , bo się nam to na boki porozłazi :D

Posted

Dziś rozmawiałyśmy z Mamąnabank, że Łowicz nie wymięknie i w następnym roku się zjawi w ciepłym terminie :-)

Kochane zapraszamy na nasz bazarek :-) nasze tęgie głowy modziły, modziły, aż wymodziły :-)

Posted

Wyobrażałam sobie dzisiaj nasze dogodzieci mniej więcej w wieku 6 lat, kiedy to wszystkie naraz zaczną gubić te zęby, które im teraz wyrastają :-D

Figafiga, za naśmiewanie się z żyrafki jutro masz bęcki :cool3:

Posted

Figafiga napisał(a):

Andzike mam prośbę, weź tą żyrafkę to porównam z Tosiową czy rzeczywiście każda inna jest.

Żyrafki są takie same ;) mają tylko inny numer na nodze ;)
A na bazarek już lecę :)
A osobiście melduję się w Łowiczu jutro jak się z synem wyklujemy :)

Posted

Wczoraj doznałam szoku. Karmiłam Maksa i jednocześnie próbowałam sama zeżreć jabłko. W pewnym momencie mój synek oderwał się od cyca i z miną " nie rób tu ściemy, matka, dawaj to co jesz sama" wczepił mi się w rękę i obiema łapkami ciągnął jabłko do pysia!
Nie wiem ile mu się udało zjeść, ale słychać było jak skrobie dziąsłami i ssie zawzięcie:

Posted

Zawzięty hi hi hi, ile można mamine mlesio pić :-)
Ja zaczęłam od owoców poszerzać dietę, to znak co Maksio chce najpierw :-) Widze Florentynko, ze piękne żyły masz i dobrze z nich krew pobierać, bo ja mam nitki pochowane i za każdym razem w laboratorium ubolewają nad stanem mych szlacheckich odwłoków górnych.

Dziś była Andzike z Kacperkiem i psią ferajną, taki pulpecik z Niego, a nózie schrupałabym, takie tłuściuchne. Tosia sobie spała na dworzu, wróciła z rodzeństwem i do cyca hop :-)
Następnym razem Andzike z Mamanabank do mnie zapraszam, więcej się będziemy widziały.

Posted

Figofigo, Maksio już jada to i owo - jabłka surowe i pieczone, gruszkę, banana, ziemniaki i avocado, próbował też marchwi. Zaczęłam gada dokarmiać jak małe łapki pchały się do mojego talerza.
A co do żył - za każdym razem jak szłam krew pobierać, to słyszałam, jakie ja mam te żyły koszmarne i okropne i w ogóle ich nie mam prawie, a te co mam to nie tam gdzie normalni ludzie mają, tylko złośliwie gdzie indziej.

Posted

Florentynka napisał(a):
ja mam te żyły koszmarne i okropne i w ogóle ich nie mam prawie, a te co mam to nie tam gdzie normalni ludzie mają, tylko złośliwie gdzie indziej.

w tym wypadku ja też nienormalna :cool3:.

Posted

Ha, my dziś byliśmy w Łowiczu całą rodziną :) nawet Paweł się zjawił, chociaż w celach bardziej zawodowych niz towarzyskich ;)
Przychówek mi tradycyjnie padł po takiej wyprawie - Szirka z Nelą wyganiały się nad Bzurą :)

Maksio boski jak zawsze, zaraz zacznie jeść nożem i widelcem :lol:

Posted

A ja pięknie dziękuję za kolejną pakę różowości od Paćki :loveu: Siedziałyśmy wczoraj nad tymi i innymi ubrankami grzebiąc i przeglądając jakbyśmy jaki kontyngent przygotowywały :-D

Suuuper było!

Posted

Wysłałam zdjęcia Antosiowe, Florentynko daj adres email to Tobie też wyślę :-)

Andzike, a stare ruskie gumiaki do tej pory mi piszczą, a przeżyły wszystko :-) ehh Francuzi :-)

Posted

a co dalej nie piszczy..na kaloryfer z nią !!!
mam jakieś totalne urwanie głowy !!!...a jeszcze Paćka jakiegoś wirusa złapała:shake:
Figa figa jak zwykle zestaw pięknych fot, a Ty slicznie wyglądasz...zupełnie nie jakna dziewczynkę:eviltong:;)
Mamonabank ja nie pamiętam nawet co tam było w tych różowościach, mam nadzieje, że coś powybierasz;)

Posted

Dziękuję Majuska :-) ale ja wybieram takie ładniejsze do pokazania zdjęcia, ja wyglądam jak wieloryb niestety, ale to ostatnia ciązą, ostatnie mdłości, na dwójce poprzestaniemy.

Co do paputków z bazarku to Paćka ma za wielkiego kulfonika, tamte mają 11cm :-)

Flo już wysyłam zdjęcia :-)

Posted

Figafiga napisał(a):
Dziękuję Majuska :-) ale ja wybieram takie ładniejsze do pokazania zdjęcia, ja wyglądam jak wieloryb niestety, ale to ostatnia ciązą, ostatnie mdłości, na dwójce poprzestaniemy.

Też tak bełkotałam przez jakieś naście lat ..:evil_lol:

Trudno...szkoda butków..Paćka jest wogóe jakaś taka długaśna:lol:

Posted

Andzike napisał(a):
Uff, żyrafka wyschła i odzyskała zdolność piszczenia. Szirka znów jest szczęśliwa :)

Figafiga, nie dostałam żadnych zdjęć! :mad:

Hurra żyrafka żyje!!!wysyłałam, ale coś się musiało pochrzanić, już to robię, mało tym razem, ale są :-)

Posted

Figafiga napisał(a):
Hurra żyrafka żyje!!!wysyłałam, ale coś się musiało pochrzanić, już to robię, mało tym razem, ale są :-)

mam!!! piękne jak zawsze, ale Antoś śpiący na stole mnie totalnie rozwalił :loveu:

Posted

Nie wiem jakie ma wymiary Paćka, wiem tylko, że stopa 12,5 cm :D, w przyszłości zapewne będzie 90-60-90 :D ...po mamuni:eviltong::evil_lol: Strzyzów oczywiście, że znam, Godowa musi byc gdzieś w pobliżu, kojarzę tę nazwę z drogowskazów, jak jeszcze jeździłam do roboty ;)

Hurrraaaa, żyrafka żyje !!!!